www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Dalma vrea inapoi la iubitul ei... (Audio-slide)

MuzicaBuna / joi, 18 nov 2010
dalma

Sau cel putin asa suna ultimul vers din textul piesei "Song For Him" cu care Dalma incearca sa castige Finala Eurovision 2011.



La a III-a participare consecutiva, pentru Dalma deja agitatia pregatirilor pentru concurs este un lucru obisnuit. Desi nu a adus nici un trofeu sau diploma in Romania, vara acesta Dalma a reusit sa ajunga acolo unde nici un artist roman nu a fost: ultimii 100 de concurenti in bootcamp-ul concurslui X-Factor din Londra. Selectia s-a desfasurat pe parcursul a 7 luni de probe unde s-au inscris pesre 250.000 de concurenti din U.K. si din alte tari.

Week-end-ul acesta, Dalma s-a aflat in platourile TVR pentru a filma clipul de prezentare a melodiei inscrisa in concursul Eurovizion 2011.

Cum ne-am obisnuit deja, Dalma vine si de data aceasta cu ceva nou, un stil de abordare diferit si cu o piesa scrisa special pentru ea de catre Liviu Elekes. Textul piesei si proiectia video de pe ecranul din fundal apartin Roxanei Elekes, sotia compozitorului ( Roxana si Liviu s-au casatorit acum 3 luni ).

Dalma a sosit la filmari pregatita sa-i dea gata pe cei din platou, a abordat un stil retro, simplu, care i se potriveste foarte bine. Piesa este ritmata, se adreseaza direct ascultatorului, de nota optimism si o introspectie a sentimentelor ce traiesc in sufletul unei femei care se afla in pragul unei decizii majore, aceea de a se casatori.

Mai multe despre Eurovision, "Song For Him" si buchetul de mireasa de la finalul clipului ne povesteste Dalma:

R: Ce te-a determinat sa participi si anul acesta la Eurovision?

Dalma: Pe scurt, piesa. Initial nu am vrut sa mai concurez la Eurovision. M-au sunat mai multi compozitori si i-am refuzat. Cand a luat Liviu Elekes legatura cu mine si mi-a zis ca mi-a scris o piesa pe vocea mea, m-am gandit ca merita macar sa o ascult. Ne-am intalnit la studio, am ascultat proiectul si mi-a placut foarte mult, am inregistrat vocea in aceeasi seara. Doua zile mai tarziu am depus plicul la TVR si acum suntem in finala.

R: Ce parere ai despre faptul ca finala are loc de Revelion?

Dalma: Cred ca mai multi artisti de valoare ar fi participat daca se tinea in alta zi. Am renuntat la cateva concerte ca sa pot sa fiu la TVR in noaptea de Revelion. Eu fac muzica atat din pasiune cat si pentru bani. Uneori trebuie sa alegi dintre cele doua si ceea ce alegi te defineste mai departe. Nu stiu de ce TVR a ales Revelionul, cred ca telespectatorii vor fi ocupati cu altceva...

R: Despre ce vorba in "Song For Him"? Crezi ca poti sa castigi selectia cu piesa aceasta?

Dalma: In primul rand, "Song For Him" este o poveste universala, nu pentru un "el" anume. Este pentru toti cei care iubesc sincer si sunt iubiti. Este o poveste de dragoste exprimata direct, sentimentele nu sunt ascunse. Atat din felul in care cant cat si din versuri puteti vedea ca personajul feminin din poveste nu-si ascunde nici o clipa trairile. Exista intotdeauna o nesiguranta in dragoste, mai ales inaintea unui moment important din viata cum este casatoria. Ca viitoare mireasa, te intrebi, cred, macar o secunda, daca el este cel potrivit. Cred ca melodia aceasta ii va ajuta pe cei in cumpana sa treaca peste momentele de indoiala si sa paseasca in viata impreuna fara sentimente ascunse. "Song For Him" pune cartile pe fata in relatia dintre ea si el.

