www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Shukar Collective - Malademna

webmaster / sâmbătă, 12 feb 2005
Shukar Collective - Taves bahtalo! Coperta albumDebutul discografic al Shukar Collective se numeste "Taves Bahtalo!" si este unul dintre albumele cu cea mai buna vanzare in Romania in acest inceput de an.

Proiectul Shukar Collective este unul special, intrand in sufletul ascultatorilor prin intermediul abordarii inedite, moderne, a muzcii tiganesti traditionale. Primul extras pe single este "Malademna", pe care o auziti de ceva vreme pe posturile de radio dar care beneficiaza si de un videoclip deosebit de interesant, a carui poveste v-o prezentam in continuare:

Povestea este simpla, pentru ca fascinantul univers al tiganilor ursari este neschimbat de sute de ani. Tehnologiile contemporane nu influenteaza traditia. Am mers asadar la ei in sat si facut prospectii timp de aproape 2 saptamani, ca sa gasim locatiile ideale. Am cautat haine si am incercat sa-i aratam pe tigani exact asa cum sunt ei, nealterati de ceea ce noi numim civilizatie. I-am vazut asa cum sunt.

Regizorul videoclipului este Radu Muntean, iar imaginea este semnata de Tudor Lucaciu. Un featuring de exceptie, care s-a reunit pentru a realiza un videoclip superb. Un "featuring" pentru un "collective". Shukar Collective.

Dupa cum ziceam, povestea este una simpla. Exista doua personaje, o fata si un baiat. Barcelona si Costel au fiecare filmul lui, visul lui. Barcelona danseaza tot timpul, si Costel boxeaza. Nimic altceva nu conteaza pentru ei.

Dupa cele doua saptamani de prospectie, in care am gasit de la carciumi vechi de sute de ani pana la fantani care impart drumuri si case vechi, pe 5 si pe 6 octombrie ne-am apucat de lucru. Impreuna cu cei de la 411 (casa de productie care s-a ocupat de fiecare detaliu), staff-ul de la Atlantis Film, echipa care a realizat making-of-ul (Virtual Media - Anamaria Stoica & Calin Dinulescu), scenografa Cristina Barbu si costumiera Silvana Bratu, echipa Playboy (care a tinut sa fie prezenta), Paul Tanicui (managerul Shukar) si subsemnatul ne-am apucat de lucru.

Cele doua zile de filmari au fost lungi si obositoare, pentru ca incepeam filmarile la 8 dimineata si terminam noaptea tarziu (a existat si un pariu referitor la ora de incheiere a filmarilor :) ), mult dupa miezul noptii. Energia pe care ne-o dadeau oamenii cu care lucram si locurile in care se intampla totul era suficienta pentru ca nimeni sa nu simta oboseala. Radu Muntean a fost extrem de bine-dispus, dansand mai tot timpul si socializand cu toate comunitatile posibile.

Au existat cateva probleme cu playback-ul, dar rabdarea echipei si faptul ca "Malademna" se auzea in fiecare secunda i-au impulsionat pe Napoleon si Clasic sa fie profesionisti, desi se aflau pentru prima data "in fata peliculei".

Apropo de pelicula, aflati ca este Super16 Vision2, cel mai recent (si scump) model KODAK la ora actuala. De aceea privind videoclipul veti avea impresia ca granulatia este de film artistic. Radu Muntean a insistat sa lucreze cu acest model, pentru ca o singura data regizezi primul videoclip al unui proiect unic in Romania.

Am avut si filmari de noapte (cadrul in care Barcelona se intalneste cu Costel la rascruce de drumuri si fac "schimb" de jocuri), astfel incat lumina a fost un detaliu esential. Tot ce inseamna cadru pe intuneric a fost realizat cu ajutorul unui element mai putin folosit in videoclipurile romanesti. Un balon umflat cu heliu, care continea 4 becuri de cate un kilowat, insumand un total de 4 kilowati. Astfel in cat participantii unei nunti intregi (care avea loc la mai mult de jumatate de kilometru) s-au strans sa vada despre ce era vorba, pentru ca practic jumatate de sat era luminat ca ziua. In momentul in care becurile s-au stins pentru cateva secunde intreaga echipa si-a dat seama ca fara acel balon lumina era complet inexistenta pe strazile Gratiei.

