www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Dan Byron: "Muzica suna mai frumos in limba engleza"

MuzicaBuna / marşi, 14 oct 2008
dan byronInvitat in emisiunea ProFM`sCOOL, Dan Byron, vocalistul si fondatorul trupei Byron, a declarat ca muzica suna mult mai bine in limba engleza si ca doar acesta este motivul pentru care nu canta in limba romana.

"In engleza propozitiile sunt mai scurte si melodioase... Pana si injuraturile sunt mai lungi la noi.", a declarat artistul. Cu toate acestea, Dan nu exclude posibilitatea ca trupa Byron sa cante, pe viitor, in limba romana.

Bucuresteanul Dan Byron a cantat alaturi de cei de la Kumm din anul 2001 pana la sfirsitul lui 2005, dupa care si-a continuat activitatea in formatia Urma. Din toamna anului trecut, acesta a fondat o noua formatie, care ii poarta numele. De curand a avut loc lansarea oficiala al celui mai nou produs Byron: DVD-ul unplugged `Acoustic Drama`.



loading...

33 comentarii. Posteaza un comentariu

 
14-10-2008 20:39 de FANTAZM

I-as lasa acum o injuratura pe limba lui,doar ca sunt prea plictisit sa ma mai enervez,mai ales ca acest individ este practic o nulitate.Englezii astia,foarte snobisti.

 
15-10-2008 09:40 de Anonim

inca nu am cunoscut o formatie autohtona de succes care A SPART PRAGUL SUCCESULUI cu muzica sau cu o compozitie cu versuri in limba engleza

 
15-10-2008 10:18 de easycom

Din pacate pentru "nervosii" de mai sus, Byron are dreptate, sau cel putin "I can see where he's coming from." Orice lingvist, poate sa dovedeasca aest lucru. Sunt limbi precum romana, maghiara, rusa, chineza, germana si multe altele, care pur si simplu nu prea au "melodie". Insa engleza, franceza si chiar si italiana au deja din start un sunet extraordinar de placut. Luand aspectul asta in considerare, da, subscriu, muzica suna mult mai bine in engleza. Contine un romantism anume, dar nu numai, poti exrprima mult mai bine si mai usor multe trairi sufletesti, sau chiar doar pareri si are o fluiditate foarte buna, necesara muzicii.
FANTAZM, si in ce priveste snobismul, te contrazic - am trait destul in Marea Britanie, am avut de-a face ani intregi cu americani si canadieni, nu sunt nici ei mai snobi decat noi. Chiar merg mai departe, zicand ca de fapt noi suntem cei care suntem snobi peste masura, dorind sa parem mai mult decat ceea ce suntem, valabil in toata tara. Ceea ce fac englezii, nu e snobism, e stilul lor de viata pe care si-o permit. N-am vazut atatea pitzipoance in Anglia timp de 7 luni, cate vad aici in Romania, in 60 de minute. Mai vrei sa vorbim de snobism...?

 
15-10-2008 10:28 de easycom

Aaaaaa, da... era sa uit sa contrazic un alt aspect. A avut tara asta si are compozitii in limba engleza care au spart si sparg pragul succesului: Let Me Try (castigator Eurovision), If You Feel My Love (Blaxy Girls) - cica e in top, si vad ca majoritatea lumii saliveaza dupa aceasta melodie. (eu nu... )Lasand deoparte ca e plagiatura, concentrandu-ne asupra subiectului actual, pot sa zic ca avem reusita in limba engleza. DJ Project e inca un bun exemplu, Morandi - Angels (si tot albumul NEXT). Mai doresti exemple..???

 
15-10-2008 16:21 de Anonim

Easycom,te rog frumos sa mai exlici ceea ce afirmi in asa fel incat sa intelegi si tu ce zici.
Unu la mana,lingvistica nu se ocupa si nici nu-si propune sa se ocupe cu muzicalitatea unei limbi.Muzicalitatea unei limbi este un lucru secundar,de cele mai multe ori ignorat de majoritatea lingvistilor.As vrea sa vad si eu ce lingvisti au "demonstrat" ca engleza suna mai bine decat romana sau chineza.Si te rog sa nu traiesti cu impresia ca numai tu cunosti engleza,nu ma laud dar eu am studiat filologia engleza (gramatica generativa,limba engleza contemporana cu foarte multi copacei d-ai lui Chomsky).Asa ca te rog sa nu mai faci filologie dupa ureche.Ca nu iti merge,nu cu mine cel putin.

