www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Rezultate rusinoase la Eurovision

webmaster / luni, 17 mai 2004
 
Eurovision 2004Clasificarea pe locul 18 a scos Romania din finala de anul viitor de la Kiev

Am pierdut la Eurovision din urmatoarele motive: pentru ca melodia n-a avut forta, ne-am concentrat pe look si erau altii cu look-ul mai bun, voturile deja au ajuns o afacere intre vecinii prieteni din fostele federatii (iugoslave sau rusesti), prestatia Sandei Ladosi a fost foarte slaba. Pericolul ar fi sa dam vina pe rusi sau pe iugoslavi si sa nu recunoastem ca e, in primul rind, vina celor care ne-au reprezentat. Si Nicola, anul trecut, a intimpinat aceleasi dificultati, dar macar a reusit sa ne pastreze in finala. De data aceasta, Romania a pierdut aproape tot. In comunicatele TVR ni se transmite ca a fost vina sunetului, nu a noastra si ca am avut cel mai bun look din istoria prezentelor noastre. O victimizare care ne arunca in ridicol. Aici, in Romania, ramine problema: felul in care se aleg piesele dintre tot felul de interpreti de "muzica usoara" fara un succes la public real, inventarea la TVR a unui "juriu" care sa modifice alegerea publicului. Vina e aici, nu aiurea.
Ucrainienii au cistigat apelind inclusiv la ritmuri romanesti. Sanda Ladosi ne-a declarat chiar ca i s-a parut ca aude o "batuta" de pe la noi. (C.R.)
De la un moment al concursului, cei care anuntau punctajele din partea fiecarei tari nici nu mai tineau cont de o minima aparenta de obiectivitate. "12 puncte pentru fratii nostri slavi", a anuntat prezentatorul rus, "12 puncte pentru vecinii nostri Serbia-Muntenegru" se pare ca au votat spectatorii albanezi. Este ca si cum, la un concurs international, telespectatorii irakieni ar fi votat punctajul maxim pentru Statele Unite. Grecii au dat punctajul maxim Ciprului si invers, statele care au facut parte din Uniunea Sovietica s-au premiat intre ele, componentele fostei Iugoslavii s-au apreciat reciproc, iar tarile scandinave au fost de nedespartit. Prestatia Sandei Ladosi a fost totusi lamentabila: sunetul a fost groaznic, neauzindu-se aproape nimic, iar melodia nu a parut sa impresioneze pe nimeni. Reprezentanta noastra a luat citeva voturi, probabil de la romanii din Cipru, Spania sau Franta... Romania a pierdut si calificarea directa - anul viitor va trebui sa intre in semifinale ca sa spere la gala finala.
Dezamagirile editiei de la Istanbul au fost Irlanda si Marea Britanie. Irlanda s-a clasat penultima, dupa ce in ultimii ani a fost chiar cistigatoare a concursului, iar Regatul Unit a dezamagit, plasindu-se pe locul 16. Noi ce sa mai spunem - Sanda Ladosi a iesit pe locul 18. Surpriza a fost oferita de ucraineni, care au cistigat pentru prima oara concursul. Ruslana, interpreta care a reprezentat Ucraina, a avut un "dans salbatic" cu ritmuri care migrau de la muzica orientala spre trompetele moldovenesti pe care le auzi si la Zdob si Zdub. Piesa Sandei Ladosi a fost mai apropiata de melodiile turcesti decit de cele occidentale.
Britanicii au privit cu jind cum Cipru cistiga locul 5, reprezentati de o cintareata de 16 ani din Regatul Unit, pentru ca mama Lisei Andreas era nascuta in Cipru.

Ladosi: "Pacat ca pestii din Marea Neagra nu voteaza!"

Sanda Ladosi, reprezentanta noastra la Eurovision 2004, a strins doar 18 puncte, de la patru dintre cele 36 de tari care au votat in concursul de simbata seara, desfasurat la Istanbul. Locul 18, ocupat de Romania in acest an, decis exclusiv pe baza televotingului, este cel mai slab din ultimele patru participari si face ca in 2005 sa trebuiasca sa concuram in semifinala pentru o eventuala calificare in finala. Telespectatorii din Israel au acordat melodiei noastre, "I Admit", un punct, cei din Cipru, 3 puncte, cei din Portugalia, 4 puncte, iar cei din Spania, 10 puncte. Interesant ca, din Germania, Italia sau Turcia, tari in care locuiesc sau muncesc temporar multi romani, nu s-a primit nici macar un vot. Ladosi a urcat pe scena cu numarul de concurs 23, adica penultimul. Dupa aflarea rezultatelor, de suparare, s-a retras in camera de hotel, inchizindu-si telefoanele. Am reusit sa stam de vorba cu Sanda Ladosi ieri dupa-amiaza, inainte sa urce in avionul care a adus-o in tara.

