www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Mihai Traistariu: "Manelele au disparut"

MuzicaBuna / joi, 28 oct 2010
traistuta

Mihai Traistariu a facut recent o afirmatie ce da loc controverselor. Nu numai ca muzica ce se da la radio, din punctul lui de vedere dispare in curand, dar o mai si compara cu manelele, care conform celor zise de artist, deja, ca trend, au disparut...



"Muzica asta de club e trecatoare. E un trend, asa cum au fost manelele. Am avut surpriza in America sa aflu ca muzica de club deja se asculta in underground. Practic muzica de club acolo ... nu mai scoate vedete! Cei care o canta sunt, ca si in Romania, niste anonimi! Lumea a inteles deja ca e foarte usor sa canti din computer ... si-atunci .. muzica asta se va stinge la fel de repede cum a inceput ! Va reveni, cu siguranta, muzica cantata live si cu voce multa si buna!", a declarat Mihai Traistariu pentru agentiadepresamondena.ro.

A existat totusi o perioada cand cantaretul a abordat si acest gen muzical: "Am avut un album intreg. Iar piesa mea "Tornero" se incadreaza perfect in muzica dance. Si, pe undeva, ma simteam jenat fata de publicul meu, care astepta sa cant mai mult. Piesele alea fade, cu voce putina si prea mult computerizata nu ma caracterizeaza si nu ma avantajeaza deloc."

Cum ramane totusi atunci cu muzica populara, gen muzical imbratisat de artist in ultima perioada... ?



loading...

26 comentarii. Posteaza un comentariu

 
28-10-2010 21:09 de OwaranaiYume

Tare mi-ar placea sa pot comenta afirmatia lui, dar momentan timpul nu-mi permite. O sa revin curand, sper.
Ma opresc rapid la un singur aspect care m-a zgariat putin.Care e problema cu muzica populara, de fapt? Nu va suparati, toti cei care aruncati in stanga si in dreapta cu insulte la adresa ei,dar sunteti putin absurzi. Muzica populara face parte din cultura, sau daca vreti, insusi spiritul poporului roman. Sunt multi ascultatori de muzica populara, de cele mai variate feluri.Pe langa cei mai in varsta, ca sa zic asa, de la cei care sunt bunici, parinti etc, pana la tineri de aceeasi varsta cu noi, generatia tanara. Sunt tineri care fac parte din ansambluri folclorice de dans, care participa la competitii internationale. Exista grupuri vocale, ale caror repertoriu poate fi extrem de variat si deosebit. Cred ca habar nu aveti ce colinde vechi frumoase pot exista. Pacat ca lumea nu e interesata sa vada mai departe de ceea ce ii ofera televizorul.Folclorul romanesc este apreciat, iar mesajele transmise, daca ati avea curiozitatea sa ascultati mai multe melodii, nu sunt pe atat de oribile pe cat le considerati.Fiecare padure are si uscaturi si nu e nevoie sa ma atace nimeni aruncandu-mi in fata pe cine stie ce "artista", ca am destule exemple si de melodii bune, si de voci bune. Voua nu va plac oamenii care canta ca e bine sa iti aduci aminte de unde ai plecat, ca e bine sa-ti pretuiesti prietenii si familia, ca e bine sa te bucuri si sa fi optimist, sa dansezi ( sau sa joci ),etc? De ce sa fie muzica asta pusa la zid? Doar asa, findca ne-am saturat noi de Romania si vrem s-o facem pe americanii.Nu e cazul sa negam vehement orice traditie si obicei romanesc.Daca unii vor sa faca asta, sa o faca, nu sunt obligati sa asculte genul, dar ii rog doar sa aiba bun simt.
Si da, ai nevoie de voce pentru muzica populara. Think about it. Cautati doine.Sunt curioasa cati ati putea sa interpretati o doina.Eu nu pot si probabil ca nu voi putea, si ii respect pe aceia pe care vocea ii tine.
Si o spun ca o persoana care nu face parte din ansambluri folclorice si alte cele asociate, ci pur si simplu pentru ca am avut ocazia si curiozitatea sa studiez putin genul

Am vorbit la modul general pentru ca stiu ca mai sunt pe aici si alti "impatimiti" ai genului.


 
28-10-2010 23:22 de cispa

Pai unde au disparut manele, in Africa ?

