www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Impresii dupa festival - Mamaia 2005

webmaster / duminicã, 28 aug 2005
 
Festivalul Mamaia 2005Festivalul de la Mamaia s-a incheiat, duminica seara, cu Gala Laureatilor. Cu mici sau mai mari "scapari" de organizare, Consiliul Judetean Constanta a facut si in acest an un efort extraordinar de a continua o traditie la Mamaia, cu un buget de numai 230.000 de euro. Cele mai mari reusite ale organizatorilor au fost impunerea interpretarii live si prezenta pe scena a Big-Bandului Radio, condus de Ionel Tudor. La Festivalul Mamaia nu s-a mai cantat cu orchestra de 20 de ani.

Presedintele Traian Basescu si sotia sa au tinut sa participe ca spectatori la Mamaia si in seara Galei Laureatilor, in momentul in care ginerele lor, Bodo, liderul trupei Proconsul a obtinut premiul presei. Bodo a tinut sa sublinieze ca acesta e singurul premiu ce nu poate fi contestat la Festivalul Mamaia. Dupa ce a primit premiul, Bodo a intrat in sala si s-a asezat langa sotia, socrul si soacra lui. Familia presedintelui a ramas pe tot parcursul galei, inclusiv la recitalul oferit de trupa Iris. Presedintele Basescu a iesit din sala inainte de bisul trupei Iris.

Andrei Tudor a obtinut si in acest an la creatie doar locul 2. Carcotasii spun ca anumiti membri ai juriului i-au dat note mici lui Andrei Tudor, din pricina tatalui acestuia. Aici se inscrie nota data de Berti Barbera, care nu il agreeaza pe Ionel Tudor. Sanda Cepraga, membra a juriului, cica s-ar fi razbunat si ea pe Andrei, in urma unui "incident" dintre ei, cand tanarul compozitor s-a aratat nemultumit de inginerii de sunet. Sanda Cepraga spune ca nici vorba de asa ceva, ca nu este singurul membru al juriului care nu i-a acordat nota maxima.

Politicienii au decis castigatorul unui festival de creatie si interpretare. De fapt nu ne mai mira nimic intr-o tara ce-i are in Parlament pe Irina Loghin si Ion Dolanescu.

Surse din juriu spun ca organizatorul, Consiliul Judetean Constanta, cel care acorda trofeul Mamaia, a decis sa-i dea marele premiu lui Ionut Ungureanu, ca sa evite un scandal si sa nu provoace zazanie intre locul intai si locul doi la creatie, cele doua piese clasandu-se la o diferenta mica. Ionut Ungureanu si Provincialii, din Focsani, au primit marele premiu, cheile de la automobilul Skoda Octavia Tour, din mainile primarului Constantei, Radu Mazare. Umbla vorba ca Ionut Ungureanu a fost desemnat prin vot exclusiv politic, in urma intrunirii unei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean, care a avut loc duminica, la pranz, si la care au participat 19 consilieri judeteni, numai PSD si PRM. Potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului Judetean Constanta, Cristian Moldovanu, consilierii judeteni ai Aliantei PNL - PD au refuzat sa participe la sedinta. Ionut Ungureanu a castigat si premiul I la sectiunea Interpretare a festivalului.

O alta interpreta care nu reuseste sa urce pe locul 1 e Nicola, care, la editia aceasta, la slagare s-a clasat pe locul 2. Nicola a venit fara sotul ei, Mihai Alexandru, deoarece acesta e ocupat cu un nou proiect muzical.

Ca si Luminita Anghel, Marcel Pavel si-a platit cazarea din buzunar. Refuzand sa stea la Flora, Marcel a ales sa stea la Iaki, in conditii mai bune. De altfel, Nico, Monica Anghel, Mihai Traistariu si Luminita Anghel sunt doar o parte din vedetele nemultumite de conditiile care li s-au oferit si de modul in care au fost primiti de organizatori. Cu totii au declarat ca nu vor mai participa la Mamaia.

La Gala s-au inmanat si trei premii speciale, unul din ele fiind cel acordat de presa pentru trupa Proconsul. Tot aici se inscrie premiul Fundatiei Internationale "Ion Voicu", de 1.000 de dolari, inmanat de Madalin Voicu interpretei Nico. Cristian Zgabercea a urcat pe scena pentru a inmana premiul in memoriam "Teo Peter", un premiu simbolic, dar valoros pentru trupa Trrafic. Alin Lupsa, component al trupei, spune ca icoana primita din partea Arhiepiscopiei Dobrogei reprezinta mai mult decat daca ar fi primit bani.

Nestiind ca va lua premiu la creatie, locul 3, Laura Stoica a plecat dupa concurs si a revenit in ziua Galei.

Trupa Acord Final a participat la Sectiunea Creatie cu piesa "Asa cum imi placi". Compozitor "Acord Final". Si nu ar fi fost nici o problema daca, in timp ce artistii cantau pe scena, in public se fredona refrenul variantei originale a piesei. Adica "How will I know", cantata de Jessica Folcker .



loading...

2 comentarii. Posteaza un comentariu

 
31-08-2005 13:16 de cristi

Era normal sa nu se realizeze ceva special, in conditiile date...suntem romani, nimic nou.
As remarca trupa IRIS, care desi imbatranita si cum mai putin aplomb, se detaseaza de tot restul muzicii romanesti prin : calitate, versuri, carisma si un solist inegalabil.

 
28-08-2006 14:09 de tataia

subtzire
aceleasi premii pentru aceiasi carnatzi scosi de la naftalina.Mai indicat ar fi fost sa se numeasca festvalul Tudoraia 2006...
singura piesa dragutza a fost(surprinzator) cea a Alinei Sorescu,pe care jur ca nu am recunoscut-o,zici ca era alta fata!
in rest plictis pe linie,festival de doi lei,care nu o sa lanseze niciodata pe nimeni
bleah

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

124 vizitatori si 0 membri acum pe site