www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog de atitudine

noiigolani / luni, 10 nov 2008
 
'eftin si bun...revelionul la Rosia Montana
E deja noiembrie...multi incep sa se gandeasca unde sa isi petreaca revelionul. Am o sugestie pentru voi: Rosia Montana. Pe langa faptul ca, mergand acolo le aratati localnicilor ca turismul este o alternativa pentru ei, aveti si o gramada de lucruri de facut: plimbari cat cuprinde, peisaje frumoase, situri arheologice, palinca de casa, lichior din muguri de brad, alte produse locale, iar lista poate continua mult si bine.
Aruncati o privire pe Drumul Aurului
pentru mai multe detalii legate de activitati, de posibilitati de cazare si luati-va inima in dinti, localnicii va vor primi cu bratele deschise. Ce ziceti, va bagati?


noiigolani / vineri, 24 oct 2008
 
Avem oare motive sa ii votam?
Cianura ucide! In urma cu mai bine de un an o coalitie formata din mai multe ONG-uri de mediu a initiat o campanie numita "Romania fara cianuri". Aceasta isi propunea sa sustina initiativa legislativa a doi parlamentari (Gheorghe Funar - PRM si Peter Eckstein Kovac - UDMR) care prevedea interzicerea in totalitate a utilizarii cianurii in minerit.
Textul legii il gasiti aici:LEGEA
Cum un sondaj realizat pe site-ul campaniei (www.faracianura.ro) peste 98% dintre repondeti s-au declarat pentru aceasta lege, numerosi politicieni au simtit ca ea este o paine de mancat pentru a mai aduna cateva voturi in sacul electoral; astfel toate partidele parlamentare in afara de PD-L au promis ca vor sustine initiativa.Primadona promovarii acestei legi a fost chiar Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, care s-a aratat foarte ingrijorat de soarta muntilor Romaniei si a asigurat ca va face tot posibilul pentru a trece legea. Toate bune si frumoase pana aici. Ce s-a intamplat de atunci? Legea a fost trimisa iar si iar de la Comisii la Plen si invers, toti fiind nemultumiti de forma sa. Dupa cum ati vazut proiectul are un singur articol ceea ce ne face sa ne punem mari semne de intrebare legate de competenta celor "de sus" (in cazul in care nu este vorba de reavointa). Anul de gratie 2008. Votul legii este amanat pentru dupa alegeri pentru ca saracii parlamentari, ocupati cu jocurile electorale, nu mai au timp si de procesul legislativ. Cum principala vizata prin aceasta lege este Gabriel Resources, firma care doreste distrugerea Rosiei Montane pentru deschiderea unei mine de aur comisioanele acordate prin parlament pentru ca ea sa nu treaca au fost grase. Problema este ca nici votul direct impotriva legii nu era o solutie datorita campaniei electorale care bate la usa. Solutia perfecta gasita de alesi a fost taraganarea proiectului prin comisii si amanarea votului pentru dupa alegeri. Facem pariu ca atunci, linistiti de cei 4 ani de mandat care pe care ii au in fata si de faptul ca in tara noastra lumea uita repede magariile lor, votul va fi unul negativ?

noiigolani / joi, 02 oct 2008
Istoria Revolutiei Romane

Afla in doar 10 minute istoria Revolutiei din 1989, a zilelor in care sangele eroilor ne-a daruit Libertatea si Democratia.

EROII NU MOR NICIODATA!



