www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Concluzii dupa Cerbul de Aur 2004

webmaster / luni, 26 iul 2004
 
Cerbul de aur 2004S-a incheiat Cerbul de Aur. O editie plina de ghinioane si, in mare parte, lipsita de stralucire. Au fost si momente frumoase (Pink a facut toti banii), dar prea putine insa, din pacate. Mai reusite decit serile de pe scena din Piata Sfatului au fost noptile de jam-session din Barul ARO, nu atit prin prestatii muzicale, cit prin anecdotica, acolo lumea aparind mai putin intepata decit pe scena din Piata Sfatului. In rest, prezentatorii TVR s-au intrecut in bilbe, iar playback-ul a lovit in cele mai neasteptate momente: cazul Aura Urziceanu! Publicul, in general putin receptiv la ce s-a cintat anul acesta, a reactionat bine doar la "rezerva lui Keating", Anders, cel care a facut niste pantomima, si dupa citeva hituri Modern Talking... Trebuie amintit ca trofeul a fost luat pe merit de concurenta din Malta, numai ca ea a fost, fara voie, eroina unui concurs foarte slab.

Doi cistigatori ai Cerbului de Aur, ramasi ilustri anonimi si dupa ce au iesit anii trecuti cistigatori la Brasov, Worthy Davis (SUA) si Trie Utami (Indonezia), au deschis simbata seara Gala Festivalului. Worthy, cistigator al trofeului in 1994, a cintat cu Flavius&Eurosound Band. Trie, care a obtinut Cerbul in 1992, a tinut sa ne precizeze, in romaneste, cit este ea de frumoasa

A urmat recitalul Aurei Urziceanu, asteptat de toata lumea. Din pacate, artista a facut playback. Daca nu o vedeam cu o noapte in urma la barul ARO, in emisiunea lui Berti Barbera, cintind exceptional, am fi zis ca face playback pentru ca nu o mai tine vocea. Nu stim de ce a preferat Aura aceasta varianta. N-a fost deloc una fericita.

Gafele si bilbiielile i-au insotit pe Ioana Moldovan si Gabriel Coveseanu, prezentatorii galei, pe tot parcursul serii. De multe ori, vorbeau amindoi in acelasi timp, ca la piata. Senzatia pe care au creat-o a fost de incropeala, de amatorism. Toti premiantii care nu stiau romaneste au fost pusi in dificultate de Cove. Si nu numai. La inceput, a strigat dupa concurentii din Serbia, cistigatori ai Premiului de popularitate, sa nu coboare de pe scena. Pe urma, i-a instiintat in romaneste ca trebuie sa cinte. Bietii de ei se uitau nedumeriti la el, neintelegind nimic.

Avalansa de bilbe si gafe abia se dezlantuise insa. Ioana si-a proptit tocul in scindura scenei si a inceput sa strige ca ea se descalta, Cove se ruga cu voce tare ca urmatorii concurenti sa fie romani, sa se poata intelege cu ei, iar Analia Selis (Argentina, locul 3), cu premiul in brate, le multumea prietenilor, pe rind.

Monica Anghel, membra a juriului, a insfacat un microfon si a pus capat vacarmului. Urmatoarea victima a celor doi a fost georgianul Anri (locul 2), pe care cei doi prezentatori se incapatinau sa-l convinga, in romaneste, sa multumeasca publicului si sa cinte o piesa. Urmatoarea catastrofa s-a petrecut o data cu anuntarea trupei romanesti Slang (locul I). Tinerii muzicieni au fost invitati sa cinte una dintre melodiile din concurs si ar fi facut-o cu placere daca instrumentele lor nu s-ar fi aflat in camera de hotel. Aici nu a fost vina prezentatorilor, ci a producatorilor. Au vrut sa tina si clasamentul secret, dar sa se si cinte la aflarea premiului. Si nu s-a gasit o cale onorabila de a se impaca cele doua aspecte.

A venit si momentul cel mare: anuntarea cistigatorului trofeului. A fost rostit numele maltezei Eleonor. Artificiile au aparut pe cer. Publicul si-a ridicat capul sa le priveasca. Baloanele prinse deasupra spectatorilor au fost lasate sa cada. Oamenii se bateau pe ele. Nimeni nu mai privea scena. Iar printre spectatori isi faceau loc cu greu Diana Lascarescu, la brat cu Peter Imre, care purta pe cap o sapca pe care scria, Peter.

Daca sala era pe jumatate goala la ora inceperii transmisiunii, ca si in celelalte doua seri de altfel, la recitalul lui Thomas Anders piata s-a umplut.

Fostul component al trupei Modern Talking a sustinut cel mai bine primit recital al festivalului. Anders a facut playback, dar asta nu a impiedicat numerosul public sa se zbintuie si sa fredoneze cu el hiturile de altadata ale trupei Modern Talking.

Ghinioanele care s-au tinut lant la editia din acest an a festivalului nu l-au ocolit nici pe Anders.

Bagajele acestuia, dar si cele ale instrumentistilor care-l insoteau s-au pierdut pe drum. Cu citeva ore inainte de concert, acestea nu fusesera recuperate. Ei au intrat in posesia valizelor abia inainte de a se intoarce acasa. Thomas Anders a fost adus la Brasov de pe plaja, din Spania, unde se afla in vacanta. Asta datorita lui Guido Janssens, impresarul lui Pink. Guido este casatorit cu o romanca, Laura Coroianu, fosta angajata a TVR, care zilele acestea va deveni mamica. Anders si instrumentistii lui si-au manifestat dorinta ca organizatorii romani sa le puna la dispozitie, printre altele, un mixer cu 60 de canale. Cu mari eforturi, Stage Expert, firma responsabila cu sonorizarea, le-a indeplinit solicitarile tehnice.

TVR si-a facut autocritica

Intr-o conferinta de presa, duminica, organizatorii Festivalului "Cerbul de Aur" si-au facut autocritica, s-au declarat nemultumiti de atitudinea autoritatilor locale, dar si satisfacuti de audientele de televiziune. "Tot timpul am simtit ca aceasta este editia cu numarul 13, nu 14, din cauza ghinioanelor pe care le-am tot avut. Cel mai trist moment a fost, bineinteles, anularea concertului lui Ronan Keating. Dar, vazind Piata Sfatului simbata seara, cred ca tot raul a fost spre bine. Piata a fost in picioare la recitalul lui Thomas Anders.

Bineinteles, trebuie sa ne asumam greseli de prezentare, prestatii care nu au fost la cotele festivalului, mici probleme tehnice", a declarat Irina Radu, directorul "Cerbului de Aur". Tot ea a spus ca ajutorul concret pe care autoritatile brasovene l-au dat Televiziunii Romane a scazut fata de anul trecut. "Am fost criticati in presa locala ca s-au dat putine invitatii la consilierii judeteni si locali", sustine aceasta. In cazul schimbarii, anul viitor, a locatiei festivalului, TVR nu va mai organiza acest eveniment. Aceasta problema a fost pusa in discutie datorita faptului ca, in ultimii ani, unii brasoveni au reclamat disconfortul creat de montarea scenei si a scaunelor in Piata, dar si probleme de rezistenta a cladirilor din centrul orasului.



loading...

3 comentarii. Posteaza un comentariu

 
13-02-2005 07:59 de Toni Putrino

Hello I'm trying to contact Laura Coroianu, can anyone help me.

Thankyou

 
29-01-2007 22:59 de Toni Putrino

Toni@putrino.de

 
01-10-2007 11:47 de Nexus

laura coroianu
laura@emagic.ro

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

101 vizitatori si 0 membri acum pe site