 
29-10-2010 00:45 de easycom

Si eu ma intreb pe ce lume traieste Traistuta asta... Eu la fiecare 100m aud manele, oriunde ma duc in tara asta...

 
29-10-2010 02:41 de DjSunSattva

Mihai Traistariu, din motive necunoscute, doarme.Ce exprimare e asta:"Lumea a inteles deja ca e foarte usor sa canti din computer"?Nici macar nu e usor sa canti din computer.Da, poti sa canti fara sa ai cine stie ce voce, sau sa mai scapi greseli pe ici pe colo, dar tot greu e, jur.Nimeni nu intra in studio si termina in jumatate de ora, nimeni nu pleaca din studio fara sa fi transpirat putin, sau fara sa isi fi rupt nitel gatul.Cate frustrari are omu' asta.Numa' muzica lui e buna.

 
29-10-2010 02:47 de DjSunSattva

Si muzica proasta se face greu.Nu faci muzica buna daca nu esti in stare.In general daca nu esti in stare sa faci muzica buna faci muzica mai putin buna, dar muncesti la fel de mult cat munceste unul care face muzica buna(mai sunt cazurile in care nu ai chef sa iti bati capul chiar daca ai avea potential sa faci muzica buna).Nah, inveti si provocarile vin pe niveluri.Nu-i logic?

 
30-10-2010 11:43 de Sorana

@OwaranaiYume : ai dreptate muzica populara este frumoasa!nu in cantitati mari dar are locul ei!
Cat despre restu ... ce sa mai zic? Din nefericire sexul se vinde si asta a ajuns muzica oriunde !Nu numai in romania ci peste tot!Cu cat e mai "goala" femeia cu atat e mai bine vizionat clipul si asa mai departe!De muzica la duzina te saturi repede!Si mai mereu te prinde dorul de o voce adevarata!Muzica vechie din ani '60 '70 '80 si chiar unele din '90 alea au fost bune!
Manele???Hmm nu stiu cred ca exista vreo 3 -4 numere din miile de melodi facute!In fine!
cam asta a fost tot!
succes la toata lumea!

 
30-10-2010 13:02 de Anonim

Daca si muzica proasta se face greu, de ce o mai faceti? Nu exista decat doua feluri de muzica: Buna si proasta."Mai putin buna" este tot muzica proasta.Mai DjSun, cum poti sa spui ca se poate canta fara sa ai "cine stie ce voce" sau "sa mai scapi greseli pe ici pe colo". Nu realizezi ce tampenii debitezi? Nu ati inteles nimic din ce vrea sa spuna M.T."A canta din computer" mai Dj, este o figura de stil, o metafora,nu ai invatat la scoala despre asa ceva?
Iar D-ra japoneza s-a zgariat degeaba.M.T. nu se refera la muzica populara (nu ai citit ce se spune in finalul acestui articol: "Cum ramane TOTUSI ATUNCI cu muzica populara".Nimeni nu subestimeaza valoarea folclorului, adevarata muzica populara romaneasca (sau cea tiganeasca - folclorul orasenesc cantat de Faramita lambru, Zavaidoc, Gabi Lunca si multi altii) )A nu se confunda cu mucegaiul muzical numit "manele" Da, cred ca se va reveni la cantatul live cu acompaniament de orchestra compusa din instrumentisti.Atunci vom vedea cum e "sa canti fara sa ai cine stie ce voce, sau sa mai scapi greseli pe ici pe colo"...

 
30-10-2010 23:08 de Anonim

traistariu are mare dreptate.
eu unul sunt satul pana-n gat de muzica de club si de manele.
nu sunt nici rocker.
ascult orice.
numai clubbaraie sa nu-mi pui.
iar manelele sunt chiar o rusine pt. natiunea noastra de analfabeti si nespalati .
bravo traistariule.
tot inainte.
poate-i punem pe ganduri pe redactorii de radio.

 
31-10-2010 07:15 de Anonim NIP

Anonim de la 13:02 - nu a zis nimic MT despre muzica populara, comentariul despre muzica populara apartine autorului articolului...si da zgarie la ureche .... muzica populara nu inseamna subcultura ...daca un interpret de abordeaza acest gen si ii si iese nu face decat sa demonstreze ca are calitati..putini cantareti reusesc sa iasa din tiparele genului care i-a consacrat...de exemplu maestru Guta care "rupe" topurile din rusia... vrem nu vrem de doi ani il avem la emisiunile de revelion...nu poate canta altceva decat lalaielile maneliste..asta e..atat poate... Sigur veti spune ca are public, sa fie cu totii sanatosi!