La scena in care Napoleon si Clasic sunt catarati pe acoperisul lui Tamango ne-am speriat ca se va rupe toata casa. Tamango insa a insistat si i-a rugat pe cei doi sa se catere fara probleme. Ce-i drept, la un videoclip de 8.000 de euro repararea unui acoperis ne mai lipsea. In rest, le-am avut pe toate. Triaje feroviare, interioare de case de paianta, carciumi vechi, gramezi de porumb si multi gura casca. Cel care nu a incetat sa se miste nici o secunda si fugarea absolut orice animal sau om gasea prin curte a fost Armando, pe care il puteti vedea spre sfarsitul videoclipului mirandu-se la camera.

Pe tigani i-am lasat asa cum i-am gasit, pentru ca naturaletea este una din cele mai mari calitati ale lor.

Sa nu uitam ca videoclipul a fost montat exclusiv din CUT-uri, fara adaugarea niciunui efect special, iar editor de imagine a fost Mihai Vasilache. Ritmul sacadat al "Malademnei" a fost excelent surprins de viziunea lui Radu Muntean, care a refacut practic ritmurile sincopate printr-un montaj simplu dar care surprinde ochiul privitorului de fiecare data.



loading...

14 comentarii. Posteaza un comentariu

 
14-02-2005 17:55 de Diamondette

Serile ma intampina mult prea rar la televizor, cu atat mai rar pe posturi gen MTV sau Atomic. Acum cateva seri butonam telecomanda (dupa o absenta indelungata din mana mea) si am dat sa trec si de Atomic, unde tocmai se difuza videoclipul. O fractiune de secunda mi-a ajuns ca sa ma opresc acolo. Mie mi-au atras atentia ritmurile, apoi am inceput sa urmaresc videoclipul. A fost o surpriza foarte placuta pentru mine ca si cantareata si una si mai placuta pentru prietenul meu, care e regizor. Felicitari, intr-adevar ati reusit sa produceti ceva uimitor!

 
19-02-2005 16:39 de ipacretzu'

Nu stiu daca am vazut ceva mai natural decat tiganii astia pe scena in Club A la Vama Veche chiar inainte de Stufstock(editia a II-a). Cel putin m-a impresionat unul din insturmentele lor care era format din doua banale linguri(de metal); ati pierdut un show beton daca nu ati fost acolo sau oriunde in alta parte sa-i vedeti!

 
27-02-2005 14:19 de OgC

de cand am vazut/auzit pe MTV melodia ...am inebunit ! sunt superi tari! in sfarsit ma mandresc ca sunt roman (din acest pct de vedere ).

 
01-03-2005 20:21 de ploir-usa

Shukar C. is a great sound, heard em on Am. news radio, wonderful blend of rustic sounds and artists merged with the best genre in elctronica!! Cant wait to find their mp3s and/or the album is released in the US.

 
01-03-2005 20:27 de ploir-usa

Shukar C. is a great sound, heard em on Am. news radio, wonderful blend of rustic sounds and artists merged with the best genre in elctronica!! Cant wait to find their mp3s and/or the album is released in the US.

 
09-03-2005 21:38 de eminemscu

nu cred ca o sa apuce regizorul sa citeasca ce se scrie pe aici, dar totusi am sa incerc sa-i transmit un mesaj : felicitari domne. ai adus, prin acest vidoclip, scena muzicii noastre acolo unde trebuie: unde nu era nimic, ai facut tu ceva. deci se poate.

p.s. de fapt era ceva din totdeauna acolo, trebua doar pus in lumina: sa-ti traiasca balonu cu kilowatu si nusthu-mai-ce ! buna treaba !

 
09-03-2005 21:41 de eminemscu

a si inca ceva: britney spears like totaly sucks ! shukar rullllzzz !!!a si inca ceva: britney spears like totaly sucks ! shukar rullllzzz !!!

 
25-03-2005 16:39 de Armando

Ce bah?????

 
13-07-2005 01:55 de lazy_sid

Uite, domne, ca se poate ca niste tigani sa cante si muzica, nu numai avorturi fonice gen manele. Felicitari formatiei!

 
15-06-2007 15:47 de mada

canta soooper marfa

 
15-06-2007 15:49 de mada

canta soooper marfa

 
25-06-2007 14:55 de Gera


 
20-08-2007 00:09 de Dani

This is an awesome video!
Great story - perfect match!
Who was the cutter! he mixed up a legendary clip!

Best wishes - stay as you are - is the right way!
Dani

 
29-10-2007 00:11 de yogi



Alte stiri

Shukar Collective lanseaza "Romatek" la Peninsula

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

135 vizitatori si 0 membri acum pe site