In cinstea celor care au facut posibil, printre altele, sa putem naviga pe internet oriunde si fara nici o restrictie, popularizati acest filmulet cat mai mult, pentru ca si altii sa stie cui ne datoram libertatea.

noiigolani / joi, 20 mar 2008
 
Dupa blocuri in Bucuresti
Ce s-a intamplat oare cu Bucurestii? Unde este oare orasul al carui centru impozant si mahalale pitoresti i-au dus vestea peste mari si tari? Unde sunt oare arhitectii a caror ambitie era sa creeze ceva mai nou, mai frumos, mai original ? Unde este acel stil arhitectural specific ce a nascut cladiri precum Primaria Capitalei, Muzeul Ţaranului Roman sau Universitatea de Arhitectura ? Unde sunt primarii si oamenii de seama care se mai gandeau si la binele omului de rand construind parcuri ca Herastraul sau Bazilescu ? S-au dus toate naibii, rapuse mai intai de nebunia unui dictator care voia ca istoria tarii, si implicit a capitalei, sa inceapa cu el, iar apoi de interesele meschine ale unor primari marioneta la controlul carora se afla niste afaceristi de doi lei, incapabili sa dezvolte proiecte care sa fie si profitabile, dar si benefice pentru comunitate.
Un fost oras model e pe cale sa ajunga o infundatura. Cladiri monstruoase ridicate in locuri istorice, batjocorirea oricarei legi si regula de bun simt care s-ar interpune cat de putin dorintei unora de a castiga mult si bine, dar si a locuitorilor care nu au scapat nici o ocazie de a-si baga picioarele in orasul in care locuiesc au facut ca Bucurestii sa devina pe zi ce trec mai gri, mai jegosi, mai sufocati ; din pacate nimeni nu pare sa inteleaga ca niciodata nu sunt prea multi copaci... cladiri si betoane din contra.
Si totusi, inca mai exista un Bucuresti care mai pastreaza o aroma a trecutului sau, a istoriei sale. Este orasul din spatele blocurilor. Cati dintre noi stiu ca in zona Unirii, pe malul drept al Dambovitei se gaseste un alt oras, calm, cu case vechi si strazi inguste, total diferit de ceea ce multi cunoastem despre capitala ? Va invit sa dati o tura prin zona, sa va plimbati pe stradute, sa dati o tura prin curtea Manastirii Mihai Voda, sa va acordati timp sa admirati in liniste frumusetea si aerul vechi al unui loc rupt din istorie.
Alt loc care pastreaza inca farmecul vechiului Bucuresti este in spatele blocurilor de pe Stefan cel Mare, pe partea dreapta cum mergeti spre Obor. Stradute mici, oameni care stau de vorba in fata curtii, toate aduc aminte oarecum de atmosfera de mahala interbelica. Cati dintre noi isi mai acorda luxul sa stea pur si simplu, sa vorbeasca impreuna cu vecinul despre toate si despre nimic in acelasi timp ? Incercati doar sa priviti peste oarecarea tiganie si veti descoperi o alta lume.
O alta zona interesanta este si cartierul Cotroceni cu ale sale case vechi cu o personalitate specifica, ce razbat printre putinele (deocamdata) moderne si urate. O plimbare pe aleile sale, intr-o seara racoroasa de toamna, cu frunzele moarte care acopera trotuarul face mai mult decat o dupa-amiaza in mall sau in fata televizorului.
Cam astea trei imi vin in minte pe moment, ii provoc pe cei care mai cunosc si alte zone asemenea celor de mai sus sa vorbeasca despre ele aici, iar pe cei care inca nu le-au cunoscut sa o faca repede pentru ca nu se stie cat vor mai rezista pana cand vreun primar pune ochii pe ele pentru a dezvola un ansamblu de birouri moderne, in < interesul > cetateanului, normal.
PS : Cum este si an electoral nu imi doresc decat sa se duca dracu toti politicienii, sa traiasca omul de rand, comunitatea din care el face parte si toti cei carora inca le mai pasa de Bucuresti si il apreciaza.




noiigolani / sâmbătă, 08 mar 2008
 
MANIFEST!

Asociatia Bucuresti, Asociatia 21 Decembrie si voluntarii "Salvati Parcul cu Platani" organizeaza duminica, ora 14, un pichet autorizat pentru SALVAREA PARCULUI CU PLATANI.

Complexul Sportiv BNR, denumit popular "Parcul cu Platani", are importanta sportiva si ecologica pentru noi, locuitori ai Bucurestilor.

