www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Luna Amara ataca Europa!

webmaster / miercuri, 28 sep 2005
Luna AmaraIn paradoxul muzical mioritic, trupe ca Luna Amara sunt un fel de fantome, cel putin pentru consumatorii de media. In realitate insa, cei cinci clujeni pot fi intalniti la toate evenimentele importante ale scenei rock, aceasta fiind singura modalitate viabila de promovare. In aceasta vara, au punctat la Sziget, dupa care au cantat la Stufstock si FanFest. Acum, o data cu venirea toamnei, baietii de la Luna Amara au un calendar foarte incarcat: lansarea noului album (al doilea), concerte in deschiderea Paradise Lost si Clawfinger, un turneu national si concerte in Republica Moldova si Germania. Si totusi, pentru consumatorii de media, ei raman "fantome"... Pentru a elucida acest mister, am vorbit cu Mihnea Blidariu, liderul trupei.

- De cantat, cantati la greu, bucurandu-va de fiecare data de succes la public. La vedere insa, practic nu existati. Unde se rupe filmul?

- Problema e ca, in Romania, industria muzicala fie nu e pregatita, fie nu stie sa promoveze muzica rock. Exista o diferenta intre o afacere pe termen lung, asa cum este rock-ul si o afacere pe termen scurt, care este tinta perfecta a caselor de discuri. Aici intervine ruptura. De foarte multe ori am fost nevoiti sa ne ocupam de promovare, prin impresarul nostru, pentru a putea supravietui. Singurul aspect unde nu avem control tine de videoclipuri. De altfel, nici nu ni s-ar parea normal sa ne ocupam si de asta...

- Parafrazand titlul cartii tale, chiar nu exista "nici un viitor"?

- La intrebarea asta, cred ca raspunsul ar trebui cautat afara. Acolo, rock-ul si-a creat propriul sistem de promovare. Cred ca acelasi lucru ar trebui facut si aici, o solutie fiind de exemplu posturile radio universitare. Spre norocul nostru, succesul nu se traduce exclusiv prin aparitii tv sau interviuri, ci prin concerte si contact cu publicul. Cumva, reusim sa scapam de cercul vicios in care trupe contrafacute de rock au scos un single, dupa care nu au putut canta deoarece publicul nu venea la concertele lor. Stiu multe cazuri de acest gen. Luna Amara aduce public in cluburi si fara expunere media. Nu e un progres real, insa ne mentinem pe linia de plutire.

- In acest moment, ati terminat cel de-al doilea album si asteptati lansarea. Asa cum stii, exista amanari care dau peste cap orice program de concerte. In cazul vostru ce urmeaza?

- Este adevarat, speram ca albumul "Loc lipsa" sa iasa in noiembrie pe piata. Indiferent de data lansarii, noi vom continua sa cantam, avand deja cateva repere clare. Urmeaza sa mergem in Republica Moldova, la Chisinau si Balti, dupa care, in luna decembrie, vom merge in Germania, la Koln si inca doua-trei orase mai mici. Pe drum, incercam sa mai prindem Budapesta si Praga.

Vor fi cantari fara onorarii, ce se inscriu in sloganul "sa incercam marea cu degetul", insa cred ca vor conta pe viitor. In plus, nu suntem primii care facem acest gen de turneu. Pe langa toate acestea, pregatim si un turneu national care ar trebui sa promoveze albumul.

- Si daca nu va iesi la timp albumul? N-ar fi nici primul nici ultimul caz din rock...

- Totul este posibil. Stii, am observat ca exista un paralelism intre casele de discuri si realitate, unde o artista ca Lhasa aduna mii de fani. Sunt convins ca multi dintre cei care lucreaza la casele de discuri nici n-au auzit de Lhasa. Ei traiesc in lumea lor si propun solutii cel putin hilare. Pentru "Loc lipsa" ni s-au propus niste colaborari halucinante, care ne-au aratat inca o data cat de departe sunt acesti oameni de realitatea muzicii. Din pacate, avem o industrie care se comporta de parca am fi imbecili, pe de-o parte, si cativa organizatori de spectacole care se risca... Noi insa ne continuam treaba, sperand ca intr-o zi cei de la casele de discuri vor intelege ca rock-ul face parte din muzica!

- Tinand cont de paralelismul de care vorbeam, in care intra si statiile radio, cat timp ii trebuie unui artist rock pentru a-si cumpara o masina sau o casa? Nu apareti in "Playboy", nu umblati cu oameni de afaceri...

