www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Easycom's Blog > Avatar - un bullshit placat cu albastru sclipicios

easycom / sâmbătă, 20 feb 2010
 

Avatar - un bullshit placat cu albastru sclipicios

Pe cand a cazut de pe locul 1 acest mult worshipped film al ultimilor nici eu nu stiu cati ani, am apucat si eu sa-l vad... fara efecte 3D. Nu este prima data cand scriu despre filme, nu este prima data cand arat cu degetul in semn de dezapreciere. Nu este nici prima data, cand ma uit la un film mult prea mediatizat, ca apoi la final sa plec cu un gust semi-amar in gura. Si uite-asa am patit si cu celebrul film Cameron - Avatar.

Hai sa definesc prima data genul filmului. O sa fie lung... SF-western-drama-actiune-animatie-romantica. Cred ca am acoperit tot. Wow... abia au mai ramas genuri care sa nu fie incluse. Poate unii ar merge pana acolo, sa spuna ca mai contine si elemente de film psihlogic, si poate chiar ar avea dreptate, ca in fond ce nu contine filmul asta?!? Nu contest, a fost o tactica buna, creand un film bazat pe multe genuri, automat va fi apreciat de 90% dintre cei care il vor viziona. Evident, eu nu ma numar printre acei 90%.

Hai sa iau si cateva elemente de baza din film la purecat. Avem niste omuleti verzi (OZN-uri), doar ca astia sunt mai mari, sunt albastrii, au sclipici pe moaca, au par si coada lunga. Aha. Deci luam ideea omuletilor verzi, ii lipim coada si par, ii revopsim si gata avatarul. No biggie. Va sa zica nexam idee geniala si noua. Chestia asta s-a cam fumat demult prin X-Files cu hibrizii alien-umani.

La un moment dat ne trezim cu multi avatari (bastinasi) care in mod ciudat (a se intelege neinspirat) arata aproape identic cu indienii din America. Winnettou all over again. Singura diferenta ar fi ca indienii astia albastrii locuiesc intr-un big-ass copac, iar cei de pe Terra, in tipi. In rest, arata la fel, au aceleasi obiceiuri, ideologii, zei, etc. Din nou, copy paste in stil filmografic.

Ideea de retea, este si ea "furata" si apoi transpusa intr-un ambalaj mai pe intelesul tuturor, fiindca daca in Matrix exista o retea pe care foarte multi n-o intelegeau, fiindca ce-i drept, era orientat mai mult catre cei cu macar putine cunostinte inA IT, in Avatar parca e explicat un pic mai bine si e ceva mai natural. Dar ideea tot copiata e.

La un moment dat ma intrebam cat de SF e filmul asta, mai ales cand ma uitam la armata. Nu e nimic SF in asta. Tot ce exista momentan creat si folosit de armata este deja peste acel nivel. Tot ce vad eu in filmul asta, sunt niste enormitati rusesti facute in stil american - daca e BIG e bun. Ma lasi? Care era faza cu ditamai palet de explozivi? Chiar nu aveau altceva mai mic...? Sa zicem, o mica grenada atomica? Pai nu, ca americanul cand face film, vrea sa fie totul mare, de parca pe mine m-ar impresiona acest lucru. Si chinezoaicele micute cu microchipurile lor sunt mult mai impresionante...

Firul narativ de baza, este fumat si el demult. Un tip merge sa lupte cu bastinasii, la un moment dat se identifica cu ei si trece de partea lor. Wow... cata imaginatie. Exista macar inca 100 de filme pe tema asta. Nimic nou sub soare.

De ce e totusi considerat unul dintre cele bune filme al tuturor timpurilor? Fiindca e facut pe 3D si brusc lumea s-a trezit cu ideea gresita ca daca e facut in 3D e si bun. Multi care ies din cinema, nici nu-si amintesc de film, ci doar de efectele cool, care unele sunt, altele ba. Personal nu vad combinatia Shrek meets Terminator meets Winnettou o combinatie prea fericita. Oricum, nu atat de fericita, incat sa-i facem o reclama colosala. Sa nu ma intelegeti gresit, filmul nu e rau, merita vazut dar sunt destule filme mai bune, mai valoroase, cum ar fi: Matrix, The Godfather, Stardust, 7 Pounds, The Lakehouse, Titanic, The Curious Case of Benjamin Button, Meet Joe Black sau chiar si Spiderman. Toate ating macar nivelul lui Avatar, insa toate au un impact mult mai puternic. La toate filmele enumerate mai sus, am ramas cu ceva, la Avatar... hmmm... cu nimic. Injurati-ma cat vreti, filmul asta vrea sa fie ceva iesit din comun, dar nu e. E pur si simplu un film bunicel. Un film de nota 8,50.




loading...

7 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
21-02-2010 23:58 de lauranton

am spicuit. o sa ti se para ciudat, poate, insa am citit destul de mult in viata. diverse carti. filmul are o anumita profunzime. hai sa nu privim comerciat, adica " o paveste de dragoste si gata". iti zic ca omu a pus in filmul asta niste chestiiceva mai subtile decat lumea fizica in care traim. nu vrea un contrac articol sa scriu. dar filmuletul asta atinge niste fire care nu se vad si care sunt in noi. si sunt ceva mai profunde. posibil ca din acest motiv sa se fi vrut interzis. in fine. o parere personala este aceea ca nu e normal sa comentezi ("articolezi"filme sau muzica. pentru ca gusturile nu se discuta

 
22-02-2010 10:32 de easycom

E blog... pot sa scriu despre orice. Iar in rest... pot scrie despre muzica articole, fiindca in general daca ai observat ating lucrurile cat se poate de obiectiv. Daca ar fi asa cum zici tu, ar trebui toti criticii de la ziare si reviste dati in somaj. Nu. Si critica are sensul ei. Reflecta rezultate si reactii. Se face o comparatie intre cele bune si cele negative, iar rezultatul devine unul real. Cand vine vorba de muzica, nu sunt doar gusturi, exista elemente care se iau in calcul. In ce priveste filmele, am mai zis... e blog, scriu ce-mi vine, deci nu trebuie sa ma justific.
Eu am inteles foarte bine filmul de mai sus si nici nu m-am legat de ideea ascunsa di film, ci de ambalajul ideii. Cu toate astea, la cate filme am vazut in viata mea, iti zic... nici ideile alea nu sunt prea noi.

 
28-02-2010 21:52 de Puggy


 
28-02-2010 22:06 de easycom

Nu sunt cuvinte aruncate la intamplare. Este parerea mea... Does anyone have a problem with that? Anyone...? No one. Good! Vezi, ce bine ne intelegem? Asa cum tu consideri "The Godfather" prea lung si plictisitor, asa consider si eu filmul asta... well, ce-ai citit mai sus.

 
06-04-2010 15:33 de katdm

Ma bucur ca n-am vazut Avatar.
Cred ca ,din punct de vedere al scenariului,e unul dintre cele mai proaste filme facute vreodata.
Si eu post scrie scenarii mai bune.

 
31-05-2010 20:58 de cispa

pentru katdm Nu stii ce pierzi nevazandul,si ca o idee,nu poti spune de ceva ca bun sau prost daca nu stii ce e.Iar chestia cu "din auzite" mi se pare f.superficiala.Eu l-am vazut,si cred ca e buenisimo.

 
18-06-2010 16:29 de KTm paul

E sooper filmul e facut in HD si aia imi place la el.
Uitativa si voi nul pierdeti .

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

129 vizitatori si 0 membri acum pe site