De asemeni sa nu traiesti cu iluzia ca numai tu ii cunosti pe englezi.Snobismul,fitele si vanitatea sunt trasaturi indispensabile oricarui englez "patriot".Dupa mintea lor tot ce-i non-englezesc este prost.Daca esti din Europa de Rasarit,dupa ei esti automat "un rus sau vreun alt slav sarac care a venit in Marea Britanie sa lucreze de trei ori mai mult pentru un salariu de 3 ori mai mic".Ei nici macar nu stiu ca romanii sunt latini,dupa mintea lor tot Rasaritul european e un loc plin cu slavi,cu copii abandonati,saracie si obscurantism (da,pentru ei traditia este sinonim cu obscurantismul).
In incheiere,ca sa spui ca muzica suna cel mai bine intr-o singura limba trebuie ca tu sa cunosti NUMAI o singura limba.
Greaca,turca,araba,persana,japoneza,pentru mine suna mult mult mai bine decat engleza.Dar ca sa spun ca numai 2-3 limbi suna mai bine decat restul trebuie sa fiu batut in cap cu tarnacopul (sau englez).Acest McNobody de la Byron care pesemne ca stie doar o singura limba,si anume engleza,traieste in mediul lui anost tipic englezesc,plin de forme fara fond si fonduri fara forme servind la ora 5 ceaiul cu gust de urina de cal.Si nu,n-am nimic cu toti englezii,as fi reactionat la fel indiferent de nationalitatea individului.
As mai da replica la alte chestii pe care le-ai adus inutil in discutie,dar mi-e prea scarba sa mai continui.

 
15-10-2008 22:35 de mariusntoader

...imi place numele...BYRON !...foarte inspirat!... tipu chiar are voce,l-am cunoscut pe cand era la Kumm,la Festivalul POSADA ROCK .Imi place k e pe newave & ~ !!!
DJ TOM ,Campulung-Muscel

 
16-10-2008 03:18 de Anonim

Fantazm, draga, cand o sa spui tu in muzica (sau in orice vrei tu, numai sa ai habar despre) mai mult decat spune aceasta "nulitate", atunci sa iti permiti sa comentezi felul in care el isi exprima arta.
Chiar. Aceasta nulitate si-a facut o trupa cu care in doi (2) ani a cantat la toate festivalurile din Romania, a lansat un album si a facut un unplugged asa cum se face un unplugged, (nu cum sustin de-alde Coma ca au facut) si toate astea au fost realizate prin TALENT, nu prin bani, cunostinte celebre, tatici bogati si alte adjuvante.
Este fix problema lui ca alege sa cante in engleza. Poate sa o faca la fel de bine si in romana, "vezi 1000 de chipuri", care, tradusa in engleza sau italiana (ca da, aceasta piesa a castigat premiul pt cea mai buna piesa rock in Italia), nu suna la fel de bine.
Aici nu e vorba de snobism, sau de obiceiuri englezesti. Daca nu ma insel, nu cred ca Dan Byron a zis ceva despre ceaiul de la ora cinci. El vorbeste pur si simplu despre MUZICA. Treaba TA daca intelegi sau nu, daca esti de acord sau nu. Nu te obliga nimic sa fi de acord. Treaba LUI e sa faca ce simte, cum o simte. Treaba TA e sa alegi sa asculti, sa nu.

 
16-10-2008 12:10 de Anca

Versurile in engleza sunt mai usor de pus pe muzica rock deoarece cuvintele sunt mai scurte si mai usor de ritmat. Franceza poate fi cintata, dar pe piese pop, mai lente si mai ample, si romana la fel. Stilul in care compune Dan este rock, chiar daca elaborat, asa ca prefera ritmica proprie limbii engleze. Cele de mai sus reprezinta o parere personala, desigur.

Catre anonimul lingvist: e pacat ca un om cu asemenea studii foloseste exprimari cel putin discutabile, daca nu jignitoare.


