www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Forum > Religie > Existenta lui dumnezeu

Pagina: 1 ... 5 6 7 8 9 10 inapoi | inainte

Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 19:46 de Confuz

OK, sa vedem cateva probleme filosofice.

Paradoxul atotputerniciei (omnipotentei)
Dumnezeu este o fiinta atotputernica, sustin unii.Intrebare: poate d-zeu sa creeze o piatra care sa ramana \vesnic indestructibila, dar pe care ulterior sa o distruga? Daca da, atunci piatra nu e indestructibila, deci nu a putut sa o faca indestructibila.Daca nu o poate distruge, e clar ca nu e atotputernic.Indiferent de raspuns concluzia este doar una: fiinta atotputernica nu exista.
Intrebarea aceasta poate fi formulata in foarte multe moduri, de xe: poate face o piatra atat de grea incat nici el sa nu o poata ridica?


Intr-adevar confesiunile crestine cu greu explica unele momente filosofice, dar in schimb ele au si aportul sau pozitiv in societate, deoarece ele aduc aminte oamenilor ca exista Dumnezeu
Daca vrei sa citesti careva filosofii mai interesante despre Dumnezeu te invit pe principiuldivin.md acolo poti citi principiul divin si sa gasesti raspunsuri la mai multe intrebari.
Dumnezeu este o fiinta atotputernica, dar El a creat si principiile dupa care functioneaza universul, si deoarece El este atotdrept El nu poate sa incalce aceste principii. Deci Dumnezeu poate face orice in limita principiilor sale. Nu cred ca Dumnezeu poate muta muntii dintr-un loc in altul, deoarece aceasta incalca legile ( principiile) naturii pe care le-a creat tot El.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje



scris pe 20 feb 2011 19:47 de Confuz

sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 20:31 de Confuz

Paradoxul planului divin si al liberului arbitru

Dumnezeu a conceput un plan divin in care sta scris absolut tot ceea ce se va intampla vreodata , sustin ortodocsii.Prin urmare, absolut toate crimele, vi\olurile, jafurile etc. au fost trecute de d-zeu in planmul divin.Nimeni nu poate fi asadar acuzat de nimic, pt ca d-zeu a scris in planul divin ca el / ea sa comita actul cu pricina.
Atata timp cat toate actiunile noastre au fost prestabilite in planul divin rezulta ca noi nu avem liber arbitru.Ca sa ajungem in rai trebuie sa facem anumite lucruri si sa nu facem altele.Insa daca tot ceea ce facem a fost trecut de d-zeu in planul divin, rezulta ca tot el alege cine ajunge si cine nu in rai.Asadar nu putem condamna pe nimeni pt nimic, ci doar pe d-zeu.

Ortodoxii sunt bravo, cred ca ei ar putea sa-ti raspunda la intrebarea ta ( citeste dogmatica de Staniloae), dar totusi mai tare imi place ideologia de pe principiuldivin.md.
Dumnezeu are un scop absolut, dar nu un plan absolut, planul vine doar sa implineasca scopul si daca planul esueaza el este schimbat pe unul nou, care sa poata implini scopul lui Dumnezeu.
Cat despre liber arbitru, Dumnezeu nu a permis lui Adam si Evei sa incalce porunca, deoarece nu poti sa elaborezi o lege si sa zici, daca vrei incalci, daca nu- nu. Anume faptul ca ei au incalcat porunca i-a facut sa nu fie liberi, asa cum in societatea noastra noi suntem liberi in limitele legilor, asa a creat si Dumnezeu omul sa fie liber atata timp cat nu incalca principiile ( legile) Lui. Deci acuma, atata timp cat noi nu facem voia lui Dumnezeu, noi nu suntem liberi si deaceea nu suntem fericiti.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 20:42 de Confuz

sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 20:56 de Confuz

Paradoxuri in biblie
Sir Isaac Asimov a spus ca biblia este cea mai puternica dovada pentru ateism care a fost conceputa vreodata.Si trebuie sa spun ca a avut dreptate; citind biblia intalnim chestii absurde, contradictii, lucruri imorale comise de d-zeu si chiar minciuni.
Minciuni: pamantul este plat (defapt e rotund), are peste 6000 de ani (defapt are 4,57 miliarde), liliecii sunt pasari (defapt sunt mamifere).
Contradictii sunt sute, un clip pe youtube 101 contradictions in the bible arata 101 din ele, plus versetele corespunzatoare.De ex, un verset spune ca nu stiu cine a devenit rege va varsta de x ani, alt verset ca la y ani.Cum nu pot fi ambele adevarate, rezulta ca una este mincinoasa.
Intrebare: d-zeu i-a facut pe ingeri puri.Lucifer, un inger, s-a intors impotriva lui d-zeu, fiind pur.Cum este posibil?
D-zeu i-a spus lui Adam ca va muri negresit in ziua cand va manca din pomul cunoasterii binelui si raului, cu toate astea a trait inca ~ 930 de ani.In plus, daca nu cunostea binele si raul, cum sa isi dea seama ca nu trebuie sa manance?
Arca lui Noe.Cum a putut lua cangurii pe arca? Nu se descoperise inca Australia.Si cangurii nu ar putea exista decat daca 1. au fost luati pe arca 2. pototul nu a existat niciodata
Biblia contine multe absurditati, va sugerez sa o cititi (folosind gandirea critica, evident, nu credinta oarba) sa vedeti cate gasiti pe acolo.

