www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Forum > Muzica straina > ANOTHER KIND OF MUSIC

Pagina: 1

nocturna

Newbie
22 mesaje

ANOTHER KIND OF MUSIC



scris pe 22 nov 2005 11:14 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 23 nov 2005 10:38 de nocturna

Miercuri, 23 noiembrie: Die Krupps - Germaniac

Pentru azi aveam de ales intre a scrie despre Die Krupps si a scrie despre die Krupp Familie. Am optat mai mult pentru a doua varianta, fiind un subiect extrem de generos.

Acum multi, foarte multi ani in urma, cam pe la 1587, pe vremea cand pandemiile de ciuma erau in mare voga, liberii intreprinzatori descurcareti si isteti reuseau sa scoata ceva banuti in plus chiar si din aceste nenorociri, cam ca omologii lor contemporani de origine romana care imediat dupa revolutie si-au inghesuit conturile cu bani proveniti din tranzactii cu terenurile unor decedati fara urmasi, ca vorba aia, cine are rabdare sa descoasa mortu'. Lasandu-i pe ai nostri si revenind la ai lor, personajul in cauza era un negustor, pe numele sau, Amdt Krupp si avea sa fie primul membru inregistrat in istorie a ceea ce urma sa devina, faimoasa dinastie nemteasca Krupp. Amdt Krupp, ajuns in Essen, un oras din landul Renania de Nord Westfalia, chiar inainte de izbucnirea epidemiei de ciuma, s-a gandit la cea mai profitabila negustorie in acele momente cam de criza si pustietate, si astfel a purces la cumpararea unor proprietati ale localnicilor care fugeau fiecare incotro. Cu aceasta ocazie s-a si implinit financiar, devenind unul dintre cei mai bogati cetateni ai orasului. 37 de ani mai tarziu, Amdt moare si afacerile trec sub tutela fiului sau, Anton. Intamplarea face ca taman in perioada aia sa se brodeasca razboiul de treizeci de ani, inca o nenorocire care avea sa ajute mult la bunastarea familiei. Junioru', acelasi spirit intreprinzator ca si tatane-sau, n-a scapat sansa vietii lansandu-se in industria fabricarii armelor si munitiei. Arme si munite care incepeau din acel moment sa devina eticheta pentru clanul Krupp.

Generatie dupa generatie au continuat sa prospere, devenind cea mai puternica familie din Essen, acumuland numeroase teritorii si implicit influenta.

Prin 1807 avea sa inceapa era lui Friedrich Krupp, precursorul modernei firme Krupp. La 19 ani deja, era numit in functia de conducerea a unei fierarii din vastele avutii ale familiei, de catre bunica lui, care desi vaduva de timpuriu a stra-stra-stranepotului lui Amdt nu numai ca a reusit sa tina afacerea, dar pe langa asta a mai realizat si niste achizitii foarte avantajoase. E drept ca si vaduva lui Krupp era tot o stra-stra-stranepoata de-a batranului Amdt.

Desi scolit temeinic intr-ale comertului, aspiratiile lui Friedrich s-au dovedit un pic daunatoare
imperiului Krupp, drept urmare fieraria a dat faliment, odrasla manifestandu-si interesul pentru a cheltui bani si mai putin pentru a-i inmulti. Totusi, Friedrich mai avea o slabiciune, prelucrarea otelului. In 1810, dupa ce vaduva moare si el devine mostenitor, se apuca sa-si dezvolte aceasta pasiune pentru otel, bagand o gramada de bani in acest scop, practic neglijand total restul afacerilor. Dupa vreo 5-6 ani de truda si sudoare reuseste primul sau otel fuzibil.