 
31-10-2010 10:26 de easycom

Fratilor, unii dintre voi sariti la concluzii, altii nu citesc cu atentie 3 paragrafe... Era vorba ca popcornul si manelele nu mai produc vedete. Intrebarea e "muzica populara mai produce?". Raspunsul meu este ca situatia este identica si in cazul muzicii populare. Sunt sute de artisti no-name care canta acest gen si isi vand discurile prin magazine. Mai mult, destui dintre ei, s-au reprofilat in timp pe manele. Stirea abordeaza industria nu doar genul muzical. N-am crezut ca trebuie sa mai si explic...

 
01-11-2010 13:41 de Anonim

Nu prea are legatura cu titlul "Manelele au disparut" pe care am dat click.

 
01-11-2010 13:49 de andi

e gresit cam in totalitate ce zice el`...dar e doar parerea lui` si ce a auzit de la unii de la altii apoi vine el si latra.Cum zice si DjSunSattva e greu sa faci muzica pe calculator trebuie sa ai talent,inspiratie,imaginatie..etc.traisariule...cred ca traiesti in lumea a treia

 
01-11-2010 17:17 de Anonim

da si eu aud numai manele
din pacate...
mi-as dori sa dispara )
asta din punctul meu de vedere

 
01-11-2010 23:52 de Anonim

frumoase comentarii...

 
02-11-2010 10:13 de jazzman

Unde e norocul ala sa dispara manelele astea care tasnesc din toate difuzoarele si din toate aparatele care redau muzica in tara asta...in afara de monotonia ritmului,de repetarea armonizarii pana la obsesie,de micile furtisaguri de orchestratie din alte parti,combinate cu stilul oriental,manelele nu ofera decat niste vaitaturi despre cat sufera un tigan sau altul,sau despre cat de smecheri si bogati sunt si au neveste "unicate",isi vaita copii ca sufera dupa tata lor,care e la puscarie sa le dea lor o bucata de paine,etc...este pura poluare sonora si cred ca n-o sa scapam niciodata de rahaturile astea,atat timp cat nu exista educatia necesara pentru a nu mai asculta asemenea libatii tiganesti de proasta calitate. Oamnenii se satura la un moment dat...cand?...nu se stie.Poluarea sonora continua...

 
02-11-2010 10:51 de Nicu Chiriac

Putini cantareti au curajul sa cante live, preferand sa pice in ridicol mimand. Iata ca manelistii pot canta live, ceea ce ii urca cu multe trepte in ochii auditoriului, indiferent de calitatea lui, in defavoarea vedetelor radio si tv. Nici eu nu sunt manelist, ascult orice, dar prefer cantaretii live. Chiar daca se canta mai prost, macar e life. Ar fi culmea sa mai si platesc si sa am parte de mima. Ar fi ca si cum m-as duce la un meci pe bani multi si meciul ar fi aranjat.

 
02-11-2010 11:07 de GAS

se canta LIVE,nene Chiriac!!!daca nu stii engleza,pune pur si simplu:se canta pe bune,sau pe viu...si...mergi la meci,ca vad ca-ti place...daca asta e fotbal ce se joaca in Romania...eu am stricat nu stiu cate lcd-uri schimband de pe meciuri din campionate straine pe vreo miuta din Liga lu' Mitica...pretentii dd vedete si ei parca s-au nascut obositi si cu spatele la poarta adversa...
Si asculta LIFE manelele...nu?Ca aia de-ti rup urechile...o fac LIFE!!!
Fara numaaaaarrr!!! )