Da intr-adevar biblia contine multe absurditati la prima vedere, daca sa o citesti literalmente si sa o privesti pur critic. Totusi ea contine si unele adevaruri care nu pot fi contestate, si mai ales daca stii sa citesti printre randuri ( sa intelegi unde este scris alegoric in ea) vei vedea si mai multe adevaruri in ea. Nu consider ceea ce este scris in biblie ca un adevar absolut, totusi la timpul cuvenit ea si-a adus aportul sau in istorie, si a pastrat careva adevaruri, care acum pot fi desciperite prin principiul divin principiuldivin.md
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 21:08 de Confuz



Nici una si nici alta... Nu apartin de nici un cult, nici o religie sau denominatie, si nici o miscare oarecare in acest sens. Ma consider pur si simplu un liber cugetator care cauta adevarul si este deschis in privinta multor teorii, insa tinde sa creada ca toate acestea au un miez comun, alcatuind o imagine clara in sine, insa inexplicabila pentru noi, din cauza limitarilor noastre extrem de puternice. Stiinta a fost inventata de oameni, si ei la fel de limitati ca si noi, deci toate pica din calcul automat. Vezi...? E interesant cum si un ateu crede pana la urma, culmea intr-un alt om despre care cativa au zis... wow, e destept, merita premiu nobel.
Si... tbw.. am observat ca iti place sa vii cu citate si argumente zise de altii (presupusi mari savanti) dar ce-ar fi sa te pui tu si sa te gandesti, sa cauti adevarul. Doar fiindca ei au zis ceva, nu inseamna ca au si dreptate. Probabil ai auzi si tu discursuri chiar si motivationale, dar uiti de un amanunt. Orice poate fi infatisat ca un lucru bun, ca tie sa-ti para real, ok si chiar sa te regasesti in acea ideologie. Pot sa tin un discurs de 3 ore despre ceva inexistent si sa te fac sa crezi (religia face acelasi lucru cand spune ca rugandu-te la o icoana de nu stiu cate ori pe zi iti va face bine), de ce crezi ca un savant poate fi diferit de un preot. Amandoi cred... la fel de puternic. Amandoi cred in teorii... Daca savantii si stiinta ar avea dreptate, noi deja de mult stiam secretul vietii, eram noi insine creatori.

Imi place cum gandesti, te invit sa cunosti o noua teorie despre Dumnezeu si univers pe principiuldivin.md
Totusi noi nu putem fi absolut liberi cugetatori, evident ca vom fi nevoiti sa alegem in ce sa credem, ramane doar sa cautam si sa alegem ceea ce este mai bine si mai adevarat.
Felul cum gandesti totusi se aseamana mult cu agnosticism.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Dumnezeu PANTOCRATOR !



scris pe 20 feb 2011 21:20 de Confuz

In principiu,amandoi aduceti in discutie anumite chestiuni asupra carora se nasc controverse de sute de ani...si tine de personalitatea fiecaruia ce crede si cum crede !
Consider ca mai am inca multe lucrari de citit...mai ales din autorii mei preferati in istoria religiilor,Eliade si Culianu...pentru ca nu sunt un fanatic si asa cum am afirmat pe celalalt topic,meditez permanent asupra dogmei "...crede si nu cerceta..."
Asadar,prefer sa-mi continui lecturile,decat sa polemizez la nesfarsit in contradictoriu...
Fortza si Spiritul Universului fie cu voi !!!

Ma bucur ca iti place sa citesti, deci te sfatui sa incerci sa citesti si principiul divin ( principiuldivin.md)
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 22:16 de Confuz

Cate ceva despre liberul arbitru:

Se spune ca in lume exista atat de mult rau intrucat d-zeu ne lasa liber arbitru, pentru a vedea ce alegeri dorim sa facem.
In cazul in care d-zeu ar fi rational, bun si drept , el nu ar lasa niciodata liberul arbitru sa ajunga atat de departe, incat sa produca atat de multa suferinta, ci doar ne-ar testa credinta, fara a ne da puterea sa ranim alte fiinte.In plus, de cand are nevoie dzeu sa ne testeze credinta? Doar este omniscient, stie cum am reactiona in orice caz ipotetic, nu are nevoie sa ne testeze credinta, mai ales daca acest test ar putea duce la suferinta cauzata altor fiinte.Argumentul conform caruia d-zeu ne pune in anumite situatii pt a ne testa credinta este ilogic.