Alfred, fiul lui Friedrich, a fost instruit de tatal sau pentru a prelua afacerea cu otelul. Perspectivele nu erau deloc imbucuratoare, iar prezentul cu atat mai putin. In numele otelului, Friedrich reusise sa iroseasca mare parte din averea familiei, familie care s-a vazut nevoita sa incerce si sa se deprinda cu un termen nou pentru ea, bugetul de austeritate. Vreme de 15 ani afacerea cu otelul n-a prea da roade, nu mai mult decat sa-i ofere lui Alfred resurse suficiente pentru a-si plati muncitorii.

Ingenios, in 1841 reuseste o redresare materiala, pentru ca 6 ani mai tarziu sa realizeze primul sau tun din otel, pe care l-a si prezentat intr-un cadru festiv, reusind sa provoace senzatie in lumea ingineriei. Si cum la un tun de mare calibru se preteaza cel putin un razboi mic, razboiul Franco-Prusac a picat taman la fix, piesele noi-noute si stralucitoare devedindu-si utilitatea si aducand iarasi familia Krupp in topul afaceristilor respectati.

La carmuirea intreprinderii, au urmat Friedrich Alfred, Gustav si mai apoi iarasi Alfred, fiul lui
Gustav, toti continuand propasirea pe aceasta dimensiune, lansand astfel familia Krupp definitiv si exclusiv in industria de armament, jucand un rol foarte important de-a lungul istoriei, cel mai important fiind aportul adus in cele doua razboaie mondiale.

Dar nu totul a fost prosperitate si distractie. Consecintele nefaste ale implicarii in razboaie au
aparut imediat dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial cand, impreuna cu alti 11 subalterni, Alfred Krupp a fost adus in fata tribunalului de la Nuremberg si acuzat cam de tot ce era posibil sa fi acuzat la acea vreme, crime de razboi, crime impotriva umanitatii, precum si conspiratie in vederea savarsirii crimelor de razboi si crimelor impotriva umanitatii. Din toti cei 12, unul singur a scapat, restul au primit pedepse cuprinse intre 3 si 12 ani de inchisoare. Alfred Krupp a fost nefericitul castigator al lozului cel mare, primind, ca bonus, pe langa cei 12 ani si confiscarea averii. Deh, pe atunci Bodu al lor nu se juca. Alfred nu a fost singurul membru Krupp acuzat de crime de razboi. Tatal sau, Gustav, a fost si el parte intr-un proces asemanator, numa ca mai important, fiind vorba de Procesul marilor criminali
de razboi, cum ar veni, parintele suprem, cel mai tare in astfel de procese. Gustav n-a prea apucat sa vada sala de judecata fiind mult prea terminat din punct de vedere al sanatatii, si declarat ca atare.

Desi aparent situatia nu era deloc placuta, pedeapsa n-a fost chiar asa crunta, dupa doi ani jumate de la condamnari, toti cei 11 au fost eliberati si cum nimeni nu s-a aratat interesat sa cumpere proprietatea Krupp, acesta a reintrat in posesia ei.

Si totul e bine cand se termina cu bine, conform zicalei: nimic nu moare, nu se pierde, totul se transforma, in 1999, compania Friedrich Krupp AG s-a unit cu Thyssen AG impreuna formand ThyssenKrupp AG, un colos industrial si in zilele noastre.

Legaturile dintre Die Krupps, renascuta sub numele DKay.com., si dinastia Krupp sunt Germania, industrial si cam atat, membrii formatiei declarandu-se anti-nazisti.


nocturna

nocturna@another.ro
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 24 nov 2005 10:01 de nocturna

Joi, 24 noiembrie: Velvet Acid Christ - Let's Kill All These Mother Fuckers

Atentie ! Continut foarte explicit.


