www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

EXCLUSIV pt. MuzicaBuna: interviu cu Dalma

MuzicaBuna / vineri, 19 feb 2010
dalma top

Dalma, tu ai mai avut o incercare la Eurovision acum un an cu piesa "Love Was Never Her Friend", o incercare foarte frumoasa de altfel, pentru care eu am tinut pumnii. Ce te-a ambitionat sa faci din nou acest pas curajos?



Multumesc pentru sustinere. Sper ca si anul acesta ma vei vota :). Numarul 4 in concurs... Orice pas pe scena este un pas curajos, dar pe mine ma atrag provocarile. Eu vad Eurovision-ul ca fiind un concurs complex, care imbina multe arte vizuale laolalta. Ca sa iasa un lucru foarte bun trebuie sa muncesc foarte mult, pentru mine se implica o intreaga echipa si se alatura prieteni si fani. Traiesc pentru asemenea provocari, iar cu cat este in joc o miza mai mare cu atat eu ma mobilizez mai bine.

Cu toate ca anul trecut n-ai fost aleasa pentru Finala Europeana, tu ti-ai continuat drumul pe scena muzicala. Acum, dupa un an de maturizare pe toate planurile, inclusiv muzical, cum ti se pare concursul? Simti vreo schimbare de atmosfera?

Anul acesta este mai greu si mai bun in acelasi timp, simt lucrul acesta. Chiar eram la o emisiune la TV cand m-am intalnit cu Elena si mi-a dorit sa ajung pe un loc mai bun decat ea in Finala, la Oslo. Ii multumesc, si, daca ma ajuta romanii, asa voi face. Multe s-au intamplat intr-un an, am lansat primul meu videoclip, alaturi de Vega Band cu care am avut peste 100 de concerte in 2009. Concursul de anul acesta este mai strans ca niciodata, in sensul ca nu este o piesa care sa fie clar favorita, drept pentru care show-ul nostru va face diferenta. S-au oferit sa participle si mi-am adunat langa mine pe cei mai buni dintre cei buni. Pe forumuri si in presa deja se comenteaza incurajator despre ce am prezentat la TVR, un show pus pe picioare in doar 3 zile cu ajutorul lui Edi Stancu si trupei xTReme.

Iata ca istoria se repeta pentru tine si esti din nou in fata Finalei Nationale. Presupun ca momentele astea sunt un fel de deja-vu. Ce vrei sa faci mai bine, fata de anul trecut, pentru a castiga?

Nu este acelasi lucru ca si anul trecut. Alt gen de piesa, alt juriu, alta locatie pentru Finala. O sa incerc sa-mi pun in valoare atuurile. Colaborez cu specialisti pentru imagine, tinuta, regie, coregrafie si promovare si sper ca toate acestea sa formeze un aliaj mai tare si mai stralucitor pe ecrane deacat oricare dintre celelalte elemente din Finala.

In noua piesa se simte o schimbare radicala de stil, mult mai vioaie, un dance presarat cu putin trance. Te si reprezinta noul stil sau a fost o alegere pur "tactico-tehnica"?

Compozitia este de fapt alegerea lui Cornel Ilie. Mie mi-a placut piesa, chiar i-am adus cateva modificari fata de cum suna cand mi-a fost prezentata. Ma simt bine cantand-o, iar acest lucru ma reprezinta. Trebuie sa spun totusi ca este o melodie compusa special pentru Eurovision, are o structura ascendenta, care permite un spectacol. O piesa de radio este de obicei mai liniara si nu are mult dramatism, iar noi vrem sa impresionam.

Stii si tu la fel de bine ca noi ca Eurovisionul este mai mult decat o demonstratie muzicala, deci este nevoie si de show. Cum se prezinta ideile de show in combinatie cu piesa? Va reusi sa aiba impactul dorit?

Aici vroiam sa ajung. Eu ma simt foarte bine cantand si pot sa transmit ceea ce simt, insa aspectul acesta nu este cel mai important. Desi conteaza vocea, Eurovision nu este un concurs de interpretare. Publicul oricum asculta ce se da la televizor in doua boxe mici si nu dintr-o sala de concert. Cel mai important este, cred eu, cum se leaga prezenta mea pe scena de elementele pe care le propun pentru spectacolul vizual. Conteaza foarte mult imaginea. dalma middlePiesa este foarte generoasa si sta la baza unui spectacol dinamic si dramatic in acelasi timp, care poate fi si mai tare la Oslo. Daca va reusi sau nu sa aiba impactul dorit este greu de zis acum. Atat eu, Cornel cat si restul echipei facem tot ce ne sta in putinta pentru ca momentul "I`m Running!" sa ajunga la Oslo. Cred in calitatea a ceea ce facem si in sansa noastra!