 
02-11-2010 11:19 de gstirbat

aaa...si...apropos...nenea pasarel asta...care canta la greu din cd pe litoral pt cativa leuti la multe terase...tot prostitutie face..."Mi-a furat banana..."e inca in playlist-ul sau...si mi s-a intamplat chiar sa-l ajut sa scoata la capat TORNERO-ul cu care se lauda atata,ca pusese din greseala negativul si nu pozitivul...s-o lase mai moale...
Daca esti ragusit,schimba interpretarea sau nu iesi in fata lumii...oricat de tentanti ar fi banii...ca nu era concert programat de luni de zile si obligat sa-l respecte...era pur si simplu o ciupeala de un milion si ceva pt 10 minute in care sa se strambe el in timp ce canta cd-ul...si apoi sa faca poze lumea ca si cu maimutza...sedinta ce a durat mai mult decat "life"-ul sau...
Mergi in LIFE...Pasarel!
Si canta doar cand te tine glanda!
Gata cu prosteala,fratilor!
Cine stie sa cante,sa o faca...si sa o faca atunci cand poate...sau sa aiba atata carisma incat si atunci cand nu e "in gat" sa poata schimba interpretarea de asa natura incat sa nu se faca de ras...era unul Mercury care putea face asta...oricat de rupt i-ar fi fost laringele...ridicand stadioane in picioare cateva ceasuri...
Ei...si acum,astept nervosii si educatii muzical sa dea cu pietre si sa-si apere colibri-ul favorit! )

 
02-11-2010 15:54 de alfheim

ha ha ha ... a scris unul un articol ... agatand din zbor o ineptie... si iete ce de nervosi si priceputi foarte priceputi si mai putin priceputi ...se gasira sa comenteze .... ) continuati baieti ... nu va lasati ... ca precis va tine de cald la iarna ... si e foarte multa lume interesata de parerile voastre ... sper doar ca amuzament !!!

 
02-11-2010 16:45 de BarByeMeRullZz


 
02-11-2010 20:18 de Anonim

Sa te auda al de sus Traistariule dar tare mi-e teama ca manelele vor disparea odata cu tara asta cu tot.

 
02-11-2010 21:09 de deless

manelele nici n-au existat)...e adevarat de vreo 2-3 ani numai auzi manele la colturi de bloc(iasi)...dar auzi puya...ceea ce in viziunea mea este la fel de grav...(indeamna copii la prostii,e un imbecil)...cat despre afirmatia ca muzica de club e underground in America...e o afirmatie Stupida,cretina lipsita de cunostinta in cauza.
Muzik de club din romania sau astea de la TV gen Connector,deep dejays...si altiii...e o muzik la fel de jalnica ca si manelele...e o prostie.E muzik Dance in nici un caz House/trance/techno/dnb/dubstep...muzik de club cu adevarat...care se asculta in Europa.
America nu se pricepe la muzik de club pt ca ei sunt inca pe moda veche cu negrii si Rap/RNB/gangsta ballshit.
Ps:cautati pe youtube Dubstep MT EDEN dak vreti cv de calitate

 
03-11-2010 00:50 de cispa

Domnu gstirbat, da' e frumos sa sa compari pe Traistariu cu FREDY MERCURY ? Ce ti-a facut "bietul baiat" de sa-l pui langa un gigant al muzicii ?
Pai don'soru' Mihaita nu e nici la genunchiul broastei pe langa acest fost titan, odihneasca-se in pace.
Numai daca ma gandesc sa-i compar, ma ia groaza.
Iar legat de muzica populara, e o categorie aparte, unde vocea e chintesenta acestui gen.
Iar de laudat manelistii, ca pot canta "life", lasati-o balta, ca ne omorati, mai bine se iau toti de manuta, tot "life", si emigreaza pe luna, ca poate asa scapam de plaga asta nenorocita si infecta.

 
03-11-2010 12:12 de Danutz462


 
09-11-2010 02:50 de DjTom

Daca am ajuns sa fim cunoscuti si reprezentati in lumea muzicala de pseudoartisti de popcorn & bubblegum precum Inna ?...mai bine ascult Tokio Hotel, dar fara video, ca ma enerveaza showul lor androgin tip gaga !

 
17-11-2010 10:10 de MeKa

dupa parerea mea cocalarismele sunt muzica club si manelele este strict parerea mea, dak cnv este de acord, inseamna k ceea ce asculta conteaza. eu ascult rock si metal si nu cred k este cnv caruia nu ii plac aceste genuri.. binee... lasand laoparte cocalarii

Alte stiri

"Puerto Rico" este noul single semnat Mihai Traistariu

Vedetele ne indeamna sa mergem la vot!

Traistariu a lansat un nou disc

Mihai Traistariu din nou la Eurovision

Concertul CC Catch va fi deschis de Mihai Traistariu

Traistariu pleaca in turneu international

Traistariu - marele favorit la Eurodance 2008

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

88 vizitatori si 0 membri acum pe site