www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog de atitudine > De prin Bucuresti...

noiigolani / joi, 14 feb 2008
 

De prin Bucuresti...

Saptamana trecuta Banca Nationala a Romaniei a decis desfiintarea Clubului Sportiv Progresul Bucuresti (care cuprindea sectii de baschet, scrima, tenis de camp, tenis de masa si sah) pe motiv ca nu mai are bani pentru a sustine activitatea sportiva de performanta. Dincolo de motivele financiare invocate care sunt aberante (banca dispunand de bani suficienti pentru a finanta sectiile sportive in perioade mult mai tulburi ale economiei romanesti, cum ar fi inceputul anilor '90) sta, probabil, interesul pe care zona il prezinta pentru investitorii imobiliari, dar si ilegalitatea acestei actiuni. In anul 1991, cand Bancii Nationale i-a fost retrocedat complexul, aceasta si-a luat angajamentul scris sa pastreze specificul activitatilor, anume sportul de performanta.

Situat in plin centrul Bucurestilor, Complexul Sportiv BNR dispune de o suprafata imensa pe care se gasesc doar niste "amarate" terenuri de tenis si cativa pomi dispersati (care, fie vorba, sunt monumente ale naturii protejate prin lege). Ce conteaza ca pe aceste locuri Ilie Nastase si Ion Ţiriac au jucat finala de Cupa Davis, ce conteaza ca acest club a dat sportului romanesc numerosi medaliati la diferite competitii, ce conteaza ca intr-un Bucuresti sufocat de betoane Parcul cu Platani ramane unul dintre putinele locuri "verzi"? Ce importanta au toate acestea cand putem distruge tot si construi in loc niste "falnice" turnuri de otel si sticla aruncand la cos un loc plin de istorie si traditie ; oricum nu ar fi nici primul, nici ultimul caz, iar noi romanii avem darul de a ne baga picioarele in tot ceea ce ne reprezinta.

Parcul cu Platani este important pentru toti bucurestenii, fie ei progresisti, stelisti, dinamovisti, rapidisti sau neinteresati de vreun sport. Parcul cu Platani este al cartierului Cotroceni si implicit Bucurestilor, de aceea el trebuie sa ramana astfel, nu sa se transforme intr-o zona de birouri de lux.

Datorita acestor fapte la inceputul saptamanii a fost lansata campania "Salvati Parcul cu Platani" prin care se doreste monitorizarea atenta a ceea ce se petrece in acel spatiu, mediatizarea problemelor care vor aparea in decursul timpului, dar, mai ales, reintoarcerea parcului la cetatenii Cotrocenilor si ai Bucurestilor.

Detalii despre aceasta campanie gasiti la adresa :

www.salvatiparculcuplatani.blogspot.com

PS : In urma scandalului aparut in presa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca banca nu are nici o intentie de a construi vreun bloc in acele locuri. Pentru a demonstra buna credinta a acestor declaratii initiatorii campaniei cer ca parcul sa fie deschis publicului larg si sa functioneze ca orice alt parc din capitala.

Andrei Mihail





loading...

4 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
24-02-2008 14:39 de George Pop

Sa-mi fie cu iertaciune, dar eu n-am inteles de unde ati aflat ca BNR vrea sa construiasca blocuri si cam pe ce fapte concrete se bazeaza toata campania, in afara de limitarea accesului publicului pe o proprietate privata. Au schimbat specificul sportiv al complexului? Nu cred. Au limitat accesul atata tot, restul sunt speculatii de pustani idealisti.

 
27-02-2008 02:24 de noiigolani

BNR este o institutie publica asa ca ar trebui sa arate mai multa transparenta cand este vorba de actiunile sale. Cerem bancii sa prezinte un plan de dezvoltare a Complexului Sportiv BNR pe termen mediu si lung in care sa se specifice ce investitii vor fi facute, cum vor fi protejati arborii seculari si altele. Daca ar fi de buna credinta BNR ar trebui sa dea curs acestor cereri.
In plus, asa cum scrie si pe blog, in momentul retrocedarii terenului din 1991, BNR se obliga sa pastreze specificul bazei, adica sa sustina sportul de performanta. Deci, din start, ultimele fapte ale BNR legate de Parcul cu Platani sunt ilegale.

 
07-03-2008 19:57 de George


 
08-03-2008 00:28 de noiigolani

Ideea a aparut in urma informatiilor din presa, dar si din experienta altor proiecte asemanatoare (vezi Cathedral Plaza sau alti monstri construiti in capitala).

Dupa cum am spus mai sus: Daca banca este de buna credinta si chiar nu vrea sa dezvolte nici un proiect imobiliar asa cum a declarat (ceea ce sper din toata inima sa fie adevarat) sa deschida atat parcul cat si infrastructura catre publicul larg (a 2-a contr-cost bineinteles, angajatii bancii putand avea prioritate). Intr-un Bucuresti sufocat de betoane si poluare crezi ca locuitorilor le-ar prinde rau un frumos parc?

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

91 vizitatori si 0 membri acum pe site