www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Bronz la Eurovision!

webmaster / luni, 23 mai 2005
Luminita AnghelCapsunarii din Spania, zidarii din Israel si fetele din Cipru ne-au adus in fruntea Europei

Luminita Anghel si trupa Sistem au obtinut locul al treilea la cea de-a 50-a editie a concursului Eurovision, defasurat la Kiev, in Ucraina. Rezultatul reprezinta cea mai buna performanta a Romaniei in istoria participarilor la acest concurs si ne califica automat pentru Eurovision 2006. Cistigatoarea din acest an este Grecia, reprezentata de Helena Paparizou, tara care va gazdui editia viitoare. Ca si in anii trecuti, s-au creat aliante intre tarile vecine, ceea ce a influentat rezultatul votului si, implicit, clasamentul final.

BBC: "Polizoarele romanilor au facut scintei".

Cea de-a 50-a editie a concursului Eurovision a fost "un amestec straniu de entuziasm, camaraderie si diviziune politica", a transmis reporterul BBC, Michael Osborn, de la Kiev.
BBC News a amintit ca seara Eurovisionului a fost o dezamagire pentru Javine, din Marea Britanie, care s-a clasat pe antepenultimul loc, si a remarcat scinteile oferite audientei de polizoarele romanilor de la Sistem. A fost pentru prima oara in istoria de 50 de ani a concursului cind Irlanda a ratat calificarea in finala, a mai mentionat BBC.

Voturile de anul acesta trimit la concluzia ca "Eurovisionul uneste Europa mai putin ca oricind", a scris Osborn. "Scandinavii au tinut aproape, in timp ce puternicul bloc balcanic s-a dovedit mai puternic ca oricind", a adaugat el, amintind ca publicul si-a manifestat uneori dezaprobarea, ca atunci cind Grecia a dat maximum de puncte pentru Cipru. Pe de alta parte, Grecia a smuls urale cind a oferit 12 puncte eternei rivale, Turcia. Reporterul BBC a remarcat alianta dintre Marea Britanie, Malta si Cipru, care "au facut schimb de puncte", in timp ce irlandezii au dat opt puncte lui Javine, care a scapat astfel de rusinea de a ramine la zero.

"Daily Telegraph": "Eurovision, o recolta de kitsch."

"Cum Dumnezeu de a rezistat Eurovision jumatate de secol?", s-a intrebat, ironic, comentatorul Patrick Hennessy, intr-un articol publicat ieri de ziarul britanic "The Telegraph", in care explica esecul britanicilor in concurs prin faptul ca este vorba despre o competitie care incurajeaza kitsch-ul si ciudateniile.

"Poate ca e vorba pur si simplu de faptul ca ne place sa ridem de strainii ciudati, cu predilectia lor inexplicabila pentru toale din piele strinse pe corp si pentru dansuri ridicole", a adaugat comentatorul.

"E o schimbare bine venita sa te uiti la o seara in care se sarbatoreste diferenta", crede jurnalistul. Cu toate acestea, pe parcursul materialului el desfiinteaza concursul, pe care il considera o expozitie de ridicol si kitsch.

Nici Luminita Anghel nu scapa de ochiul circotas al autorului, care crede ca, intr-o astfel de debandada a kitsch-ului, nici nu mai conteaza cine cistiga. "Romanca a rezumat probabil cel mai bine spiritul spectacolului", a scris Hennessy: ""Let me tryyyyyy" ("Lasa-ma sa incerc"), a piuit ea, "Let me try". Pina la urma, la Eurovision important e sa incerci"

"Am fost buni! Ne asteptam sa iesim in primii cinci"

Dupa o saptamina epuizanta, cu repetitii, conferinte de presa, intilniri cu publicul si, nu in ultimul rind, dupa testul emotiilor uriase care au precedat cele doua competitii de la Kiev (urmate de explozia de bucurie a victoriei din finala), echipa Romaniei a parasit ieri dupa-amiaza capitala ucraineana, urmind sa ajunga la Bucuresti via Praga aseara, la ora 22.05. Inainte de urcarea in avionul care a adus acasa delegatia Romaniei, Luminita Anghel a raspuns citorva intrebari adresate de "Evenimentul zilei".

