www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Marc Hype si Jim Dunloop la Iarmaroc!

MuzicaBuna / marşi, 18 mai 2010
hypedunloop

In premiera, la scena Funk de la Iarmaroc Fest 2010 avem permisiunea sa gustam doi artisti din doua zone diferite, intr-un live act ce combina perfect DJingul, turntablismul si pianul de mare arta: Marc Hype si Jim Dunloop.



Marc Hype si-a inceput cariera de DJ in 1988, inspirat de catre Jam Master Jay. Au urmat doua decenii de explorarea a hip-hop-ului, cu nenumarate materiale publicate, turnee, si participari la competitii cum ar fi campionatul ITF pe care l-a castigat de doua ori: in 1998 si 1999.In acest timp, Marc Hype a colaborat si a inregistrat alaturi de artisti ca: Masta Ace - legenda Juice Crew, Souls of Mischief, DJ, Z-Trip, Killa Kela & Mr.Lif. De-a lungul timpului, colectia de discuri si cultura muzicala s-au extins, conducandu-l catre multe zone de muzica funky. Selectia sa la platane si productiile sale sunt freestyle, unite de un groove unic, oricare ar fi stilul.



Jim Dunloop a inceput sa studieze pianul clasic pe cand avea patru ani. Era cu siguranta un talent foarte precoce. Jim era inca foarte tanar cand analiza compozitiile lui Gershwin si Bruback, inclinatia sa catre jazz fiind evidenta. Si-a dezvoltat foarte rapid cunostiintele despre creatiile multor pianisti de jazz/funk, cum ar fi Herbie Hancock, Bob James, Chick Corea si Adam Makiewicz.



In anul 2004, DJul Marc Hype si pianistul Jim Dunloop se intanesc in Berlin, acolo unde toate energiile imping catre colaborari muzicale. Primele vinyluri lansate de cei doi au iesit la labelul Milk Crate si se numeau "The Antique Anthem", "Bombay Ray" si "Finale 74" si au avut succes rapid printre DJ. In 2006 au publicat o versiune cover a piesei "The Mexican", semnata Babe Ruth, pe care artistul engleza Jazzman Gerald a numit-o un "must have".



Ca remixeri, Marc si Jim si-au consolidat reputatia lucrand pentru artisti ca All Good Funk Alliance, Deela sau Kid Gusto. Energia celor doi este de neoprit. Ultimul lor turneu a inclus giguri in toata Europa, in New York, Japonia, Hong Kong, Russia, Israel si Australia.



loading...

3 comentarii. Posteaza un comentariu

 
18-05-2010 20:01 de AlexV2

Foarte tare ca se promoveaza Iarmaroc-ul aici, toti artistii de pe line-up sunt de vazut thumbs up

 
19-05-2010 10:55 de easycom

Si mai ziceai ca nu promovam muzica buna ... Cred ca in ultimii 5 luni, s-au adus in prim plan pe site-ul asta peste 100 de artisti, de care pana acum nici nu prea stia lumea ca exista. Si promovarea necesita timp, nu?
Iarmarocul e un eveniment interesant, si cine are posibilitatea, chiar merita sa traga o fuga pana acolo. Ideea e ca va fi un eveniment atat de colorat-muzical, incat va fi imposibil sa nu va placa ceva. Plus ca se rupe de traditional, ceea ce e chiar educativ pentru poporul asta.

 
26-05-2010 19:50 de IARinMAROC

3 km jumatate de noroi si balti de strabatut din parcare pana in perimetrul festivalului. Nebunie curata. Daca intr-adevar ii pasa cuiva de acest aspect... nu era f scump sa inchiriezi macar 2-3 van-uri cu 8-9 locuri. Cereai 5 lei pe tura si scoteai paguba inapoi. Tampenia cea mai mare a fost reprezentata de caricaturile de paiate imbracate in costum de bodyguard care parca nici macar nu erau platiti cu bani ci cu satisfactia de a-i controla pe participanti adanc intre fese si sa le rascoleasca bagajul mai ceva ca pe un aeroport din Israel. Nu mai pun la socoteala glumele de prost gust care nu numai ca erau deplasate si nu-si aveau locul dar mai sareau si din guri largi ce ascundeau frunti inguste.

Noroiul a fost intr-adevar stressant dar asta nu era motiv sa impiedice simtirea de bine. Ar fi fost namol mai putin si mai de trecut cu vederea daca nu existau non-stop Jeep'uri si Atv'uri care sa alerge ici-colo si masini (care desi nu ar fi avut ce sa zbarnaie pe acolo conform regulamentului faceau un mic trafic constant). Berea a lipsit de mai multe ori si la multe baruri. De fapt multe baruri (si scene) nici nu au functionat.

Preturile (in jetoane) erau destul de mari pentru un event la care erai cautat in cele mai nepatrunse locuri ... poate reusea vreunul sa ascunda vreo conserva in fund sau vreo sticla de apa prin zona pubiana. 1 jeton - 5 ron. O apa la jumate - 1 jeton. 1 Strudel - 1 jeton... si tot asa... Nu prea am inteles ce s-a intamplat cu artisti/trupe gen Psychofreud (pana la urma a fost uitat sau abandonat la aeroport?), Coma (intr-adevar anulati? ...pe motive de ... care era motivul de fapt?)... Se mai auzea cate un artist/membru al vreunei trupe care isi spunea nemultumirile la telefon si care 'ameninta' ca daca nu isi primeste banii nu mai canta (If we don't get the money we won't perform).

