www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Artistii isi dau cu firma-n cap!

MuzicaBuna / vineri, 22 oct 2010
elena

Cine pe cine plagiaza, daca plagiaza, de ce plagiaza sau daca se mai poate numi plagiat ce se face la noi in tara, sunt cateva intrebari, care au aparut in urma disputei dintre Delia Matache si Elena Gheorghe.



Delia Matache nu a apucat sa se bucure de lansarea noii sale piese, ca deja este acuzata de plagiat. "Slap Me With The Bass", realizata in colaborare cu Boier Bibescu a fost asemanata cu piesa Elenei, "Disco Romancing".



"Sunt doar sapte note muzicale, piesele muzicale mai seamana intre ele, dar sunt convinsa ca n-a fost cu intentie. Fiind un real succes, piesa mea a creat un trend. Laurentiu Duta a lansat acest curent muzical fresh care a fost adoptat si de altii. Delia are o voce foarte buna si nu cred ca ar canta o piesa care sa semene cu a mea, o respect si consider ca isi face foarte bine meseria. Si, pentru numele lui Dumnezeu, nu suntem la Eurovision!", a declarat Elena Gheorghe.


Pe de alta parte, Delia Matache a ramas uimita de faptul ca cineva s-ar fi putut gandi la asa ceva. Cantareata, a carei sora s-a lansat de curand in industria muzicala, a declarat ca toata muzica romaneasca seamana, referindu-se aici la stilul comercial, difuzat pe posturile de radio.

"Toata muzica romaneasca seamana. Daca asculti un post de radio, nu-ti mai dai seama cine e Connect-R, DJ Sava etc. Eu fac muzica in stil comercial. Daca ar fi dupa mine, as canta jazz, cafe concert, dar la nivelul acesta n-am cui sa ma adresez in Romania".

Ce sa mai... daca si artistii sunt constienti de realitatea trista din muzica romaneasca...


loading...

28 comentarii. Posteaza un comentariu

 
22-10-2010 17:18 de feble

da. seamana...ca toate celelalte

 
22-10-2010 17:39 de DjSunSattva

Nu suficient de mult incat sa fie considerat plagiat.Asta este exact genul de muzica care se cere in momentul de fatza.S-a ajuns la concluzia ca strainii sunt indragostiti de ritmurile balcanice, deci acum toata lumea hopa-hopa)

 
22-10-2010 20:40 de cispa

Plagiat nu e, ca sunt ritmuri care seamana e clar, atunci ar trebui acuzati de plagiat aproape toti cantaretii de comercial.

 
22-10-2010 23:12 de modestmouse

da... adevarul este ca delia nu are cui sa se adreseze in romania cu jazz-ul . dar , in schimp canta acelasi stil ca si ceilalti.
in schimb vad ca alexandrina hristov a gasit cui sa i se adreseze...

 
23-10-2010 02:24 de DjSunSattva

Incearca sa nu o compari, totusi, pe Delia Matache cu Alexandrina Hristov, care desi are un stil care nu se afla printre preferatele mele, este mare, mare artista.Si Delia Matache e ok, dar parca nu la fel de buna, totusi, nu la fel de completa. Melodia mea preferata de la Alexandrina Hristov este de fapt un remix facut de Silent Strike, si anume http://www.youtube.com/watch?v=lqJIC6HiI3I .

 
23-10-2010 08:42 de Anonim

doua putori care nu mai pot produce nimic decat barfa si noroi aruncat in tot ce prind

 
23-10-2010 08:54 de Anonim 1

Doamne,cata dreptate ai. Pacat ca sunt putini care m-ai au ceva in cap.

 
23-10-2010 09:41 de Suprud

merita sa iti strici saliva pe chestiile astea???

cel care a postat articolul a facut-o pentru reclama negativa. dar cati inteleg ca din reclama negativa se scoate bani???

ideea e sa nu asculti mizerii inca de la primele masuri cand iti dai seama ca e mizerie. nu vorbesti despre mizerii nici la modul: a scos X inca o mizerie de piesa copiata, plagiata, balcanica etc.

industria muzicala romaneasca e de rahat!

 
23-10-2010 10:15 de Anonim

plagiere 100% , am ajuns a furam unii de la altii aceleasi sunete care, pe deasupra, sunt si expirate

 
23-10-2010 12:52 de Anonim123

Piata muzicala din romania e praf artistii care au dat bani ca sa devine artisti daca ii putem numi asa fac muzica doar pentru bani si e normal ca toate melodiile sa semene intre ele daca la un artist ia iesit cu o piesa gramda de bani normal ca si celalalt vrea si el.....muzica numai e o arta asa cum ar trebui sa fie a ajuns o afacere mai ales in tara noastra unde e foamea dupa bani

 
23-10-2010 13:02 de Anonim

Clar are acelasi ritm. aceleasi note care vin in contra ca la reggae. Oricum acel Boier Bibescu aka dj grass nu prea are treaba cu muzica. Lui ii plac pack-urile de loop-uri... Se joaca si el ca toti afonii.

 
23-10-2010 15:26 de basil

sa asculte cine o vrea muzica noua.e dewstula muzica veche buna.ehei...anii 80.....

 
23-10-2010 15:42 de Anonim

Muzica romaneasca este de r..h..t.
Putini mai sunt care scot ceva frumos.

 
23-10-2010 18:32 de Anonim

orice piese ar iesi pe piata romaneasca, TOATE SUNA LA FEL !!!!!!!!!!!!!!!