Cel mai greu moment la Kiev?

Semifinala. A fost o povara uriasa pe umerii mei, pentru ca eu eram vocea. Mi-am dorit foarte mult sa ne calificam in finala, sa nu dezamagim pentru ca ne reprezentam tara, ceea ce presupune o responsabilitate teribila. Oricum, am simtit simpatia publicului inca de la inceput. Nu as putea vorbi despre "puncte forte" ale echipei noastre. La concursuri a contat totul: piesa, interpretarea, spectacolul.

Cum vi s-a parut votarea?

La Eurovision a fost mereu un vot regional, asa ca ne asteptam sa se repete lucrurile si anul acesta. Faptul ca am iesit pe locul al treilea, in pofida modului in care s-a votat, dovedeste insa ca am fost buni. Presimteam reusita. Ne asteptam sa iesim in primii cinci. Asta potrivit unor estimari, sa zicem, rezonabile. Baietii de la Sistem, de pilda, chiar au crezut ca ne vom clasa pe locul 1.

Au cistigat cei care meritau sa cistige?

Grecia a cistigat dintr-un cumul, sa zicem: in primul rind interpreta lor arata foarte bine. In plus, a contat foarte mult si ceea ce se intimpla pe scena, iar dansul sincron al grecilor s-a vazut bine. Nu in ultimul rind, Grecia a fost votata de tarile din imprejurime: Albania, Bulgaria, Cipru.

Cum vi s-a parut Zdob si Zdub?

Ei au fost exceptionali, chiar daca piesa seamana cu melodii mai vechi ale lor. Echipa Republicii Moldova ne-a sustinut tot timpul, chiar daca tara lor nu a facut-o. Moldova ne-a acordat sapte puncte, in timp ce noi le-am dat lor 12.

"Nimeni nu ne-a sustinut pentru concurs"

La plecarea din Romania, Luminita Anghel declara ca regreta lipsa de interes pentru aceasta manifestare pe care au demonstrat-o autoritatile romane. "In afara de TVR, nu ne-a sustinut nimeni pentru acest concurs. Guvernul nu ne-a sprijinit in nici un fel, asa cum se intimpla in alte tari. Ministerul Culturii nu s-a interesat. Tarom, compania de stat, nu ne-a ajutat, desi pe spaniolii care au venit la "Surprize, Surprize" i-a adus gratis. In Malta, de exemplu, reprezentanta lor apare chiar si in revista ce se distribuie pe rutele companiei de zbor malteze. La noi nu s-a intimplat asa ceva."

Cernat a scos-o pe Luminita la restaurant

Printre sustinatorii Luminitei Anghel si ai trupei Sistem la Eurovision s-a numarat si fotbalistul Florin Cernat. Mijlocasul de la Dinamo Kiev n-a scapat prilejul de a-si incuraja conationalii in timpul concursului: "N-am putut sa lipsesc de la Eurovision. Chiar acum (n.r. - ieri la amiaza) sint cu baietii de la Sistem la hotel. Am urmarit concursul alaturi de colegul meu de echipa, Cristian Irimia. M-am pregatit sufleteste pentru a-i incuraja pe cintaretii nostri. Am venit cu un steag al Romaniei si cu niste trompete, pe care le-am cumparat din oras. Ar fi fost pacat sa lipsesc de la un asemenea eveniment, mai ales ca Romania a obtinut cea mai buna clasare din istorie".

