www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

S-a hotarat: "Pe o margine de lume" nu este plagiat

webmaster / marşi, 26 feb 2008
nico p"In ciuda asemanarii a sase note muzicale de la inceputul refrenelor celor doua opere muzicale, piesa "Pe o margine de lume" nu poate fi considerata un plagiat al operei muzicale "La magia del Corazon" intrucat in intregul lor cele doua opere muzicale sunt diferite", se arata in referatul comisiei profesionale a UCMR-ADA, formata din Horia Moculescu, Viorel Gavrila si Eugen Rotaru.

Comisia de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) nu este una formata pe loc, ci este cea care se ocupa in mod obisnuit de acuzatii de plagiat, a explicat compozitorul Horia Moculescu. Conform acestei hotarari , TVR a decis demararea promovarii la nivel international a piesei castigatoare. Ieri cei doi interpreti si-au inceput turneul de promovare a piesei "Pe o margine de lume" la Atena, unde urmeaza sa participe la finala nationala din Grecia.

Desi piesa care a fost aleasa sambata sa reprezinte Romania la una dintre semifinalele Eurovision de la Belgrad nu este plagiata dupa melodia artistului spaniol David Bustamante, faptul ca sase note din refrenele pieselor "Pe o margine de lume" si respectiv "La magia del corazon" sunt identice induce un mare risc ca piesa sa fie eliminata din concursul de la Belgrad.

Urmariti videoclipul piesei "Pe o margine de lume", interpretata de Nico si Vlad Mirita, melodie care va reprezenta Romania la Eurovision 2008.



loading...

4 comentarii. Posteaza un comentariu

 
26-02-2008 15:22 de adelina1992

Ma simt frustrata sa vad cata nerusinare si cata coruptie exista in tara asta!E chiar culmea sa se intample asa ceva!Dar ce ce ma mai mir???Eram aproape sigura ca asa va fi!Normal, "trebuie" sa mearga romani!Ce conceptie stupida!Piesa aia e o copie grosolana!Cum pot permite un asemenea lucru??!!E INCREDIBIL!!!Pana si partitura pianului e PLAGIATA!!!
Lasati-o sa mearga, sa aiba "onoarea" de a fi descalificata de comisia de la Eurovision, sa descopere si aia ce "valori nationale" avem noi!Sa ne facem de ras mai mult decat ne-am facut deja...
Inca o precizaree langa faptul ca o parte din juriu a aranjat ca acea piesa sa participe la Eurovision, numarul de voturi din partea publicului era suspect de mare!!!Adica, din toti cei pe care i-am intrebat pana acum si pe care i-am vazut scriind pe forum-uri, NICIUNUL nu a afirmat ca ii place aceasta melodie!!!Bine, o fi avand cei doi vreo 200 de rude care sa-i voteze, dar nici 7000!!!Ce josnicie!!!Au falsificat cred ca si voturile!

ORICUM,TOTI STIM CA BIONDO SUNT CEI MAI BUNI!!!

 
26-02-2008 15:44 de adelina1992

Chiar daca s-a stabilit ca nu este plagiat(ceea ce este o infamie), oricum s-a incalcat o regula!Am inteles ca piesa a fost difuzata la Radio Romania Acutalitati in septembrie,desi nu le este permis sa o promoveze inainte de 1 octombrie!Anul trecut, am avut o piesa descalificata din aceasta cauza.Daca se poate dovedi acest lucru(si am inteles ca da), atunci nu vad de ce "Pe-o margine de lume" n-ar primi aceeasi sanctiune!Imi pare foarte rau pentru Biondo...Venind la incuiatii astia care nu stiu sa sprecieze nimic,si-au ratat sansa de a participa la Eurovision, unde sigur ar fi obtinut un loc fruntas, daca nu chiar primul! "Shine" merita mai mult ca toate sa ne reprezinte!!!E cea mai frumoasa piesa din concurs!!!

 
26-02-2008 18:28 de adelina1992

Si inca ceva absolut stupefiantrima parte a piesei "PE-O MARGINE DE LUME" E PLAGIATA DE LA "MIDNIGHT", A LUI THOMAS ANDERS!!!!!(cantaretul meu preferat!).Deci e un amalgam de 2 sau chiar 3 piese(pe alocuri se simt si influente din "I'll stand by you", a trupei The Pretenders).

http://www.youtube.com/watch?v=zXFqxYs8D9s

IATA DOVADAAA!!!TREBUIE SA FII SURD SA NU OBSERVI!DIN PACATE, COMISIA A ALES SA-SI ACOPERE URECHILE SI SA SUSTINA UN PLAGIAT!RUSINEEEEE!!!!!!!!

 
28-02-2008 17:29 de raluca


viza amatorilor:ati vazut ca nici macar pe locul 200 nu s-au calificat....asa ca ..nu ii mai ridicati in slavi ca a fost cea mai buna piesa din concurs...nu spun ca nu au cantat bine...dar eca mai grea din punc de vedere melodic a fost cea a provincialilor si a paulei selling...ca si linie melodica a fost cea mai complicata...asa ca nu imi veniti voi cu lalaitiii aia de la Biondo....

Alte stiri

Nico si Vlad Mirita - videoclip la "Pe o margine de lume"

Nico si Vlad Mirita - apreciati de greci

Nico si Vlad Mirita se pregatesc de Belgrad

Nico si Vlad Mirita, premiati la Gala Premiilor VIP

Nico si Vlad Mirita participa azi la prima semifinala Eurovision

Patricia de la Amadeus si Vlad Mirita pe aceeasi scena!

NICO inca mai spera ca "Poate undeva ... "

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

143 vizitatori si 0 membri acum pe site