www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Forum > Artisti debutanti > N-ai bani, nu canti?

Pagina: 1 2 inapoi

dark2snap

Newbie
24 mesaje

salutare



scris pe 16 iul 2009 14:51 de dark2snap

Am urmarit dialogul vostru pana acum si nu pot fi decat de partea alora care sustin varianta "fara bani".Pai magarii care castiga bani lansand rahaturi si pentru ca sunt racniti in gura mare prin cluburi "Si Acuuuuum DDEEEEJaaaay Vomaaaa" si atunci kinderii tunsi toti la fel urla Da Daaa asta e ...si "uai ce ne-am distrat". E plina tara de DJ care nu stiu nici gama sol minor dar castiga bani...ori castigatu asta de bani pe vrajeala,duce la un fenomen in lant..gagicutzele cred ca tre sa le dea bani la DJ sau la de-astia cu studio...ca sa ajunga artiste...Dj-ii plini de bani,spaguiesc,au "prieteni",baietzasi,intrari pe la radio-uri sau Tv ..si asa ajung pe sticla sau ma rog,la public..Toooti retardatii gen Smiley sau Anal Esko...Chiar si din asa-zisii rockeri,desi nu ma prea intereseaza subiectu,din partea mea sa faca toti gripa porcina ca nu le am treaba, ca sa ajungi sa te cheme PSD-ii la toate concertele (ex.Voltaj) trebuie sa fi bogat in Cluj,sa faci un cadou,sa duci o sticla de ceva,sa apari intamplator la o sindrofie de bogati...etc.
Si da, DjTom...muzica romaneasca e proasta...proasta...ca lemnu! Asta in primul rand pentru ca romanii sunt indobitociti de astia cu bani,adica fie o piesa naspa...ti-o promoveaza si ti-o baga pe gat pana o accepti..si in creierul tau se cuibareste ideea ca X e artist si canta melodia Y.. Al doilea motiv pentru care noi nu scoatem muzica de calitate e faptul ca noi suntem si negri de ghettou,si tigani balcanici,si rockeri culti sau filozofi de votka la Vama Veche,si Beyonce,si Euro-Danceri, si nemti Techno si de toate...Pana nu vor disparea indivizii astia care chiar cred ca Pantelimonu e un fel de Bronx si el e penibil cu lantzuge si cu saluturile West Coast,cand daca deschide gura are un akshient di Botsheni, ori unu de-a nost,gin Viile Ciresoaiei judyetzu Cluj....nu vor disparea nici talharii gen Moga care sa faca RNB de Alba-Iulia si sa ti-l si bage pe trustul PRO pana crezi ca e bun...
Mai vorbim! Va salut!
sus
Predicator

Junior member
43 mesaje

Re: salutare



scris pe 18 iul 2009 09:50 de Predicator

foarte bine spus. numai ca una din observatii mi s-a parut de departe cea mai subtila. asta:

fie o piesa naspa...ti-o promoveaza si ti-o baga pe gat pana o accepti.


exact, orice porcarie, daca are un sunet decent facut in studio, poate ajunge hit numai pentru simplul motiv ca este repetata pana cand creierul obosete si o accepta. e ca la tortura: te bate pana zici ca el.

asa, ca, degeaba ai o voce superba, degeaba esti un compozitor bun sau artist genial. nu poti trece de acesti oameni de studio care se tem ca de dracu de calitate. in termeni mai clari e vorba de, nici mai mult nici mai putin decat, cenzura. A CALITATII. asta e principala prostitutie despre care vorbim aici.

acest lucru nenoroceste sistemul facandu-l sa produca numai muzica de doi bani. de aceea trebuie schimbate mentalitatile. dar evident ca sistemul din proprie initiativa nu o va face. treaba trebuie facuta de artisti. mai ales cei care sunt buni si inteleg ca au de castigat daca vor strange randurile, adica de cei care au ce constientiza.

dificultatea cea mare este aceea ca de o parte este sistemul, complex, numeros, puternic, iar de cealalta artistul, singur, coplesit, terorizat chiar in fata acestui edificiu monumental. e, in momentul asta trebuie creata o forta de opozitie care sa echilibreze situatia. aceasta este muzica independenta.