Aflat la final de campionat, internationalul roman n-a scapat prilejul de a se plimba prin Kiev cu Luminita Anghel si baietii de la Sistem: "Inainte de spectacol, am fost cu ei la doua restaurante. Am discutat despre muzica, in general. Dupa concurs, ei au fost foarte obositi si n-am mai iesit niciunde. In plus, am sustinut doua meciuri in campionat si mi-a fost greu sa-mi impart timpul intre alte plimbari si cantonamente. Le multumesc baietilor de la Sistem, care mi-au dat o invitatie la acest spectacol. Am fost nemultumit de unele tari, care nu ne-au dat nici un punct. Germania a fost o surpriza neplacuta pentru mine".

Eurovisionul a tinut peste un milion de romani la televizor

Jumatate din romanii care au preferat sa-si petreaca seara de simbata in fata televizorului a urmarit concursul Eurovision. Finala, transmisa de TVR 1, a ocupat primul loc in topul audientelor zilei, mai ales ca programele celorlalte posturi nu au reprezentat o concurenta reala. Prestatia reprezentantilor Romaniei - Luminita Anghel si Sistem - la semifinala de joi seara a fost, de asemenea, foarte apreciata, ceea ce a determinat o medie de 1.397.000 persoane sa le fie alaturi si simbata seara, din postura de telespectator.

Finala Eurovision a depasit in audienta programele principalelor posturi concurente difuzate in intervalul orar 21.59-1.26.

Helena si-a visat victoria

Cistigatoarea concursului, Helena Paparizou, a marturisit ca a avut un vis care i-a prevestit victoria. "Am visat ca mi-am taiat parul foarte scurt. Dupa acel vis am rugat o femeie batrina, asa, ca bunica moldovenilor Zdob si Zdub, sa-mi interpreteze visul. Si ea mi-a spus ca voi fi eliberata de tot stresul si grijile", a declarat grecoaica.

Calificati de pe ultimul loc

Spania, Marea Britanie, Franta si Germania s-au clasat, in aceasta ordine, pe ultimele locuri. Aceste patru tari sint insa calificate din oficiu in fiecare an, fiind cele mai mari state europene si principalii sponsori ai festivalului.

"Podul de flori peste Prut s-a ofilit!"

Fiecare tara participanta la finala a avut o interventie televizata la sfirsitul concursului, cind au fost anuntate punctele acordate in urma televotingului local. Putin sint cei care l-au recunoscut, din partea Romaniei, pe Berti Barbera, muzician si prezentator al emisiunii "Taverna", transmisa de TVR 1.

"Indiferent de caracterul votului, am fost convins ca vom iesi intre primii trei", spune Berti. El a mai remarcat o diferenta semnificativa intre primele doua locuri in preferintele publicului roman. "Moldova (care a obtinut 12 puncte din partea Romaniei) a beneficiat de citeva mii de voturi din partea publicului roman, in timp ce urmatoarea pe lista, Grecia (care a primit 10 puncte) a intrunit doar citeva sute de voturi.

Barbera s-a aratat dezamagit de Moldova, care a acordat Romaniei doar 7 puncte. "Moldova e formata din rusofili si comunisti, iar noi ne tot imaginam un pod de flori peste Prut, care e cam ofilit", a adaugat el.


Clasament final Eurovision 2005

1. Grecia 230
2. Malta 192
3. Romania 158
4. Israel 154
5. Letonia 153
6. Moldova 148
7. Serbia si Muntenegru 137
8. Elvetia 128
9. Norvegia 125
10. Danemarca 125
11. Croatia 115
12. Ungaria 97
13. Turcia 92
14. Bosnia si Hertegovina 79
15. Rusia 57
15. Albania 53
17. Macedonia 52
18. Cipru 46
19. Suedia 30
20. Ucraina 30
21. Spania 28
22. Marea Britanie 18
23. Franta 11
24. Germania 4


Romania, cistigatoare in semifinala

Dupa anuntarea rezultatelor din finala, pe site-ul oficial Eurovision au fost publicate punctajele obtinute de cele zece tari cistigatoare in semifinala.

