www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

S-au relansat primele cinci albume Queen!

MuzicaBuna / miercuri, 16 mar 2011
queen

Pe 14 martie 2011 s-au relansat primele cinci albume Queen - unele dintre cele mai incitante si influente albume de catalog din toate timpurile.



Inregistrate la inceputul anilor '70 in Londra, Queen a reusit sa creeze cu ele un stil muzical revolutionar si unic, care a ramas si astazi ca una dinte principalele surse de inspiratie pentru muzica actuala. Teatral, imaginativ, divers, melodic si neprevazut, pe scurt, un sound si o imagine proprie. Alaturi de contemporani precum Led Zeppelin sau David Bowie, Queen a stabilit standardele rock-ului britanic in anii '70 si a devenit una dintre cele mai incitante, glamour-oase si pline de energie trupe ale tuturor timpurilor, influentand in mod direct artisti actuali precum Foo Fighters, Axl Rose, Lady Gaga si Katty Perry.

Queen, Queen II, Sheer Heart Attack, A Night At The Opera si A Day At The Races au fost special remasterizate si fiecare va fi lansat sub forma unui CD standard, precum si ca produs deluxe ce include 2 CD-uri si continut bonus.

De la rock-ul pur al albumului Queen, pana la imnurile maiestuoase de pe A Day At The Races, primele cinci albume evidentiaza talentul fara margini, ambitia muzicala si deja succesul global al unei trupe alcatuite din unii dintre cei mai talentati compozitori, muzicieni si performerii din toate timpurile.

Queen, recent nominalizat de Dave Grohl drept albumul sau preferat din toate timpurile, a fost inregistrat in acelasi studio in care David Bowie inregistra Ziggy Stradust. Pentru ca nu aveau resurse financiare, albumul s-a inregistrat in pauzele lui Bowie, asa ca cei de la Queen au tras albumul la 3 dimineata dupa ce Bowie mergea la culcare. Queen este albumul lor cel mai "greu", influentat de The Who, Hendrix si Led Zeppelin si include unele dintre piesele lor cele mai hard-rock, dar si pe cele mai pline de imaginatie. Ca si celelalte albume ulterioare, niciun cantec nu seamana cu celalalt, se regasesc amestecuri de lumini si umbre, trupa parand ca se joaca pentru un moment cu cantecele de leagan, trecand apoi la acorduri ce te fac sa explodezi.

Queen II este de fapt inceputul pentru trupa Queen, asa cum o stim cu totii. Este pentru prima data cand auzim sound-uri suprapuse, armonii sau stiluri muzicale variate: balade, muzica traditionala, thrash metal, pop si rock, toate sunt pe acest album. Include deasemenea si primul lor hit, piesa Seven Seas of Rhye, cea care a beneficiat si de numeroasele prestatii live de la Top of the Pops. Trupa a inregistrat Queen II in doar o luna de zile, in 1973, cu putin timp inainte de lansarea din 1974. Coperta albumului a fost realizata de renumitul fotograf Mick Rock si a fost inspirata de un portret al actritei Marlene Dietrich.

Imaginea a fost mai tarziu adusa la viata in revolutionarul videoclip pentru piesa Bohemian Rhapsody.

Sheer Heart Attack, albumul Queen favorit al lui Roger Taylor a fost lansat in 1974 si a ajuns pe locul 2 in Marea Britanie. Inainte de acest material, Queen erau considerati cu precadere o trupa de heavy rock, insa acest album a experimentat cu o varietate de stiluri muzicale, inclusiv music hall, heavy metal, balade sau ragtime. La acel moment Queen incepuse sa se indeparteze de stilul progresiv al primelor doua albume, trecand catre un stil mai prietenos pentru radio, foarte bine ilustrat de piesa Killer Queen, care a devenit cel mai mare hit al lor la acel moment, ocupand locul 2 in Marea Britanie si locul 12 in Topul american Billboard, fiind primul din multele hit-uri Queen ce aveau sa faca istorie in acest top. Piesa, despre o dama de companie din inalta societate, contine solo-ul de chitara de care Brian May este cel mai mandru. Acelasi cantec i-a adus lui Freddie si primul sau premiu Ivor Novello.

A Night at The Opera, denumit asa dupa filmul fratilor Marx, este unanim considerat unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile. Exceptional din toate punctele de vedere, muzical, artistic si compozitional, Queen a imbinat elemente din cele doua albume anterioare pentru a produce combinatia castigatoare. Cel mai scump album inregistrat la acel moment includea rock, opera, heavy metal, romante, balade, pop folk, jazz traditional si chiar elemente din imnul national. Albumul include poate cel mai faimos cantec rock din toate timpurile, Bohemian Rhapsody, piesa ce a poposit 14 saptamani pe primul loc, a fost votata Cantecul Mileniului, a devenit singura piesa din istorie care a ajuns pe primul loc de Craciun doi ani consecutiv si a vandut milioane de exemplare in doua perioade diferite. Queen a inregistrat si primul promo pop oficial pentru Bohemian Rhapsody, intrucat erau in turneu si nu au putut sa vina la Top of the Pops. Aceasta inregistrare a deschis drumul pentru ce aveau sa fie ulterior MTV si VH1.

In 1976 Queen s-a reintors in studio pentru a inregistra A Day At The Races, album compus de trupa intr-un moment de maxima fericire si implinire pentru muzicieni. Materialul este un exemplu de fericire muzicala, optimism si rock and roll traditional. Ca si A Night At The Opera, titlul a fost din nou influentat de fratii Marx, iar coperta albumului a fost si ea similara cu cea a albumului precedent.

A Day At The Races a ajuns pe primul loc in topul britanic si a inclus clasicul Tie Your Mother Down, piesa favorita a lui Freddie, Somebody To Love, dar si Good Old-Fashioned Lover Boy.



loading...

0 comentarii. Posteaza un comentariu

Alte stiri

Freddie Mercury va "invia" in 2012!

Lady Gaga lanseaza remix-urile piesei "You And I"

Queen revine in varianta remasterizata!

Borat intra in pielea lui Freddie Mercury!

O continuare a musicalului "We will rock you" si un nou album Queen

Legenda continua: Queen va lansa un nou album in septembrie

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

89 vizitatori si 0 membri acum pe site