www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Diana Vlase's Blog > Muzica buna e...relativa?

dianavlase / marşi, 02 dec 2008
 

Muzica buna e...relativa?

Reusesc sa am discutii in contradictoriu, cel putin o data pe saptamana, cu cate cineva, care are impresia ca ceea ce el asculta este muzica de calitate.

Acum, eu sunt foarte suparata din cauza remarcilor unor oameni care au senzatia ca detin adevarul suprem. Fratilor, eu ascult muzica neagra si nu sustin sus si tare ca aici se termina muzica, cum nici jazz-ul nu este singura sursa a genurilor contemporante. As fi cel putin stupida sa spun asta, asa ca nu o spun. Mi-ar placea ca mai multa lume sa poata avea deschiderea necesara sa recunoasca ca nu sunt centrul universului, lideri de opinie si nu este neaparat nevoie ca ceea ce tu sau el asculta sa fie ratiunea unanima in materie de muzica.

Ba, mai mult, sa ne gandim la fanii Banica, care sunt multi si de toate conditiile sociale, speciile si genurile... Ce? Asta inseamna ceva? Inseamna ca omul canta pentru mase. Nu ca este inovator sau deosebit. Geniile se evidentiaza printr-un stil propriu, iar o imitatie a lui Elvis nu are nimic genial in ea. Cum nu au nici toti componentii trupelor de baieti, de dupa Backstreet Boys, pentru simplul motiv ca nu vor face decat sa copieze un gen, un stil si un look.

Asa ca raspunsul pentru titlul meu pare a fi DA! Este relativa, intr-adevar, daca excludem gunoaiele si gainariile. 




loading...

6 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
03-12-2008 01:32 de easycom

Si uite-asa ramanem cu o tzaruca de muzica, deobicei aia, care in general nu e considerata muzica buna ci demodata, ciudata, ne-comerciala, etc. De obicei din 100 de discuri ce vad puse pe raftul cunostintelor cam 10 isi merita banii. Din varii motive lumea prefera gunoaiele si gainariile... God knows why...

 
03-12-2008 10:58 de dj50

De acord cu tine. Acum incepe cearta unde se termina muzica si unde incep gunoaiele si gainariile

 
03-12-2008 12:36 de easycom

Topurile muzicale, cred eu, deseori nu reflecta calitatea muzicii, doar parerea lumii in general. Lume care poate sa fie sau sa nu fie cunoscatore de muzica buna. Ei, ca mai sunt exceptii, evident... exemplu clar Eminem - Toy Soldiers. Insa ideea e, ca piesa asta si scuma e considerata o piesa de valoare, fatza de alte piese ale altor artisti, care s-au uitat de mult.
Mylene Farmer... nu sunt fan, dar admit ca tipa face muzica buna de multi ani. I-am si dedicat un topic pe forum. Raspuns... nexam. Si oare de ce? Uite ce s-a intamplat la un post de radio din Romania in 2007. Pe site se putea vota care artist pe ce loc sa ajunga pentru topul saptamanal. Printre altele era si o piesa noua Mylene Farmer, undeva jos de tot in lista. Evident, sus, pe primele locuri, erau piese de gen Akcent, Simplu, etc. Cumva, in doar cateva ore piesa Mylene a ajuns pe locul 1, cu un numar de vot de neatins. Intre locul 1 si 2 erau parca 1000 de voturi diferenta. La care sa vezi ce se intampla... cand porneste la radio topul saptamanii, incepe nenea de la radio sa spuna ca cineva le-a hackuit sistemul si a ajuns Mylene pe locul 1, dar nu vor difuza piesa tocmai din cauza asta. Nah... da-i nota. Deci asa am ajuns incat NU se accepta ca o piesa buna sa fie pe primul loc si gainariile sa fie mai pe la sfarsit. Si asta la Radio (radio cunoscut - nu zic nume). Deci nici macar nu se da sansa oamenilor sa auda muzica buna... Si mai are rost sa ma mir ca nimeni n-a scris un cuvant pe forum despre ea, sau macar sa intrebe...? Nu tata, ca ce nu-i in top, se catalogheaza a fi muzica proasta. Vai si vai si iarasi vai...

 
04-12-2008 08:47 de gligvas

Bre fratzilor,hai ca ajungem la un numitor comun:muzica buna nu e comerciala.N-ai sa-I vezi pe 85% din tineret mandria tzarii, care se scalamba la manele, sa ASCULTE o muzica non-dansanta, non ritmata, dar exceptionala, cu linie muzicala, nu cu repetari infinite si cu of,of, mai,mai.Totul depinde de educatia muzicala pe care ai primit-o in tinerete, si de felul tau de a fi.Rar am auzit oameni sub 50 de ani( exceptand cei cu educatie muzicala)sa aprecieze un Beethoven, un Pink Floyd,un Haidn, un Led Zepellin sau Louis Amstrong,si enumerarile pot fi la nesfarsit.De obicei, nu-ti place ceea-ce nu cunosti!Corect??

 
04-12-2008 14:05 de dianavlase

Poate te-as contrazice putin, exista si muzica buna care tocmai din acest motiv a devenit comerciala, dar aici vorbim de elite. Cred ca nu putem trage o linie, oricat de multe discutii am continua sa purtam.

 
04-12-2008 18:48 de easycom

Evident... nu neaparat ce e comercial e si muzica proasta, ar fi culmea. Teoretic nu se poate trage linie, insa cum am spus mai sus, uneori se cam trage si se trage gresit fiindca ideea generala suna in felul urmator: tot ce e in top e muzica buna, tot ce nu mai e in top nu e muzica buna. Ehh... oare? Si cine face topurile muzicale? Lumea in general, voturi, sondaje de opinie, etc... care apoi ajung la radio si tv sub forma de topuri. Deci... nush, am impresia ca totusi se trage pe undeva o linie.

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

112 vizitatori si 0 membri acum pe site