www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Avocatii puscasului abereaza: Teo Peter a murit din cauza semafoarelor pe atentie!

webmaster / sâmbătă, 28 ian 2006
 
Teo Peter nu mai este printre noi. Dumnezeu sa-l odihneasca!In procesul sergentului Christopher VanGoethem, puscasul marin acuzat de uciderea prin imprudenta a lui Teo Peter, continua sa curga demersurile cel putin ciudate ale apararii.

Daca la un termen anterior avocatii au lasat sa se creada ca romanul nu a murit din cauza leziunilor, la sedinta de joi, aparatorii au dat vina pe semafoarele cuplate pe "galben intermitent" si pe indisciplina soferilor romani. Altfel spus puscasul marin american a trecut pe interzis din cauza galbenului intermitent... Ramane de vazut daca membrii Curtii Martiale din Baza Militara din Quantico vor lua in seama demersurile aberante ale avocatilor.

Procesul sergentului Christopher VanGoethem, puscasul marin acuzat de uciderea prin imprudenta a lui Teo Peter, a fost suspendat, joi, din cauza intarzierilor de traducere in engleza a unor pagini importante din legislatia rutiera romaneasca, relateaza revista Stars and Stripes, in editia online.
Dat fiind ca pedeapsa maxima care ar putea fi hotarata in cazul in care inculpatul este gasit vinovat pentru toate cele patru capete de acuzare este de 14 ani si coborarea in grad pe motive disciplinare, atat echipa de aparatori ai lui VanGoethem, cat si procurorii au supravegheat atent progresele lingvistilor, pentru a se asigura ca traducerea este conforma cu originalul.

VanGoethem (in varsta de 32 de ani, fost comandant in cadrul Detasamentului de securitate al puscasilor marini de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti) este acuzat de accidentarea mortala a lui Teo Peter, producator si basist al trupei Compact, la data de 4 decembrie 2004. El este inculpat pentru omor prin imprudenta - din cauza rolului jucat in accidentul rutier -, dar si pentru adulter, obstructionarea actului de justitie si fals in declaratii.

In ceea ce priveste acuzatia de omor, echipa de aparatori ai lui VanGoethem isi bazeaza strategia pe faptul ca semnalizarea rutiera si configuratia intersectiei din Bucuresti in care s-a produs accidentul rutier sunt atat de confuze incat nici macar un sofer experimentat "nu ar fi avut vreo sansa" sa evite coliziunea, a afirmat principalul avocat al apararii, maiorul Phillip Stackhouse, in pledoaria sa de deschidere, tinuta joi.

Chestia cu diferentele din legislatiile rutiere

Unul dintre elementele-cheie ale strategiei de aparare este acela ca lumina galbena intermitenta a semafoarelor are o alta semnificatie in Romania decat in SUA. Exista, de asemenea, diferente in ceea ce priveste prioritatea luminii intermitente fata de celelalte semne rutiere afisate in intersectie.
Avocatii lui VanGoethem au subliniat faptul ca legislatia rutiera din Romania difera de cea din SUA atunci cand este vorba de comportamentul soferului in fata semafoarelor cu lumina intermitenta.
In marturia lor de marti, ambii ofiteri pe probleme de securitate din cadrul Departamentului de Stat care au fost superiorii lui VanGoethem, in perioada in care acesta a lucrat la ambasada din Bucuresti, au afirmat ca puscasul marin nu a urmat cursuri de legislatie rutiera romaneasca atunci cand si-a preluat postul, in iunie 2003.