Pe langa dezamagirea si lipsa de profesionalism in organizare (cu toate ca Staff-ul avea un numar impresionant) au dezamagit foarte mult participantii la festival din cel putin un motiv: lipsa vadita a bunului simt! Cu un numar impresionant de pubele standard si pubele ecologice plus cel putin 30-40 de locuri special amenajate pentru colectarea selectiva a deseurilor (sac albastru - plastic, metal; sac negru - resturi menajere) la terminarea festivalului locul arata ca naiba...

Pahare si farfurii de plastic aruncate la voia intamplarii, resturi menajere imprastiate prin foarte interesanta si misterioasa locatie (o fosta baza militara) iar sacii negru/albastru stateau dovada ca foarte multi dintre 'festivanti' ori sufereau de acromatopsie ori le venea greu sa distinga intre plastic/metal si resturi menajere... sau poate pur si simplu i-a durut exact in locul in care au fost controlati de catre Spartanii de la intrare...


Printre alte lucuri anuntate care au lipsit s-a numarat zona de chill cu hamace si leagane. Poate din cauza ploii... dar parca nici urma de intentie nu se distingea...
Tiroliana te costa 3 jetoane si era amplasata in asa fel incat dupa ce te catarai in copac (punctul de lansare) te lansai intr-o cursa mica pe deasupra unor masini si de multe ori printre sau chiar in indivizi care incercau sa intre linistiti in zona de camping [da, treceai pe deasupra intrarii in una din zonele de camping la o 'altitudine' numai potrivita cat sa lovesti pe cine iti iese in cale (incidentele nu au intarziat sa apara - minore, e drept)]. Pe langa asta au mai distrus si un cuib de albine.

Hippie Bazaar ... majoritatea celor care au venit acolo cu standuri au iesit in pierdere. Pacat! Multi dintre ei chiar aveau ce sa expuna si sa vanda.

Impresia generala a fost ca s-a tras mult pe profit. O imbogatire peste noapte nu strica nimanui dar nu tre' sa implice atata haos si lipsa de respect fata de 'festivanti'. Cand a devenit clar ca numarul de participanti va fi cu mult mai mic decat cel anticipat/dorit a inceput sa pluteasca in aer senzatia ca toate pierderile financiare trebuie acoperite pe spinarea celor care sunt acolo totusi sau, daca nu, da-i in *******.

Mancarea a fost... sa zicem acceptabila si puteai sa alegi din cateva feluri. La capitolul preturi jetoanele erau neputincioase: (ex.) 1 jeton o portie de cartofi, 1 jeton 2 bucatele de cascaval pane (la care se adauga o chifla pe care trebuia sa o cam ceri ca nu ti se dadea din mereu din oficiu/ospitalitate).

Desi carnivor, cred ca printre cele mai gustoase alegeri ar fi fost cu siguranta salatele (2 la 1 jeton). Servirea a decurs fara incidente si intr-o maniera neutra. Fiind un singur loc din care putea sa iei mancare, cozile erau inevitabile. Nu vreau sa imi inchipui ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost 6-7 mii de oameni.

In afara de cantina principala mai existau cateva (foarte putine) locuri de unde, daca aveai rabdare sa stai pana la 2 ore la coada, puteai sa iti procuri clatite, cateva lichide (care in multe locuri si de multe dati au lipsit) sa-ti potolesti setea si alte maruntisuri culinare.

Mai multe persoane/grupuri (foarte) binevoitoare au facut o oarecare paralela intre Iarmaroc si Woodstock. Placut gand dar in realitate nici nu poate fi vorba de asa ceva (poate doar noroiul si ala doar ca prezenta si nu ca element de inspiratie sau instrument de joaca). Este greu de facut o comparatie echitabila cu un festival mediocru... dar cu Woodstock?

Toalete au fost destule pentru toata lumea (la inceput nu prea exista hartie igienica pe nicaieri. Au inceput sa apara apoi cateva semne ca ai avea cu ce sa-ti sanitezi popoul fara sa trebuiasca sa dai o fuga pana la cort sau sa ai mereu cate un sul de hartie indesat prin buzunare). Sambata dimineata, daca nu ma inseala memoria, parca au fost si igienizate. Spre duminica au devenit insa pline, neingrijite, mirositoare (evident), noroite.


Pe langa ploaia dracoasa si dusmanoasa care in mod sigur a afectat desfasurarea festivalului, grindina de gafe si furtuna de nepasare sau lipsa de experienta si skill'uri organizatorice au facut ca intrarea la Iarmaroc sa coste mult mai mult decat ar fi meritat. Pe langa asta, ai avut de unde sa iti indesi desaga cu dezgust si sa arunci mormaieli legate de toate neamurile decedate ale celor insarcinati cu paza... Scuzati! De fapt treceam in revista colectia impresionanta de standup comedianti inarmati cu un arsenal de glume proaste care putzeau a prostie seaca (glume venite din partea unor purtatori de uniforme care tineau loc si de creier) si, nu in ultimul rand, sa te intrebi ce mama dracului a fost in mintea organizatorilor de au lasat sa se genereze atata confuzie si au scapat propriul festival de sub control (organizatori care totusi au pus osul la bataie, doar ca osul s-a frant, pare-se, cam pe Joi) si, daca mai au de gand sa socoteasca o a treia 'aventura'... In ce fel vor incerca sa curete pata de noroi de pe obrazul Iarmaroc 2010?

Alte stiri

Bryan Ferry la Bucuresti!

Sansa talentelor nedescoperite - Festivalul Imagine

Hi-Q se pregateste de un nou turneu national

U2 la Bucuresti: un eveniment fantoma?

Adio Faithless in direct!

O seara de pian modern la Bucuresti!

The Animals live in Jukebox Club!

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

98 vizitatori si 0 membri acum pe site