www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Oceana - debut de senzatie [download legal]

MuzicaBuna / marşi, 17 feb 2009
oceanaDownloadati legal melodia "Cry, Cry".

Asemeni oceanului care face legatura intre continente, aceasta tanara cantareata reuseste sa unesca muzica soul a anilor `60 cu ritmurile moderne si versurile contemporane. Oceana face legatura dintre alb si negru, funk si soul, jazz si pop. Reuseste sa transporte stilul traditional al muzicii in prezent, prin vocea sa deosebita, carisma si prezenta scenica. Muzica ei este internationala, autentica si debordeaza de energie. Oceana are profunzime si e amuzanta chiar si atunci cand lasa cateodata sa iasa la suprafata partea intunecata a personalitatii sale. Oceana (25 de ani) se foloseste de experienta personala pentru a scrie versuri si canta despre dorinta, dragoste si viata.

Se spune despre multi artisti ca sunt nascuti cu aceasta inclinatie catre muzica. In timp ce aceasta afirmatie poate parea suprautilizata si incorecta, in cazul Oceanei se aplica intocmai. Lansarea albumului sau de debut la inceputul anului 2009 ne va surprinde pe toti cu siguranta. Stiind mediul din care vine, te intrebi cum poate o persoana sa fie in mod involuntar influentata de catre modul de viata al parintilor. Ea chiar a mostenit o gena creativa sau muzicala. Oceana vorbeste despre dorinta de a calatori mai degraba decat despre cea de dor de casa si simte dorinta de a descoperi noi lucruri, de a-si mari orizonturile.

Mama Oceanei, un designer haute-couture german, s-a mutat la Paris din cauza slujbei si a fost imediat fascinata de variata scena a muzicii. A fost atrasa in mod deosebit de ritmurile africane si seara putea fi gasita in cele mai in voga cluburi de reggae.

Acolo l-a intalnit si s-a indragostit de un muzician din Colonia Caraibiana Franceza, mai precis din Martinica. Fructul dragostei lor - Oceana - a urmat la scurt timp. Dupa ce si-a petrecut copilaria timpurie in Orasul Dragostei, Oceana s-a mutat cu mama ei la bunici, in apropierea Hamburgului unde a locuit cativa ani. Mama si fiica calatoreau des intre Germania si Franta, unde tatal Oceanei lucra ca muzician si DJ (cand nu era in turneu in jurul lumii). "Primeam o multime de carti postale ilustrate din toata lumea de la tatal meu. Mi-a trimis fotografii si inregistari video de la diferite aparitii si ma gandeam ca e grozav sa am un tata muzician, chiar daca nu ma lua de la scoala si nu era prezent la spectacolele mele de balet . Nu am avut niciodata o viata normala de familie, asa cum o percep multi oameni."

Cum bunicii ei erau artisti apreciati, era normal ca Oceana sa fie inconjurata de la o varsta frageda de cantareti, artisti, muzicieni si oameni din industria filmului. Intr-o dupa-amiaza l-a intalnit pe legendarul muzician Maceo Parker - un prieten de familie - care improviza alaturi de bunicul sau in gradina. Maceo Parker a urcat-o deseori pe Oceana pe scena alaturi de el si anul trecut chiar i-a acordat un solo pe scena. Parker joaca un rol important in viata ei .

Inca de la o varsta frageda a fost clar in ce directie o va lua. Drumul Oceanei nu putea fi oprit. Mama sa a inceput sa o duca la concerte de mica. A vazut nume mari ca Ziggy Marley, Burning Spear, James Brown si s-a simtit atrasa de scena unde vroia si ea sa cante si sa danseze.

A luat lectii de balet, a dansat (pe la studiouri) si la 5 ani i s-a dat un rol intr-un film regizat de Lars Becker. Ca adolescenta a castigat o bursa (de muzica) si a tinut primele lectii de canto cu cantareata italiana Etta Scollo. Puterea sa si disciplina au ajutat-o pe Oceana sa isi croiasca un drum in acest domeniu.

