www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Forum > Muzica romaneasca > CALITATEA VERSURILOR.

Pagina: 1

MIHAIRAI

Guest

CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 6 aug 2004 16:38 de MIHAIRAI

DACA MAI ARE IMPORTANTA CALITATEA VERSURILOR.DUPA CATE VAD EU ,NU PREA.
sus
dyanA

Guest

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 6 aug 2004 18:24 de dyanA

daca o melodie ar fi dragutza din ambele puncte de vedere (muzik si versuri) atunci .. ar fi o melodie BUNA ... dar cum in romania intalneshti extrem de rar o melodie BUNA... cantaretii din iubita noastra tzara ( ) se axeaza doar pe muzik... sau doar pe versuri... si majoritatea se axeaza pe muzik... dar dak vrei sa gaseshti versuri sugestive (si -zic eu- de calitate) cauta printre cantecele rapp... sunt cateva chiar reushite ...(repet : CATEVA)
sus
shorty

Expert member
576 mesaje

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 6 aug 2004 20:03 de shorty

Daca-i vorba de muzica romaneasca, se pare ca se cere ca versurile sa fie tampite, pline de gresheli shi fara o idee ; cat despre rima, ritm etc. trebuie ori sa lispeasca ori sa fie cat mai ushoare, shi prea putzin sugestive ...rima se face cat mai simplu, prin cuvinte ridicole uneori , fara substrat...
Din punctul meu de vedere, versurile inseamna mult intr-o piesa, orice gen ar fi, dar mai mult in hip-hop sau rock - acestea fiind, din pc.-ul meu de vedere, genurile menite sa traga un semnal de alarma in orice problema...dar orchestratzia , beet-ul ori un bass ori orice sound trebuie shi el sa fie gandit bine pt. a putea transmite mesaje ori emotzii ascultatorului ( de exemplu in house ori electronica versul ori lipseshte ori e doar un 'ornament', ceea ce te face sa 'vibrezi' e sound-ul).
Deci ambele sunt importante -atat versurile cat shi sound-ul - depinde pe ce vrei sa pui accent ori prin ce vrei sa transmitzi mesajul ...daca ambele sunt bune , atunci piesa e reushita. dar se prea poate ca numai una din ele sa fie foarte buna- de ex. , am intalmit piesa cu versuri tampite, ce nu transmit mai nimic, dar te loveshte shi trezeshte in tine o emotzie, un sentiment,doar ascultand sound-ul, linia melodica, chiar facand abstractzie de versuri, ori doar prin vocea artistului...

Mdea,multa vorba, nu-sh care va citi un msg atat de lung...in fine...
sus
Maier

Guest

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 7 aug 2004 22:19 de Maier

DACA MAI ARE IMPORTANTA CALITATEA VERSURILOR.DUPA CATE VAD EU ,NU PREA.


Versurile sunt foarte importante. Va dau mai jos exemplul PRIETENULUI meu. Ascultati-i cantecele si va veti convinge:

Luni 9 august, compozitorul Alexandru Mandy implineste 90 de ani. Asta inseamna doar trei sferturi din varsta pe care o uram tuturor: "Ad mea ve esrim!".

In urma cu peste 30 de ani am auzit la radio Bucuresti, pentru prima data, cantecele lui. Mi-au placut din primul moment. Am avut cinstea sa-l cunosc, si, cu timpul, sa-i devin prieten. Nu l-am vazut de doi ani, vorbim doar uneori la telefon.

Pentru cei care nu il cunosc in toata complexitatea sa, ori poate de loc, il voi prezenta cu toata bucuria.

S-a nascut la Craiova, in 1914, purtand numele de Armand Penchas. Intre 1935 si 1940 a urmat Facultatea de Farmacie din Bucuresti. Ca toti evreii din acel timp, a purtat steaua galbena, a fost concentrat la munca, a fost deportat in Transnistria. Intre 1950 si 1952 a fost director de studii la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti. Apoi, activitatea sa profesionala s-a desfasurat in mirifica lume a culorilor, la Fondul Plastic.

