www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Moga nu mai este cel mai vandut compozitor

webmaster / luni, 12 mar 2007
Marius Moga 3Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a alcatuit un clasament al celor mai "vanduti" compozitori din 2006. Pe locul intai se afla Adrian Ordean, urmat de Marius Moga pe locul al doilea. Laurentiu Duta, membru al trupei 3rei Sud Est, se claseaza pe locul trei, iar locul patru este ocupat de "Regele Rock & Roll", Stefan banica Jr.

In 2006, Adi Ordean a castigat peste un miliard de lei vechi din drepturile de autor, avand cele ma mari incasari de anul trecut. "Probabil ca mi s-au difuzat si piese mai vechi, cu Compact, Rosu si Negru... Insa anul acesta, un sfert din veniturile obtinute au fost in valuta si am inteles ca sunt bani primiti din strainatate", declara compozitorul. "Veniturile pentru drepturi de autor pe un an se ridica la un miliard si ceva, o suma frumusica, insa nu completa. Printre artistii care mi-au cantat cel mai mult piesele anul trecut se numara Amadeus, Bordo, A.S.I.A., care o duc chiar foarte bine si au multe concerte", a adaugat acesta.

Adrian Ordean l-a detronat pe Marius Moga, lideru in 2004 si 2005. "Anul acesta, clasamentul s-a schimbat pentru prima data din 2004. Pana acum, eu eram pe locul intai, insa de data aceasta Adrian Ordean a iesit primul, cel mai probabil datorita banilor pe care a inceput sa-i primeasca din drepturi de autor de la Pro TV. Pana acum, Pro TV-ul a fost in litigiu cu UCMR-ADA, insa cred ca au inceput sa plateasca drepturile din ultimii trei ani", declara Moga.

Suma totala incasata in 2006 de UCMR-ADA de la diversi utilizatori (televiziuni, radiouri, societati de cablu etc.) este de 53,7 milioane de lei (537 de miliarde de lei vechi), aproape dublu fata de cea colectata anul trecut, 27,7 milioane de lei (277 de miliarde de lei vechi). Sumele primite de artisti sunt insa confidentiale. Potrivit raportului publicat, organismul de gestiune colectiva a primit un milion de lei de la organismele similare din strainatate, insa a platit catre acestea 8,6 milioane de lei, deoarece cuantumul muzicii straine care se difuzeaza in Romania este mult mai mare decat cel al muzicii romanesti care se difuzeaza in alte tari.

Potrivit lui Moga, acesta este un motiv pentru care sumele primite de compozitori nu au crescut proportional cu cele incasate de UCMR-ADA. "Incasarile mele nu au crescut direct proportional cu cele obtinute de UCMR-ADA, insa, intr-adevar, in 2006 am luat mai multi bani decat in 2005. Incasarile inca sunt mici pentru ca se difuzeaza multa muzica straina, in detrimentul celei romanesti", declara compozitorul, care nu a dezvaluit insa suma primita.

Singura femeie din topul compozitorilor cu cele mai mari incasari din drepturile de autor, in 2006, este Analia Selis, insa reprezentantii organismului de gestiune colectiva nu au precizat pozitia pe care o ocupa argentinianca.




loading...

5 comentarii. Posteaza un comentariu

 
12-03-2007 22:36 de Geo

adi ordean pe locul 1??????? moga e de un milion de ori mai bun ca ala care compune petarde de melodii gen alea pt ASIA!!!!domaneee, cum sa-l vrea lumea pasta compozitor???

 
27-09-2008 21:34 de Anonim

Daca nu sti matematica, nu sti muzica!

 
20-10-2008 01:09 de Dj RAUL

LAURENTIU CU SIGURANTA E CEL MAI BUN , NU NEAPARAT CA SUNT EU FAN 3SE DAR DACA STATZI SA ANALIZATI VERSURILE ( CONTINUT CE EXPRIMA TRAIRI , ETC, ETC ) E MULT MAI BUN CA MOGA SI CA ADI ORDEAN!! PAREREA MEA

 
15-11-2008 21:29 de Anonim

Iata aici mai multe dovezi ca melodiile "compuse" de Moga sunt furate. Prosti sunt artistii romani care se mai duc la el sa ii dea mii de EUR ca sa primeasca o melodie furata. Si prosti sunt cei din public care mai asculta melodii ale artistilor produsi de el.



http://www.youtube.com/watch?v=4-0cQrojeeg



http://www.youtube.com/watch?v=IJe99Soj-j8&NR=1



si mai exista si altele... nu merita osteneala sa le insir, el a furat mereu, de ici, de colo.. nu a compus niciodata nimic original :-j

Ar trebui sa fie in inchisoare, DUPA GRATII, pt furt de proprietate intelectuala. Dar, cum suntem in Romania, uite ca inca nu se intampla asa ceva.

 
24-05-2009 08:09 de Anonim

Laurentiu,este si v-a ramane cel mai bun compozitor roman,dak esti mai comercial asta nu inseamna neaparat ca esti cel mai bun...va dau un exemplu....dak tot veni vorba,dj tiesto care anii la rand a fost cel mai bun dj al lumi la fel cum a fost si laurentiu dutza in romania iar pe urma a aparut dj armin vanburen care-i mai si fura si remixa din piese,facand-u-le mai comerciale,tot asa a aparut si moga mai pe urma....si furand,furand si iar furand piese facand-u-le mai comerciale lumea crede ca gada=))))motzard a aparut in romania=)))))dak ar fii sa auziti parerea publiculiu v-ati da seama cu adevarat cine e cel mai bun musicmaker acolo laurentiu duta nu prea mai are timp sa compuna tuturor,insa cea ce compune el,ramane hit si peste 110 ani....dar ce compune moga se invecheste intr o luna))asa ca nu va mai luat dupa cei de la uniune ca acolo desemneaza astia pe cine vor ei cat despre celalalt compoziitor care e pe locul intai,io sincer!!!!n am mai auzit in viatza mea=)))))nici macar nu i am retinut numele))

Alte stiri

Dalma Kovacs la Eurovision 2009 cu o piesa de Marius Moga

Moga plagiaza iar?

SMILEY a lansat cel mai recent videoclip la piesa "Am bani de dat"!

Morandi - `Save Me` nr.1 in Romania - emoticoncert

Marius Moga - monitorizat de Politia Economica

Moga a compus "Imnul turistic al Romaniei"

Guess Who a cantat pentru elevii care au picat BAC-ul

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

95 vizitatori si 0 membri acum pe site