Astazi Oceana este o tanara moderna si plina de incredere care stie ce vrea. De fapt, a stiut ce vrea inca de mica. S-a mutat de acasa la 16 ani, calatorind constant in anii ce-au urmat. A avut intotdeauna un stil de viata fabulos, intotdeauna independenta si si-a conturat propriul drum in viata. "Nu am avut nevoie de bani de buzunar - am invatat de mica cum sa ma descurc." Oceana nu a simtit niciodata acut dorul de casa, dar intotdeauna a simtit nevoia de a calatori si se vede un "cetatean al intregii lumii", nicidecum al unei singure tari.

O adevarata cosmopolita, a trait la Paris, Hamburg, Londra, New York, Los Angeles si o buna bucata de vreme in Martinica, din dorinta acerba de a-si descoperi radacinile. Si-a castigat existenta prin diferite angajamente si si-a imbunatatit in mod constant cunostintele in muzica si dans.

Lasand la o parte muzica, ea este interesata si de moda si fotografie. Este de asemenea foarte loiala familiei si prietenilor. Cand s-a mutat in Germania a lucrat ca si coregraf pentru videoclipurile trupelor Seed si Fettes Brot. A lucrat de asemenea ca backing singer pentru solistul vocal Demba Nabe al trupei Seed si a castigat experienta pe scena alaturi de Seed and Boundzound in turnee.

Maceo Parker a facut-o anul trecut sa se gandesca sa porneasca pe cont propriu , ca solist vocal. "El m-a convins. De-a lungul anilor am scris propriile mele versuri si compozitii, dar dupa un concert Maceo mi-a spus: Esti pregatita. Treci la fapte!!" Din fericire a luat in seama acesta afirmatie si nu a uitat-o.

A inceput sa lucreze la Londra la cateva cantece si a calatorit la New York sa inregistreze albumul de debut . Pe neasteptate lucrurile au inceput sa se miste rapid, echipa a lucrat eficient si au produs un album fantastic intr-o perioada scurta de timp, album ce imbina stilurile soul-pop, R`n`B si reggae de cea mai buna calitate, avand un sound international extraordinar.

Primul single de pe album "Cry Cry" spune povestea unei prietene din copilarie care s-a abatut de la calea dreapta - dar in acelasi timp limitata - si se intreba cum s-a putut intampla asa ceva.

"Textele mele sunt despre situatii si idei ce rezulta din viata mea si imprejur. Spun mici anecdote ce pot fi povesti triste ca in cazul Cry, Cry. Dar de asemenea evidentiez faptul ca nu trebuie sa incetezi sa crezi sau sa renunti. Vreau ca muzica mea sa transmita bucurie si fericire. E vorba despre fericire si transmiterea unui sentiment care te scoate din cotidian. Desigur sunt si melancolica dar am o viziune pozitiva asupra vietii."

Acest lucru il observi de indata ce o intalnesti pe Oceana al carei zambet irezistibil e contagios.



loading...

9 comentarii. Posteaza un comentariu

 
17-02-2009 22:35 de Anonim

super tare

 
18-02-2009 12:40 de Anonim

misto.....bravo ei

 
28-02-2009 04:48 de DjTom

Care senzatie ?...poate o senzatie de insatisfactie si deja-vu vizavi de un singur semihit,vreo cateva reggae si alte umpluturi...numai bune pt recycle bin !!!
slab,foarte slab...

 
02-03-2009 01:48 de dorina

tare piesa... nu ma satur sa o ascult... abia am gasit-o pe odc pt k nu stiam cine canta )

 
15-03-2009 00:33 de Anonim

Super!

 
23-03-2009 11:57 de Anonim

Este incredibil de buna.

 
29-03-2009 20:18 de Anonim

dak tu (DjTom) asculti doar tak tak tak tak nu inseamna ca muzika soul nu este buna .shi eu ascult house dar numai ce de calitate.

 
26-05-2009 23:02 de Anonim

super buna piesa.

 
02-06-2009 10:36 de Anonim

Interesanta melodia, parca ceva copiat din Mongo Bongo - Los Mescaleros si Buenavista Social Club - Chan Chan? Poate, dar combinatia este reusita! Rico

Alte stiri

Urmariti noul clip Oceana - "La La (Love Supply)"

Oceana lanseaza cel mai nou single - "Pussycat On A Leash"

Oceana - nr 1 la vanzari legale pe internet

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

135 vizitatori si 0 membri acum pe site