Si-a inceput activitatea componistica cu revista in doua acte POUR VOUS MADAME, pe un libret de Alexandru Assan. Premiera a avut loc la Craiova, in octombrie 1940. A recidivat, in aceiasi colaborare, cu revista LUMINA 1946.

Debuteaza in muzica usoara in 1956 cu NOAPTE ALBA, pe versuri de Eugen Mirea. Adevarata lansare in creatie are loc zece ani mai tarziu cu CANTECUL VANTULUI. A compus muzica pe versurile unora, a scris versuri pe muzica altora, dar in majoritatea cantecelor sale a fost creatorul total. L-au cantat, din tot sufletul, Mihaela Mihai si Sergiu Cioiu.

Legatura dintre Alexandru Mandy si Constantin Brancusi este profunda. La varsta de 20 de ani, frecventand cenaclul Elenei Farago din Craiova, ia contact cu creatia geniului de la Hobita. Mentori i-au fost profesorii Nicolescu Plopsor si Vasile Paleolog. Cu modestia care il caracterizeaza ascunde faptul ca si datorita deciziei lui, in deceniu sase, "Coloana fara sfarsit" nu a fost demolata cu tractorul. Alaturi de Coloana, "Masa tacerii", "Poarta sarutului" si ulterior "Maiastra" au fost eternizate si in cantecele sale.

Conectarea compozitorului cu pamantul natal este mult mai profunda. Astfel, in 1966 apare "Glasul tau", un omagiu inegalabilei Maria Tanase. De asemenea, "Cantec pentru bradul meu", "Sorcova", "Tudore", "Un grai, o vatra, un isvor" sunt doar cateva repere ale spiritualitatii sale romanesti.

Acum, cateva cuvinte despre evreul Alexandru Mandy. In 1996, Editura Hasefer a scos culegerea "Cantece ale unor compozitori evrei din Romania". Numele prietenului meu apare in dreptul a cinci piese. La primele doua ("Urare de purim" si "Cantec pentru mama&quot a scris versurile pe muzica lui Misu Iancu. La urmatoarele trei este, ca de obicei, autor total: "E purim, hagsameah", "Decalog" si "Ierusalim". Acest cantec a fost creat ca un omagiu adus celor 11 sportivi israelieni omorati la Olimpiada de la Munchen. El a fost lansat si premiat la Ierusalim.

Nenumarate distinctii au onorat creatia lui Alexandru Mandy. Inca din 1966, la Festivalul de la Mamaia primeste Premiul Litoralului pentru "Cantecul vantului" si mentiune pentru "Primul loc pe pamant". Tot aici va primi in anul 2000 Premiul de excelenta, iar un an mai tarziu, tot Premiul de excelenta i-a fost acordat de Ministerul Culturii si Cultelor. "Coloana fara sfarsit" si "Sub un petec de cer" au fost onorate cu premiul Uniunii Compozitorilor. Pentru intreaga sa activitate a fost distins de revista "Actualitatea muzicala", precum si de catre Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, care i-a acordat diploma de excelenta "Iosif Sava". De asemenea, a fost unul dintre laureatii primei "Gale a muzicii usoare romanesti". Cu aceasta ocazie, Mihaela Mihai a interpretat, in premiera romaneasca, cantecul "Ierusalim".

Pentru bucuria pe care ai adus-o sufletului si mintii mele, maestre, ITI MULTUMESC.

Ad mea ve esrim.

Pentru cei care doresc sa il felicite direct: str.Paleologu nr. 4, ap.8, Bucuresti cod 023956, tel.3138374.
sus
adora

Senior member
62 mesaje

CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 7 sep 2004 15:42 de adora

sunt putine trupe care au versuri bune, care transmita ceva... mi se par versuri de calitate cele de la VAMA VECHE, PRAF IN OCHI, Ca$$a LOCO... mai sunt poate si altele dar nu-mi vin acum in minte... cele mai nasoale mi se par fizz,andreea balan,bordo,candy adik majoritatea melodiilor romanesti
sus
shorty

Expert member
576 mesaje

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 8 sep 2004 12:33 de shorty

Versuri interesante are Ada Milea ...coloana sonora shi vocea ma duc cu gandul la un dezechilibrat mintal, dar versurile , mai toate cu tenta politica, sunt inteligent alese. Ii face de tot kkt-ul pe politicieni in cateva cantece . Brava ei!
sus
EMINEM

