www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog (de) neinteles

habarnam / marți, 06 mai 2008
 
din Vaslui, numai respect si sabii


Spiri MG - Ghetouri, In familie

Ziua in amiaza mare. Zona Garii, Vaslui. Un telefon mobil cu camera video. Durii locali isi filmeaza videoclipurile. Ei au cutite, sabii ninja, traiesc in cartier, iti taie glanda, tu n-ai cum sa-i intelegi si ii imita BUG Mafia.

Din pacate, coerenta nu e punctul lor forte. Ramane un mister daca s-au imbogatit, au plecat din cartier si dau numai respect la fratii lor ramasi sau daca sunt in continuare in cartier, unde eviscereaza vesel nestiutori. Un lucru ramane aproape clar: ei nu au arme dar au cutite.

Sper ca va avea cineva rabdare sa se uite la clipuri pana la capat. Pe mine m-a ajutat teribil eternul vers din Deceneu: "am inteles, frate, cat de bine e / dar cartierul tau in sat la cine e"


*multumiri lui hefe

habarnam / miercuri, 30 apr 2008
 
artistul lunii: Marius Moga


Multumiri lui stopfrauda

Cand am inceput sa scriu pe blogul asta am fost atentionata ca o sa intampin dificultati in gasirea penibilului. Si asta pentru ca acum Marius Moga este pe zona si are el grija ca artistii autohtoni sa nu se faca de ras. Un sound modern, vestic, pop cu atitudine si nu in ultimul rand piese ce nu au nici o legatura cu Romania (vezi Anda Adam - Ajutor), pe scurt contributia talentatului la industria muzicala autohtona.

Ei bine, Micul Mozart si-a gasit nasul si din pacate nu sunt eu. Cineva a avut rabdarea sa-l demaste pe tanarul compozitor drept maestrul copy-paste-ului muzical.



habarnam / joi, 24 apr 2008
 
Oda de cartier. Cum iubesc vedetele


Solo - Iubire de golan

De la periferia satului banatean, epopeea rap cu sentiment loveste adanc. Clipul este o mare realizare cinematografica romaneasca, marca Sergiu Nicolaescu in mizerie. Eroul, intruchiparea principiului 'am pornit de jos si acolo am ramas' isi gaseste suflul creativ incorsetat de prietena posesiva. Pentru a intelege alienarea, ea e filmata cu spatele.

Pus fata in fata cu dilema a rockstarului, prietena sau valoarea, eternul indragostit al scarilor de bloc face sacrificiul suprem pentru arta: merge la barbut. Acolo el isi va gasi neimplinirea si va deveni gangsta. Odata ajuns gangsta, va canta celor 3000 de oraseni din Deva, demonstrand deci ca nu s-a strofocat degeaba dupa bloc. In tot acest timp, isi va gasi alinarea in bratele tovarasului cu slapi, un fel de Moromete urbanizat ce spune multe tacand sau bruiat de acustica proasta a locatiei.

Miscati de chinul atroce al lui Solo, satenii ies in ulita si iau cu asalt un conac parasit, metafora a telefonului fara credit. Finalul este previzibil: fata, miscata de lirica, isi plange fondul de ten siroaie-siroaie iar Solo s-a apucat sa faca playback pe Ombladon. Misterioasele cai ale amoruluia...

Trebuie sa ma strofoc
Dupa bloc

Primul loc, strada
Al doilea loc, tu


*multumiti maestrului hEfe


habarnam / vineri, 18 apr 2008
 
Imnul micului defrisator necomplexat

Surorile Toader - Bine-i sa fii padurar!

In timp ce lumea civilizata se da de ceasul mortii cu incalzirea globala, undeva, la munte, cripto comunistii romani compun in secret imnul defrisatorului vesel. Surorile Toader sunt doua femei dintr-o singura bucata. O bucata de lemn, fara indoiala, caci nimic nu sta in calea lor si a fierastraielor si topoarelor din dotare.