Intr-o capitala aflata pe ultimul loc in Uniunea Europeana la spatiu verde pe cap de locuitor, solicitam deschiderea aleilor Parcului pentru a ne bucura de el.

Intr-un oras in care putinii copaci ramasi sunt taiati ilegal, cerem ca platanii protejati prin lege sa fie ocrotiti si practic, nu doar pe hartie.

Intr-un oras in care consultarea comunitatii pare subiect de fictiune, dorim ca locuitorii zonei sa fie consultati public in caz de eventuale modificari. Arena pe care Ilie Nastase si Ion Ţiriac au reprezentant cu demnitate si onoare Romania nu poate fi daramata fara a ni se cere opinia!

Aceste cereri au fost depuse in adresa oficiala la Banca Nationala a Romaniei, dar raspunsul intarzie sa vina. De aceea, chemam bucurestenii la un pichet autorizat in fata sediului central al BNR.

El se va desfasura duminica, 9 martie, ora 14, in parcarea din fata cladirii BNR din str. Doamnei.


VENITI IN NUMAR CAT MAI MARE PENTRU A ARATA CA NE PASA DE SOARTA ORASULUI IN CARE TRAIM!!!

noiigolani / miercuri, 27 feb 2008
 
Adevaratii eroi

De peste 5 ani o companie miniera obscura, Gabriel Resources, se lupta sa puna mana pe aurul de la Rosia Montana. Mituirea oamenilor politici, spoturi in mass-media, sponsorizari ale diverselor evenimente culturale din regiune, doar pentru a arata opiniei publice ca aceasta companie cu sediul intr-un paradis fiscal este una serioasa si este interesata de soarta comunitatii in care urmeaza sa investeasca dar si alte costuri suportate de companie au facut ca miza inceperii proiectului sa fie una enorma; cheltuieli mari, dar beneficiile, in cazul reusitei, sunt imense.

Un lucru esential pentru demararea proiectului este persuasiunea locuitorilor Rosiei Montane sa fie stramutati pentru ca locul sa ramana liber pentru inceperea exploatarii. Promisiuni ca in cazul demararii proiectului oamenii vor fi mutati in case moderne, ca li se vor despagubi vechile locuinte cu sume mult peste valoarea pietei, ca vor aparea noi locuri de munca fac ca tentatia sa fie imensa, iar compania sa para ingerul salvator al unei regiuni ce resimte din plin trecerea prin tranzitie si saracia aferenta. Pentru niste oameni simpli, care toata viata au trait din minerit si care nu sunt lasati sa vada ca exista si alte alternative pentru a avea un trai decent in zona, "solutia Gabriel" pare singura viabila.

Si totusi...o parte insemnata a locuitorilor din zona, in pofida acestui val care incearca sa ii copleseasca, spun NU cand este vorba despre plecarea lor de pe pamanturile natale. Ei sunt adevaratii eroi ai luptei pentru salvarea Rosiei Montane ! Sigur, dupa cum stim cu totii, exista un curent de opinie important impotriva demararii proiectului, iar multi oameni din Romania se implica activ in aceasta miscare; dar pentru noi este mult mai simplu sa facem acest lucru. Prin muzica si mesaje, participari la dezbateri si proteste, prin proiectii de filme, chiar si prin purtarea insemnelor Salvati Rosia Montana, fiecare dintre noi incearca sa faca tot posibilul ca aceasta zona sa isi pastreze puritatea naturala. Dar pentru noi totul este mult mai simplu; dupa proteste, participari la dezbateri sau chiar si festivaluri de protest ne intoarcem la casele noastre, de unde nu riscam sa ne arunce nimeni afara, unde gasim liniste si unde nu putem fi ajunsi de catre mizeriile "oamenilor de bine" trimisi de Gabriel. Nu noi suntem cei supusi amenintarilor din partea trimisilor companiei, nu noi refuzam niste sume de bani la care nici nu visam oferite doar pentru ca ne cumpara tacerea, nu noi suntem apostrofati zilnic de catre consateni doar pentru ca, din cauza noastra, proiectul, si implicit, "realizarea" lor personala, nu va putea fi desavarsit, nu noi suntem cei care, in ciuda traiului greu datorat inchiderii minei de stat in care am lucrat zeci de ani de zile si care a fost pana acum singura noastra sursa de venit, cat si in pofida propagandei murdare prin care Gabriel incearca sa spele creierele localnicilor, ne dam seama ca exista si alte variante pentru ca in Rosia Montana sa se poata trai decent. Pacat ca se vorbeste atat de putin despre oamenii care duc tot greul in aceasta lupta inegala si care, atunci cand proiectul Gabriel va fi doar o trista amintire, vor fi adevaratii salvatori ai Rosiei Montane. Lor le datoram in principal faptul ca peste ani ne vom duce copiii la Rosia Montana pentru a le arata frumusetea naturii si nu o groapa sterila.