Potrivit Stars and Stripes online, in marturia depusa miercuri, Stefan Berciu un ofiter roman de securitate de la Ambasada SUA de la Bucuresti a declarat ca traficul din capitala Romaniei este "foarte congestionat" si ca, in ciuda unor cursuri destul de lungi de pregatire pentru obtinerea carnetului de conducere (care includ 30 de ore de practica in traseu), multi soferi romani nu respecta legile de circulatie. Mai mult, Stefan Berciu le-a spus procurorilor ca multi bucuresteni parcheaza pe trotuar.
Curtea Martiala, compusa din sapte membri, este echivalentul militar al unei Curti cu juri. Membrii sai - dintre care trei sunt sergenti de artilerie, unul este sergent major, iar trei au gradul de maior - au fost desemnati luni, in preziua inceperii audierilor. Speram ca cei sapte vor tine cont de faptul ca o persoana intrata in Romania este obligata sa respecte legile noastre si ca din start se considera ca are la cunostinta legislatia, inclusiv cea rutiera.



loading...

5 comentarii. Posteaza un comentariu

 
01-02-2006 22:56 de Marius Vintilescu


 
25-07-2010 06:34 de Ionel

Felicitari dle Marius Vintilescu pentru prestigiosul comentariu pe care l-ati lasat aici. Este singurul articol in limba romana care vorbeste despre mascarada in cazul lui Teo Peter. Daca introduceti pe net cuvintele cheie: Teo Peter si Stefan Berciu veti gasi un articol in engleza in care se spune ca puscasul marin a fost gasit nevinovat. De asemenea, in acelasi articol autorul isi bate joc de romani si de Romania. Acelasi lucru il fac si unii "cititorii" (nu e exclus sa fie Berciu sau puscasul) care le spune celorlati comentatori sa isi tina pliscul ca procesul s-a incheiat, totul este inchis asa ca taceti din gura! Stefan Berciu (care se prezinta si sub numele de Briciu) este proprietarul sitului: www.vrajitorul.eu care colecteaza informatii despre diverse firme din Romania. Oare pozitia de investigator la ambasada SUA ii permite acestuia sa isi infinteze o firma in care sa foloseasca instrumentele puse la dispozitie pt un alt scop, pentru asi baga nasul in firmele altora. Cine este acest Stefan Berciu? De ce presa romana nu a publicat nici o poza cu el, sa vedem daca e un personaj credibil sau e un securist cu fatza umana?! Apoi, ce fel de "investigator" este el la ambasada SUA din Bucuresti?

 
25-07-2010 06:40 de Ionel

Motivul pentru care am intrebat de ce presa romana nu a publicat nici o poza cu Stefan Briciu (Berciu) este ca multi "inestigatori" din acestia inca mai actioneaza pe post de securisti si timoreaza diverse persoane, folosind tot felul de pretexte si prezentandu-se sub diverse nume. Daca acesta intr-adevar a fost un martor credibil, de ce nu si-a exprimat punctul de vedere si in Romania? Inteleg cum este cu "protectia" martorilor dar in acest caz nu e vorba de un martor al acuzarii si in plus era vorba de un mare star. Daca in cauza sar fi aflat un star american, media ar fi trecut peste toate legile si lar fi interogat pe martor sa afle cat de credibil este. E clar ca astfel de martori adesea au diverse interese, mai ales ca era vorba de un american. Cand e vorba de o infractiune nu tinem cont de nationalitatea inculpatului. Asa spun si americanii. Cand te prinde ca ai facut ceva, ei te dovedesc vinovat, nationalitatea infractorului nu are nici o relevanta.

 
27-07-2010 04:10 de Anonim

Bine mai zici mai IONELE:

,, Stefan Berciu (care se prezinta si sub numele de Briciu) este proprietarul sitului: www.vrajitorul.eu care colecteaza informatii despre diverse firme din Romania. Oare pozitia de investigator la ambasada SUA ii permite acestuia sa isi infinteze o firma in care sa foloseasca instrumentele puse la dispozitie pt un alt scop, pentru asi baga nasul in firmele altora. Cine este acest Stefan Berciu?

CAT DE CREDIBIL ESTE ????!!!


,, nationalitatea infractorului nu are nici o relevanta. "

 
26-11-2010 12:04 de Anonim

ca dracu ...

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

49 vizitatori si 0 membri acum pe site