www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog-ul trupei Spitalu 9

spitalu9 / luni, 05 iul 2010
 
STAND UP COMEDY & PARODY ???

Trupa SPITALU'9 ajunge pe litoral.

 STAND UP COMEDY & PARODY! 

Un show special, "BEST OF 2007-2010" . 

Suntem fix in teatrele de vara cu un spectacol de 2 ore. 

    Speram sa va binedispunem pe cei care ajungeti. Toate lucrurile merg asa cum merg in tara asta, asa ca ar fi pacat sa nu zambiti atunci cand mergeti pe litoral, vara asta. Si mai stiu ca Litoralul Romanesc nu e foarte atractiv, insa noi suntem un pic mai nationalisti si vom ajunge tot acolo. Va asteptam in ograda noastra :) Ok?

Detalii  pe   www.spitalu9.net 

sau  facebook      http://www.facebook.com/album.php?profile=1&id=211242496130#!/pages/spitalu9-stand-up-comedy-parody/211242496130

 

 


spitalu9 / sâmbătă, 26 iun 2010
 
mic tratat despre shaorma

cu sau fara maioneza, de pui, berbecut sau vita, saorma a venit  din orient, la pachet cu muzica de camera (de palat in care traiesc fiinte care necheaza).  manelisti sau rockeri, angajati la multinationale, vanzatori, profesori sau elevi, curieri sau doctori, comedianti sau politisti (am facut o repetitie?), toti plescaim cu mare pofta saorma.  

probabil, ar trebui sa-i faca cineva o statuie saormei. la cat de mult s-au separat anumite categorii sociale, saorma ramane singurul liant intre bogati si saraci, intre culti si inculti, intre politicieni si fraieri. viteza de extindere a saormei, dupa revolutie, se masoara in warp. ma gandesc cum isi fac probleme managerii de la mec, pe motiv ca le fura din piata colonelul sau chifteluta regeasca. treziti-va fratilor, ca vine saorma peste voi !

nu mai exista in tara oras fara saorma. e un standard. cand vine un primar cu dosarul unei comune mai dezvoltate si ajunge la prefectura sa ceara upgradarea localitatii la rang urban, baietii de la consiliul judetean i-o taie scurt :”nu va putem declara comuna oras, pana nu va infiintati o saormerie non-stop. daca se poate, dotata si cu horse-in, sa se poata cumpara si fara sa se mai ejecteze omu’ din caruta”.

saorma e mai importanta decat crezi. sunt convins ca fiecare tine minte doua date: cand a facut sex prima data si cand a mancat saorma prima data.  parca vad ca incepem sa auzim povesti de genul: “frate, anturajul e de vina. altfel nu cred ca ma apucam. acum am deja 120 de kile si mi-e prea greu sa mai ma las”.

am “servit” saorma in zeci si zeci de locatii din tara si nu numai. la inceput de pofta si curiozitate si pe urma, mai mult de foame. dupa ani de zile de degustari, pe langa partea filozofica, am mai tras si concluzii culinare practice.  saorma e de trei tipuri: saorma traditionala (facuta aproape ca la mama ei), saorma aliment (facuta dupa retete descarcate de pe net, drept urmare, nu foarte gustoasa, dar comestibila) si saorma closet (facuta dupa ureche, numa buna sa…ati ghicit).


spitalu9 / sâmbătă, 19 iun 2010
 
nici eu nu sunt bucurestean...
  Fiiii fericiiiit …ca nu esti bucurestean!
  (Azi ma duc la coasa!)

  Dupa 64 de orase in turneu cu Spitalu’9 (si continuam in toamna), parca ti e dor sa mai stai si acasa. Si chiar daca noi locuim de vreo 12 ani  in Bucuresti, am preferat sa merg la parinti, aproape de munte, la Fieni, un orasel mic, dar cu aer curat…

  Si ma bucur ca nu sunt bucurestean!

