www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog de atitudine

noiigolani / vineri, 18 ian 2008
 
blog de atitudine...

" blog de atitudine" ...asta ar trebui sa fie un pleonasm...

din ce in ce mai multi oameni se scufunda in universul virtual...

din ce in ce mai multi oameni se cocoseaza in fata calculatoarelor amagindu-se cu iluzia ca au o viata.

iesiti din casa, beti o bere, faceti ceva pentru voi sau pentru lucrurile in care credeti...si s-auzim de bine!

 


noiigolani / marți, 08 ian 2008
 
Eroii nu mor...niciodata !

Inainte de vacanta am tot lipit afise ale campaniei "Eroii nu mor niciodata" (detalii pe www.eroiinumor.blogspot.com) si astfel am avut de a face cu tot soiul de cetateni care se bagau in seama. Cum gandirea majoritatii nu iese din niste limite destul de restranse am sa fac un soi de top 3 al intrebarilor stupide care mi-au fost puse la aceste intalniri.

In primul rand avem barbatul santierist, de varsta medie, genul drojdier al carciumii din colt. El umbla doar in grupuri de 2-3 impreuna cu altii din aceeasi specie si cu sticla de juma' de bere in mana. Intrebarea vine inevitabil: "Da' ce ma, ai fost tu la revolutie? De vorbesti despre asta?" Nu, adevarul e ca nu am fost, dar asa cum nici tu nu ai asistat la disparitia Elodiei si totusi vorbesti seara de seara despre asta, la fel si eu imi permit sa am o parere despre evenimente la care nu am participat. Din fericire, sursele de informare fiind multiple, pot sa imi fac o idee buna.

Pe locul doi se gaseste eternul pensionar care face piata de la prima ora si care se plictiseste acasa in restul zilei. La el intrebarea se transforma in afirmatie: "Ia mai da-i incolo; au murit ca sa ajunga astia la putere, sa fure tara. Mai bine ramanea Ceausescu!" O porcarie clasica din partea unor batrani inadaptati care traiesc sub impresia ca un sistem care i-a luat din satul natal si le-a dat un loc de munca intr-o fabrica murdara e tot ce poate fi mai bun pentru tara. Cei care au murit in 89 au facut-o pentru libertate si democratie, pentru o Romanie mai buna si mai dreapta; faptul ca alte interese au deturnat aceste idealuri nu scade cu nimic meritul celor care s-au jertfit atunci.

Pe ultimul loc intalnim junele de 25-30 de ani si a sa intrebare manelaro-blazata: "Schimbati ceva cu asta? Nu? Dar macar iese ceva?", moment in care pleaca mirat de "prostia" unora care fac un lucru fara sa castige nimic de pe urma lui. Este drept, practic nu schimbi nimic; guvernul tot se va certa cu presedintele, nivelul de trai va ramane la fel, nici macar nu indraznesc sa sper ca va sensibiliza pe cineva de sus intru grabirea procesului revolutiei; dar asa cum aprinzi o lumanare unei rude care a murit, fara sa tragi vreun folos material, tot asa poti lipi un afis pentru eroi. Ei ar trebui sa fie "rudele" moarte ale poporului roman, carora sa le aprindem o lumanare de cate ori putem si pe care sa le cinstim asa cum se cuvine. Ei sunt cei care au avut curajul sa iasa in strada si sa spuna nu dictaturii si, ulterior, comunismului. Cand majoritatea statea cu plapuma in cap de frica o minoritate a avut curajul sa lupte, iar pentru asta merita toata recunostinta noastra.

Din pacate nimeni nu a intrebat ce poate face pentru comemorarea eroilor revolutiei sau macar sa spuna doua-trei cuvinte de cinstire. Suntem campionii vorbelor goale si trancanitului degeaba. Ne pricepem la toate, dar nu suntem in stare de nimic. In timp ce altii se mobilizeaza pentru a-si apara drepturile si a lupta pentru propriile valori noi nu reusim sa ne adunam decat pentru a ne holba prosteste la un stalp cu iz de brad de Craciun.