Melodia a fost lasata oficial cu ocazie Conventiei Anuale a Padurarilor Romani si se bucura de un real succes in mediul ruralo-forestier. Tineri din toate paturile sociale, uitand de conflictul de clasa ce-i dezbina si-au regandit viitorul profesional in lumina acestui hit al folclorului destructiv si s-au alaturat miscarii de defrisare, in speranta cladirii unei lumi mai bune pentru noi toti.

In atentia celor interesati!

Adeziunea la miscare presupune scandarea cu mana pe topor a versurilor :

Padure de cetina
Te-as face o scandura

Bine e sa fii padurar (lume, lume)
Ca mai tai cate-un stejar (lume, lume)

De-as putea padurea toata
As face-o o scandura lata


*cu bunavointa maestrului hEfe

habarnam / vineri, 18 apr 2008
 
America-mi place, frace, sanatace!*


Petrica Americanu - America, America

Plina de insatisfactii ocupatie mi-am gasit caci rar imi este dat sa gasesc un manelisto-folclorist cu substanta. Si mai rari sunt cei care folosesc maneaua drept punte intre doua culturi. Atunci cand planetele se aliniaza insa si culmile penibilului sunt cucerite fara efort, ei bine atunci si numai atunci apar personaje de valoarea lui Petrica Americanu'.

Artistul ataca doua teme principale ale primilor colonisti: alienarea de familie si sentimentul unui nou inceput. Din nefericire nu se opreste aici si se ataseaza vestimentar si de cowboys, arborand palaria traditionala, asezonata cu doua femei. Contopirea spirituala in cultura adoptiva devine completa in momentul in care dl. Americanu pune in scena o versiune modernista a evenimentelor ce s-au soldat cu asasinarea lui Kennedy.

Nefiind insa suficient documentat si neavand un buget pe masura aspiratiilor, reinterpretarea asasinarii se transforma intr-o plimbare prin parc, Jackie Kennedy dedublandu-se. Spre marea mea dezamagire lipseste lunetistul de pe colina dar Americanu' isi gaseste sfarsitul artistic in traditionalul stil romanesc: prin ciroza.

Scurt mesaj de peste oceane:

"Mii si sute de romani, toti din tara am plecat
La o viata cu trai bun, dor de casa n-am uitat
De necaz si suparare am sa beau pana am sa mor
Viata asta e trecatoare de dragul romanilor."


* de la blazzaj citire; cu multumiri maestrului hEfe


habarnam / joi, 17 apr 2008
 
Absolutul asteapta sa te integrezi in el

Yoona - Detii dragostea

Dupa cum ati observat analizandu-va adesea propria existanta mizera, urgiile nu vin niciodata singure, ci in perechi. In cazul de fata, muzicabuna.ro va reuni acum, IN EXCLUSIVITATE, doua copile despartite la nastere: Ralookas din Timisoara si sora ei mai dezvoltata, Yoona din Bacau. Legatura de rudenie este evidenta prin stilul vestimentar, capacitatile muzicale si, nu in ultimul rand, inclinatia catre parteneri mai in varsta, practicanti de sporturi periculoase.

Cuplul Yoona - Karatistul Chelios (KC) pune in scena o reinterpretare a miturilor despre facerea lumii. Initial, KC si fratii lui realizeaza sincroane armonioase in natura, unindu-se spiritual intre ei si mai apoi, cu mediul inconjurator. Din pacate, un conflict asemanator cu cel din Mahabharata sfasie stransa lor comuniune iar KC se vede fortat sa-si foloseasca schemele karatisto-ucigase asupra fratilor sai.

Pe un plan secund, printesa ezoterica Yoona isi indeplineste ritualurile de integrare spirituala impreuna cu prietenele apropiate. Executa dansul ploii, atat in sufragerie cat si pe trecerea de pietoni, atinge tematoare obiectele cu puteri magice cunoscute popular ca 'masa cu floare de plastic' si 'canapea de piele'. Acest ritual are ca scop recunoasterea unanima a statusului Yoonei.

Idila se leaga rapid intre cei doi protagonisti, natura fiind o fidela cititoare de-a lui Paulo Coelho si conspirand atent la fericirea lor.

Intrebarea persista: Ralookas stie?