Cum a fost, Sanda?
Personal, nu am ce sa-mi reprosez. Nici mie, nici echipei. Piesa a fost aceeasi care s-a ales in tara si, iertata sa-mi fie lipsa de modestie, Romania nu a fost niciodata reprezentata cu asa o imagine pe scena.

Ce s-a intimplat pe scena?
In casti, pe scena, sunetul a fost OK, ca sa ma simt bine. Ceea ce s-a si intimplat, m-am simtit super. In sala insa si la televizor vocea mi s-a auzit mai jos decit a fetelor din backing vocals.

Am auzit ca ati avut probleme asemanatoare si cu o zi in urma, la una dintre repetitii...
La prima repetitie, in casti auzeam melodia cu intreruperi de fractiuni de secunda. Delegatia noastra a facut un protest oficial si s-a ajuns pina la presedintele EBU, la Cairo. Dar nu numai noi am avut probleme la repetitii. In aceeasi situatie s-au aflat Spania, Malta... Nu as spune ca am fost noi vitregitii soartei, in mod expres. Faceam parte insa din tarile inexistente pe diferite planuri.

A produs vreo schimbare protestul delegatiei romane?
Am inceput sa fim bagati in seama, pentru ca pina atunci nici nu existam. Spre exemplu, in catalogul de prezentare al fiecarei tari, toti aveau pagini intregi, Romania doar citeva rinduri.

Au fost artisti favorizati?
Reprezentantii Ucrainei, Greciei si Turciei apareau in videoclipul de prezentare al Eurovision 2004, acela despre cit de frumoasa e Turcia. Tot ucrainenii si grecii au fost prezenti in acele zile la toate posturile de televiziune din Istanbul.

Ce crezi ca s-a intimplat, in concurs, la capitolul "votare"?
S-a votat in bloc, ca-ntre vecini. Nu conta ca unii nu se inghit cu ceilalti, vecini sa fie ca sa se poata puncta intre ei. Nu mai conta nici piesa, nici aparitia, nici show-ul, nu mai conta nimic. Noi nu faceam parte nici din "blocul" estic, nici din cel balcanic. Din pacate, Marea Neagra si pestii, singurii vecini care ne ramasesera, nu pot sa voteze.

Din tari precum Germania ori Italia, unde sint multi romani, nu s-a primit nici un vot...
Sau din Turcia, unde sint foarte multi.... Nu stiu, nu reusesc sa-mi explic asta. Numai in Spania sa existe romani?

Ai auzit sa fi fost si probleme legate de televoting?
N-as specula. Mi s-a parut un sistem interesant de votare.

Piesa ucrainencei, care a si iesit cistigatoare, are influente romanesti, iar cintecul tau, influente orientale. Cum comentezi?
Personal, cred ca piesa ucrainencei aduce cu o batuta romaneasca. Iar in ceea ce priveste piesa noastra, baza acesteia este latino, nicidecum orientala.

Am auzit ca ai plins toata noaptea in camera de hotel...
Dezamagirea mea a fost foarte mare, m-am simtit nedreptatita. De trei luni, jumatate din programul meu zilnic a fost dedicat pregatirii pentru Eurovision.

Lipsa de interes fata de delegatia noastra te-a facut sa te simti usor pusa la colt?
Nu mi-a fost rusine ca sint romanca si nu mi-a fost rusine cu ce si cum m-am prezentat.



loading...

3 comentarii. Posteaza un comentariu

 
23-12-2004 23:37 de Andreea

De ce va luati de Sanda !!!DE ce nu-i introduceti si pe Stand up in top ?

 
17-05-2009 02:23 de Anonim

Problema ii in regulele noi si in publik

 
31-05-2010 19:12 de Anonim

Uraaaaaaa romaniaaa...bravo pulaaa scz paulaa=))

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

97 vizitatori si 0 membri acum pe site