EBU a facut publice aceste date abia la sfirsit, pentru a nu influenta rezultatul votului din finala. Potrivit clasamentului dat publicitatii, Romania s-a situat pe primul loc in semifinala de joi, cu 235 de puncte. Clasamentul celor zece tari cistigatoare in semifinala este urmatorul:


Clasamentul semifinalei

(cele zece tari calificate)
Tara Punctaj
1 Romania 235
2 Republica Moldova 207
3 Danemarca 185
4 Croatia 169
5 Ungaria 165
6 Norvegia 164
7 Israel 158
8 Elvetia 114
9 Macedonia 97
10 Letonia 85


Tari care au acordat puncte Romaniei

Tara Numar de puncte
Spania 12
Israel 12
Portugalia 12
Ungaria 10
Bulgaria 8
Cipru 8
Belgia 7
Andorra 7
Malta 7
Moldova 7
Polonia 7
Austria 6
Norvegia 6
Albania 5
Grecia 5
Islanda 5
Irlanda 5
Franta 5
Monaco 4
Turcia 4
Danemarca 3
Serbia si Muntenegru 3
Olanda 3
Bosnia si Hertegovina 2
Macedonia 2
Suedia 2
Belarus 1

Tari care nu ne-au acordat puncte:
Croatia, Estonia, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Rusia, Slovenia, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie.



loading...

22 comentarii. Posteaza un comentariu

 
24-05-2005 14:06 de IZABELL

apropo...am si eu o intrebare...eu locuiesc in germania iar in seara semifinalei in cele zece minute in care se putea vota am sunat in continuu si tot timpul suna ocupat...oare de ce...?si prietena mea mi-a povestit ca a patit la fel....poate cineva sa ma lamureasca..????

 
25-05-2005 15:52 de iulia

Probabil ca s-a intamplat ceva. Am cumnata in Finlanda si sunt convinsa ca si ea a sunat continuu, dar si de la finlandezi am primit zero puncte. Suntem prea mici ca sa contam... si cu toate astea am obtinut un rezultat foarte bun. Sistem &Luminita Anghel sunt cu adevarat profesionisti. Tot timpul am fost convinsa ca se vor prezenta exceptional. Stiu sa faca spectacol si ea are o voce minunata.

 
26-05-2005 00:11 de un roman

Eurovision-ul este o mare porcarie si o mare minciuna. Si eu am fost pe moment foarte dezamagit de cele 7 puncte primite din partea Moldovei. Astazi am avut totusi ocazia sa vad si punctajul din semifinala.
Si ce vad? Surpriza!!! Moldova a dat Romaniei 12 puncte. Atunci m-am intrebat de ce nu a dat 12 puncte si in finala. Si mi-a venit idea ca poate au fost falsificate rezultatele. Dupa ce am sesizat ca Letonia obtinuse in semifinala asa de multe puncte din partea Moldovei,adica 0(ZERO) puncte, si in finala asa de putine, adica 12 puncte, mi-am dat seama ca fratii nostrii din Republica Moldova isi schimba gustul muzical extrem de greu, adica nu in mai putin de 2 zile. Deci pentru mine treaba este clara!!! Rezultatele au fost clar falsificate. Romania a primit totusi 7 puncte doar ca sa nu existe prea mari suspiciuni asupra a "moldavian votes", dar a primit demonstrativ mai putine puncte decat Ucraina si Rusia. Inca o mare nesimtire dupa parerea mea a fost atitudinea prezentatoarei din Ucraina, care a salutat speaker-ita de la televiziunea moldoveneasca cu caldurosul "Dobrivece" si sfidand pe aceasta cale limba oficiala a Republicii Moldova, indiferent cum se numeste ea ;-).
Dar nu va faceti griji! Se falsifica cu siguranta si in alte tari. Eu locuiesc in Germania si am trimis in total 10 sms-uri! 5 pentru Romania si 5 pentru Moldova. Ca si in alti ani Romania nu a primit nici macar un punct din partea Germaniei. Stiu de la alti prieteni de ai mei care au vrut sa voteze pentru Romania, dar prin apel telefonic, si nu au reusit findca suna tot timpul ocupat! Exact sa evit aceasta situatie eu am optat pentru metoda sms. Dar se pare ca nu a ajutat cu nimic. Deci care ar fii concluzia??? Daca linia este tot timpul ocupata inseamna ca suna foarte multa lume! Si cu toate acestea Romania nu primeste puncte. Deci noi nu avem posibilitatea sa votam findca pur si simplu este suprasolicitata linia telefonica care este rezervata Romaniei in timp ce alte tari primesc spatiu mult mai mare.
Am fost furati!!!