Veteran member
340 mesaje

Re: Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 8 sep 2004 15:24 de EMINEM

cine mai vace versury bune in zylele noastre . toate sunt pline de gresheli shi nu au nici un intzeles . nu mai vb. de fizz shi ooops care nici nu shtiu sa lege doua cuvinte . o-zone au nishte versuri simple ... eu cred ca cele mai " bune " versuri sunt cele ale melodiilor hip - hop , macar ele " transmit ' ceva prin versuri . au un intzeles .
sus
ametzeala

Veteran member
155 mesaje

Re: Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 8 sep 2004 16:00 de ametzeala

Ada Milea imi place si mie ,imi pare foarte interesanta iar versurile sale te pun chiar pe ganduri.O alta trupa care are versuri dragutze este Taxi si tzapinarii suna bine,sau cel putzin mie nu`mi displac shi se vede ca se mai gandesc shi la versuri.
sus
smalex

Guest

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 8 sep 2004 21:14 de smalex

Daca vrei versuri bune te trimit sa asculti niste rock,folk...pacolo,dar in nici un caz Praf in ochi ,care sunt lipsiti de originalitate+alte formatii dastea periculoase eu stiu ...Zoom-parca rock zic eu ca ,canta.Pt mine o melodie buna tre sa aiba versuri si sunet care sa se imbine la fix pt a iesi ceva. Astfel de muzica se gasesc si la formatii ca:U2(cei mai belea),Ocs(recomand -dezorientat-) ,Vama veche,Vdv(recomand-fenomental) +una ,doua,3,4 de pa'colo, mai sunt da' m-am plictisit sa scriu.
sus
Motan

Expert member
1241 mesaje

Re: Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 15 sep 2004 14:35 de Motan

In mod normal, melodiile unui artist sau ale unei trupe sunt compuse de el insusi (sau de membrii trupei) - referindu-ma aici la text. Partea instrumentala trebuie si ea compusa tot de cel care canta.

Daca lucrurile nu se intampla asa (si la noi - ca la nimeni - nu se intampla foarte des asta), MESAJUL transmis este INEXISTENT. Pentru ca cine canta trebuie sa-si exprimele sentimentele, trairile proprii, nu pe-ale altora.

In Rromania exista "artisti" specializati care fac cantece pentru altii, cu versuri si muzica fara nici o profunzime, deci fara nici un mesaj. De-aia, cea mai mare parte a muzicii rromanesti (Fizzosul, Blondi km. 6, Laguna, Akcentii, Ozonii, M. Muga, Coorina, Pasha CapsoMan, si multi alti afoni ca ei) se afla acolo unde se afla (pe TV K-Lumea, adica)...
sus
jamelia

Senior member
60 mesaje

Re: Re: Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 24 aug 2008 21:13 de jamelia

Eu sunt sigura k exista calitate insa nu sunt prea multi care sa arate lucrul asta!..........
sus
chris72ro

Newbie
7 mesaje

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 18 iun 2010 10:21 de chris72ro



Versurile sunt foarte importante. (...)
Pentru bucuria pe care ai adus-o sufletului si mintii mele, maestre, ITI MULTUMESC.



Intr-adevar,din anii '80 de cand am cumparat un vinil de autor cu muzica sa, am ramas un admirator al muzicii minunatului compozitor-poet, A.Mandy.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Tot ce pot spune este : cuvantul inalta, si zideste,daca are pe cine..
http://www.trilulilu.ro/chris72ro/6675af15a81dc5
http://www.trilulilu.ro/chris72ro/ffbb317cb5e067
http://www.trilulilu.ro/chris72ro/d0835fdf785038


Editat de chris72ro pe 18 iun 2010 13:05
sus
chris72ro

Newbie
7 mesaje

Re: CALITATEA VERSURILOR.



scris pe 18 iun 2010 10:25 de chris72ro

n-am inteles de ce aceeasi postare apare de 2ori..


Editat de chris72ro pe 18 iun 2010 13:08
sus
Pagina: 1

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

118 vizitatori si 0 membri acum pe site