Dumnezeu ne da posibilitatea sa alegem sa urmam o viata conform principiilor sale, ceea ce este in afara principiilor lui Dumnezeu nu mai este libertate deja.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 22:24 de Confuz

Paradoxul planului divin si al liberului arbitru

Dumnezeu a conceput un plan divin, iar de atunci toate merg conform planului, si conform planului vor merge toate, intotdeauna.In cazul acesta, absolut tot ceea ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla vreodata este scris in planul divin si a fost conceput de d-zeu.Cu toate acestea, d-zeu ne spune ca trebuie sa ne rugam, sa mergem la biserica, sa tinem post etc.
Cum ne poate pretinde d-zeu sa facem ceva, atata timp cat tot ceea ce facem a fost scris in planul divin? Atata timp cat planul divin exista, noi nu avem liber arbitru, alegerile nu ne apartin, ci au fost trecute de d-zeu in planul divin.Prin urmare, nicio persoana nu poate fi condamnata pentru nicio actiune, intrucat d-zeu a facut ca persoana respectiva sa comita actul cu pricina, chiar in planul divin.Mai apare o problema: noi trebuie sa ne obtinem mantuirea.Mantuirea o putem obtine doar prin faptele noastre, insa aceste fapte au fost trecute in planul divin de d-zeu.Prin urmare, noi, neavand liber arbitru, nu ne alegem destinatia (rai sau iad), ci chiar dumnezeu o face, in planul sau divin.

Planul divin este in concordanta cu scopul Sau, deci planul se modeleaza in asa mod ca sa implineasca scopul creatiei. Respectiv planul divin nu este absolut. Iarasi te invit pe principiuldivin.md
sus
cispa

Expert member
963 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 22:27 de cispa


Da intr-adevar biblia contine multe absurditati la prima vedere, daca sa o citesti literalmente si sa o privesti pur critic. Totusi ea contine si unele adevaruri care nu pot fi contestate, si mai ales daca stii sa citesti printre randuri ( sa intelegi unde este scris alegoric in ea) vei vedea si mai multe adevaruri in ea. Nu consider ceea ce este scris in biblie ca un adevar absolut, totusi la timpul cuvenit ea si-a adus aportul sau in istorie, si a pastrat careva adevaruri, care acum pot fi desciperite prin principiul divin principiuldivin.md
Biblia contine multe absurditati nu doar la prima vedere, chiar si la a n-a vedere.
Ideea cu biblia nu era sa se citesteasca printre randuri, ci ad literam, ca nu e o carte politista.
Daca ceea ce e scris in biblie nu e un adevar absolut, atunci crestinismul e teatrul de papusi Bulandra.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: pt mihai



scris pe 20 feb 2011 22:32 de Confuz

una e sa-ti spui parerea , alta e sa te impui agresiv. inca ma gandesc dak sa las mesajele sa curga ori nu. ideea este k... asta nu-i un loc in care sa ne dam despteti si sa ne impunem credintele. ok, apreciez k ai venit cu detalii... nu cred k este cineva strain de toate acestea. nu-i vb k nu te sustin... sunt atee din motivele mele... nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. in esenta asa suntem noi atei... ne dam cu parerea, ne spunem ce avem de spus, dar nu incercam sa convingem pe nimeni de nimic... multi asa zisi credinciosi cred k au k rol principal sa convinga lumea k d-zeu nu exista. ok e problema lor. in fond chiar nu conteaza ce si cum exista ori nu... pt k noi avem tot atatia bani in buzunar... tot aeru asta jegos il respiram... existenta ori inexistenta lui d-zeu nu schimba cu nimic starea materiala, ci doar pe cea spirituala , in cazul credinciosilor... bravo lor. ma bucur k au in ce sa-si puna sperante. uneori e mai bn sa visezi , sa astepti sa pice din cer... acum... intelegeti ce vreti. dar eu cred k nu voi mai da pe la subiectele despre d-zeu... deja sunt depasite, invechite, dar si... pt multi, neelucidate. deci... conversare placuta !

