www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Scena muzicala 2005

webmaster / vineri, 30 dec 2005
 
Un 2005 al concertelorIn 2005, vedetele muzicii internationale s-au perindat pe scenele romanesti

Anul 2005 s-a dovedit mai bogat ca niciodata in concerte. Ultimele 12 luni au insemnat ritmuri latine aduse de Omara Portuondo si Lhasa de Sela, balade evergreen cu Smokie, Jon Anderson cu un concert de rock progresiv "pentru cunoscatori", Timo Maas si Tiesto pentru toata lumea, Michael Bolton pentru doamne si domnisoare, nostalgii cu Europe, un excelent concert Phil Collins si Nightwish, pentru ultima data in formula care i-a consacrat.

Printre vedetele care au incantat Romania se numara si capetele de afis ale Festivalului "Cerbul de Aur": Joe Cocker si Natalie Imbruglia. Dupa un drum cu peripetii de la Bucuresti la Brasov, batranul rocker a umplut Piata Sfatului, facand publicul sa vibreze alaturi la piesele "When the Night Comes", "Unchain My Heart" sau celebra "You Can Leave Your Hat On".

Australianca Natalie Imbruglia nu a avut acelasi succes. In seara de gala, Piata Sfatului nu s-a umplut nici macar pe jumatate, spectatorii fiind goniti de o ploaie taioasa. Insotita de iubitul ei, muzicianul Daniel Johns, Natalie s-a "consolat" in bar, cu o sticla de whisky, pe care a incercat sa o "seduca" inainte sa o consume in totalitate.

Cel mai important concert al unui artist strain in Romania, in 2005, a fost, probabil, cel al lui Phil Collins. 8.000 de oameni au cantat si au dansat la Romaero Baneasa, intr-un spectacol impresionant de muzica si lumini. Toti au cantat "Another Day in Paradise", "One More Night", "Invisible Touch" sau "Dance Into the Light".

A urmat, in noiembrie, intarziatul Michael Bolton, pe care fanii il asteptau inca din luna mai. La Sala Palatului, in incheierea turneului de promovare a albumului "Till the End of Forever", Bolton l-a avut invitat pe Steven Seagal, cu care a cantat doua piese.

Recordul de audienta pe 2005 este detinut de DJ Tiesto, care a reusit sa adune la Sala Polivalenta aproximativ 10.000 de impatimiti ai muzicii electronice. Cea mai mare petrecere house a anului, din seria "The Mission", a amestecat puterea muzicii trance cu experiente pulsante, dramatice. DJ-ul olandez a fost ajutat si de puterea boxelor de 100.000 de wati, ale caror sunete au hipnotizat multimea.

"Rock Your Mind"

Iubitorii muzicii rock au avut parte anul acesta de Megadeth, Therion, Nightwish sau Paradise Lost. Un eveniment special a fost cel de-al doilea concert sustinut de Nightwish, alaturi de soprana Tarja Turunen. Paradise Lost au umplut in octombrie Arenele Romane, fiind si ei pentru a doua oara in Romania (prima aparitie la noi avand loc in urma cu 11 ani).

Nu la fel de reusit a fost festivalul de rock alternativ "Rock Your Mind", care, nu a reusit sa stranga mai mult de 1.500 de spectatori, fata de cei 7.000 pe care mizau organizatorii.

Sala Polivalenta goala nu s-a asortat prea bine cu evenimentul descris drept "cel mai mare festival de muzica rock din Romania".

"Dumnezeu este DJ"

Gurul muzicii fusion, Joe Zawinul (73 de ani) a reusit sa aduca la Bucuresti una dintre cele mai captivante si mai puternice expresii ale jazzului mondial. A fost urmat de cei de la Faithless.

Vizibil impresionati de numarul mare de fani si personalitati prezente la Arenele Romane, britanicii au facut la Bucuresti un show memorabil.

Nu au lipsit piese precum "Insomnia", "God is A DJ", "Bring My Family Back" sau noul single "Why Go?". Chiar daca la mijlocul concertului a inceput sa ploua, publicul a continuat sa danseze cu aceeasi frenezie pana la final.

Stele etno la Bucuresti

Anul 2005 a adunat si un mozaic de culturi, istorie si pasiune, daca avem in vedere concertele sustinute de Omara Portuondo, Lhasa de Sela si Thanasis Polykandriotis. Dansul "focului anatolian", al Mesopotamiei si Anatoliei a fost povestea oferita, de doua ori, de Fire of Anatolia, una dintre cele mai cunoscute trupe de dans din lume. Seria a fost continuata de Omara Portuondo, cu un repertoriu clasic si o colectie de amintiri pretioase.

Sala Palatului s-a umplut cu ritmuri de guaracha, son, filin, trova, bossa nova sau bolero, iar pe tot parcursul concertului, in ciuda varstei inaintate, Omara a dansat si a fost plina de energie.

Lhasa de Sela, cantareata ce poarta numele capitalei Tibetului, a prezentat pe scena Salii Palatului o intreaga filosofie de viata, izvorata dintr-o copilarie nomada, transpusa intr-o muzica meditativa, greu de definit.



loading...

0 comentarii. Posteaza un comentariu

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

49 vizitatori si 0 membri acum pe site