   Uitasem cum e sa calc iarba cu talpile goale ale picioarelor. Moaaaale! Stiam doar de cauciucul bine umflat al rotii, ce se invarte greoi, intr o aglomeratie vazuta doar in China. In trafic ‚la capitala’, 2 km ii parcurgi in minim 45 de minute. Un fel de „taste your cele mai tari injuraturi la volan”…

    Si ma bucur ca nu sunt bucurestean.

   Uitasem ca temperatura de afara nu trebuie sa fie 40 de grade (celsius, frate) acolo intre blocurile, care parca tin aerul (?) ca intr un cazan in care trebuie sa fierbem (sub presiune..a traiului). Iar asta nu ne mai face sa gandim coerent (si e pe bune). Eh, in momentul in care seara, la Fieni, am pus o bluza cu maneca lunga peste tricou si am tras aer curat in piept, mi am zis: „bah, io de ce stau in bucuresti?”…

    Si ma bucur ca nu sunt bucurestean.

   Aproposs, asculti Vibe Fm, Kiss Fm, KK Fm? Tare, frate!  Io nu mai ascult. Daca ai stii tu cat de frumos imi canta greierii seara! Am inceput sa iubesc si tantarii. In Bucuresti nu exista tantari. Pana si ei au nevoie de aer (nu curat)…macar de aer. Prefer sa ascult o muzica ceva mai severa : Dj Greiere feat. Coocoo… after party!…

    Si chiar ma bucur ca nu sunt bucurestean.

    Mancare??? Painea e mai ieftina de 2 ori decat in Bucuresti, laptele si branza le iau direct de la tarani. Mananc legume de la tata din gradina… „bah, io sunt prost, de ce stau in Bucuresti? Aaaa, in Bucuresti exista Mc’Donald-e :p …dar n au lapte de la vaca. sunt pepeni din Indonezia…dar nu din gradina omului… de fapt, pentru hrana din Bucuresti, intrati pe veveve.mancaredecacat.of ca sa vedeti despre ce e vorba.

     Si ce ma bucur ca nu sut bucurestean.

     Azi merg la coasa. Nu stiu sa cosesc, dar invat. Am rugat un prieten sa ma ia si pe mine sa il ajut. Dupa un film 3D la Mall in Bucuresti, cred ca am sa vad pajistea in format digital. V am lasat, ca se raceste iarba!

…io nu sunt bucurestean…  si ce ma bucurrrrr…

ps: (publicitate) trupa spitalu'9 e pe litoral vara asta. vezi detalii pe  www.spitalu9.net





spitalu9 / sâmbătă, 05 iun 2010
 
una calda..zece reci

unii ii spun “tara aleasa”, altii o injura cat pot, unii nu stiu cum sa se intoarca mai repede aici, altii nu stiu cum sa fuga cat mai departe. cei mai multi pastreaza totusi un gand ca va fi vreodata ca in alte parti, altfel, mai bine. si va fi. mereu a fost. din pacate. cand spun din pacate, ma uit  doar o picatura inapoi, vreo doua milenii. mereu au fost vremuri bune, insa au fost urmate de altele zece de tot cacatu’.
 
tare imi e frica de ciclicitatea asta care ne caracterizeza istoria. e un algoritm blestemat. pentru prima data in 2000 de ani, avem mai bine de jumatate de secol de pace. e adevarat, avem trupe in cateva zone din lume, dar pe la noi prin gradina a fost destul de ok, macar din punctul asta de vedere. totul a venit insa cu un pret. am avut si cred ca nu am inceput inca sa ducem lipsa de comunism cat incape, ne-am macelarit singuri oamenii de valoare, iar mai nou, in lipsa de biruri si invazii tatare, ne luptam cu rate, credite si probabil  cu o perioada de saracie generalizata.
 
nu stiu cum vad altii lucrurile, dar pentru mine e tot mai clar. de cate ori a apucat bietu’ roman sa scoata putin capul afara, sa traga in plamani macar un pic de parfum de prosperitate, destinul, istoria, conspiratia mondiala sau mai stiu eu cine dracu’, i-a dat de fiecare data o palma si l-a trimis la loc sa-si recite mioritele si sa se resemneze. iar cand te resemnezi, chiar ai pierdut tot. si atunci?…

nu uitati sa va mai inveseliti putin pe http://doruivanovblog.wordpress.com/turneu-2010-93-de-orase/


spitalu9 / luni, 03 mai 2010
 
Criza REAL(a)

      Cei care locuiti in orasele mai mari, metroposatele din Romania, avand capitala in comuna (primitiva) Bucuresti, cred ca aveti la intrare cate un magazin din reteaua Real, pręt mare, dar e Real!