*multumiri extinse maestrului hEfe pentru descoperirea materialului

habarnam / sâmbătă, 12 apr 2008
 
pentru femeile ce vor sa se simta protejate


Cristian Rizescu & Mr. Juve - Cine se da la femeia mea

Cum era de asteptat in preajma Pastelui, Argesul loveste din nou prin potenta alianta Rizescu-Mr. Juve si femeia lor. Din nefericire, vastul meu bagaj de cunostinte nu-mi permite sa va lamuresc care e unul si care e celalalt asa ca m-am gandit sa simplific putin lucrurile: ei impreuna reprezinta barbatul ideal. Din cauza stilului de viata nesanatos, sedentar, pe baza de alcool si trabuc, omul cu greutate, gabarit si, banuiesc eu, guta, reprezinta partea de 'sponsorizare si investitii adiacente', atat de necesara intr-o relatie dezinteresata, bazata pe incredere si respect reciproc. Tanarul manelar se ocupa de aspectul nevoilor fizice si al skanderbergului de testosteron prin club, la brat cu femeia lu' alalalt.

Sa nu uitam insa de personajul principal, pentru care se face toata aceasta masuratoare a barbatiei: EA. Principalele ei caracteristici sunt imobilitatea faciala, dispretul suveran, decolteul, bogat sau nu, dar la vedere si, nu in ultimul rand, afilierea ideologica la lumea celor care nu cuvanta. Portretul general:

Unghii de cotoroanta
Ciorapi de curva
Bijuterii de faraoanca cu faraoni pe ele
3 sticle de rimel/contur de ochi
Purtatoare profesionista de negru, fiindca e distinsa, manca-ti-as
Autocontrol, abilitati teatrale si capacitatea de a-si invinge repulsia, atat de necesare in scena finala a sarutului

Simbolistica clipului are un loc aparte in sufletul meu. Scena in care unul din micutii pretendenti la titlu deschide sugestiv o sticla de sampanie agitata a ridicat in picioare Legiunea Straina de adoratori ce ma striga 'baiatu, baiatu'.


*Multumiri: maestrul hEfe 


habarnam / vineri, 11 apr 2008
 
la periferie, cu hummerul


Di Gianno si Cristi Nuca - Fugi, fugi!

Poate va amintiti melodia de trista aducere aminte 'Strazile (Baieti buni)' a trupei BUG Mafia. Ea lancezea pe coloana sonora de la serialul Baieti buni, cunoscut la mine in cartier drept 'Cantecul de lebada a ceea ce era odata Calin Florinescu'. O posibila ipoteza de cercetare: numarul imitatorilor unei idei este direct proportional cu stupizenia ideii.

Ne intersectam astfel in periplul nostru muzical cu Iluzia Grandorii part 2, pe muzica si versuri semnate de cuplul de aur si piele, Di Gianno si Cristi Nuca. Rugile noastre si-au gasit deci raspunsul, Cristi Nuca a supravietuit esecului amoros cu femeia perversa.

Astfel, ca si cum nu ar fi evident, duo-ul malefic tine sa isi sublinieze vizual potenta si duritatea urmand sfaturile vestimentare ale stilistilor metalhead. Inca un mit moare in chinurile facerii: nu numai ca manelistii sunt duri, au bani si fumeaza trabuc dar au si un fetis surprinzator pentru pantalonii de piele neagra. Sa revin insa la structura slagarului. El este gandit ca un battle al autoglorificarii plin de vorbe de duh, numai bune de pus la status:

Am in buzunar tezaur / (dictia lui Cristi lasa de dorit)

Vad ca n-ai nici o masura / sau ti-e cald cu dintii-n gura?

Piesa il lanseaza pe Di Gianno, acest copil nelegitim al lui Chuck Norris cu Nemuritorul. Influentele  lui literaro-cinematografice sunt greu de identificat dar, fidela crezului meu ca ceea ce nu stiu eu nu exista, l-am plasat pe dl. Gianno la granita dintre o versiune in mizerie a Marlon Brando in Nasul si urmasii solvabili financiar ai revolutionarilor de stanga.