 
16-10-2008 17:43 de FANTAZM

@ anonimul-a: Mi se rupe de Byron,pentru mine (si nu doar pentru mine) Byron e doar o trupa de kkt pentru oameni cu gusturi de kkt.Ma plictiseste atitudinea asta a unor cantareti gen Bono sau Madonna care se asteapta ca toata lumea sa joace dupa regulile lor.Si ma enerveaza cand vine cineva la mine acasa si incepe sa faca aluzii la cat de naspa e lumea de aici.Asta a vrut sa spuna prin "Muzica suna mai bine in engleza decat in romana".E stilul englezesc de-a jigni Romania,ca de.N-are tupeul sa fie sincer si sa zica direct "Mie nu-mi place la voi!".Mi se falfaie ca a luat nu stiu ce premii,e doar o trupa lipsita de importanta care isi duce mediocra existenta in obscuritate.

@anca: Iarta-mi limbajul.Dar eu am crescut prin mahala la Obor,cu toti tiganii si derbedeii.Trebuie sa ma intelegi :-P

 
17-10-2008 00:29 de extreme

Byron a zis ca muzica PE CARE O FACE EL suna mai bine in engleza, nu ca muzica in general suna mai bine in engleza, si sint complet de acord. Rockul nu suna bine in romaneste. La nimeni. Nici macar la Timpuri Noi. Asta e, ghinion.
In rest, numai bine si spor la trolluit. Frustrari placute !

 
17-10-2008 09:34 de Anonim

cum ar putea sa zica Byron "Mie nu-mi place la voi!", FANTAZM? ca doar e si el roman. cel mult ar putea sa spuna ca nu ii place la noi.

 
17-10-2008 17:01 de Anonim

@xtreme: esti extrem de dezinformat si dezinformant.Citeste cu atentie ce-a zis el,citez:

"In engleza propozitiile sunt mai scurte si melodioase... Pana si injuraturile sunt mai lungi la noi."

Cu alte cuvinte dupa mintea lui engleza suna mai bine decat romana IN GENERAL.Asa ca nu mai ma plictisi cu toate interpretarile tale,devin enervante de la o vreme.

@anonim-ul: Se pare c-am inteles gresit.Daca la inceput am crezut ca Byron era o trupa mediocra nebagata in seama pentru ca e straina,se pare ca acum mi se confirma faptul ca formatia aceasta este un rateu total!!!Sunt romani si nici dracu' n-a auzit de ei in tara lor?!?! Iertati-ma.Eu credeam ca-i vorba de o formatie straina.Numai asa imi explicam de ce nici dracu' n-a auzit de ei aici.Dar acum afland ca sunt romani,chiar imi pare rau c-am deschis subiectu.Numele solistului pe care l-am vazut in articol,Dan Byron,m-a derutat.Nu prea dau de nimic in articol care sa imi indice ca-i o formatie romaneasca,si numele vocalistului mareste confuzia.Oricum,mult zgomot pentru nimic.

 
17-10-2008 20:09 de Trade

Formatia Byron nu e o trupa mediocra deloc din punct de vedere muzical.Ba din contra, dupa parearea mea e una din cele mai bune trupe romanesti la ora actuala.Pune mana pe un album sau ti-as recomanda un concert.Calitatea muzicii nu se masoara in numarul de persoane care a auzit de trupa respectiva.Daca nu sunt mediatizati la fel de mult ca alte trupe nu inseamna ca sunt mediocrii.

 
17-10-2008 21:25 de Anonim

Mdea.Am ascultat niste melodii cu ei pe youtube.Nici nu mai comentez,cum am spus.Doar mentionez din nou ca trupa asta este doar un kkt,nici nu se compara cu Firma.Si Firma nu are nevoie sa cante din snobism intr-o limba straina sau sa vina cu aere ca sa-si castige fani.

 
17-10-2008 23:21 de Trade

Pai da, ei se adreseaza unui anumit public.Se pare ca nu te incadrezi . Btw, si firma are melodii in limba engleza.Si nu cred ca din snobism.E altceva...