Acesti oameni care, prin ceea ce fac, sunt adevarati "golani" si fac ca spiritul "Pietei Universitatii" sa dainuiasca merita toata stima si respectul nostru.


noiigolani / joi, 14 feb 2008
 
De prin Bucuresti...

Saptamana trecuta Banca Nationala a Romaniei a decis desfiintarea Clubului Sportiv Progresul Bucuresti (care cuprindea sectii de baschet, scrima, tenis de camp, tenis de masa si sah) pe motiv ca nu mai are bani pentru a sustine activitatea sportiva de performanta. Dincolo de motivele financiare invocate care sunt aberante (banca dispunand de bani suficienti pentru a finanta sectiile sportive in perioade mult mai tulburi ale economiei romanesti, cum ar fi inceputul anilor '90) sta, probabil, interesul pe care zona il prezinta pentru investitorii imobiliari, dar si ilegalitatea acestei actiuni. In anul 1991, cand Bancii Nationale i-a fost retrocedat complexul, aceasta si-a luat angajamentul scris sa pastreze specificul activitatilor, anume sportul de performanta.

Situat in plin centrul Bucurestilor, Complexul Sportiv BNR dispune de o suprafata imensa pe care se gasesc doar niste "amarate" terenuri de tenis si cativa pomi dispersati (care, fie vorba, sunt monumente ale naturii protejate prin lege). Ce conteaza ca pe aceste locuri Ilie Nastase si Ion Ţiriac au jucat finala de Cupa Davis, ce conteaza ca acest club a dat sportului romanesc numerosi medaliati la diferite competitii, ce conteaza ca intr-un Bucuresti sufocat de betoane Parcul cu Platani ramane unul dintre putinele locuri "verzi"? Ce importanta au toate acestea cand putem distruge tot si construi in loc niste "falnice" turnuri de otel si sticla aruncand la cos un loc plin de istorie si traditie ; oricum nu ar fi nici primul, nici ultimul caz, iar noi romanii avem darul de a ne baga picioarele in tot ceea ce ne reprezinta.

Parcul cu Platani este important pentru toti bucurestenii, fie ei progresisti, stelisti, dinamovisti, rapidisti sau neinteresati de vreun sport. Parcul cu Platani este al cartierului Cotroceni si implicit Bucurestilor, de aceea el trebuie sa ramana astfel, nu sa se transforme intr-o zona de birouri de lux.

Datorita acestor fapte la inceputul saptamanii a fost lansata campania "Salvati Parcul cu Platani" prin care se doreste monitorizarea atenta a ceea ce se petrece in acel spatiu, mediatizarea problemelor care vor aparea in decursul timpului, dar, mai ales, reintoarcerea parcului la cetatenii Cotrocenilor si ai Bucurestilor.

Detalii despre aceasta campanie gasiti la adresa :

www.salvatiparculcuplatani.blogspot.com

PS : In urma scandalului aparut in presa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca banca nu are nici o intentie de a construi vreun bloc in acele locuri. Pentru a demonstra buna credinta a acestor declaratii initiatorii campaniei cer ca parcul sa fie deschis publicului larg si sa functioneze ca orice alt parc din capitala.