      Noi, cei de la Spitalu9, cum circulam mai toata ziua prin tara fara revizii si roviniete la masini (eh, nah), ne mai oprim aici in mare mare graba catre un show sa infulecam o pulpa la rotisor (chiar daca Marius e vegetarian), ca deh, nu poti sa apari in fata a sute de spectatori cu stomacul gol. Nu de alta dar la cati oameni se intampla uneori sa ramana in picioare in sala (acum ma laud..), ar zice saracii ca suntem fomisti!

     Asadar, unde vreau sa bat eu cu Realul asta?

     La ochi la manager bineinteles!

     De ce atunci cand ai nevoie de informatii pentru un produs,  nu gasesti pe nimeni prin preajma in afara de rafturi pline cu alte produse de la care nu o sa afli nicidoata informatii? Pentru ca informatiile costa, iar noi, cei de la Real, vindem produse, nu informatii!

     Da,este Real!

     Este criza domnuleee, nu vezi ca am micsorat personalul?   

    Daca ma gandesc bine, baietii astia au intrat in criza de cand s-au deschis portile forjate de sticla ale magazinelor! Si uite asa mergi la informatii, rogi sa trimita pe cineva la raftul cutare, si ti se raspunde : "Bineinteles, in cateva momente trimitem pe cineva!

     Unde doamna…acasa?

     Si ca nu-ti strici ziua, pleci dezamagit mai depate si amani achizitionarea pixului despre care vroiai sa stii mai multe informatii! Nu de alta da e Criza Real(a), si mai mult nu-ti permiti!

     Va pup! Dar nu pe portofel. Ca nu mai umblam cu ele...de o vreme... 

                                                                                         

    REAL McCoy


spitalu9 / sâmbătă, 24 apr 2010
 
Umorul peste 10 ani

umorul peste 10 ani?
cum va fi? Va mai fi? Cu siguranta. Vor sa dea legi sa ne mai puna cu botu’ pe labe. Sa nu le mai amintim defectele. Sa facem glume doar despre lupul din padure. Apropo, baieti, cu gulere albe si suflete negre: care paduri, ca le-ati gilettat si pe-alea?! Chiar nu ati inteles nimic, n-ati citit nici 3 pagini de istorie media, sa stiti ca atunci cand interziceti ceva, cresteti  si mai mult interesul pentru fenomenul respectiv?
Umor va mai fi. Ca se va numi stand-up, sceneta, pamflet, pantomima, satira, epigrama, parodie, banc, va garantez ca va mai fi. Ne-ati luat deja aproape tot. Si cand v-ati vazut cu sacii de “ieuro” in carute, in loc sa va duceti in tenerife sa va inecati ficatii in cockteiluri exotice, ati zis zis “nu e deajuns. Astia fac misto de noi!”
Umorul a existat dintotdeauna. Asa de speciali va credeti voi, sa ganditi ca ati avea la indemana un buton de on-off pentru morometele din noi? Va supraestimati si ne jigniti inteligenta.
Fiecare trupa sau emisiune de umor are un anumit public. Un public mai mult sau mai putin numeros de la caz la caz, dar incomparabil mai mic raportat la intreaga populatie. Interzicand aceste trupe sau anumite parti din rutina lor, nu veti face decat un singur lucru. Pe termen scurt, doamnelor si domnilor, care va faceti treaba voastra fara greseala si nu avem de ce sa va ironizam,  nu veti mai auzi in public parodiile care va deranjeaza atat de tare.  Insa, dupa un timp, chiar daca nu vor mai exista mondenii, spitalu’9, divertis sau cine vreti voi, glumele vor incepe sa circule ca inainte de 90, spuse in soapta pe la colturi. Si atunci vor fi auzite de toti, nu doar de publicul a 20-30 de oameni din tara asta, care traim din asa ceva. Pentru ca noi am putea sa nu mai facem nimic. Nu suntem singurii care avem umor. Sunt poate altii mult mai buni, care nu au intalnit o conjunctura favorabila sa faca treaba asta. Si sunt peste tot. 
umorul peste 10 ani?  va promit ca va mai fi. Mai multe materiale inspirate din felul in care ne schimba tehnologia existenta si in rest, aceleasi aluzii plecate din viata de cuplu si problemele si bucuriile de zi cu zi.
Umor va mai fi. Cat vom mai fi.