Nu de mult vorbeam cu un prieten la o sticla de vin depre piata publicitara din Romania. Ca acu trei ani era cam najpa (numa detergenti si bere), ca sezonu la uleiuri e in toi, ca asigurarile au prea multe alune (cred ca le numara pe calculator) si alte asemenea prostii, ma rog… discutii la vin si bere… Laomomendat, consoarta pretenului ne povesteste ca a vazut de curand nu-stiu-unde-pe-un-bloc o reclama veche de pe vremea lu ceausescu la CICO. Cum ai face o campanie de suces la CICO? Normal, amandurora ne-a venit in neuron sintagma arhicunoscuta: "CIC-O f…"


Textul care insoteste azi AKM poate fi considerat de unii ofensator prin natura cuvintelor grele care il compun. Daca totusi va simtiti in stare sa digerati, dati o cautare pe google dupa neatza: „fanclub another kind of music" si veti ajunge cu foarte putin noroc la varianta integrala.

silozu_poplaca@yahoo.com
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 25 nov 2005 10:15 de nocturna

Vineri, 25 noiembrie: Louie Austen - One Night in Rio

METALHEAD va invita cu mic cu mare,
sambata 26 noiembrie de la ora 21:00 in VIKING
la un concert eveniment cu doua trupe care implinesc 10 ani pe scena !

IMPLANT PENTRU REFUZ si H8

IMPLANT PENTRU REFUZ - cu un nou album mai mult metal, multi ii stiti de la concertul Megadeth sau Soulfly!
H8 - cu un sound `a la `BIOHAZARD trupa aduce MULT cu NPH ! O trupa ce nu trebuie ratata, o trupa de 10 ani pe scena !

Intrarea 8 lei
Club Viking, Calea Victoriei nr 116

www.implantpentrurefuz.com si www.h8.ro
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 28 nov 2005 11:21 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 29 nov 2005 09:47 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 30 nov 2005 10:02 de nocturna

miercuri, 30 nov - JUNO REACTOR - Control

Azi doar link:

www.universal-music.co.jp/junoreactor/
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 2 dec 2005 11:05 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 5 dec 2005 10:12 de nocturna

Luni, 5 decembrie - JARBOE - Angel David

Asa cum am promis acum ceva vreme, revin azi la Jarboe si la albumul ei "The Men Album".
La acest album s-a muncit timp de 6 ani iar asta se vede. Mai exact, se aude. Nu e tocmai la indemana oricui sa aduni la un loc unele dintre cele mai grele nume ale genului si sa le pui sa cante asa cum vrei tu.
Despre cine mai apare aloaturi de Jarboe am mai zis, dar numele sunt atat de sonore incat merita sa mai fie spuse inca o data:

Blixa Bargeld (Einsterzende Neubauten, Nick Cave & The Bad Seeds), Alan Sparhawk (LOW), Iva Davies (Icehouse, Master & Commander soundtrack), Jim Thirlwell (Foetus), Edward Ka-Spel (Legendary Pink Dots), Paz Lenchantin (A Perfect Circle, Zwan, RTX), William Faith (Faith & The Muse, Tweaker), Monica Richards (Faith & The Muse), David Torn (David Bowie, David Sylvian, SPLaTTeRCeLL...), Chris Connelly (Revolting Cocks, Ministry, Pigface), David J (Bauhaus, Love & Rockets, The Jazz Butcher), Percy Howard (Bill Laswell, Meridiem), Steve Von Till (Neurosis), Joseph Budenholzer (Current 93, Backworld, Lydia Lunch), Mika Vainio (PanSonic, Bjork remix), Kris Force (Amber Asylum), James Izzo (Thread), Blind Michael Bradley (Myssouri), Diana Obscura (The Living Jarboe).

Inainte sa ascult albumul, imi faceam probleme ca dat fiind faptul ca acesti colaboratori provin din stilrui destul de diferite, albumul are mari sanse sa iasa o varza de nedescris. Nu cred ca puteam gresi mai mult de atat. "The Men Album" este atat de unitar incat, daca nu ai sti, nici nu ai zice ca sunt atatia oameni implicati in proiect. Meritul este clar al lui Jarboe.

