www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Manifest techfunk cu Elite Force la Iarmaroc

MuzicaBuna / miercuri, 21 apr 2010
eliteforce

Simon Shackleton egal Elite Force egal producator, remixer, DJ, proprietar de label, om foarte foarte ocupat. Atat de ocupat, incat daca insuma tot ce a facut pana acum si tot ce face in prezent, vom ajunge sa ne intrebam daca nu cumva e robot. Pe scurt: Conduce labelul U&A Recordings. De 10 ani are propriul show radio "The Strongarm Sessions". Mixeaza peste tot in lume. A produs multe piese si remixuri.



Dar s-o luam cu trecutul indepartat. La sfarsitul anilor `80, pe cand urma cursurile universitatii Exeter, Simon scria la revista studenteasca. Atunci l-a cunoscut pe Thome York (azi membru Radiohead), care era scria reviewuri si interviuri la aceeasi revista. Amandoi erau pasionati de muzica. Asa ca si-au facut o trupa numita Headless Chicken. Simon mai facea parte dintr-o organizatie punk-anarhista numita Hometown Atrocities, care facea concerte cu trupa punk americana "Fugazi", iar Headless Chicken a avut ocazia sa deschida multe dintre aceste concerte, dar si sa publice o piesa pe un EP, publicat de aceeasi organizatie. Dupa ce au terminat facultatea, Thom s-a intors in Oxford ca sa continue cu proiectul Radiohead.

Simon a intrat in alta trupa numita Lunatic Calm, cu care a avut mare succes in USA. S-a simtit bine in postura de frontman al Lunatic Calm si a avut ocazia sa cante in deschiderea celor de la Crystal Method.



In anii `90, mai precis in 1994, Simon a produs o piesa techno. De atunci a explorat totul de la downbeat la breakbeat, de la electro la techno - "nu vad de ce mi-as impune restrictii doar pentru a ma incadra in stereotipurile muzicale ale altora", - spune artistul englez intr-un interviu pentru Beatportal. Simon a inceput sa mixeze prin anii `90, la petrecerile de acid house din sud-vestul Angliei. Asta se intampla inainte sa se mute in Londra.

Sub numele Elite Force a debutat in 1997 la propriul sau label numit Fused & Bruised. La acelasi label a scos o compilatie numita "Used & Abused" care i-a dat ideea unui nou label. Used & Abused s-a transformat in U&A Recordings, singurul label pe care artistul il are in prezent.

Simon este printre cei care au contribuit la dezvoltarea stilului techfunk - breaks plus house plus techno plus electro, bine amestecate. Are si un blog pe aceasta tema numit Techfunkmanifesto . Piesele sale au fost cantate de Zabiela, Sasha, Crystal Method, Laurent Garnier si Fatboy Slim. In 2008, artistul englez a publicat un dublu album de remixuri, ca o retrospectiva a ultimilor 12 ani.



E prieten bun cu Meat Katie. Lucreaza cu el din 2003, cand au scos release-ul "Toba". In prezent proiectul lor se numeste Dustbowl. Trebuie sa mai notam ca piesele lui Simon sunt favorite in a aparea pe coloane sonore pentru : filme - Matrix, Charlie`s Angels, Arlington Road, The Bone Collector, Spiderman 2; seriale de televiziune: CSI, Top gear, Football Focus, LA Doctors; jocuri pe computer: 5 jocuri FIFA, seria Wipeout si altele.

Nu-i asa ca avem dreptate sa-l banuim ca e robot? Cariera lui Simon merge ca o masinarie bine unsa, cu o energie ce pare a nu se epuiza. Hai la Iarmaroc sa vedem daca ai si tu destula energie pentru Elite Force.



loading...

0 comentarii. Posteaza un comentariu

Alte stiri

Bryan Ferry la Bucuresti!

Sansa talentelor nedescoperite - Festivalul Imagine

Hi-Q se pregateste de un nou turneu national

U2 la Bucuresti: un eveniment fantoma?

Adio Faithless in direct!

O seara de pian modern la Bucuresti!

The Animals live in Jukebox Club!

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

134 vizitatori si 0 membri acum pe site