Nu as fi de acord cu tine, deoarece anume conceptiile noastre ne conduc pe noi prin viata, deci respectiv de conceptiile noastre depinde si viata noastra materiala, asa de exemplu un calugar daca ar trai in societate, poate ca ar fi bogat, dar el si-a ales sa fie sarac. Si daca conceptiile noastre ne spun ca banii sunt ceva important atunci vom tinde sa-i facem, si invers daca credem ca banii nu au nici o valoare si ca sunt de la diavol, atunci nu vom tinde sa imbunatatim starea noastra materiala- respectiv de conceptii depinde mult starea noastra materiala, dar si spirituala.
Dupa parerea mea este foarte important sa fim impliniti atat din punct de vedere material cat si spiritual, asa confirma si principiul divin ( principiuldivin.md) te invit sa citesti si sa incerci sa elucidezi ceea ce nu a fost inca elucidat de tine. Succes
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 20 feb 2011 22:54 de Confuz



Nu trec cu vederea faptul ca liberul arbitru inseamna si posibilitatea de a ucide, viola si talharii, ci spuneam ca nu planul divin decide daca mergi in rai sau iad ci propria ta alegere.
Am pus impreuna planul divin si liberul arbitru raportat la cel mai important lucru: destinatia finala(rai sau iad) pentru a demonstra ca nu sunt in contradictoriu ci conlucreaza. Nici intr-un caz nu am exclus ca liberul arbitru permite comiterea celor mai ingrozitoare lucruri pe care le poate indura imaginatia.
Intr-un mesaj urmator o sa raspund si la problema atotcunoasterii.
Cat despre Adam si Eva te inseli daca crezi ca nu aveau discernamantul necesar pentru a alege sa nu manance din pomul cunostintei binelui si raului. Faptul ca au mancat din pomul cunostintei binelui si raului le-a permis sa cunoasca si raul prin faptul ca au comis raul. Daca hainele noastre nu s-ar murdari niciodata ce sens ar avea cuvantul murdar? Daca nu comiti raul niciodata ce sens are cuvantul rau? Daca hainele tale sunt tot timpul curate habar nu ai ce inseamna cuvantul murdar. In sensul acesta ei nu cunosteau ce insemna raul dar sigur ca aveau discernamantul de a nu afla pe propria piele.

Daca planul divin este absolut, atunci in acest plan intra si savarsirea pacatului de catre Adam si Eva?
Daca caderea lui Adam si Eva nu intra in planul lui Dumnezeu, atunci care a fost planul lui Dumnezeu pana la cadere? si pentru ce lui Dumnezeu un plan de mantuire si salvare a omului, daca el inca nu a cazut in pacat?
Iar cu omniscientia, daca stia Dumnezeu ca Adam si Eva au sa cada in pacat, pentru ce le-a mai dat porunca, ca sa-i ispiteasca si sa-si bata joc de ei?
Eu stiu raspunsuri la intrebarile acestea, interesant daca tu esti gata sa le primesti, Intra pe principiuldivin.md
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Combined



scris pe 20 feb 2011 23:10 de Confuz




Prin urmare e un imbecil d-zeu.Uite de ce: era atotputernic.Putea sa ridice pacatul ORICUM, nu trebuia ca fiul lui sa sufere pt asta.Ori e foarte rau, asa cum am mai spus.Defapt explicatia e alta: cei care au scris biblia au vrut sa creeze impresia apropierii de d-zeu prin venirea lui Iisus pe pamant, iar sacrificiul lui pt noi creeaza impresia favorabila a bunavointei, Iisus si d-zeu iubindu-ne f mult daca au facut asta pentru noi.Dar daca analizezi critic situatia vei intelege ca nu e deloc asa.




Parca spuneati ca e atotputernic


Iar asta dovedeste lipsa ratiunii.Daca ai un copil si nu te asculta, dar nu raneste pe nimeni si nici nu este imoral, il pedepsesti? De exemplu, ii spui ca e mai bine sa omoare ateii (asa cum spune dumnezeu cel bun si drept) , iar el nu o va face.Il pedepsesti sau apreciezi ce a facut?





De catre cine? Cine a facut planul divin? Cine e atotputernicul care poate face orice?



Stiu.Nu e atotputernic, eu ce tot incerc sa spun aici?

Te-ai facut concluzii gresite despre Dumnezeu, pe baza crestinismului. In primul rand sa-L cunosti pe Dumnezeu cu adevarat este imposibil, dar sa te apropii de dansu la maxim s-ar putea, important doar sa vrei. Poti citi la Krishnaiti despre personalitatea lui Dumnezeu, si la alte religii si filosofii interesante, dar eu te invit pe principiuldivin.md sa vezi cum este Dumnezeu.
De fapt dupa ce ai citit atatea carti care mai de care, ar fi trebuit sa-ti dai seama ca existenta, asa cum si inexistenta lui Dumnezeu nu poate fi dovedita logic. Pe Dumnezeu poti sa-L simti in inima ta, dar important sa cauti sincer, nu doar sa te opui. Eram si eu candva un pic cam negativ fata de Dumnezeu pentru ca nu intelegeam felul cum Il prezentau pe Dumnezeu crestinii. Acuma am gasit o explicatie mai profunda a ceea cine este Dumnezeu, Oricum nu am raspuns la toate intrebarile, dar cel putin la intrebarile care le pui tu, aici sunt raspunsuri, in principiul divin.
Succes
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui dumnezeu



scris pe 21 feb 2011 02:12 de Confuz

Biblia contine multe absurditati nu doar la prima vedere, chiar si la a n-a vedere.
Ideea cu biblia nu era sa se citesteasca printre randuri, ci ad literam, ca nu e o carte politista.
Daca ceea ce e scris in biblie nu e un adevar absolut, atunci crestinismul e teatrul de papusi Bulandra.