Andrei Mihail



noiigolani / miercuri, 30 ian 2008
 
Justitie pentru Rosia Montana

Curtea de Apel Alba a constatat in mod irevocabil nelegalitatea Hotararilor de Consiliu Local Rosia Montana prin care, in iulie 2002, s-au votat planurile de urbanism ale comunei Rosia Montana, localitatea fiind astfel declarata zona industriala, exclusiv rezervata proiectului minier propus de Gabriel Resources.

Planurile de urbanism ale comunei Rosia Montana - Planul de Urbanism General (PUG) si Planul de Urbanism Zonal -- Zona Industriala Rosia Montana Gold Corporation (PUZ) -- au fost finantate integral de catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) si supuse aprobarii Consiliului Local Rosia Montana cu scopul de a permite demararea obtinerii autorizatiilor proiectului minier, interzicand in acelasi timp realizarea oricaror alte activitati economice la Rosia Montana. De asemenea, schimbarea statutului Rosiei Montane din zona rezidentiala in zona industriala in iulie 2002 a avut ca si rezultat inceperea procesului de stramutare a populatiei locale, precum si a intregii infrastructuri de uz public (scoli, dispensar, drumuri etc.) Aceste planuri de urbanism au blocat astfel orice initiativa locala de dezvoltare a unor activitati in domeniul turismului, agriculturii si serviciilor deoarece s-a interzis construirea de noi imobile inclusiv pe proprietati private (1), lipsind de continut drepturile constitutionale la viata privata si libera initiativa economica a populatiei din zona.

Planurile de urbanism au fost pe durata celor 6 ani de cand sunt in vigoare in mod constant contestate de catre membrii Asociatiei Alburnus Maior datorita nelegalitatilor flagrante prin care acestea au fost adoptate. Majoritatea consilierilor locali care au votat respectivele planuri se aflau la data respectiva in conflict de interese datorita faptului ca ei sau rudele lor erau angajati ai RMGC. Populatia direct afectata nu a fost consultata de catre Consiliul Local care de asemenea nu a parcurs cerintele legale privind evaluarea impactului asupra mediului pentru PUG si PUZ.

In decembrie 2007, comunitatea locala a intrevazut oportunitatea modificarii respectivelor planuri de urbanism inaintand peste 100 de petitii catre Consiliul Local prin care se cere acestuia adoptarea unor noi planuri de urbanism care sa le respecte dreptul constitutional la libera initiativa economica si sa permita de asemenea lucrari de ecologizare a zonei si de protejare a patrimoniului cultural. Decizia
Curtii de Apel Alba da o ultima sansa Consiliului Local Rosia Montana sa aplice principiile bunei guvernari, revocand hotararile nelegale si demarand procedurile pentru aprobarea de noi planuri de urbanism.

Decizia Curtii de Apel Alba va conduce pe viitor la anularea certificatului de urbanism 68/2004 emis de Consiliul Judetean Alba pentru RMGC si la obligarea Ministerului Mediului la a returna tiularului de proiect documentatia depusa impreuna cu cererea de acord de mediu pentru proiectul Rosia Montana. Acest lucru presupune practic ca RMGC, in cazul in care nu isi abandoneaza intentia de proiect minier la Rosia Montana, va trebui sa refaca intregul proces de autorizare al proiectlui, inclusiv va trebui sa gaseasca modalitati prin care sa obtina o noua licenta miniera pentru perimetrul Rosia Montana, demersuri care ar necesita cel putin 10 ani, atata cat a durat pana in prezent
procesul de autorizare.

"M-a inspirat continuu energia si determinarea oamenilor din Rosia Montana care vor sa ramana aici si care au crezut dintotdeauna ca prin justitie isi vor putea face cel mai bine auzite glasurile. Ma simt
onorata ca am putut sa-i sustin in aceste demersuri" a declarat Avocat Andreea Szabo.