Recomand calduros aceasta piesa la toti dusmanii mei, oriunde ar fi ei in lume cu mesajul: Nu ma uita!


habarnam / joi, 10 apr 2008
 
traditii romanesti


Kamarad - Tanti, tanti

Ca de obicei, cele mai pertinente analize ale societatii actuale vin de unde te astepti mai putin. Micuta, pubera dar fara indoiala potenta trupa Kamarad isi bucura ascultatorul, adica eu, printr-o abordare deloc conventionala a problemei migratiei fortei de munca spre meleaguri indepartate dar cost-effective. Ca pe vremea razboiului, tara e fara parte barbateasca iar mama este obligata astfel sa devina astfel noul pater familias. Totusi, pentru a nu strica iremediabil echilibrul fragil al impartirii atributiilor in familie, mama isi asuma rolul masculin doar rareori, prin transformarea posetei dintr-un accesoriu vestimentar intr-o ghioaga cu conotatii falice.

Confruntata cu dificultati de ordin financiar, noul cap al familiei rezista cu greu ofertelor de forma 'Tanti, tanti hai sa-ti spun o vorba/ Da-mi mie fata si iti iese si de ciorba'. Tanara blonda hi5, intalnindu-l vizual pe tanarul hi5 cu masina decapotabila este vrajita spontan. Smulgandu-se deci cu usurinta de sub tutela efeminizata a familiei, tanara se arunca orbeste si mut inspre tricoul de manelist al viitorului emigrant in Spania. Astfel, ritualul ciclic al societatii noastre arhaice este indeplinit.

Bucurandu-se probabil de aportul regizoralo-tehnic al staffului de la 'Tradati. Din dragoste', formatia Kamarad opteaza pentru o abordare reality-show like, menita sa sublinieze cotidianismul subiectului. Spre norocul cititorilor posesori de par dorit pe piept, adica nu eu, formatia cade totusi in cliseul post modern al spalatului de masina prin frecarea sistematica a capotei cu sutienul. Nimfele-mecanic sunt probabil o aluzie la iluzia potentei solistului.

In ciuda analizei pertinente si a discursului de o melodicitate si elocventa rar intalnite la nivel de gimnaziu, planeaza insa o intrebare: nimeni nu constientizeaza totusi implicatiile incestuoase ale propunerii? Caci daca, aplicand principiile teoriei jocului, scenariul are un final fericit pentru toti participantii, atunci mama haifaivaritei va deveni si mama haifaivarului conducand la un posibil dialog telenovelistic de forma 'si ala negru de respira greua... era tac-tu ba!'

 


habarnam / marți, 08 apr 2008
 
valuri cu dEUS


Dupa cum spune si Diana, multe concerte vara asta, multe si pe toate gusturile. Cum eu am multe gusturi, va fi greu de ales sau, mai degraba, de rezistat efortului sustinut de a supune testului live toate febletile muzicale. Pana acum cateva zile insa, toate ma incantau aproape in egala masura: simpla satisfacere a unei curiozitati.

Apoi organizatorii de la Stufstock au anuntat ca in prima zi a festivalului vor canta dEUS. Pentru cei care nu stiu inca pentru ca nu le-am spus-o, dEUS sunt un prieten inspaimantator de fragil, pe care nu-l intrerupi cand vorbeste si caruia nu-i pui intrebari. dEUS zac intr-un folder, intr-un colt al desktopului meu ce incurajeaza pirateria, folder pe care nu-l vizitez prea des de teama ca n-o sa mai pot vorbi cu oameni reali ceva timp.

Sunt belgieni si sunt departe de a fi genul de trupa pe care ori o iubesti, ori o urasti. In cele mai multe cazuri probabil ca-si lasa ascultatorii comfortabil de indiferenti, altfel nu-mi explic esuarea pe litoralul romanesc. Si chiar daca anul asta nu o sa le ascult piesele scormonind cu degetele de la picioare in nisipul de pe malul marii, o sa ma educ pana la vara sa imit sunetul marii in cap, ca muzica lor sa aiba fundalul potrivit.

dEUS - Nothing really ends (live)




Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 inapoi | inainte

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

111 vizitatori si 0 membri acum pe site