Nu prea vad legatura logica, de ce ar fi trebuit sa se citeasca tot adliteram? da, unii crestini considera asa, dar ei se contrazic pe ei insisi, caci citind adliteram milioane de contradictii gasesti, daca insa sa mai pui mintea in miscare, sa stii anturajul istoric, limbajul specific timpului si locului in care s-a scris cartea anumita din biblie, plus traducerea cat mai autentica ( cel mai bine in original) atunci ai vedea ca contradictii sunt in special legate de particularitatile in care s-a scris anumita carte.
mesajul insa este pastrat, doar ca eu vad mesajul din NT diferit de cel din VT, desi ambele au ca scop sa ajute pe om sa inteleaga pe Dumnezeu.
Din pacate crestinismul incetisor devine teatru de papusi Bulandra, pentru ca tot mai mult crestini incearca sa zica ca biblia tre citita ad literam, si aceasta creeaza multa confuzie si indeparteaza de la credinta pe oamenii carora le place sa gandeasca logic.
Da eu recunosc ca in ziua de azi biblia deja este depasita, dar aceasta nu inseamna deloc ca nu exista Dumnezeu, caci sunt multe alte doctrine si filosofii care explica natura lui Dumnezeu mult mai profund si mai logic asa de exemplu este descris in cartea principiul divin ( principiuldivin.md) totusi chiar si la ortodoxi sunt carti bune asa ca dogmatica de Staniloae.
Dar chiar si in biblie Isus spune ca nu tre sa luam tot ad literam, atunci cand zice ca eu va vorbesc prin pilde, deci el vorbea alegoric, nu ad literam


Editat de Confuz pe 21 feb 2011 02:15
sus
dogcainele

Veteran member
361 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 22 feb 2011 20:27 de dogcainele


Te-ai facut concluzii gresite despre Dumnezeu, pe baza crestinismului. In primul rand sa-L cunosti pe Dumnezeu cu adevarat este imposibil, dar sa te apropii de dansu la maxim s-ar putea, important doar sa vrei. Poti citi la Krishnaiti despre personalitatea lui Dumnezeu, si la alte religii si filosofii interesante, dar eu te invit pe principiuldivin.md sa vezi cum este Dumnezeu.
De fapt dupa ce ai citit atatea carti care mai de care, ar fi trebuit sa-ti dai seama ca existenta, asa cum si inexistenta lui Dumnezeu nu poate fi dovedita logic. Pe Dumnezeu poti sa-L simti in inima ta, dar important sa cauti sincer, nu doar sa te opui. Eram si eu candva un pic cam negativ fata de Dumnezeu pentru ca nu intelegeam felul cum Il prezentau pe Dumnezeu crestinii. Acuma am gasit o explicatie mai profunda a ceea cine este Dumnezeu, Oricum nu am raspuns la toate intrebarile, dar cel putin la intrebarile care le pui tu, aici sunt raspunsuri, in principiul divin.
Succes

Dar secta asta cine a infiintat-o? Cei doi chinezi care apar in header-ul site-ului? Numai din Asia nu mai venise nimeni sa ne explice crestinismul! Daca vrei sa scapi de confuzie si de ratacire citeste "Invatatura de credinta crestin-ortodoxa"
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/invatatura-credinta-ortodoxa/catehism-ortodox-80541.html
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 23 feb 2011 02:23 de Confuz


Dar secta asta cine a infiintat-o? Cei doi chinezi care apar in header-ul site-ului? Numai din Asia nu mai venise nimeni sa ne explice crestinismul! Daca vrei sa scapi de confuzie si de ratacire citeste "Invatatura de credinta crestin-ortodoxa"
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/invatatura-credinta-ortodoxa/catehism-ortodox-80541.html

Multumesc de sfat
Fara suparari, dar cred ca degeaba citesti tot felul de invataturi ortodoxe, daca nu intelegi esentialul. In felul tau de exprimare mi se pare ca lipseste absolut dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu iubeste pe toti si credema ca in Asia, in sepcial in Coreea exista o multime de crestini care ar putea sa te invete multe despre crestinism.
In plus in comentu tau arati un pic de lipsa de cultura ( nu sunt chinezi, sunt coreeni) si aroganta ( "Numai din Asia nu mai venise...".
Deci iti doresc multa bafta la citit invatatura ortodoxa, dar vezi sa nu uiti de miezul invataturii ortodoxe- dragostea fata de Dumnezeu si oameni.
Si incearca sa raspunzi la intrebarile care le pune Mihai1991 prin prisma invataturii crestin-ortodoxe.
Sanatate!
sus
dogcainele

