www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Moldovenii invadeaza topurile

webmaster / joi, 12 aug 2004
O-zone2Trupele din Basarabia trec pe rind Prutul pentru a deveni cunoscute in Romania.

Startul l-au dat Zdob si Zdub. Exemplul le-a fost urmat de mai tinerele O-Zone si Millenium. De o scurta perioada de timp se vorbeste de alte patru nume moldovenesti care promit: Planeta Moldova, Pavel Stratan, Alternosfera si The Snails, muzicieni valorosi, care aduc un suflu nou pe piata romaneasca saturata de manele si playback.

Alternosfera

Primul concert l-au avut la Chisinau, in 1999, trecind apoi repede prin cluburile din Republica Moldova. In cinci ani de existenta, Alternosfera si-a schimbat nu doar componenta, ci si stilul. La inceput, incercau sa cinte un fel de rock rusesc. Acum au un stil propriu, care ii apropie de ceea ce numim Chisinau Connection. De o saptamina, televiziunile si posturile de radio din Romania transmit single-ul lor de debut, "Wamintirile". Piesa are deja un remix semnat de Mihai Dobre de la Suie Paparude, in colaborare cu D-Laid si Haute Culture. Pregatesc un turneu in liceele din Bucuresti si in cluburi din tara.

Planeta Moldova

Mitos Micleuseanu si Florin Braghis au inceput cu un site pe Internet si citeva scenete pe care le jucau pentru prietenii lor din caminele studentesti. Amestecul de muzica dura cu versuri cintate in grai moldovenesc le-a atras multi admiratori, dar cel mai mare succes l-au avut ritmurile simple si ironice din piesa "Alimentara". Originari din Moldova (Mitos s-a nascut in Crimeea si colegul sau, Florin, este din Chisinau), cei doi care au pus pe picioare proiectul "Planeta Moldova", sint in Romania din anii '90. Primele lor piese originale au circulat pe mail ajungind sa fie difuzate la radio intr-un moment in care nici o casa de discuri nu ii reprezenta. Andrei Gheorghe i-a ajutat sa obtina un contract la Roton, saptamina trecuta lansindu-se primul lor CD. "Planeta Moldova" lucreaza la un un material video pentru televiziune si la scurtmetraje.

Pavel Stratan

Revelatia sezonului, Pavel Stratan, a atras atentia cu cintecul "Eu beu", ce beneficiaza si de un videoclip. Albumul sau, "Amintiri din copilarie" (vol. I), s-a lansat in Romania acum o luna. "Circotasii au pus primii la radio piesele mele. Am fost invitat apoi la Gheorghe, unde am cintat "M-am nascut de ziua mea". A urmat "Cronica Circotasilor", unde am cintat "Eu beu". Folosesc cuvinte simple in cintecele mele. Sa faci ceva simplu si usor este foarte greu", ne-a spus el. Niciodata in Republica Moldova (este nascut in raionul Calarasi, satul Niscani) nu s-a scris vreun articol despre Stratan, nu a fost invitat la nici un post de radio sau de televiziune. A reusit sa vinda 50.000 de casete fara publicitate, vestea despre acesta ducindu-se doar de la om la om. In 2002, cind si-a lansat "Amintirile" in Basarabia, a inceput sa primeasca telefoane de la studenti din Romania care ii ascultau cintecele la chefuri. Una dintre casete a ajuns la Huidu si Gainusa.

The Snails

Anul acesta, A&A Records a organizat concursul "Tu poti fi vedeta", cel mai bun participant urmind sa beneficieze de un album produs de respectiva casa. Cistigatori au fost The Snails, din Chisinau. Au inceput sa cinte acum sase ani, in fanfara liceului. Stilul abordat se cheama britpop. Piesa lor, "Undeva", este difuzata in prezent de Radio Delta si Radio Total si are reale calitati de hit.
La toamna, The Snails vor lansa primul videoclip.

Millenium

S-au destramat anul trecut, din motive de ei stiute. Muzicieni foarte buni, studenti sau absolventi ai Academiei de Muzica din Chisinau, componentii trupei au obtinut locul III in 2002, la Festivalul Cerbul de Aur. Anul trecut, au lansat aici albumul "Fata Sihastra". Nadin Trohin, solista trupei, incearca o cariera solo, tot pe piata romaneasca.

Zdob si Zdub

Cel mai recent album al lor, "450 de oi", a fost prima productie romaneasca lansata simultan in citeva tari din Europa: Germania, Austria si Elvetia. Materialul este distribuit prin Warner Music International. S-au format in 1994, iar primul lor hit a fost "Hardcore Moldovenesc". Stilul abordat este hardcore cu influente etno. Au participat la numeroase festivaluri internationale si au cintat in deschidere la Biohazard si Red Hot Chilli Peppers. Discografia lor cuprinde si albumele "Hardcore Moldovenesc", "Zdubii Bateti Tare" si "Agroromantica".

O-Zone

O Europa intreaga fredoneaza, de luni
de zile, "Dragostea din tei". Dan, Arsenie si Radu sint in continuare Number 1 in Billboard Eurocharts cu single-ul "Dragostea din tei". Cele mai multe single-uri vindute la nivel european le apartin, cifra vehiculata fiind de aproape 1.200.000 de exemplare! O-Zone se afla in continuare pe locul 1 in Olanda, Norvegia, Elvetia, Austria, Germania si Franta. Urmatorul cintec pe care intentioneaza sa-l promoveze este "Despre tine".



loading...

7 comentarii. Posteaza un comentariu

 
15-01-2005 06:23 de CHITAN ALEXANDRU

SHI ASTA INCA NU-I TOT VINE SHI GANDUL MATEI TRUPA ROCK CARE A VRUT SA SE LANSEZE IN ROMANIA, DAR NU A PUTUT DIN CAUZA UNUI JMECHER DE LA IASI. NU VREAU SA DIVULG NUMELE RESPECTIVULUI FACE PARTE DINTR-O TRUPA ROCK ROMANEASCA

 
14-01-2008 16:54 de Mansta Killa

Basarabia-Pamant Romanesc!

 
10-10-2008 08:45 de titibiholar

AMIN...

 
17-01-2009 01:54 de Alina Stratan

Basarabia-Pamint Romanesc......pt Pavel Stratan: "satul Niscani se mindreste enorm cu tine" si intreg neamul roman..........

 
23-04-2009 18:08 de Anonim

cine poate sa ma ajute cu fonograma lui Ovidiu comornic (cit te iubesc)si daca se toate si plusul.

 
30-12-2009 14:54 de Georgiana

imi place mult Alternosfera...ma regasesc in melodiile lor...

 
13-09-2010 15:47 de Anonim

bun iesu t macam iulihdgdd

Alte stiri

Proconsul si Zdob si Zdub la "Noaptea Alba" din Bucuresti

Crazy Loop il readuce pe Dan Balan in Romania

Un cantaret de opera a parodiat "Dragostea din tei"

Loredana si Zdob si Zdub pe vaporul catre Linz

Pavel Stratan debuteaza in literatura

Dan Balan - videoclip la Hollywood

Crazy Loop, din America, direct in Romanian Top 100

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

86 vizitatori si 0 membri acum pe site