Mai mult de atat nu vad ce as putea eu sa zic si sa va captez atentia... Pot doar sa va recomand sa ascultati albumul intreg si sa va faceti singuri o parere.

www.thelivingjarboe.com/


In plus, daca tot am vorbit de Jarboe, iau asta ca o ocazie buna pentru a anunta un concert misto la Club A cu TEODORA ENACHE TRIO (adica Teodora Enache, Puiu Pascu la pian si Pedro Negulescu la contrabas)
Concertul se intampla maine, marti, 6 decembrie, de la ora 19.00. Intrarea libera.

PS: Piesa de azi a fost aleasa din ratiuni strict cantitative. Celelalte erau ori prea mici pentru a fi intelese, ori prea mari pentru a fi trimise.
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 6 dec 2005 10:18 de nocturna

marti 6 dec: Void Kampf - Electronic Body Jesus (Obzorn Geschopf Mix)


http://www.yaew.com/audio/22.zip
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 7 dec 2005 09:59 de nocturna

miercuri, 7 decembrie: PIGFACE VS DJ? ACUCRACK - Bitch (Own Your Own Edsel)

Dom'le, nu stiu altii cum sunt, dar eu cand aud de tocanita sarbeasca cea frumos mirositoare si lin curgatoare la stomac, parca imi vine sa-mi omor pisicile jucandu-ma cu dansa. Cum se poate face ca asa o amestecatura si imbarligatura de ingrediente sa aiba un rezultat atat de fericit?

Care ce e tocanita sarbeasca?

400 gr carne de pasare sau de vita, porc, miel, iepure, vitel sau chiar din fiecare impreuna.
1kg cartofi
1/2 kg ardei gras sau capia
1/2 kg rosii
150 gr orez
200 gr ceapa
200 gr slanina afumata
sare, piper, dafin, cimbru, frunze de telina, patrunjel

Ei bine, toate astea se toaca,se maruntesc se amesteca si se fierb separat sau impreuna. rezultatul este o tocana cu efecte diverse: ori nu te mai scoli doua zile de pe buda, ori nu stii ce sa mai faci pana la portia numarul b. Efectul nu are legatura cu ingredientele ci cu priceperea bucatarului.

Ce legatura este intre tocanita sarbeasca si piesa de azi va explic acu: sa zicem ca Martin Atkins este bucatarul. Omul si-a facut scoala pe la diverse bucatarii de renume ca PIL, Killing Joke, Ministry si NIN. Asta pana cand si-a facut propriul restaurant: Invisible Records. In restaurantu asta au pus Atkins impreuna cu Bill Rieflin (fost baterist la Ministry) bazele retetei Pigface. Care va sa zica se iau cei mai smecheri instrumentisti si vocali , se aduna la un loc, se amesteca bine, se mai vine cu o idee sa condimenteze totul, se fierbe compozitia bine pana devine omogena si gata un album pentru cel putin un an de zile. Treaba a mers bine prin 90, asa ca reteta a fost aplicata in continuare cu diverse variatii pe la ingrediente. De-a lungul anilor, prin Pigface au intrat urmatorii: Steve Albini, Martin Atkins, Paul Barker, Jello Biafra, Chris Connelly, Danny Carey (Tool), Duane Denison (the Jesus Lizard), Flea, Chris Haskett (Rollins Band), cEvin Key, Shonen Knife, Lydia Lunch, John Lydon, Trent Reznor si multi, foarte multi altii.
Nu e de mirare asadar ca genul trupei (desi prin idee si componenta se apropia foarte mult de idealul anarhist al trupelor de punk de prin 70) nu se poate include clar intr-un stil. Asa cum tocanita sarbeasca e ceva intre pilaf si zacusca, tot asa Pigface este ceva intre punk, industrial, noise, trance...
Iar daca nu ti se face rau de la asa amestecatura este meritul lui Martin Atkins care a reusit pana acum sa coordoneze totul atat de bine incat sa aiba unitate.
http://www.invisiblerecords.com/bands/pigface/

PS: Nu va faceti program pentru maine seara. Maine se intampla Kult Kult Klan. Amanunte despre locatie, ora, pret in mailul de maine.

silozu_poplaca@yahoo.com
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 8 dec 2005 09:50 de nocturna

joi, 8 dec - PIGFACE VS DJ? ACUCRACK - Mind Your Own Business

KULT KULT KLAN

Joi, 8 dec, ora 21.00, 2005 La Centrul National al Dansului va avea loc Evenimentul: "Kult Kult Klan - Care-i Miscarea?" Centrul National al Dansului este in cladirea Teatrului National, intrarea de la Laptarie.