Trist !

Andrei Mihail



noiigolani / duminică, 16 dec 2007
 
Eroii nu mor niciodata!

Prea multa lume a uitat deja. Prea repede, prea usor, martirii libertatii au iesit din vietile noastre pentru a intra in ceata istoriei. Ne consideram importanti, puternici, atotcunoscatori si, totusi, suntem atat de mici, de lasi, de insignifianti. Tocmai de aceea in fiecare decembrie e timpul sa ne plecam capul si sa ne gandim, o clipa macar, la cei ce nu mai sunt.

EROII NU MOR NICIODATĂ!

 


noiigolani / marți, 11 dec 2007
 
Vizitati Rosia Montana !

Rosia Montana, un loc de care multa lume a auzit, mai ales in ultimii ani, de cand scandalul legat de incercarea canadienilor de la Gabriel Resources de a desfigura locul a luat amploare. Mai mult ca sigur problemele din Apuseni au ajuns la urechile noastre si prin intermediul FanFestului. Probabil ca unii dintre cei care vor citi acest text au participat la festival si au reusit sa vada centrul Rosiei si imprejurimile platoului Jig-Vaidoaia; va propun insa altceva: vizitati Rosia Montana si in restul anului. Merita din plin ! Accesul este relativ usor, exista transport din Bucuresti, Alba-Iulia si Cluj pana la doi pasi de sat, peste noapte puteti ramane la localnicii care ofera cazare, iar efortul este recompensat pe deplin de frumusetea locurilor.

Rosia Montana e superba si are ce sa ofere celor care vin sa o vada: Piata Veche, cu ale sale case de patrimoniu, cele cinci biserici cu o istorie de peste o suta de ani, cinci lacuri artificiale, numite tauri, doua monumente ale naturii, Piatra Despicata si Piatra Corbului, Muzeul Mineritului, care pastreaza galeriile romane (vechi de 2000 de ani) si o ramasita din steampurile folosite odata de catre mineri, Masivele Carnic si Masivul Varful-Rotundu, Cariera de la Rosia Poieni (marturie a mutilarii pe care omul poate sa o provoace naturii), Cariera Cetate, Detunata Goala si Detunata Flocoasa, precum si frumoasa Vale a Cornei sau Valea Buciumului. Pe langa acestea ofera alternative pentru drumetii montane, mountain-bike si alte sporturi montane.

Daca vrem sa salvam cu adevarat Rosia Montana trebuie sa o cunoastem, sa o vizitam, sa aratam celor care o locuiesc ca pamanturile pe care traiesc pot sa le aduca un trai linistit fara a fi distruse de interesele meschine ale unor profitori care vor sa ia aurul si sa plece lasand in voia sortii un colt de Romanie care merita mult mai mult. Turismul reprezinta o alternativa cat se poate de buna pentru zona. Ce preferati sa vedeti peste 20 de ani in Rosia ? Un peisaj selenar, steril si cenusiu sau o natura verde cu ceata urcand dealurile dimineata si soarele rosu ascunzandu-se in spatele brazilor seara ? Doar asa localnicii pot vedea ca exista alternative la minerit, in ciuda campaniilor mincinoase de informare ale lui Gabriel.

Pentru cei care vor mai multe informatii legate de turismul in Rosia Montana exista site-ul www.drumulaurului.ro cu informatii legate de transport, cazare, obiective turistice si toate cele.

Andrei Mihail

PS: Duminica, 16.12.2007, ora 20.30, in clubul ArtJazz din Bucuresti (Bld. Nicolae Balcescu, nr.23A, la subsolul Galeriilor de Arta Orizont) are loc proiectia filmului New ElDorado (regia Tibor Kocsis), un documentar despre Rosia Montana si situatia de acolo. Intrarea este libera !



Pagina: 1 2 inapoi

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

104 vizitatori si 0 membri acum pe site