 
23-10-2010 19:39 de dark2snap

suna la fel ca asta se cere...strainii s-au apucat de popcorn si ei...inna a facut milionul cu o piesa nici macar masterizata... Popcornul umple discotecile prin tara...si cand faci vreo piesa mai de doamne-ajuta...stramba toti din nas ca "suna a retro" ..e prea muzicala...e prea armonioasa...Toti fug de muzica asta..toti scriu pe forumuri...atunci de unde dracu rating-ul urias? atentie la Alexandra Stan pe youtube...milioane de viz. cu "Lollypop" .o mizerie...dar mai cu gura...mai cu curu..isi face banii

 
23-10-2010 20:37 de Anonim

Delioo, ia si canta jazz, cafe concert..nu subestima publicul din Romania. Ar trebui sa faci dupa tine, macar din respect pentru munca ta..daca tot faci muzica, fa-o de calitate

 
23-10-2010 23:23 de modestmouse

da, nu cred ca se poate compara delia cu alexandrina. dar ca sa-si dea seama ce ' mare artista" este, am facut totusi comparatia asta... oricum alexandrina nu canta jazz curat, dar a reusit sa faca ceva foarte bun, genul cat power...

 
24-10-2010 03:12 de dude

Sunt doar sapte note muzicale,= music e mai mult de-cat 7 note, (a uitat total tastele negre (# si b) Si mai important harmony). Ce sa zici plm, vrei musica buna...invatat ceva intai. Si sa numeste ca a facut COVER.
http://www.youtube.com/watch?v=ykbCBmqYyDk

 
24-10-2010 12:11 de prof

"sunt doar 7 note muzicale". ar trebui sa mai numere o data, poate ajunge la 12 cumva

 
24-10-2010 17:31 de Tht_sound

Ce nume mari pentru niste piese atat de joase din punct de vedere muzical ...daca stai sa te gandesti ce muzica am ajuns sa avem in tara asta de c**** !

 
24-10-2010 17:36 de Tht_sound

uitam incet incet ce inseamna Muzica , adica adevaratul semn al cuvantului Armonie=Arta=Sentimente=Mesaj , da ,trist pt. cei care cunosc muzica drept arta , pt alti motiv sa balangane pe ''muzica''asta stupida si sa isi mai puna cate un ringtone obsedant gen inna pittzi-ghina !

 
24-10-2010 19:21 de Anonim

ea mai taceti ca canta f frumos si or sa devina mari artiste.

fetelor, imi vine aniversarea de un an de la divort si vreau sa am un mare party in 3 cu voi doo all nite. voi numiti pretul, eu platesc in numerar si nu tre sa va deranjati nici macar sa cantati sau sa vb prea mult ( asta ar fi kear recomandat, de altfel :P), prezenta voastra in carrrne si bonez e sufixscienta.

va pup xxx-ele alea aducatoare de sux-cese

 
24-10-2010 19:36 de cispa

Mai anonim da' ce cult mai esti....((ca canta)) e fain zis, si exprimarea in ce limba e ? Esti tare in toate cele, mai ales ca platesti in numerar ca sa le vezi in "carrne si bonez".

 
25-10-2010 06:16 de Anonim

Cred ca vedetele din romania ar trebui sa se opreasca un pic, sa se gandeasca si sa se redreseze de la muzica comerciala la ceva bun. Nu zic ca e rau sa canti in engleza si ca vrei sa te lansezi pe plan international, dar faceti ceva bun, bai, nene. Doar n-o sa cumparam plagiaturi ca sa-si faca vedetele craciunul si revelionul "bine, mersi!".

 
25-10-2010 07:14 de Suprud

@ anonim: vedetele din romania nu pot... sa gandeasca. sau nu au voie treaba asta. vedetele din romania fac ce zice producatoru.

asadar nu vedetele sunt vinovate. ele lupta in groapa cu sclavi si inving in masura in care isi indeplinesc visele.

indutrial muzicala romaneasca e de vina.

 
26-10-2010 00:55 de dawi

Sunty satul de comentarii aiurea "In Romania Nam Cui SA Ma Adresez" eu nu cred ca toata romania asculta numai inna, dj sava, elena, morris sau play and win ..... hai sa fim seriosi in romania canti ce vrei, nu te obliga nimeni sa canti comericala . (si faza a 2 a) toate melodiile seamana = gresit. Toate melodiile de la noi sunt furateeee!!! va dau si exemplu melodia "Jump up" sau "angel eyes" deci in concluzie toata lumea fura de unde apuca , toate melodiile astea "comerciale" se ruleaza la 126 - 128 BPM mai schimbati ritmu fratilor ca sa plictisit lumea o sa ajungeti sa cantati la metrou cu conserva in fata. (Scuze daca parerea mea deranjeaza pe cineva dar fiecare avem dreptu la exprimare) Va Multumesc.

 
26-10-2010 23:49 de Anonim

bravo DE DUDE!!!!!
normal. fraiera nu stie muzica.
doar incearca. daca o ( le ) intrebi definitia sunetului si calitatile acestuia , cine stie ce perle mai scoate pe gurita lor "englezeasca"

 
09-11-2010 04:02 de DjTom

Aceeasi poveste de...rahat cu apa rece...2 porkarii de piese popcorn, copy/paste la pachetul de inca 100 care sunt vanturate de colo-colo !
Kitschuri si manele-pop...

Alte stiri

Scandalul "fetele din balcani" nu se mai termina!

Kiss Tv a bagat industria muzicala... la apa!

Elena Gheorghe isi cauta dansatori!

Laurentiu Duta: "Eu si Elena mergem mai departe!"

Elena a facut dulceata praf la Eurovision!

Elena Gheorghe, in finala Eurovision!

Fetele din Balcani ne-au intos spatele...

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

139 vizitatori si 0 membri acum pe site