Tu ce crezi?


spitalu9 / miercuri, 07 apr 2010
 
A fost odata...

Va mai aduceti aminte cum incepeau povestile pentru copii?    " A fost odata"
            Traind in zilele noastre, imi dau seama cat de mult am inceput sa retraiesc aceste momente.
             Parcul din fata blocului meu, in care ma jucam cand eram copil, plin de flori si de banci verzi (verzi erau, stiu eu). Zambetul bunicii mele care, femeie fiind, purta discutii cu toate celelalte bunici. Se odihneau. Iar noi, copiii, ne jucam si ne bucuram de viata.
            Astazi, un bloc plin de birouri, tapetat cu geamuri groase si fumurii, umplut de niste "nene" la cravata, care vin de dimineata si ies seara de acolo.
            Si parcul ?   "A fost odata"
          Eh, ce pot sa spun! E necesar blocul asta. Pentru ca traim intr-o epoca in care trebuie sa muncim ceva mai mult de 10 ore pe zi. Epoca in care suntem pe culmile evolutiei tehnologice. Wow! Pc-uri, laptop-uri, 3G-uri, internet, informatii peste informatii. Stiu totul despre tot ce ma inconjoara. Si asta e foarte bine. Dimineata mananc si plec in graba la treaba. Peste zi sunt ocupat cu activitatile necesare. Daca fac treaba buna, primesc 10% mai mult la salariu. Seara vin obosit. Si nu ma uit la tv, pentru ca sunt tot stirile despre violuri, doar ca azi, tipa are 12 ani, nu 16! 
                 Fac bani! Da, frate! Stiu ca muncesc mult, insa cine are bani la fel ca mine? Imi permit orice. Aproape orice. Pentru ca cineva mi-a intrebat iubita : "Dar Marius a mai fost in locurile acelea frumoase, la munte? Acolo unde era atata liniste, acolo unde oamenii nu traiau pentru bani . Acolo unde avea timp sa priveasca cerul si sa nu se uite la ceas ca sa se grabeasca in trimiterea unui mail? Acolo unde nu exista laptop, ci doar fiinta noastra, privind soarele, copacii, cerul?" ...iar ea a raspuns :  "a fost odata!"
             Iar eu te intreb : \'Ai mai fost si a doua oara intr-un loc in care sa iti amintesti de tine, de faptul ca te-ai nascut nu doar ca sa muncesti, ci sa si traiesti, nu doar ca sa te incrunti la probleme, ci sa te bucuri de viata, nu doar sa iti amintesti, trist, ca ai uitat sa pui scaunul unde a zis seful tau, ci sa fi fericit? " ...cred ca...ai fost odata!
                 Stiu! Nu ai vacanta! Nu ai concediu! Nu ai timp! Nu ai bani!...nu ai multe ...insa, ai ceva mai important. Te poti bucura de liniste si pe iarba din spatele blocului tau. Te poti relaxa si in patul camerei tale, citind o carte buna. Te poti bucura de liniste atunci cand inchizi televizorul, radioul, laptopul. Si asculti cum creste iarba! E vorba de linistea din interioul tau, pe care ne-o dorim cu totii, inconstient dar imperios! Liniste care...a fost odata!

Va las un link cu A fost odata - Mihai (Margineanu). Piesa pe care o cantam la chitara "gagicilor", in liceu. Mergea...de minune!

