www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog (de) neinteles > despre mantuirea sufletului

habarnam / joi, 10 ian 2008
 

despre mantuirea sufletului



Exista momente cand stau si cujet daca oamenii care cad prada unor astfel de demersuri muzicale nu ar trebui mai degraba tratati medical decat criticati. Adica e una sa faci versuri proaste, sa uiti pasii de dans, sa copiezi melodii, sa faci playback, sa nu porti chiloti cand mergi la emisiuni televizate sau sa uiti pasii de dans in timp ce faci playback fara chiloti intr-o emisiune televizata. Sa fim seriosi, se poate intampla oricui.

 

Este de neinteles pentru mine ce se intampla in videoclipul de mai sus. Cum a aparut el? Ce minte bolnava si privata de medicatie a dospit acest demers artistic? Parintii sai spirituali, compozitorul, textierul, talentatul interpret, regizorul, scenaristul, nu au simtit oare obligatia morala de a-l distruge inainte sa vada lumina zilei?

 

Aparent nu.

 

Tanarul dar experimentatul artist Rechinu (Omul Zapezilor) ne impartaseste din intelepciunea sa dobandita probabil intr-un penitenciar fara nume. Acolo, cum era de asteptat, l-a descoperit pe Dumnezeu, stabilind o relatie trainica si directa cu acesta. Profetul ne transmite mesajul divin in cele 3:50 minute de groaza ale piesei. Rezumam cele 3 teme esentiale:

  • Mila pentru patimile lui Iisus din care deducem identificarea artistului cu Mantuitorul
  • Lupta pentru supravietuire
  • Viata e grea dar Domnul e alaturi de tine

 

Piesa incepe cu o incantatie din al carei soc eu mi-am revenit abia pe la refren. Refren plin de intelepciune batranesca in care ascetul Rechinu ne explica ce a inteles el din ortodoxism:

 

Decat 4 scanduri si un cui

Asta e averea omului

E tot ce ia din lumea lui

 

Pe alocuri, profetul Rechinu gandeste mai repede decat poate vorbi, asa ca e dificil sa-i identificam drama. Un lucru e cert, viata e grea, foarte grea. Uneori nu e bine sa fii caine, alteori trebuie sa lupti pentru a invinge dificultatile insurmontabile ale vietii. Pericolul esecului pandeste la tot pasul. Din nefericire Rechinu nu-l identifica si pe cel al penibilului.

 

Piesa este criptica, mesajul religios-pacifist, cu tente mistico-morbide. Licentele poetice abunda iar piesa are cateva stopuri dramatice, cat sa te pregatesti sufleteste pentru strofa urmatoare, unde sigur il vom intalni pe Doamne-Doamne.

 

De remarcat timbrul gutural dar capabil de inflexiuni pre-adolescentine. Uneori, spre deliciul fanilor, Rechinu maraie, geme si ne gratuleaza cu artificiile vocale ce l-au consacrat: lungirea tanguitoare a ultimei silabe in incercarea esuata de a canta. Din fericire, valoarea lui de hip hoper divin nu-i permite sa cante. El ne graieste doar.

 

Videoclipul este filmat (pe pelicula!) intr-un pitoresc atelier de sicrie, in codrii din The Blair Witch Project, intercalandu-se imagini a la Negura Bunget cu codrii patriei, norii patriei, bisericile patriei, clopotele si crucea patriei. Rechinu este imbracat evident in negru, deoarece e trist pentru ca viata e grea, fiind dotat si cu un parpalac de piele, tot negru, pentru prestanta. Lantul de aur de la gat si crucea luminata din Busteni sunt singurele pete de lumina si culoare in aceasta atmosfera mai degraba satanista.

 

In finalul videoclipului deslusim in lumina apusului conturul spatelui bine lucrat al Vizionarului Rechinu ce paraseste aceasta lume cruda ce nu l-a inteles. Astept cu nerabdare noi hituri.

 




loading...

5 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
11-01-2008 04:18 de webmaster

Trebuie sa recunosc rusinat ca pana acum nu auzisem de talentul asta mioritic... apropo de asta, de unde a aparut el?

Cred ca prin Rechinu, lumea manelelor a pierdut un mare talent, putea fi un al doilea Liviu Guta daca nu o lua pe drumul "hip-hop-ului"... dar daca asta a fost chemarea lui... cu gustul omului nu te joci.

 
11-01-2008 11:13 de dianavlase

Stiu clipul, l-am vazzut pe youtube acu mai bine de un an, jur ca se creaza o dependenta acolo, este atat de prost incat nu crezi ochilor, si vrei sa mai vezi odata, si inca odata...deci da, vaiii cata dreptate ai...

 
12-01-2008 00:19 de adelina1992

ha,ha ,ha!!asta mai lipsea:crestinimsul si povestea Mantuitorului pe ritmuri de hip-hop!anonimul asta(ca eu nu l-am mai vazut pana acum) nu vede ce caraghios e??(aproape grotesc)si totusi, provoaca rasul...cred ca cineva si-a baut joc de el lansandu-i "piesa" aceasta...maine,poimaine,poate apare si o manea pe tema asta!glumeam...sper sa nu!

 
13-01-2008 17:32 de Anders

Observ din comentariile voastre ca sunteti cam.....fara minte,nebuni...adica voi criticati pe altul,dar nu vedeti barna din ochii vostrii?Sunt sigur ca voi produce-ti prostii mai mari decat ala!

 
13-01-2008 17:54 de habarnam

stii, e foarte greu sa te ia cineva in serios cand nu le ai cu gramatica limbii romane. indiferent ce 'produce-m'noi, bun sau rau, ala tot nu stie sa cante.

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

122 vizitatori si 0 membri acum pe site