www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Critica muzicala > Be`Lakor - "Stone`s reach" 2009 [recenzie album]

webmaster / luni, 24 aug 2009
bePentru o formatie al carei nume este bazat pe un personaj din jocul "Warhammer", australienii de la Be`Lakor nu prea se joaca atunci cand vine vorba de muzica! Desi au reusit sa impresioneze cu "The Frail Tide" in 2007, de abia la scurt timp dupa lansarea celui de-al doilea album, "Stone`s Reach", anul acesta, au semnat cu "PrimeCuts Music", o casa locala de distributie si promovare a metalului dur.

Albumul se incadreaza in Death Melodic... dar pe langa pasajele melodice de chitara si/sau clapa, fragmentele acustice si vocalul relativ mai armonios, specifice acestui sub-gen, Be`Lakor adauga nu doar scurte interventii progresive (progresii armonice, riff-uri usor atonale, schimbari moderate ale tempo-ului, structuri modale in locul gamei pentatonice etc.) ci si formule proprii - laitmotive ritmice, absenta structurii strofa-refren, si o abordare originala a unor riff-uri sau teme ce pentru urechea "tabacita" de muzica extrema ar putea suna ca niste "deja-vu-uri" muzicale.

01. VENATOR - Un intro acustic, simplu si un lead discret marcheaza un inceput soft, dupa care albumul incepe cu adevarat...o explozie instrumetala: toba si bass agresive, distorse rigid, voce brutala, si un riff care se va contura si in alte piese si va influenta mai intregul album.Schimbari melodice, variatii ale tempo-ului, chitare care pana la sfarstiul albumului se vor "duela", solo-uri bine construite, ca tehnica si incadrare in piesa... cam asa trec cele peste opt minute alocate primei piese.

02. FROM SCYTHE TO SCEPTRE - Diversitatea ar defini cel mai bine "From Scythe To Sceptre"... melodicitate inca de la inceput, de mentionat riff-ul strofei, scurtul pasaj interesant cu delay, revenirea la chitara acustica, si schimbarile de tempo. Constanta insa se face prezenta prin vocea aspra, jocul chitarelor, bass-ul expansiv, si deja evidenta amprenta Be`Lakor, pasajele lente ce cresc spre altele extreme.

03. OUTLIVE THE HAND - Debut cu un delay ce poate aminti in mica masura de Esa Holopainen. Pe cat este (poate) de previzibila, pe atat este de variata si interesanta din punct de vedere al tempo-ului. Si aici detalii de urmarit: fragmentul acustic, tum-ul subtil, efectul de chitara "fuzz" ascuns de nelipsitele cvinte.

04. SUN`S DELUSION - Inceput relativ construit pe prima piesa, riff-ul asemanator celui din "From Scythe To Sceptre". Lead-ul de inceput este singurul pasaj care poate fi retinut, in rest piesa nu are decat o tentativa de solo pe fundal, clasica duritate si chitarele ca "echipa", pasaje cu chitara pe clean si cateva efecte ce dau dimensiune si contureaza o alta atmosfera.

bel05. HELD IN HOLLOWS - Crash si distorse sacadat drept intro, un riff bine stopat (derivat probabil din tapping fara sa lase si coarda goala sa sune), fata de restul pieselor unde chitara nu prea se avanta in solo-uri, aici revine cu un scurt solo destul de inspirat, urmat de terte ale chitarelor, un pasaj armonios construit pe minore, iar in loc de "twin guitars" avem si un scurt lead acompaniat de pian. Si evident bass-ul strident care conduce piesa mult mai "hotarat".

06. HUSKS - Iata si o compozitie instrumentala (oarecum imi aminteste de "Funeral In Space" - Armageddon). Tema foarte simpla, incat fie va fi perceputa ca fiind fie "insipida" fie clasata drept "de bun gust". Nici o extrema, doar trei minute "civilizate", bine alocate dupa atata... brutalitate.

07. ASPECT - Revenim la treburi serioase, cu una dintre piesele preferate.Penultima tema se profileaza din nou pe armonii minore, in forta, cu melodicitatea incadrata de ritmic, de cvintele si bass-ul dinamice.

08. COUNTLESS SKIES - Iata ca bass-ul dicteaza o alta directie in atmosfera la inchiderea albumului, iar chitara preia tema si umple piesa, urmata apoi de restul instrumentelor, dar intr-o maniera stilata... dar albumul ne-a obisnuit deja cu treceri bruste de la o stare, o melodie si o orientare la alta, asa ca si aici revin detaliile tehnice specifice trupei.

Pentru fanii In Flames, Garden Of Shadows, Opeth, Dark Tranquillity, sau mai bine ai stilului Gothenburg, albumul va fi unul surprinzator de bun... nimic extrem pe album, dar necesita clar mai multe ascultari, si desi cei pretentiosi la nivelul tehnicii, sau originalitatii nu vor fi poate asa de impresionati, sunt convinsa ca vor gasi suficiente detalii, o amprenta personala a trupei asupra stilului si un mod nou de a compune sau aborda teme poate deja cunoscute, cat sa il claseze drept bun.

Piese preferate: "Venator", "Held In Hollws", "Aspect", "Countless Skies".

Be`Lakor - Venator (LIVE)Line-up:
Shaun Sykes - Chitara
Jimmy VanDen Broeck - Toba
Steve Merry - Clapa
George Kosmas - Voce, Chitara
John Richardson - Bass

[DEGGIAL]


loading...

4 comentarii. Posteaza un comentariu

 
24-08-2009 14:08 de Venedict Mihai

Ai revenit si tu dupa mult timp ! Bravo si la cat mai dese !

 
24-08-2009 21:51 de DjTom

Cele mai bune recenzii si articole din aceasta zona !
...pacat ca nu mai sunt fan al acestui gen muzical,dar ca si cunoscator,apreciez foarte mult comentariile profesioniste...Felicitari !!!

 
25-08-2009 00:06 de zilnik

as vrea mai multe recenzii si cat mai des.bv !
sunt albume destule,macar la 2-3 zile si tot ati putea
Incearca si albume romanesti

 
25-08-2009 13:43 de DEGGIAL

Multumesc! ...ma pun pe treaba atunci! \m/

Alte articole


La Roux - Fata cu parul de foc si albumul de debut

Amy Macdonald - "A Curious Thing" (recenzie album)

The Aeonic Order of Vacuity - "Nether" [recenzie album]

Lily Allen - "It`s not me, it`s you" [cronica album]

Evergrey - "Torn" [recenzie album]

Wine From Tears - "Through the Eyes of a Mad" [recenzie album]

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:Asculta radioul tau preferat:download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un evenimentDiscutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

39 vizitatori si 0 membri acum pe site