Daca pot sa castig?... Nu castigul cu orice pret este scopul meu. Vreau doar sa spun oamenilor ceva sincer, frumos, care sa ramana cu ei. Daca vom castiga, atat eu ca solista cat si Liviu si Roxana ca si compozitor si textier, vom reusi sa transmitem acest mesaj la mult mai multa lume, si pentru asta merita sa ma lupt. La fel cum in videoclip eu am prins buchetul aruncat de personajul din film, sper ca si publicul sa "prinda" ceea ce le cant, cu toata dragostea si pasiunea mea pentru muzica.


R: Ce alte piese din concurs ti-au atras atentia? Te intimideaza Directia 5 sau vre-un alt concurent?

Dalma: Prefer sa nu comentez acum despre celelalte piese, sunt sigura ca si ei, ca si mine, cred ca melodia lor este cea mai potrivita. Nu ma influenteaza ceilalti concurenti, ba chiar ma motiveaza daca sunt artisti renumiti si solisti puternici. Am cantat pe multe scene mari si de exemplu chiar la Londra in concursul X-Factor, am trecut de multi concurenti foarte valorosi, pe care ii urmareau milioane de oameni. Daca juriul si publicul se axeaza pe voce si pe compozitie cred ca am sanse in fata oricui.

R: Ce show ne-ai pregatit pentru finala?

Dalma: Sa va zic? Sa nu va zica... Ramane o surpriza. Lucram acum la detalii si asteptam sa vedem ce ne pune la dispozitie TVR ca si spatiu, aspecte tehnice. Cu siguranta vom incerca sa ofertam un pachet complet, piesa, voce, show. Toate sunt desprinse dintr-o poveste de dragoste, exprimata simplu, direct si fara a se rosti acest cuvant.

R: Se simte un stil retro atat in "sound"-ul piesei cat si in imagine ta din videoclip. Te va reprezinta acest stil?

Dalma: Am rafinat cumva ceea ce am inceput cu melodia si clipul "Love Me Sweet", realizat in colaborare cu Vega Band. De data aceasta mai simplu, mai direct. Cred ca stilul retro mi se potriveste fiindca am un timbu vocal anume, care aduce putin cu vocile din trecut. Sunetul din "Song For Him" a fost procesat cu instrumente din acea perioada, orchestratia este si ea gandita in aceeasi directie. Cred ca de multa vreme "simt" acest stil ca fiind foarte aproape de sufletul meu. Este un gen de muzica amplu, cuprinde cateva decade intregi de muzica dar cred ca cel mai mult este caracterizat de sinceritatea cu care artistii cantau pe scena in acele vremuri.

R: Noi iti uram mult succes!

Dalma: Multumesc, si eu va urez voua toate cele bune si bafta!





loading...

3 comentarii. Posteaza un comentariu

 
20-11-2010 22:32 de easycom

Pacat... are talent pt piese mult mai bune. Cu asta va ajunge undeva prin Nowhere's Land...

 
21-11-2010 21:08 de luciandinmedias

voce buna,piesa e ok,orchestratia si ea.daca are sau nu succes la eurovision n-are absolut nici o omportanta.e un concurs expirat.singura castigatoare decenta a fost o trupa rock finlandeza acu'cativa ani

 
22-11-2010 01:26 de Anonim si nu prea

Piesa draguta, dar nu prea merge la Eurovizion.

Alte stiri

Asculta piesele concurente la Eurovision 2011

EXCLUSIV pt. MuzicaBuna: interviu cu Dalma

Revelion cu Eurovision (Video)

Dalma va aduce un tribut lui Whitney Houston

Life ON Mars adopta Rockaholic Life Style

Johann Strauss Ensemble in rol de Mos Craciun (Videointerviu)

Mircea Baniciu si Prietenii un regal de muzica la Sala Palatului

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

101 vizitatori si 0 membri acum pe site