Ca orice artista, presupun ca si tu esti perfectionista si cauti sa oferi ceva inedit si de valoare. La ce crezi ca ar mai trebui lucrat pana in momentul Finalei Nationale?

Incerc sa cred ca sunt diferita de orice alta artista, drept pentru care ma implic in toate aspectele muzicii mele. Acum lucrez la mai multe lucruri de-odata; Duminica, 21.02 cant Jazz cu Puiu Pascu la Club Tribute, deci promovez turneul Running 4 Oslo, ma simt bine, exersez vocea si ma vad cu prietenii in acelasi timp. In alte zile ma antrenez cu Doru Mois, seful trupei xTReme, consult schite pentru tinute, sedinte foto, dau interviuri, merg la TV si multe altele. Showbiz-ul este complex si incerc sa-l fac simplu, nu-mi este indeajuns sa am voce sau sa stiu un instrument, pentru ca vreau mult mai mult de la mine ca artist si ca om. Cred ca si multi romani vor mai mult de la ei insisi, iar eu incerc sa le dau mai mult la Oslo.

Hai sa privim un pic situatia si cu ochi realisti. Evident, vrei sa castigi Finala Nationala si sa ne reprezinti la Oslo, dar sa zicem ca totusi nu se va intampla. Ai vrea sa lupti in continuare si in 2011?

Prisma ochilor realisti arata ca mergem la Oslo... nu vedeti? Glumesc... Cred ca m-a prins "virusul" Eurovision. Imi place competitia iar Eurovision-ul este, cred, cel mai tare show TV de la noi. Voi incerca pana cand reusesc sa ajung in Finala Europeana. Daca merg anul acesta la Oslo, nu cred ca ma voi inscrie din nou in concurs in anii ce vin. Ce-i prea mult... ingrasa...:) Asa ca daca fanii Eurovision vor sa scape de mine in 2011, votati-ma pe 6 Martie 2010!

In fiecare an sunt zeci de idei, despre ce ar trebui sa fie altfel in ce priveste acest concurs international; crezi ca s-ar putea face modificari care ar ridica nivelul acestei intreceri?

Cred ca ideile ii vizeaza cel mai mult pe organizatori si pe compozitori. Legat de spectacol sunt mai multe aspecte, atat musical cat si ca show TV. Eu cred ca se cauta mereu ceva nou. Trebuie sa evoluam cumva de la an la an. Eu asta fac si vad ca functioneaza. Ce m-ar ajuta pe mine... as avea nevoie nu de inca 5 oameni pe scena, ci 10, 20... Ce show s-ar putea face... Iar daca ar fi permis sa fie mai mult de 6 oameni in scena as cere sa se cante live si instrumental. In felul acesta se pot face lucruri cu adevarat spectaculoase.

dalma bottomDalma, noi iti dorim mult succes, fiindca talent ai. Ti-ai castigat foarte multi fani in ultimul an, care vor neaparat sa te vada la Oslo, citez: "deci daca nu castiga melodia asta, eu arunc pe geam TVul". Ai cateva cuvinte pentru ei?

Multumesc pentru urari. Hehe, fanii mei nu sunt violenti... mai toate piesele mele sunt de "Love..." ca asta au in titlu. Nu aruncati TV-ul, nu are nici o vina. Va propun insa sa ne intalnim Duminica seara la Club Tribute pentru un moment muzical deosebit iar apoi sa ma sustineti in continuare in finala din 6 Martie. Vreau sa alerg cu voi spre Oslo!




[easycom]



loading...

0 comentarii. Posteaza un comentariu

Alte stiri

Dalma - Running 4 Oslo

Dalma munceste din greu pentru Eurovision (Video)

Dalma vrea inapoi la iubitul ei... (Audio-slide)

EXCLUSIV pt. MuzicaBuna: interviu cu Sonny Flame & Lora

Ordinea intrarii in Finala Nationala Eurovision

EXCLUSIV: Interviu cu Benetone Cover Band

Eurovision 2010: Romania pe locul 3!

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

101 vizitatori si 0 membri acum pe site