 
26-05-2005 21:09 de domino

Prietenii,vecinatati,specific national, telefonie,spatiii EX,frizuri,costume, scantei...voie buna si masa la iarba verde.Muzica ? Care muzica si la ce ar folosi ea ? Asta este "Ieurovizionul"
de azi...Aaaa, era odata un mare concurs muzical
european de unde se lansau supervedete si slagare,unde se puneau bazele show bizului pe urmatorul an si unde interesele financiare erau grandioase..
A fost asta, hai sa nu ne imbatam cu apa rece si sa ne raportam la Eurovisionul "din toate timpurili".Asa ar fi normal si cinstit dar noi romanasii nu le-am avut cu astea niciodata..." Am iesit domne al treilea din Ieuropa ? " Pai s-atunci ce atata carcoteala 'ratzi ai dracu'...

 
27-05-2005 14:34 de DeepSilence

Multe felicitari pentru Sistem si Luminita Anghel. Merita tot respectul nostru, fiindca au reusit un loc 3 nesperat la un eveniment eminamente politic, iar apoi muzical. Nu comentez ciudateniile aparute, fiindca s-a vazut clar cine si cum dadea punctele. Nu vreau decat sa spun: Felicitari inca o data !!! Multa bafta in continuare !

 
27-05-2005 23:04 de crishty

Am obtinut cel mai bun loc din toate timpurile si tin sa ii felicit pe Luminita & Sistem care au facut o prestatie destul de buna.SI TOTUSI raman la concluzia ca LOREDANA putea sa scoata un loc mai bun pentru ca melodia ei era mult mai dinamica si mai energica!

PS BRAVO ROMANIA!!!!


In sfarsit avem si noi de cine ne mandri!

 
28-05-2005 01:11 de Snake

In primul rand vreau sa felicit echipa romaniei ca nea dat un privilegiat loc 3, bun dar nu multumitor, am fost cam furat dar ce sa faci tot vina noastra este , daca am sti sa ne conportam mai bine cu vecini nostri si cu tarile europene ne-ar privi si pe noi ca adevarati europeni nu cu topice cum facem si noi desore alti , noi pentru alti suntem tigani europei salbatici furaciosi iar alti asa cum ne place noua sa-i definim , dar cum romanul mereu a facut diferente de clase sociale si a inpartit societatea pe segmente cea ce francezi nu o mia fac din sec, al 18 lea la noi se mai face , si catalogam pe romani care sunt plecat afara si care aduc benefici economice inportante pentru economia proasta a romaniei si cei ce stau in tara ii definsec pe cei plecati ca, si citez"Capsunarii din Spania, zidarii din Israel si fetele din Cipru ne-au adus in fruntea Europei " cred ca cu asta am spos tot poate ne respectam si noi frati care se straduie sa ne faca nume bun in europa ca noi cei din tara nu suntem capabil sii ii tratam de acest mod ce sa faci noi suntem noi si ne mai intrebam de ce alti nu ne respecta daca noi nu ne respectam, inca o data felicitarii.