Editat de Predicator pe 18 iul 2009 09:52
sus
dark2snap

Newbie
24 mesaje

Re



scris pe 18 iul 2009 20:02 de dark2snap

Ma aflu in exact aceasta situatie...si sunt revoltat...normal...sunt chiar cu tentinte violent-revolutionare pe tema asta...
Stiu mai multa muzica decat 98% din artistii romani...si am si un cunoscut care nu cunoaste notele deloc dar o avut bani de scule si face mii de euro pe luna...
eu am in calc si in cap zeci si sute de proiecte interesante...unele mai spre comercial,altele ba!...si ai dreptate si in ce priveste lipsa muzicii independente.In alte tari baietii care fac muzica acasa...asa ca mine...ori si-au luat instrumente si canta intr-un beci,se gasesc,se combina...injgheaba o trupa mai de doamne-ajuta...si din toti independentii,studio-urile sau casele aleg pe cei mai buni si-i promoveaza...la noi nu exista fenomenul...selectia se face din cei cu bani,din nepoti,fini si nasi...e ca la sport...In NBA,trebuie sa joci in campionatu facultatilor...tu fiind la medicina...daca joci bine baschet,semnezi cu Lakers..La noi se iau copiii de mici si se indobitocesc intru sport,si care-si rup picioarele raman si ne-sportivi si prosti de nu pot deschide gura...asa si aici...o tipa care canta bine pentru ca stie muzica si are talent,a urmarit soliste mari de-a lungul vremii,a incercat sa le imite,si-a studiat inflexiunile si posibilitatile vocale...daca da un interviu nu e ca Andrea Antonescu...saraca de ea...Luata de taticul Balan si pusa pe scena ca avea glas de tiganca batrana la 13 ani...
Ce calitati sa cauti la artistii astia? Eu sunt anti-rock...dar uite ca trupele ramase de pe vremuri, cand nu exista mafia asta si fenomenele ciudate...au valoare si nu ti-ar fi rusine sa te afisezi cu Iris nici la Londra...Am povestit in timp cu de-astia ca mine...care fac muzica pe calc...toti sunt "minimalisti"..oare de ce?? ca asa e acuma curentu...Si cam atat despre cultura muzicala...cand ajungi la "asta se face acuma"...ce mare artist mai esti? unde e mintea aia geniala sau ascederea artistului din conditia umana?
sus
DjSunSattva

Veteran member
302 mesaje

Re: Re



scris pe 19 iul 2009 02:03 de DjSunSattva

sus
dark2snap

Newbie
24 mesaje

Re: Re



scris pe 19 iul 2009 03:11 de dark2snap

Amice,nu e vorba deloc de smiorcaiala,la aia sunteit buni voi,gay-ii,digeii, efeminatii,alea-alea..Daca vorbesti de transpiratie,afla ca toti cei care sunt cu adevarat buni au traspirat si transpira din greu.Iar faptul ca tre sa fi prost sa fi fericit e foarte adevarat...Chiar azi am fost intr-un club..acolo toti se dau multumiti si veseli...asta e la moda sau ceva..Trebuie mereu sa zici ca toate-s bune,sa te dai optimist ...desi majoritatea dintre aia erau distrusi..niste fatalai la care BMW-ul e singura calitate..Crede-ma,pot sa fac bani din muzica mai multi decat fac hotii de la studio-uri...doar ca succesul nu se masoara in bani !! Si nu doresc sa ma prostituez muzical pentru banii aia,cum fac mai toti...daca esti DJ atunci stii cum e...ai duminica treaba,la manele...ai vinerea...la retro...sambata la hituri si radio-friendly...ziua in care sa ai tu cuvantul tau care e?Cunosc si eu mai multi DJ...cunosc chiar si DJ care stiu muzica...in general istoria muzicii,cultura,epoci,de ce asa si pe dincolo...nu ma refer la armonie sau contrapunct..si aia tot zic ca e prostitutie pe bani..E o diferenta mare la noi in tara intre a face muzica buna si a fi cunoscut...uriasa!! De asta suntem noi nemultumiti,nu ca n-am bani sa beau un pepsi...Nu ca nu vand muzica la noi in tara...N-am nici ce asculta..La folositu timpului productiv...acuma ce sa zic...daca stau 8-10 ore pe zi la muzica si in pauza mai scriu si aici un sfert de ora...nu cred ca pierd mare lucru...si toti care stau peste 4-5-6 ore si studiaza progreseaza fantastic...valabil si la mine...de la prima piesa la ultima e diferenta ca de la Akcent la Schiller...Iar daca stiu eu muzica mai mult decat 98% si nu sunt cunoscut...nu inseamna ca eu sunt prost...poate cei care trebuie sa ma evalueze...ca daca la Sony Romania au 3 burtosi cu berea in bot care au functiile alea castigate pe felatii sau la poker...normal ca poti sa trimiti demo-uri pana maine...la nivelul de cultura muzicala de la noi,Michael Jackson ar fi murit inginer...si nu de sunet.
sus
Pagina: 1 2 inapoi

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

107 vizitatori si 0 membri acum pe site