www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Legendarul album Rolling Stones - "Exile on Main Street", se relanseaza!

MuzicaBuna / vineri, 12 mar 2010
rollin stones

Universal Music Group anunta relansarea albumului The Rolling Stones, "Exile On Main St" ce va include 10 piese bonus, in prima auditie. Considerat unul dintre cele mai bune materiale din istoria rock`n`roll si definitoriu pentru repertoriul Stones, "Exile On Main St" va fi disponibil din mai 2010.



La lansarea sa, acum mai bine de trei decenii, "Exile On Main St" a avut un efect major asupra genurilor muzicale, gratie stilului inovator, instrumentelor si chiar muzicienilor, devenind o capodopera. Aceasta noua compilatie contine 10 piese inregistrate inital in perioada "Exile" ce au fost descoperite recent atunci cand s-a inceput lucrul la proiectul relansarii. Printre piese se vor regasi "Plundered My Soul", "Dancing in the Light", "Following the River" si "Pass The Wine" ce vor beneficia de noua tehnologie, pastrand totodata stilul original al albumului din 1972. Versiuni noi ale pieselor "Soul Survivor" si "Loving Cup" vor fi deasemenea disponibile pe albumul "Exile", facand parte din materialul bonus.

Complementar lansarii materialului "Exile On Main St", documentarul "Stones in Exile" a fost finalizat pentru ca fanii sa il poata urmari pe canalele TV din Statele Unite si in reteau BBC la nivel international. Documentarul include inregistrari rare nefacute publice pana in acest moment, fotografii, precum si conversatii cu trupa si artistii pe care i-au influentat. Produs de realizatorul John Battsek, castigator al premiului Oscar, si regizat de Stephen Kijak, cunoscut pentru Cinemania si Scott Walker: 30 Century Man, "Stones in Exile" da posibilitatea de a arunca un ochi in viata trupei in perioada in care acestia au creat unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile.

Dublul album original ce contine 18 piese a fost inregistrat in mai multe locatii, inclusiv studiourile Olympic din Londra, casa lui Keith Richard din Franta si Los Angeles, acolo unde Main Street chiar exista si practic a dat numele albumului. Aceste circumstante atipice ale procesului de inregistrare au afectat rezultatul final al albumului care a fost unul extrem de meditativ si influentat de turbulentele socio-politice ce au marcat sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70. Trupa a ignorat influentele erei flower-power si si-a indreptat procesul creativ spre o abordare directa, excesiva, urmand tipologia "mai mult inseamna mai mult", tipica anilor 70. Albumul scoate la iveala un amestec de genuri, blues, country, R&B si gospel, imbinate cu versuri care cer raspicat libertate.

Albumul a strans laolalta un numar impresionant de talente, printre care Dr. John, regretatul Billy Preston si pianistul Nicky Hopkins. Chitaristul Mick Taylor, care l-a inlocuit pe Brian Jones in trupa cu putin inainte ca Jones sa moara, in 1969, este un muzician magnific al stilului blues ce a adus intensitate si eleganta fiecarei piese. Uneori, artistii au locuit in studio si impreuna au dus la bun sfarsit o colaborare extrem de deschisa si creativa pentru album.

"Portretizarea accentuata a artistilor impinsi la limitele creativitatii, uneori de ei insisi, realizata de acest album a furnizat inspiratie pentru fiecare gen muzical ce s-a remarcat dupa lansarea materialului "Exile On Main St" ce a avut avut loc in 1972", a declarat autorul Anthony DeCurtis. "Fiecare piesa de la "Exile On Main St" este ridicata de relatia sa cu muzica ce s-a lansat inainte sau dupa ea. Puterea irezistibila a albumului nu pare a se diminua in viitorul apropiat."

"Exile On Main St" va fi disponibil varianta dublu CD: cea originala, ce include 18 pies, o editie deluxe ce include 10 piese bonus si un pachet super deluxe cu vinil, un documentar de 30 de minute si imagini de la Cocksucker Blues, Ladies and Gentlemen... the Rolling Stones si Stones in Exil, si o carte de colectie cu 50 de pagini ce include poze din era Exile.

Cele 10 piese in prima auditie au fost produse de Jimmy Miller, The Glimmer Twins si Don Was.



loading...

1 comentarii. Posteaza un comentariu

 
13-03-2010 22:28 de Anonim

In sfarsit o stire k lumea despre muzica adevarata si nu despre tot felul de balarii care se asculta in zilele astea de rahat!!!!!

Alte stiri

Biletele la Rolling Stones

Rolling Stones - ultimul concert de pe Lia Manoliu?

Rolling Stones la Bucuresti?

David Bowie, Elton John si Mick Jagger canta in deschiderea Olimpiadei din 2012

Strazi cu numele pieselor Rolling Stones

Adam Levine feat. Christina Aguilera - "Moves Like Jagger" (VIDEO)

The Rolling Stones relanseaza 14 albume remasterizate

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

145 vizitatori si 0 membri acum pe site