www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Muzeul STAX ii aduce un tribut lui ISAAC HAYES

webmaster / marşi, 19 aug 2008
isaac pSTAX RECORDS SI CONCORD MUSIC GROUP AU PIERDUT UN MARE PRIETEN DUMINICA CAND GIGANTUL MUZICII SOUL ISAAC HAYES A MURIT BRUSC LA VARSTA DE 65 E ANI

In fata lumii era Black Moses (Moise cel Negru), Ike the Ripper si, mai tarziu, Chef din serialul TV South Park. Pentru noi ceilalti care am avut ocazia extraordinara de a lucra cu el in ultimii ani, era doar Isaac. Era umil, fara pretentii si cu picioarele pe pamant. Nu este rau pentru o persoana care a stabilit un record de sapte albume la Billboard R&B, a obtinut numeroare premii (inclusiv multe premii Grammy si doua Premii ale Academiei), a aparut in peste trezeci de filme si fost numit Rege al Ghana de-a lungul timpului.

In anii 60, Convingtom Tenn. a ajutat la stabilirea sunetului Stax Records, scriind impreuna cu David Porter hituri precum "Soul Man", "Hold On" (I'm Coming)", "B-A-B-Y" si "When Something's Wrong With My Baby" pentru Sam & Dave, Carla Thomas si Johnnie Taylor, printre altii.

A dus muzica soul intr-o noua directie cu albumul sau din 1969 Hot Buttered Soul care a inclus reinterpretarea lui "By the time I get to Phoenix" a lui Jimmy Webb si "Walk on By" a lui Bacharach si David. Impactul muzicii s-a potrivit numai cu impactul vizual al cover-ului, care s-a potrivit cu capul chel al lui Hayes, lanturile de aur si pieptul dezvelit.

Doi ani mai tarziu "Tema din Shaft" a explodat in topurile pop si R&B, aducandu-l in prim plan ca artist si idol.

Isaac Hayes - Shaft - live 1973


Nici o alta muzica nu a semnalat cu adevarat sfarsitul anilor 60 rasunand pana in anii 1970 decat cea a lui Isaac Hayes.

Piesa i-a adus nu numai un premiu Grammy, ci si doua Oscar-uri pentru "Cea mai buna melodie" si "Cea mai buna Coloana Sonora" in 1972. In acelasi an a castigat premiul Grammy pentru albumul sau dublu Black Moses (Moise cel Negru).Hiturile au continuat pentru Hayes de-a lungul anilor 70.

Mai tarziu, cariera lui Hayes a luat alte directii. A devenit vocea lui Nick al lui Nickelodeon la Nite si mai tarziu vocea lui Chef din serialul animat South Park.

A avut un rol in serialul Soul Men cu vedetele Samuel L. Jackson si Bernie Mac (care a murit week-end-ul trecut).

In 2007 Hayes a participat la petrecerile de sarbatorire a 50 de ani a Stax Records in Memphis, Austin si Los Angeles. In ciuda problemelor de sanatate care l-au incetinit in ultimii ani, a continuat sa faca turul lumii.

S-a intors cu mandrie la Stax Records, ca artist si ca si consultant in planificarea reactivarii inregistrarii in 2007 de catre Concord Music Group. Isaac inregistra un nou album pentru Stax.

Presedintele Concord Music Group si CEO-ul Glen Barros declara: "Isaac Hayes a fost un exemplu pentru tot ceea ce reprezinta Stax. Suntem cu totii foarte norocosi ca am lucrat cu un vizionar care a schimbat muzica intr-un fel profund si de neuitat. Talentul sau s-a potrivit cu bunatatea spiritului sau. In numele intregii familii Concord/Stax ne exprimam condoleantele pentru familia, prietenii si fanii sai din intreaga lume."

John Burk, Vice Presedinte executiv si director de creatie al Concord Music Group declara: "Isaac a avut un impact profund si de efect asupra marcii Stax, contribuind la popularitatea sa in calitate de scriitor, producator, decorator, muzician de studio, A&R executiv si, bineninteles, ca cel mai de succes artist. Colaborand indeaproape cu Isaac in ultimii ani, am ajuns sa cunosc omul din spatele muzicii si marea sa dragoste pentru oameni. A fost o persoana extraordinara care si-a folosit talentele pentru a inspira si unii oamenii de pe toate treptele vietii. Ma simt extrem de privilegiat ca am avut ocazia sa lucrez alaturi de acest om mare".



loading...

0 comentarii. Posteaza un comentariu

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

89 vizitatori si 0 membri acum pe site