"Verdictul dat de catre Curtea de Apel Alba stabileste in mod irevocabil ca toate demersurile de autorizare intreprinse de catre RMGC au ca fundament acte administrative ilegale. Mai mult, este cunoscut faptul ca afacerile construite piramidal pe o fundatie de coruptie si lipsa totala
de respect fata de cetateni si drepturile lor constitutionale sunt menite sa se prabuseasca" a subliniat Avocat Lect. Dr. Marius Liviu Harosa.

"Sper ca aceasta victorie demonstreaza un progres general al Statului Roman si ca nu e doar un caz izolat de bun mers al justitiei care a functionat pentru Rosia Montana," a declarat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.



Comunicat al asociatiei Alburnus Maior din 31 ianuarie 2007.



In sfarsit se termina cu o lege aberanta care ii facea pe localnici dependenti de Gabriel Resources interzicandu-le orice initiativa.


noiigolani / marţi, 29 ian 2008
 
blogurile...

am stat sa ma gindesc nitel, inainte sa accept oferta de a particpa la conturarea acestui "blog de atitudine"...personal, am considerat blogosfera ca pe o pubela a societatii, un loc unde toti frustratii si insignifiantii din viata de zi cu zi pot fi cineva...oricine...parerea lor poate conta pentru o data in viata si toate platitudinile lor vor stirni sentimentele altor nimicuri umane.

cum e vorba aia..."sa intri in contact cu partea ta feminina"...ei bine, cind am scris prima data aici, am acceptat sa intru in contact cu ratatul din mine...sa ma cobor in lumea asta pe care o dispretuiam sincer.

intre timp viziunea mea s-a schimbat, oarecum:. nu mai consider ca blogosfera e un soi de cos de gunoi ci sunt destul de convins ca este oglinda fidela a societatii in care traim.

salutari!

 

 


noiigolani / luni, 21 ian 2008
 
Sistemul !?
"Fuck the system", "anti-sistem" vorbe pe care le auzim des, mai ales din gura unora care au impresia ca doar ascultand un anumit gen de muzica sau imbracandu-se ceva mai diferit fata de majoritate lupta impotriva unui concept despre care nu au mare habar ce inseamna.

Ce este cu sistemul asta pana la urma ? El vrea ca toti sa fim scalvii lui, sa ne controleze mintile si faptele, din cauza lui unii se simt saraci, iar altii isi simt ingradite libertatile. Sistemul este corupt, parsiv, asupritor si face tot posibilul ca, prin suferinta noastra, sa isi asigure continuitatea si bunastarea. Dar cine e el si ce are cu noi ? El este ceva general, compus dintr-o gramada de elemente. Sa spui ca sunt unii putini isi cladesc existenta pe spinarea celorlalti suna doar a pura conspiratie...de cea mai proasta calitate chiar.

Mi se pare o tampenie sa spui ca lupti impotriva sistemului. Toti facem parte din el. Cum se poate lupta impotriva a ceva de care insuti apartii ? Sa mai terminam o data cu prostiile astea in care multi ne gasim scuze pentru a nu face nimic. Apartinem acestui sistem si singura lupta pe care o putem duce nu este impotriva unui concept abstract ci, concret, a problemelor care exista in cadrul lui.

Ne deranjeaza ceva anume, hai sa facem ceva clar pentru a-l schimba. Nu putem trai fara sistem, dar putem sa il imbunatatim, iar asta se face actionand nu blestemandu-l. Sunt atatea cauze pentru care merita sa ne implicam incat nu avem nici o scuza sa stam degeaba si sa dam vina pe ceva ce nici macar nu stim ce e.

Noi suntem sistemul, iar calitatea lui tine de a noastra; de aceea lupta nu este impotriva lui ci pentru schimbarea sa in interiorul ori in exteriorul fiecaruia.



Pagina: 1 2 inainte

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

127 vizitatori si 0 membri acum pe site