www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Jon Bon Jovi: "Apple a omorat industria muzicala"

MuzicaBuna / miercuri, 16 mar 2011
jon b j

Marele artist s-a suparat pe uriasul Apple. Intr-un interviu recent acordat publicatiei The Sunday Times, rockerul in varsta de 49 de ani l-a acuzat pe Jobs ca prin dezvoltarea magazinului virtual iTunes "omoara industria muzicala".



"Copiii de astazi au ratat complet o intreaga experienta de viata, atunci cand iti pui castile, dai volumul la maxim, te tii de geaca, inchizi ochii si te pierzi in muzica unui album", a povestit Bon Jovi.

"Ei pierd si frumusetea acelor zile cand iti primeai banii de alocatie si luai o decizie in functie de cum arata geaca unui cantaret, fara sa stii cum suna intregul album, iar apoi te uitai la cateva fotografii si incepeai sa iti imaginezi. Doamne, erau niste vremuri magice, absolut magice", a continuat Jon Bon Jovi,

"Urasc sa vorbesc ca un batran, dar chiar sunt batran. Fiti atenti la ce va spun: peste o generatie, oamenii vor spune: 'Ce s-a intamplat?'. Steve Jobs este personal responsabil de uciderea industriei muzicale", a conchis artistul.

Intrebarea e acum, care este opinia consumatorilor de muzica. Ce prefera romanul? Mp3 sau album?



loading...

11 comentarii. Posteaza un comentariu

 
16-03-2011 12:05 de Puggy


 
16-03-2011 12:22 de MuzicaBuna

Eu sa stii ca inca traiesc vremurile magice de fiecare data cand intru in magazinele de muzica si stau chiar si cu orele browsuind CDurile. Are un anumit farmec...

 
16-03-2011 18:08 de Norica2008

Erau vremuri magice atat pentru ascultatori cat si pentru artisti!

 
19-03-2011 14:08 de SylverCheetah53


 
19-03-2011 14:23 de pettra

De acord cu Puggy! Cat despre evolutie ... Sylver. Generatiile se succed, noi azi suntem maine nu. Insa, generatia noastra a cladit ceva. Ce acel ceva veti construi voi sau veti darama. Asa ca, evolutia despre care vb tu numai sa nu fie cumva o INvolutie.

 
20-03-2011 08:39 de un cetatean

Cu toate ca acum am deja 49 de ani. mi-e teama ca la batranete voi fi nevoit sa-mi astept pensia ascultand manele "oficial". As fi preferat sa ascult un grup de tineri cantand cu chitara pe banca din fata blocului... ca altadata.

 
20-03-2011 08:41 de Nicu Chiriac

N-am nimic de ascuns...Cu toate ca acum am deja 49 de ani. mi-e teama ca la batranete voi fi nevoit sa-mi astept pensia ascultand manele "oficial". As fi preferat sa ascult un grup de tineri cantand cu chitara pe banca din fata blocului... ca altadata.

 
20-03-2011 23:35 de Marius

Atata timp cat pot sa descarc ORICE ilegal(p2p,torrent, fileshare etc.) Steve Jobs nu imi pare o mare amenintare.
Pe de alta parte...nu putem compara metodele de a procura muzica fara sa comparam si calitatea muzicii in sine. In ziua de azi cand "artistii" scot cateva albume pe an, cu un numar mare de piese, max 3min(ca sa fie difuzate la radio) si care albume contin cel mult una sau doua piese "tari", mi se pare firesc sa dau doar 99centi pe melodia care ma intereseaza in loc sa cumpar tot albumul.
"Pe vremuri" se facea muzica. Se lucra cativa ani la un album care continea 5-6 piese maxim. Mai mult nu incapea pe un vinil ) care avea avantajul de a nu putea fi copiat si dat la "share")
Oamenii aia chiar munceau la fiecare piesa (care uneori dura si 15min) si isi castigau banii cinstit, in mare parte din concerete. Ideea e ca pe un album Stones o sa gasesti mai multe "hituri" decat in ultimul album Andra(sau pune orice alt nume de acum) .

My two cents!

 
20-03-2011 23:56 de easycom

@ Marius: iti pot da dreptate doar in proportie de 50%, luand in considerare diferenta enorma intre albumele romanesti si cele straine. La noi, da, in foarte mare masura ai dreptate, insa cand vine vorba de albume lansate de artisti straini, no offense, dar multi inca fac albume high-quality de la cap la coada. Uite, iti si dau cativa artisti ale caror ultim album este fara dar si poate un material complet si de calitate: Muse, Robbie Williams, Amy Macdonald, Eminem, Era, Lily Allen, Pink Martini, Regina Spektor, The Honorary Title, Sarah Brightman, Yanni si mai sunt destui...

Iti spun sincer, personal nu-i vad valoarea unui mp3. Cand vine vorba de muzica buna, pentru mine trebuie sa existe pe un disc, obligatoriu, daca e posibil si in carcasa cu tot cu carticica si eventual un bonus-disc (deseori DVD-ul unui concert).

 
21-03-2011 10:25 de johny

Muzica autentica ramane aceeasi, dincolo de mediul / forma de stocare... Apple, probabil, i-a omorat incasarile lui Jon...

 
24-03-2011 19:53 de Anonim

sunt de acord cu johny. si daca te intereseaza o trupa in mod special te duci si cumperi albumul tau favorit, daca vrei sa faci colectie. daca nu, iei de pe net si asculti, fara sa devii fan al unui artist sau al altuia si asa poti sa fii si obiectiv cand compari 2 trupe/2 albume/2 melodii.

mp3 nu inseamna pierderea calitatii (mai ales la 192 kbps), daca oricum sistemul tau audio nu e in stare sa reproduca o calitate mai mare de atat (cum au majoritatea oamenilor). si daca ai un sistem cat de cat bun, exista .flac in loc de .mp3 . deci nu vad rostul la a spune ca mp3=fara valoare. inteleg ca ideea de a asculta un singur album de la un capat la altul in timp ce te uiti la versuri/poze pe carcasa e una frumoasa si trezeste nostalgie, pentru ca am facut si eu asta la un moment dat, dar poti sa faci la fel si pe computer.

Alte stiri

Bon Jovi lanseaza anul acesta un nou disc

Concert 100% live Bon Jovi la MTV "World Stage"

Ajutor pentru Haiti - "Everybody Hurts" in premiera!

Bon Jovi lanseaza "We Weren`t Born To Follow"

Fanii Bon Jovi sunt asteptati la Hard Rock Cafe Bucuresti

Jon Bon Jovi, acid fata de Oasis si Robbie Williams

Trupa Bon Jovi este `furata` in campania electorala

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

129 vizitatori si 0 membri acum pe site