www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog de atitudine > Dupa blocuri in Bucuresti

noiigolani / joi, 20 mar 2008
 

Dupa blocuri in Bucuresti

Ce s-a intamplat oare cu Bucurestii? Unde este oare orasul al carui centru impozant si mahalale pitoresti i-au dus vestea peste mari si tari? Unde sunt oare arhitectii a caror ambitie era sa creeze ceva mai nou, mai frumos, mai original ? Unde este acel stil arhitectural specific ce a nascut cladiri precum Primaria Capitalei, Muzeul Ţaranului Roman sau Universitatea de Arhitectura ? Unde sunt primarii si oamenii de seama care se mai gandeau si la binele omului de rand construind parcuri ca Herastraul sau Bazilescu ? S-au dus toate naibii, rapuse mai intai de nebunia unui dictator care voia ca istoria tarii, si implicit a capitalei, sa inceapa cu el, iar apoi de interesele meschine ale unor primari marioneta la controlul carora se afla niste afaceristi de doi lei, incapabili sa dezvolte proiecte care sa fie si profitabile, dar si benefice pentru comunitate.
Un fost oras model e pe cale sa ajunga o infundatura. Cladiri monstruoase ridicate in locuri istorice, batjocorirea oricarei legi si regula de bun simt care s-ar interpune cat de putin dorintei unora de a castiga mult si bine, dar si a locuitorilor care nu au scapat nici o ocazie de a-si baga picioarele in orasul in care locuiesc au facut ca Bucurestii sa devina pe zi ce trec mai gri, mai jegosi, mai sufocati ; din pacate nimeni nu pare sa inteleaga ca niciodata nu sunt prea multi copaci... cladiri si betoane din contra.
Si totusi, inca mai exista un Bucuresti care mai pastreaza o aroma a trecutului sau, a istoriei sale. Este orasul din spatele blocurilor. Cati dintre noi stiu ca in zona Unirii, pe malul drept al Dambovitei se gaseste un alt oras, calm, cu case vechi si strazi inguste, total diferit de ceea ce multi cunoastem despre capitala ? Va invit sa dati o tura prin zona, sa va plimbati pe stradute, sa dati o tura prin curtea Manastirii Mihai Voda, sa va acordati timp sa admirati in liniste frumusetea si aerul vechi al unui loc rupt din istorie.
Alt loc care pastreaza inca farmecul vechiului Bucuresti este in spatele blocurilor de pe Stefan cel Mare, pe partea dreapta cum mergeti spre Obor. Stradute mici, oameni care stau de vorba in fata curtii, toate aduc aminte oarecum de atmosfera de mahala interbelica. Cati dintre noi isi mai acorda luxul sa stea pur si simplu, sa vorbeasca impreuna cu vecinul despre toate si despre nimic in acelasi timp ? Incercati doar sa priviti peste oarecarea tiganie si veti descoperi o alta lume.
O alta zona interesanta este si cartierul Cotroceni cu ale sale case vechi cu o personalitate specifica, ce razbat printre putinele (deocamdata) moderne si urate. O plimbare pe aleile sale, intr-o seara racoroasa de toamna, cu frunzele moarte care acopera trotuarul face mai mult decat o dupa-amiaza in mall sau in fata televizorului.
Cam astea trei imi vin in minte pe moment, ii provoc pe cei care mai cunosc si alte zone asemenea celor de mai sus sa vorbeasca despre ele aici, iar pe cei care inca nu le-au cunoscut sa o faca repede pentru ca nu se stie cat vor mai rezista pana cand vreun primar pune ochii pe ele pentru a dezvola un ansamblu de birouri moderne, in < interesul > cetateanului, normal.
PS : Cum este si an electoral nu imi doresc decat sa se duca dracu toti politicienii, sa traiasca omul de rand, comunitatea din care el face parte si toti cei carora inca le mai pasa de Bucuresti si il apreciaza.






loading...

5 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
21-03-2008 12:45 de habarnam

daca recunosti ca si ei, locuitorii, 'oamenii de rand' si-au bagat picioarele in el de oras, de ce ti se pare atat de revoltator ca si primarii au facut la fel?

 
21-03-2008 18:07 de tacuta

Teoretic primarii ar trebui sa reprezinte interesele oamenilor de rand, inclusiv pe ale celor prea prosti ca sa stie care le sunt interesele.

 
21-03-2008 22:38 de habarnam

teoria asta nu-ti pare fundamental gresita? chiar crezi ca birocratii au ceva cititoare de ganduri cu care stiu lucruri despre tine pe care nici macar tu nu le stii?

 
22-03-2008 19:34 de noiigolani

La fel de revoltatoare mi se pare si ignoranta si indolenta multor locuitori care isi baga picioarele in orasul asta cat si a celor care se perinda pe la primarie. Chiar si asa Tacuta are dreptate. Conducatorii au datoria morala de a apara interesul cetateanului, chiar si atunci cand el nu si-l cunoaste prea bine; dar din pacate morala si politica fac echipa la fel de bine soarecele si pisica.

 
23-03-2008 11:35 de tacuta

Nu ma refeream la dorinte reprimate pentru a caror descifrare e nevoie de psihologie fina. Ma refeream la interese, si nu trebuie sa fii un vizionar ca sa stii ca interesul omului, in general, este sa traiasca intr-un mediu cat mai curat si sanatos. Chiar daca e atat de prost incat sa si-l distruga singur.

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

138 vizitatori si 0 membri acum pe site