Veteran member
361 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 24 feb 2011 21:15 de dogcainele


Multumesc de sfat
Fara suparari, dar cred ca degeaba citesti tot felul de invataturi ortodoxe, daca nu intelegi esentialul. In felul tau de exprimare mi se pare ca lipseste absolut dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu iubeste pe toti si credema ca in Asia, in sepcial in Coreea exista o multime de crestini care ar putea sa te invete multe despre crestinism.
In plus in comentu tau arati un pic de lipsa de cultura ( nu sunt chinezi, sunt coreeni) si aroganta ( "Numai din Asia nu mai venise...".
Deci iti doresc multa bafta la citit invatatura ortodoxa, dar vezi sa nu uiti de miezul invataturii ortodoxe- dragostea fata de Dumnezeu si oameni.
Si incearca sa raspunzi la intrebarile care le pune Mihai1991 prin prisma invataturii crestin-ortodoxe.
Sanatate!


Nu le-am vazut buletinul, ca sa-mi dau seama daca-s chinezi sau coreeni In ceea cel priveste pe acest Mihai1991, el nici macar nu cauta raspunsuri la intrebarile pe care le pune pe acest site. El este un ateu convins, care doar incearca sa-si exerseze logica de om autosuficient, intrebarile lui fiind pur retorice. Este doar un soldatel scolit la academia ateilor de pe site-ul atei.ro, unul dintre cei care isi pierd vremea sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu cu ajutorul logicii, stiinta care nu ofera decat adevaruri partiale (fapt demonstrat de-a lungul timpului). Fiind un individ cu mintea incatusata de logica, nimeni nu-l va face vreodata sa creada in Dumnezeu, decat insusi Dumnezeu, daca va vrea sa-l miluiasca. Credinta este un dar de la Dumnezeu, existenta Lui nu poate fi demonstrata prin logica omeneasca. Se stie ca intelepciunea omului, e nebunie in fata lui Dumnezeu.
sus
Puggy

Expert member
1069 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 25 feb 2011 09:01 de Puggy

sus
dogcainele

Veteran member
361 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 25 feb 2011 09:50 de dogcainele

sus
Puggy

Expert member
1069 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 26 feb 2011 12:39 de Puggy

sus
easycom

Expert member
2424 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 26 feb 2011 13:36 de easycom

Dumnezeu, sau numiti-l ce vreti voi este un punct.
sus
Puggy

Expert member
1069 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 26 feb 2011 15:20 de Puggy

sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 4 mar 2011 12:02 de Confuz

Dumnezeu, sau numiti-l ce vreti voi este un punct.

Ai putea cumva sa desfasori ideea?
Sa inteleg ca Dumnezeu nu are personalitate?
sus
easycom

Expert member
2424 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 4 mar 2011 12:12 de easycom


Ai putea cumva sa desfasori ideea?
Sa inteleg ca Dumnezeu nu are personalitate?


Dumnezeu sa aiba personalitate...? Pentru ce? Personalitatea in cazul nostru tine de a fi om, e practic ceea ce ne diferentiaza de animale. In plus, personalitatea nu este nimic altceva decat o baza imensa de date acumulata in timp in creierul nostru. So... nu, Dumnezeu nu are o personalitate.

Cum ziceam, Dumnezeu este un punct. Este singurul lucru ce are proprietati identice cu Dumnezeu: infinit, omniprezent, capabil sa se transforme in orice, sta la baza fiecarei creatii si contine toata intelepciunea universului.
sus
DjSunSattva

Veteran member
302 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 4 mar 2011 23:34 de DjSunSattva



Dumnezeu sa aiba personalitate...? Pentru ce? Personalitatea in cazul nostru tine de a fi om, e practic ceea ce ne diferentiaza de animale. In plus, personalitatea nu este nimic altceva decat o baza imensa de date acumulata in timp in creierul nostru. So... nu, Dumnezeu nu are o personalitate.

Cum ziceam, Dumnezeu este un punct. Este singurul lucru ce are proprietati identice cu Dumnezeu: infinit, omniprezent, capabil sa se transforme in orice, sta la baza fiecarei creatii si contine toata intelepciunea universului.
Cea mai buna descriere.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 5 mar 2011 02:48 de Confuz



Dumnezeu sa aiba personalitate...? Pentru ce? Personalitatea in cazul nostru tine de a fi om, e practic ceea ce ne diferentiaza de animale. In plus, personalitatea nu este nimic altceva decat o baza imensa de date acumulata in timp in creierul nostru. So... nu, Dumnezeu nu are o personalitate.