 
29-05-2005 00:40 de dora3mon

ba voi astia cu prensa in gura si eu tzin prensa in p*** de unde p*** mea stitzi voi ca in spania sunt capsunari si in israel sunt zidari ce p*** mea avetzi si voi rude pe acolo nu m-a insel voi avetzi mamele in CIPRU.V-am pupat

 
29-05-2005 11:44 de Altul

Cu piesa asta ar fi trebuit sa castigam,macar locul doi...Daca la locul 3 s-au mahalagit ca-n Ferentari daca ieseam primii ce dracu mai faceau.
Ar trebui ca la anul sa fie tot o piesa dance,ce dovada mai buna ca ne reprezinta cel mai bine ? Bafta si lasati orgoliile astea de vedete de borcan la o parte.

 
03-06-2005 13:58 de monik

felitari-meritati locul 1-pentru noi voi sunteti cei mai bunivotul nu afost corect

 
13-06-2005 11:25 de mariana

in primul rand felicitari luminitei pt modestia si seriozitatea ei.si as dori sa spun k nu voi intelege niciodata de ce romanii sunt asa de rai.cum se pot exprima in asa fel de toti oamenii care muncesc in strainatate?"CAPSUNARII DIN SPANIA,ZIDARII DIN ISRAEL SI FETELE DIN CYPRU"?????????eu traiesc in Spania si va pot asigura k nu muncesc la capsuni si multi altii au locuri de munca decente,nu la capsuni.fiecare face ce poate si cat se poate descurca.Cum pot fi atat de rai ziaristii din Romania?nu stiu alteceva decat sa defaimeze tara si oamenii care nu au avut norocul sa iasa din ea.va salut oameni rai din Romania!!!!!

 
21-05-2006 01:41 de roxana

cred ca a fost o jignire pentru toti concurentii eurovizionului dar mai ales pentru mihai care a avut o melodie atat de buna si a muncit foarte mult la ea! hard rockul e la moda dar nu pentru un concurs decent cum e eurovizion dar romania a fost super ca in toti anii felicitari mihai si felicitari romania

 
04-12-2008 17:45 de Anonim

eu cred ca rusia merita loc 1:d

 
04-12-2008 17:47 de just..me

da...intradevar...bv romania!c frum a cantat luminita
bv

 
17-05-2009 09:50 de Anonim

De cate ori ascult melodia Luminitei imi curg lacrimile de emotie.Merita locul 1.

 
23-05-2009 15:13 de Anonim

bv luminita ai meritat locul 3

 
23-05-2009 15:14 de Anonim

bravooooooooooooooooo !!!!!!!

 
10-11-2009 13:37 de stefana

ai facut treaba buna....................bv..........felicitar.....pupici

 
02-06-2010 22:27 de Anonim

si romania si moldova au avut niste melodii grozave...
dar clasamentul corect dupa mn ar fi fost moldova, romania, grecia
PS: is roman si nu ziceti nici1data moldovean imputit, suntem acelasi neam

 
07-01-2011 13:58 de Anonim

piesa a fost faina ! dar eu ma uit numai la oficial video pentru ca imi place mai mult ! scuze daca spun :NU MIA PLACUT IMBRACAMINTEA

 
07-01-2011 14:00 de DANIEL


MY TOP 3 EUROVISION 2005: ROMANIA GRECIA MOLDOVA

 
24-01-2011 22:34 de Anonim

pot sa zic ca daca sa-r fi putut sa fie doua tari pe locul 1 pentru mine ar fi fost .ROMANIA e MOLDOVA

Alte stiri

Sistem si Luminita Anghel au fost desemnati Artistii Anului 2005

La semifinala Eurovision, Luminita Anghel & Sistem canta cea de-a 14-a piesa din concurs

Romania, in finala Eurovision

Luminita Anghel si Sistem merg la Eurovision cu "Let Me Try"

Luminita Anghel spune adio carierei muzicale

Primul clip eco al unui artist din Romania

Zoli (Sistem) despre ECO MUSIC la Fan X

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

122 vizitatori si 0 membri acum pe site