 
18-10-2008 09:36 de Anonim

Bine ca se adreseaza Byron doar unui anumit public.Mor de invidie ca eu nu pot sa fac parte din acel grup restrans de initiati,eu asta,cu 12 clase plus o facultate.
Firma n-a facut-o pentru ca nu i-ar fi placut romana,a facut-o din alte motive.Oricum,Firma si alte cateva trupe de aici sunt mult mai bune decat Byron.Asa ca nu mai enervati cu mesajele voastre,ca n-am sa-mi schimb opinia

 
18-10-2008 11:33 de Trade

aaaa..da Firma nu canta din snobims in engleza da bairon da ) .Hai ba ma lesh ? Parerea mea ca aproximativ aceleasi motive determina compozitia unor piese in engleza atata la bairon cat si la firma si nu cred ca e problema atitudinii vis-a-vis de limba romana,dar stii si tu asta ca doar esti baiat destept..cu facultate.

Si da, poate ca opinia ta nu poate fi schimbata, dar aia nu inseamna ca e absoluta.Ceea ce ai afirmat tu ca trupa firma si alte cateva trupe sunt mult mai bune ca byron este valabil doar pentru tine.Din punctul meu de vedere Firma si Byron si alte cateva trupe, sunt printre putinele trupe care produc muzica de calitate in Romania,dar pe mine Byron ma face sa simt ceva mai deosebit,deci pentru mine Byron este cea mai buna trupa la ora actuala.


 
18-10-2008 19:09 de Anonim

Sterge Byron din lista ta si ai sa ai o lista buna.Byron e genul ala de trupa pe care lumea o asculta numai de plictiseala sau din lipsa de altceva.

 
18-10-2008 21:04 de Anonim

E distractiv ca de fapt nimeni de aici nu a auzit emisiunea cu pricina. Omul nostru a zis intr-adevar ca limba romana are alta sonoritate dar a si completat ca daca ar folosi-o muzica lui ar suna complet diferit.E funny ca acelasi Dan Byron combate cat poate inregistrarile proaste care apar pe youtube, care ii fac pe unii sa aiba pareri ca cele de mai sus.Si eu cred ca are dreptate, ascultati Forbidden Drama daca n-ati facut-o inca si o sa intelegeti ce zic.Oamenii astia chiar stiu ce fac.

 
06-12-2008 17:15 de Aly

Imi place foarte mult cum suna Forbidden Drama. Oamenii astia chiar stiu sa faca muzica. Pacat ca o fac in Romania..aici unde adevaratii artisti sunt pusi la zid. Sper sa va mai vad in concert in Suceava ca imi sunteti tare dragi.

 
15-12-2008 19:43 de Anonim

fratilor,ascultati le melodiile!sunt geniali ...[alte cuvinte nu si ar mai avea rostul]

 
22-01-2009 15:40 de IngeruLunatic

Dragii tati...da a inflorit "patriotismul" in voi...sa fim seriosi omu nu a venit cu frazele de acasa pe o foitsa)?...pur si simplu a zis ce credea...limba engleza suna mai bn...unde vedeti voi dragilor in propozitia asta vreo ofensa adusa limbii romane?...e parerea unui om... pur si simplu limba engleza se bazeaza pe un numar ceva mai mare de vocale decat limba romana...de aici acea "muzicalitate" ...acum depinde de urechea care ti-ai format-o in timp...(pro sau contrea engleza respectiv alte limbi...dak o tot luam asa...japoneza e chiar interesanta-plina de asa zise vocale ca nush cum sa le numesc...da parca dupa ce se termina un cantec iti vine sa il fredonezi) dar nu prea ai cum...deci nu e la fel de accesibila ca engleza)..prin urmare....deocamdata limba engleza e limba cea mai flexibila...."deocamdata" in timp cine stie ce ni se va pregati..in fine...eu chiar sunt multumit de vocea si talentele acestor baietasi...sa fim seriosi se pricep la ceea ce fac...dar ...dak nu e ceea ce vreti inseamna ca nu e bun...sa fim seriosi..tipii canta un fel de artrock(sau cum s-o numi) ...un rock acustic amestecat cu un pic de jazz...si multe altele...e ceva complex ...care la o prma auditie nu provoaca neaparat placere...in timp urechea ti se formeaza si o sa ti se para chiar buni...din cate vedeti canta la atatea instrumente...si isi fac treaba bine nu credeti...deci nush ce sa zic decat respectati-i si nu mai cautati sa veniti cu nush ce parerei prosteti despre o propozitie sau un cuvant....nu suntem toti Napoleon sa realizam tot ce spunem si efectele a ceea ce spunem(efectele de interpretare)...
atat am avut de spus...dak va place trupa ascultati-o dak nu..incercati altceva(mie imi place)

 
23-02-2009 21:36 de andrei-gl

va certati ca prostii
ca sa-l citez pe Cocosila din "Morometii": "esti prost!"
byron canta fain
romania este o limba FOARTE armonioasa si melodica. sunt multe exemple de dat.