Cum ziceam, Dumnezeu este un punct. Este singurul lucru ce are proprietati identice cu Dumnezeu: infinit, omniprezent, capabil sa se transforme in orice, sta la baza fiecarei creatii si contine toata intelepciunea universului.


Ideea cu punctul intr-adevar este geniala!
Totusi ai scapat un moment, Dumnezeu este invizibil, spre deosebire de punct. Daca ne limitam doar la lumea materiala si ignoram lumea spirituala, atunci teoria cu punctul ar fi una superba, totusi in lumea spirituala spatiul si timpul este depasit, deci si punctul isi pierde din valoarea sa.
Plus ca Dumnezeu are personalitate, se subantelege prin faptul ca Dumnezeu are emotii ( El este dragostea), vointa ( are un scop anume, de a se bucura prin dragoste, ceea ce Il face sa fie dinamic cu o anumita directie) si intelect ( este cel mai bun matematician, fizician, etc. ceea ce se observa din principiile universului pe care le-a creat tot El)
Evident ca emotiile, vointa si intelectul lui Dumnezeu sunt absolute si ne depasesc extrem de mult. Dar descoperind noi si noi principii, legi ale universului inca odata ramanem profund miscati de intelepciunea lui Dumnezeu.
Despre personalitatea lui Dumnezeu gasesti mult in crestinismul autentic ( relatia Tata- fiu), in cultura Krishnaita ( in vede este scris mult despre aceasta, plus ca mai multi guru au scris carti despre personalitatea lui Dumnezeu.
Mai sus am incercat sa-mi expun niste crampeie din intelegerea proprie despre cum este Dumnezeu, bazanduma pe cele scrise in principiul divin- principiuldivin.md , as vrea discutii cu oameni inteligenti, sinceri si care cauta adevarul, poate il vom gasi impreuna, pe forumul de pe portalul cu link-u de mai sus)
Multumesc!
Chiar mi-a placut ideea cu punctul
sus
easycom

Expert member
2424 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 5 mar 2011 11:05 de easycom



Ideea cu punctul intr-adevar este geniala!
Totusi ai scapat un moment, Dumnezeu este invizibil, spre deosebire de punct. Daca ne limitam doar la lumea materiala si ignoram lumea spirituala, atunci teoria cu punctul ar fi una superba, totusi in lumea spirituala spatiul si timpul este depasit, deci si punctul isi pierde din valoarea sa.
Plus ca Dumnezeu are personalitate, se subantelege prin faptul ca Dumnezeu are emotii ( El este dragostea), vointa ( are un scop anume, de a se bucura prin dragoste, ceea ce Il face sa fie dinamic cu o anumita directie) si intelect ( este cel mai bun matematician, fizician, etc. ceea ce se observa din principiile universului pe care le-a creat tot El)
Evident ca emotiile, vointa si intelectul lui Dumnezeu sunt absolute si ne depasesc extrem de mult. Dar descoperind noi si noi principii, legi ale universului inca odata ramanem profund miscati de intelepciunea lui Dumnezeu.
Despre personalitatea lui Dumnezeu gasesti mult in crestinismul autentic ( relatia Tata- fiu), in cultura Krishnaita ( in vede este scris mult despre aceasta, plus ca mai multi guru au scris carti despre personalitatea lui Dumnezeu.
Mai sus am incercat sa-mi expun niste crampeie din intelegerea proprie despre cum este Dumnezeu, bazanduma pe cele scrise in principiul divin- principiuldivin.md , as vrea discutii cu oameni inteligenti, sinceri si care cauta adevarul, poate il vom gasi impreuna, pe forumul de pe portalul cu link-u de mai sus)
Multumesc!
Chiar mi-a placut ideea cu punctul


Si punctul este in sine invizibil. Nu m-am referit la acel punct pe care il vezi tu sau eu cu ochii nostri exrem de limitati. Vorbesc de acel punct infinit de mic. Fiindca punctul este infinit de mic. La fel de infinit ca si Dumnezeu...
sus
dogcainele

Veteran member
361 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 5 mar 2011 12:23 de dogcainele



Dumnezeu sa aiba personalitate...? Pentru ce? Personalitatea in cazul nostru tine de a fi om, e practic ceea ce ne diferentiaza de animale. In plus, personalitatea nu este nimic altceva decat o baza imensa de date acumulata in timp in creierul nostru. So... nu, Dumnezeu nu are o personalitate.

Cum ziceam, Dumnezeu este un punct. Este singurul lucru ce are proprietati identice cu Dumnezeu: infinit, omniprezent, capabil sa se transforme in orice, sta la baza fiecarei creatii si contine toata intelepciunea universului.