Evenimentul de azi este un spectacol interactiv axat pe tematica "miscarii", atat protagonistii cat si invitatii trebuind sa conlucreze la realizarea aceastei 'miscari'.

Muzica si momentele de coregrafie vor fi manifestarile centrale insa in jurul acestora vor gravita mici surprize ambientale, toate acestea directionandu-se catre un super party cu 'Sensor'&Guests.

Kult Kult Klan este o miscare initiata de SENSOR impreuna cu un grup de cetateni implicati in viata culturala (coregrafie, muzica, acustica, arhitectura, scenografie) care incearca prin aceste
manifestari:
- promovarea actului cultural de reala valoare in randurile tinerilor "open minded" din Romania.
- sa aduca in fata publicului artisti consacrati sau tineri artisti care creeaza fara compromisuri si care duc arta lor pana la experiment.
- sa creeze o fuziune intre arte prin organizarea unor evenimente multi-art cu aceeasi tematica pentru toti artistii.

http://www.sensor.ro/
http://www.sensor-evolution.com/

INTRAREA LIBERA[
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 13 dec 2005 00:56 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 13 dec 2005 10:18 de nocturna

Marti, 13 dec: ILLEGAL OPERATION - Antouraje

Status: inactive
Genre: industrial
Formed in: 2002
Hometown: Bucureºti

Line-up - Current line-up:
-Bogdan "Bobby" Hladiuk (vocals, programming, guitars, keyboards) (ex:Sin,Sub Semnul Crucii,The Order; col:R.A.)
-George Pãtrãnoiu (guitars, programming, backing vocals, additional synths) (ex:Metrock,Schimbul 3; ac:Taxi)

Discography:
-2002-LP-Digital Hero (CD-Tribal Production)

Details - Digital Hero (CD-Tribal Production/2002 - Trib 002)
Tracks:
01 - Trails To Nowhere (4:04)
02 - Antourage (3:25)
03 - Digital Hero (3:53)
04 - Unfair (3:04)
05 - When All The Children (3:07)
06 - Digital Hero (remix) (1:24)
07 - Encounters (4:48)
08 - Unexpected Error (1:24)
09 - Life As Lie (4:04)
10 - C.P.U. The Hero (1:47)
11 - Mystical (5:06)
12 - Welcome (3:02)
13 - Under Underground (3:01)
14 - Again And Again (3:25)

Line-up:
-Bogdan "Bobby" Hladiuck (vocals, computer programming, guitar, keyboards)
-George "Pitzy" Pãtrãnoiu (guitar, computer programming, vocals, additional synths)

Albumul se gaseste de vanzare la Bestial Records

http://www.bestialrec.xro.us/

PS: Azi la ora 19.00 concert Teamsters la Club A. Intrarea libera
http://www.teamsters.cabanova.ro/
sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 14 dec 2005 10:00 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

Re: AKM



scris pe 16 dec 2005 19:49 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 19 dec 2005 10:31 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 20 dec 2005 10:19 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 21 dec 2005 13:09 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 22 dec 2005 12:12 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

AKM



scris pe 23 dec 2005 10:50 de nocturna

sus
nocturna

Newbie
22 mesaje

Re: AKM



scris pe 10 ian 2006 00:51 de nocturna

sus
Pagina: 1

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

105 vizitatori si 0 membri acum pe site