- Nu cred ca banii sunt scopul principal pentru noi, desi ar fi bine sa ne luam o dubita cu care sa mergem prin tara. Oricum, cred ca ne-ar trebui foarte mult timp. Cantam de sase ani si nu suntem nici pe departe in situatia de a cumpara o masina. Unii chiar locuim cu chirie...

Ceea ce-mi doresc insa de la muzicianul rock din Romania este sa devina un lider de opinie ca Bono sau Trent Reznor (Nine Inch Nails - n.r.), pastrand evident proportiile. Artistul rock ar trebui sa insemne ceva pentru societatea civila. Masinile vin sau nu si nu cred ca vom avea prea multe regrete pe tema asta.



loading...

7 comentarii. Posteaza un comentariu

 
28-09-2005 11:11 de moonman

respect tot ceea ce inseamna formatia luna amara. este una dintre putinele dovezi k se poate face muzica buna la nivel profesionist in romania. oamenii astia au muncit numai ei stiu cat pentru a ajunge aici. reprezinta un model demn de urmat pentru foarte multi pusti(printre care ma numar si eu) datorita vointei de a schimba ceva pe aici. probabil sunt si un pic dezamagiti k multi dintre cei care merg la concertele lor stiu pe de rost versurile,dar refuza sa le inteleaga sau macar sa le respecte. din moment ce putem face parte dintr-o turma asa mare de oi si unii pot executa diferite comenzi fara sa judece prea mult de ce nu pot si acesti tineri care sustin ca gandesc si care se vor altfel decat majoritatea oarba sa asculte macar ce au judecat altii si sa analizeze cu grija. macar sa fie constienti ca a fi rock pesupune nu numai sa dai din cap si sa ai paru lung, ci si sa sustii nijte cauze pe care le consideri corecte. respect pentru cei ce fac aja.




www.weblog.ro/hosted_rage

 
17-10-2005 22:21 de Ronin

Da pacat...Dar sa nu uitam ca formatzia Luna Amara are un lips in ceea ce priveste vocea kre pe mie nu imi place de loc.

 
08-11-2005 18:49 de alexa

sunt de aceeasi parere....are dreptate cand spune ca muzica rock nu este apreciata in romania..si nici promovata...mai ales in orasele mici unde manelele sunt in floare...luna amara rules! iar piesa mara e superba,bravo lor pentru asta...si astept cu nerabdare noul album

 
12-11-2005 00:18 de Julia

Yess...abia astept sa-i vad LIVE poimaine in TM!!! u rock!

 
06-12-2005 21:13 de dino-red line studio

apropo de Trent Reznor,cred ca
ProToolse e un ,,must,,pt.un sound rock
tare.Oricum baietii suna mai bine decat
toti de pe la noi.

 
07-12-2005 18:43 de Mike

Foarte elegant zis ceea ce multi cantareti de rock underground din Romania ar zice. Mihnea ai fost elegant. Daca as fi fost eu in locul tau cred ca nu m-as fi abtinut sa le zic vreo doua manelistilor si directorilor de case de discuri. Acesti directori sunt doar oameni cu multi bani care vor sa se imbogateasca si aleg doua fete care danseaza erotic intr-un costum de baie si gata ...hopa piesa... hopa videoclip...hopa prosti care cumpara un rahat invelit in staniol si parfumat cu vorbe despre cat de greu este sa canti asa ceva si cat trebuie sa muncesti pentru a deveni
"vedeta". Luna Amara. Continuati ceea ce ati inceput si ultimul gand sa fie banul. Daca nu va ganditi la el o sa apara. Voi aveti un mesaj care trebuie auzit. Nu il lasatii sa se risipeasca si sa fie inlocuit de mesajul de dragoste inselata cantat de fufe dezbracate. Multa bafta si presimt un nou album demential.

 
17-05-2009 19:57 de cosmin

foarte adevarat .SA TERMINAM CU MANELARII ASTIA

Alte stiri

Trei trupe vor performa in deschiderea Faith No More

LUNA AMARA, opening act pentru FAITH NO MORE!

"Don`t Let Your Dreams Fall Asleep" se lanseaza vineri, 1 mai

Luna Amara porneste la drum

Mihnea Blidariu isi publica primul roman on-line!

Ce artisti vedem la Tuborg Green Fest Peninsula 2011 - UPDATE muzica electro!

Luna Amara lanseaza videoclipul piesei "Chilimbar"

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

134 vizitatori si 0 membri acum pe site