Unii chiar nu stiu in ce cred.
Dumnezeu, asa cum il intelegem prin revelatie, este o fiinta personala, investita cu toate atributele care revin personalitatii.
Dumnezeu fiind unul cu privire la fiinta (substanta), exista in trei persoane (ipostasuri): Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Dumnezeu este asadar Sfanta Treime, taina de nepatruns de mintea omeneasca si impartasita noua prin Descoperirea dumnezeiasca.

http://vorbeintelepte.wordpress.com/2009/09/04/1-despre-revelatia-dumnezeiascafiinta-si-insusirile-lui-dumnezeu/

http://vorbeintelepte.wordpress.com/2009/09/04/2-despre-crez-si-dumnezeu-ca-sfanta-treime/

http://vorbeintelepte.wordpress.com/2009/09/18/4-dumnezeu-fiul-persoana-a-sfintei-treimi/

sus
easycom

Expert member
2424 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 5 mar 2011 15:58 de easycom



Unii chiar nu stiu in ce cred.
Dumnezeu, asa cum il intelegem prin revelatie, este o fiinta personala, investita cu toate atributele care revin personalitatii.
Dumnezeu fiind unul cu privire la fiinta (substanta), exista in trei persoane (ipostasuri): Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Dumnezeu este asadar Sfanta Treime, taina de nepatruns de mintea omeneasca si impartasita noua prin Descoperirea dumnezeiasca.

http://vorbeintelepte.wordpress.com/2009/09/04/1-despre-revelatia-dumnezeiascafiinta-si-insusirile-lui-dumnezeu/

http://vorbeintelepte.wordpress.com/2009/09/04/2-despre-crez-si-dumnezeu-ca-sfanta-treime/

http://vorbeintelepte.wordpress.com/2009/09/18/4-dumnezeu-fiul-persoana-a-sfintei-treimi/



Yeah, yeah.. tot ce ai zis tu aici e foarte ambiguu, nu are prea mult sens, multa ceata in jurul unei entitati care teoretic trebuie sa semene cu noi...pfff... prea religios. Un lucru ce voi, religiosii nu reusiti sa intelegeti (sau nu vreti) este ca religia este de fapt "stiinta" lucrurilor neintelese de om. Ok... in momentul in care un lucru capata inteles, devine stiinta. Practic religia in sine nu exista, ci doar stiinta neinteleasa si neexplorata. In ciua faptului ca unora li se pare foarte cool ca religia sa trateze subiecte tabu, ele sunt nimic altceva decat subiecte extrem de complicate de stiinta, fizica, chimie, geometrie, matematica, etc.

Teoria punctului daca vrei sa o numim asa, n-am inventat-o neaparat eu. Ma uitam la un moment dat la un seminar (de cca 8 ore), in care chiar la inceput se vorbea despre punct si proprietatile sale. Tipul apoi a mers mai departe, insa eu am ramas blocat si mi-am zis: "Fuckin' shit! This dude just described God and doesn't even know it!" Sunt un om cu radacini extrem de relgioase deci sunt la un pas sa recit Biblia pederost si crede-ma a fost prima data in viata mea, cand intr-adevar ceva avea sens in toata cartea aia. Teoria punctului dadea sens tuturor povestilor din Biblie, Koran si toate cartile religioase. A fost prima data cand versetul "caile Domului sunt atat de usoare incat si nebunul o poate urmari" si cel celebru "pana nu sunteti ca si copiii, nu veti vedea imparatia mea", chiar aveau sens. Cata minte iti trebuie sa intelegi teoria punctului? Nu multa, exact cat are un copil de 8-10 ani. Nu trebuie sa fii savant sau preot sa intelegi existenta unei entitati absolute. Iar credinta... este exact ceea ce am spus mai sus. Certitudine legata de ceva invizibil, un punct atat de mic incat ca om, nu-l vezi, insa stii ca prin definitie el, punctul, Dumnezeu, acea putere extraordinara exista. It's so fucking simple!

Luati teoria punctului si aplicati-o fiecarei povesti din Biblie si automat veti vedea o carte plina de stiinta, nicidecum de religie. Cele 10 porunci...? Bullshit. Nu sunt altceva decat regulile de baza ale stiintei.
sus
Confuz

Junior member
28 mesaje

Re: Existenta lui Dumnezeu



scris pe 6 mar 2011 22:40 de Confuz



Si punctul este in sine invizibil. Nu m-am referit la acel punct pe care il vezi tu sau eu cu ochii nostri exrem de limitati. Vorbesc de acel punct infinit de mic. Fiindca punctul este infinit de mic. La fel de infinit ca si Dumnezeu...

Din ce in ce mai interesant!
"Daca ne limitam doar la lumea materiala si ignoram lumea spirituala, atunci teoria cu punctul ar fi una superba, totusi in lumea spirituala spatiul si timpul este depasit, deci si punctul isi pierde din valoarea sa."
Asta cum explici?
sus
Pagina: 1 ... 5 6 7 8 9 10 inapoi | inainte

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

117 vizitatori si 0 membri acum pe site