www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Diana Vlase's Blog > Televizorul... prosteste poporul

dianavlase / luni, 15 dec 2008
 

Televizorul... prosteste poporul

Nu ca ar fi asta vreo noutate, insa am auzit zilele trecute cum ca in niste culturi (nu dau nume, sa nu defavorizez oameni) televizorul este interzis. Daca in urma cu cateva sute de ani religia era cea mai mare metoda de a prosti masele consumatoare, acum treaba asta se numeste televiziune. Mai mult, sunt targetate pe genul de fraieri pe care sa-i tina de vorba. Televiziuni de divertisment, de sport, de femei, de stiri (da, sigur), pt animale, pt copii... Pentru tot omul exista o televiziune care sa-l tina de vorba si care sa-l prosteasca, doar, doar nu s-ar prinde care este realitatea.

Ma uit si eu la televizor, fireste ca la Mircera Badea (desi, uneri, mult este prea mult), la sitcomuri si pe posturile muzicale. Ma uit pe Mtv de cand sunt mica, nu acum, ca as avea vreo treaba cu muzica buna. Nu stiu cum era inainte, dar acum fara muzica nu faci nimic. O cina romantica cu iubita, bagi muzica de ambianta. Te aduni cu baietii sa beti ceva, bagi muzica de party, stai dimineata adormit la o cafea, bagi un radio tanar si care sa nu te plictiseasca. Muzica. Muzica. Muzica. Vreau sa cred ca ne refugiem in muzica pentru ca, inainte de orice vinde (pentru ca vinde) stari, si nu atat de multe mesaje subliminale. Sunt si piese sociale, anti criza economica, anti presedinti albi, dar daca nu ar suna bine... cui i-ar mai pasa care e mesajul?

Voila, la 11,30, luni seara, avem Bring the Noise pe U, o emisiune cu femei subnutrite si caterinca, pe Mtv, si un concert live (trist, de data asta) pe Vh1. Mi-ar fi placut sa am Mtv Base, sau macar Music Channel, sa o vad pe duduia aia hiper celebra care face gafe pe Youtube. Oricum, azi am primit pe net bancuri facute dupa tipa aia. Alinutza e pantaloni scurti. Daca tot nu e nimic pe care sa iti plangi si tu suferitele, sau macar sa batzai din fund, esti nevoit sa te intorci pe posturile serioase. Film, publicitate, Mircea Badea, stiri, publicitate, nasul pe B1, concert Rihanna pe Acasa. In ordinea asta. Aici ma opresc, pentru ca femeia are un costum ca o batista, asa ca ignoram latimea fruntii, si canta despre umbrele. Bun... nu, era numai un promo. Inapoi la muzica. Mai devreme era Xtina, acum Britney. Cat de penibila e piesa aia a ei. O tipa (care nu sunt eu) spunea ca avea toata increderea ca Britney a facut o boala si ca o sa ne scuteasca. Well, nu! Iata!

Si uite asa, mai trece o seara in care, daca televiziunea nu ar fi fost altceva decat instrument de taiat frunze la caini, ... as fi mers la culcare putin mai desteapta. In schimb, nu sunt decat putin mai ignoranta.




loading...

4 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
16-12-2008 01:22 de easycom

Ma crezi, nu ma crezi... n-am TV in casa. Urmeaza o pauza luuuuuunga... si reply apoi: Whaaaaaaaaaaaaaaat???? NU AM TV. Nu am nevoie de TV. La stiri nu ma uit, ca nu ma ajuta cu nimic, din contra, ma enervez, incep sa vorbesc despre politica (adik incep sa injur), in ale muzicii sunt mai ciudat, in plus daca merita ceva vazut, apare pe site clipul ca deh YouTube si DailyMotion isi fac datoria. Vremea e... afara, iar geam am si eu ca nu stau in barlog. De ascultat muzica... am Screamer care imi ofera mii de posturi radio prin intermediul netului, iar in cazul in care pica netul, am o parabolica rotativa legata la PC si pot asculta sute de posturi radio. Am nevoie des de diferite informatii, dar exista Wiki, exista forumuri, exista tutoriale, lucruri care TV-ul nu mi le ofera. Sa-mi arate mie cineva o persoana care a invatat Photoshop prin TV. Nimeni... Ma gandeam. Ma intreaba lumea cum de platesc atat de putin curent. Pai, aaaa, s-a gandit cineva cat consuma un TV pornit 12 din 24? Mult... circa 70 - 100 Watt/h, faceti voi un calcul lunar sau bilunar (cum e mai nou).
Intr-un final ajung la concluzia ca TV-ul e degaba, o inventie inutila pt lumea in care traim acum. Culmea... unii dintre voi ati mai si dat 2300Ron ca sa vedeti ProTV in HD pe 90 cm diagonala. Eu pe banii aia, mi-as fi luat un proiector DELL si l-as fi legat de laptop si m-as fi uitat la "The Lakehouse", pe o diagonala de 450 cm, sau as fi prelucrat o poza pe juma' de perete, sau as fi putut sa scriu commentul asta uitandu-ma pe pereti...

 
16-12-2008 12:51 de dianavlase

Daca aveai tv, nu mai stateai cu orele pe site-urile de muzica)) Te pup

 
18-12-2008 03:30 de cjustynov

Televizorul este una din cele mai importante inventii ale omenirii(daca nu cea mai importanta),si ceea ce vreau sa spun este ca NU televizorul prosteste poporul,ci programele pe care ni le ofera televiziunile romanesti.

 
18-12-2008 11:56 de easycom

Faptul ca traim in Romania, nu e o scuza. Hai sa-ti spun, cumperi un Skystar HD, o oala de 90 - 120 cm, un DISEqC H-H, un Digibox, cativa metrii de cablu coaxial + mufele necesare. Dupa instalarea lor corecta, vei prinde peste 15 sateliti (in total vreo 10 - 15000 de canale TV, vreo 7000 de posturi radio) din care 30% sunt free, daca vrei si celelalte canale, n-ai decat sa-ti alegi pachetele dorite si sa platesti abonamentul.
Insa cu toate ca exista varianta asta, eu cred ca Internetul e mult mai avantajos decat TV-ul. Apropo... sa nu te miri, daca in cativa ani, intrii pe net cu TV-ul si te vei uita la ce vrei tu, cand vrei tu. Si atunci mai are rost sa cumparam TV? Bagi cablul (daca nu ai WiFi in casa) in laptop si te uiti la HBO, Tequilla, E4 sau Disney Channel). Sa stii ca deja se lucra la tehnologie... de ce crezi ca apar viteze din astea enorme de internet? Pai un film in HD are nevoie de banda larga... foarte larga, undeva la 24, 25 Mb/s.

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

101 vizitatori si 0 membri acum pe site