www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Despre MuzicaBuna.ro

Site-ul MuzicaBuna.ro este on-line din luna iulie a anului 2000, dorindu-se a fi, inca de la inceput, un barometru al calitatii muzicii romanesti prin rubricile sale consacrate: melodii copiate, versuri proaste, cele mai folosite rime si subiecte din muzica, barfe on-line s.a.

In primii doi ani ai existentei sale, site-ul a fost gazduit pe domeniul muzica.home.ro ocupandu-se exclusiv de zona de critica muzicala, iar sloganul care a marcat cel mai bine scopul urmarit a fost "adevarul despre muzica romaneasca".

De ce "Adevarul despre muzica romaneasca"?

Pentru ca ne saturasem ca formatii - ai caror membri nu se stie daca au terminat opt clase - sa vanda zeci de mii de albume si sa stranga zeci de mii de oameni la concerte. Si chiar mai grav, in loc ca aceste fenomene sa dispara, ele capatau proportii.

De aceea, cu speranta naiva ca vom putea schimba ceva in muzica de la noi, am continuat sa spunem lucrurilor pe nume, si cu timpul am format o comunitate foarte solida, unita de aceleasi idealuri.

Popularitatea site-ului a crescut rapid, astfel ca in anul 2002 eram deja clasati intre primele site-uri de muzica din Romania, fapt care ne-a oferit o vizibilitate importanta si in mass-media.

Aparitii in presa

Pentru prima data am aparut in revista Bumerang (anul 2000), apoi in FHM, Libertatea, Ziua, Jurnal cultural (anul 2001). Anul 2002 a adus pe langa prezentarile din Pro Tv Magazin si Evenimentul zilei, prima aparitie la TV, la emisiunea .ro (Pro TV).

Au urmat aparitii importante in Academia Catavencu si revista Sunete (rubrica lunara in 2004), in emisiunea "Ora de muzica" la Realitatea TV - 2 ore live cu realizatorii site-ului (2002), in emisiunile "Bit" si "Observator" la Antena 1, "Jurnal" la TVR Cultural, precum si in emisiunea "Nasul" la B1 TV. Pe aceasta cale vrem sa multumim ziaristilor si realizatorilor de emisiuni care au ajutat in promovarea site-ului si implicit a mesajului nostru.

Portalul MuzicaBuna.ro

La sfarsitul anului 2002 site-ul a devenit MuzicaBuna.ro, schimbarea domeniului marcand si transformarea site-ului in ceea ce este si astazi, un portal de muzica.

Pe langa sectiunea principala de critica muzicala am dezvoltat incepand din versiunea 6.0 sectiuni specifice: membri, index de formatii romanesti, stiri, topuri, articole, galerii foto, arhiva de versuri, director web, sondaje si altele.

O rubrica foarte importanta inaugurata in aceasta perioada a fost "Artisti in devenire" - actuala "Underground", cu scopul de a promova trupele mici si necomerciale care nu reuseau sa se lanseze in industria muzicala.

Magazin de muzica (CD si MP3)

In anul 2004 am inaugurat in cadrul portalului un magazin virtual de CD-uri originale, cu muzica buna, dorind sa oferim alternative la invazia de manele si prost gust care pusese stapanire pe piata. La doi ani mai tarziu, in 2006, am lansat primul serviciu de download legal MP3 din Romania, pe MusicMall.ro si MuzicaBuna.ro, care a luat si locul magazinului clasic. Aceste demersuri ofera atat alternativa la piraterie cat si posibilitatea autorilor de a incasa drepturile ce li se cuvin din descarcarea muzicii lor pe Internet.

MuzicaBuna.ro 8.0. - Dincolo de muzica

In 2008, la mai bine de 8 ani de la demararea site-ului, am relansat MuzicaBuna.ro sub forma unei retele sociale bazate pe muzica. Conceptul nou si layout-ul foarte modern, sunt rezultatul experientei acumulate in tot acest timp in domeniu.

Noutatile aduse sunt in primul rand legate de contul personal, membrii avand numeroase avantaje printre care participarea la evenimente, descarcarea de muzica gratuit, adaugarea de continut sau socializarea cu alti membri pornind de la elemente comune de continut.

De asemenea, am rescris complet zona de critica muzicala, oferind o mult mai mare libertate si diversitate prin sectiunile oferite. Forumul deja consacrat precum si sectiunea de bloguri ofera sansa tuturor membrilor cu talent si mesaj sa se exprime liber in paginile site-ului MuzicaBuna.ro.

De fapt, toate cele prezentate mai sus au rolul sa explice, cum nu se poate mai bine, noul slogan al site-ului: "MuzicaBuna.ro - Dincolo de muzica"!
In final, vrem sa multumim tuturor celor care ne-au sprijinit pana acum in demersul nostru, incepand cu vechii prieteni ai site-ului, cu vizitatorii si membrii MuzicaBuna.ro, continuand cu mass-media (presa scrisa si audio-vizual) si terminand cu staff-ul si toti partenerii si colaboratorii nostri.

spune-ne ce crezi despre MuzicaBuna.ro pe forumul dedicat

Cu prietenie, Echipa MuzicaBuna.ro

versiunea 1.0
(iulie 2000)


versiunea 2.0
(octombrie 2000)


versiunea 3.0
(decembrie 2000)


versiunea 4.0
(2001)


versiunea 5.0
(noiembrie 2001)


versiunea 5.2
(MuzicaBuna.ro - martie 2002)


versiunea 6.0
(2003)


versiunea 7.0
(2004)


versiunea 7.5
(2006)

Altele

Despre MuzicaBuna.ro
Echipa
Termeni si conditii de utilizare
Contact

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:Asculta radioul tau preferat:download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un evenimentcopyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

102 vizitatori si 0 membri acum pe site