 
08-03-2009 15:08 de Anonim

je utras mizik e fonemonnols ok tranziem tamam ama yoc ee iimma

 
12-04-2009 18:48 de Anonim

Nush de voi da eu is dea acord cu autorul ultimului comment . Parerea lui e cea mai buna . Asa ca taceti )

 
20-09-2009 22:22 de Anonim

muzica care-o face byron nu poate fii inteleasa de amatori..

 
13-04-2010 11:58 de liuba

bai anonim,se umfla orzul in tine degeaba.vorbesti ca sa nu taci.imi lasi impresia ca esti frustrat rau.stai in padure cu copacii,ca vad ca printre oameni nu ti -e bine.

 
12-05-2010 23:53 de dorUnkind

limba engleza cred ca este limba perfecat sun foarte bine cantata vorbita si scrisa i love it

 
12-05-2010 23:55 de dorunkind

era vorba de limba engleza nu ?

 
16-09-2010 23:51 de cristina

fie ca ne place sau nu...asta e. romana nu suna prea bine decat pentru romani. la fel ca si rusa pentru rusi..
byron nici nu zici ca e o trupa romaneasca. am fost surprinsa cand i-am auzit prima data cantand. dan byron ar putea tine un concert si singur, fara trupa in orice limba si tot ar avea succes. e genial, o voce de exceptie, live e la fel ca pe cd..

 
23-09-2010 12:31 de Dani

Bravo, Cristina! De acord cu tine. Mai ales ca stiu despre ce vorbesti Byron are si voce si viziune muzicala, iar componistic este...chiar genial Sigur ca e vorba de gusturi, ca la orice altceva. Poti zice ca nu-ti place Byron, inteleg asta, dar nu inteleg de ce, dk nu-ti place ceva tre'sa zici ca e de kkt. De kkt e doar aroganta si suficienta oamenilor.

 
15-11-2010 16:59 de cineva

PT.dl "anonim "
Nu cred ca e potrivit sa folosesti semenea termeni la adresa unor oameni , care chiar au talent...Daca nu-ti plac, asta e treaba ta, nu-i asculta,nu te obliga nimeni ...
De ce o dai drept un exemplu negativ pe Madonna? O asculta milioane de oameni si o plac, e vreo problema, detii cumva adevarul absolut ? Ca sa ramai in primele randuri , ca ea, trebuie sa muncesti serios, sa fii pasionat de ce faci , iar acestea sunt lucruri pt care un om merita sa fie admirat ...
Iar daca-ti imaginezi ca locuind mai mult timp in Obor ,ai capatat deprinderea de a vorbi mizerabil , afla ca asta se deprinde, in primul rand , in cei sapte ani de-acasa...

 
03-02-2011 22:36 de Anonim

sunt preot dar baietii astia chiar merita tot respectul pentru tot ce fac, cred ca trebuie sa invatam sa ne luam asa cum suntem si sa apreciem efortul altora .Baietii acestia vor schimba muzica in romania ca si multe alte formatii care vin si se exprima intr-un mod timid dar sa le dam respectul care li se cuvine cate ore sunt in spatele acestor cantece care uneori prea usor dam verdictul.Sa le uram succes si BUNUL DUMNEZEU sa fie cu ei in ceea ce fac,cred ca au sansa sa fie ambasadori tinerilor romani peste hotare.

Alte stiri

Trupa byron debuteaza in teatru cu musical-ul "Nevestele vesele din Windsor"

Trupa byron aplica licentele Creative Commons

Trupa byron canta in cadrul evenimentelor OneDay Live Mojo Sessions

Cinci formatii romanesti vor canta la Romanian Music Nights in Berlin

Reminder Festivalul Imagine 2011

Trupa Byron lanseaza un super DVD Live!

Byron isi baga granita-n ranita

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

65 vizitatori si 0 membri acum pe site