.">


spitalu9 / vineri, 26 mar 2010
 
epo caco munismului

cam asta traim si astazi, pe alocuri, in unele "locuri" din romania.

materialul video urmator e scurt. foarte interesant este faptul ca nimeni nu baga de seama asa ceva.

urmariti macar o mica parte. din romania.

&feature=related">&feature=related


spitalu9 / sâmbătă, 20 mar 2010
 
AFISAJ STRADAL - blamam fara sa oferim alternativa

    personal sunt fan liviu mihaiu si tot ce inseamna academia catavencu. cu cateva zile in urma, insa, domnul mihaiu m-a suparat. initiativa sa, prin care lupta cu cei care fac afisaj stradal si de multe ori afecteaza aspectul unor cladiri istorice, este una laudabila. domnia sa le propune celor care vad astfel de afise sa sune in mod repetat si masiv la numerele tiparite pe respectivele materiale inforamtionale, pana cand cei care se ocupa de treaba in cauza, vor ceda…psihic? in fine…va anuntam ca nu vom ceda in nici un fel. suntem perfect de acord cu punctele dvs de vedere, dar nu puteti acuza pana nu oferiti o alternativa. probabil, peste 5-6 ani, nu vom mai avea afise fizice, totul va fi pe display-uri. vor merge baietii la afisaj cu stick-ul la diferite ecrane, vor tasta o parola si vor lasa sa curga imaginile. sau vom trimite direct un simplu mail unei retele care se va ocupa de asa ceva.

   pana atunci, suntem in Romania. AZI ! ne intrebati de ce nu cumparam spatiu publicitar in ziare. dar, cumparam ! insa reclama pe strada e reclama pe strada. ajunge la toata lumea si vine cine trebuie. fiecare ziar isi are cititorii sai. nu putem cumpara machete in toate ziarele.

    primariile dau amenzi pentru acest tip de afisaj si maresc taxele punitive invers proportional cu punctele oficiale  in care poti promova un spectacol. dar, daca mergi la un  teatru, un balet, adus de mana de oameni care inca se mai ocupa de turnee pe bilete, veti observa, ca cei care hotarasc amenzile se afla in public. ceea ce este foarte bine. sunt consumatori de frumos. dar frumosul nu creste chiar pe toate drumurile. mai are nevoie si de public, care trebuie sa stie unde se tin acele cateva spectacole live, care se mai tin.

     v-ati pus vreodata problema ca in toata tara asta mai sunt doar cateva trupe si doar cativa organizatori de spectacole care mai fac evenimente in sali, pe bilete? priviti si din unghiul nostru. nu trimitem echipe la afisaj cu bidineaua in mana si le spunem “trageti, ma, vreo 10 si pe muzeul de istorie”. pur si simplu, oamenii aceia, chiar daca uneori poate fac exces de zel, stiu ca din asta traiesc si daca publicul nu vine la casa, trebuie sa se reprofileze.

despre asta e vorba.

ps: si, ca sa vedeti cat de primitoare sunt casele de cultura, urmariti asta.

&feature=player_embedded">&feature=player_embedded

doruivanov

spitalu9


spitalu9 / marţi, 09 mar 2010
 
Parodie ... la parodie!

Da, pentru ca tara asta , in marea majoritate a ei, este o parodie!. O proportie mare de oameni, de situatii, de idei, de emisiuni radio...si de emisuni tv ...sunt o parodie! NIMIC MAI MULT NU AVEM DE ADAUGAT!

(Saptamana asta avem 6 spectacole in 5 zile, iar unul deja s-a dus. Suntem in Maramures acum. Iar aici, nu prea exista parodie. Ca oamenii sunt de cu totul alta factura!)

Va lasam in compania unei astfel de parodii in filmuletul de mai jos. Nu ne asteptam sa fie postat de altii. Insa...

Enjoy! ...Si asteptam reactii!



Pagina: 1 2 3 4 inapoi | inainte

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

140 vizitatori si 0 membri acum pe site