www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog-ul Alexandrei Ungureanu > ...bitter-sweet memories (o sa-mi treaca dispozitia prea melancolica, e de la ger si prea mult stat in casa:)...)

alexandraungureanu / sâmbătă, 12 ian 2008

...bitter-sweet memories (o sa-mi treaca dispozitia prea melancolica, e de la ger si prea mult stat in casa:)...)

De curand am primit vizita unui specialist in feng shui cu care am povestit si de la care am aflat ca nu e bine sa te atasezi de lucruri...e suficient sa te bucuri de ele pe moment, eventual sa le faci o fotografie si se te lipsesti de lucrurile de prisos... Ce-i drept, am constatat ca in ultima vreme asa am si procedat, din dorinta de a avea cat mai mult spatiu, am evitat aglomerarea de lucruri care nu aveau o utilitate clara. Cu toatea astea, cautand prin cutiile cu < amintiri > de acasa de la Onesti, am descoperit cu bucurie si cu un zambet duios in colul gurii o multime de obiecte care spun povesti legate de micile mele pasiuni de copil curios, de oamenii cu care am interactionat in timp, oameni dragi sau de la care am avut mult de invatat, si mai ales lucruri care imi amintesc de dragostea mea pentru muzica, de evolutia mea si de intamplari care m-au adus pana la urma in fata voastra, asa cum ma prezint eu astazi...Multe dintre aceste povesti raman vii pentru totdeauna in sufletul meu, altele riscau sa intre in umbra uitarii, si mi-a facut placere sa mi le reamintesc...Iar lucrurile cu adevarat importante pentru mine sunt aceste < nimicuri >, lucruri fara importanta pecuniara, dar inestimabile pentru incarcatura emotionala pe care o poarta...

Am inceput sa cant descoperind muzica ce rasuna din vechiul pick-up rusesc al familiei, ai mei, mari melomani, avand o colectie impresionanta de viniluri , mai ales cu artistii romani ai vremii. Dintre toti, o ascultam cu fascinatie pe Angela Similea. Inca de pe la 6 ani ii cunosteam toate melodiile, deja dadeam < reprezentatii > pentru vecinii de pe scara cantand piese din repertoriul ei . Vedeam in ea, mai mult decat un artist, o regina, un personaj de poveste, fara s-o cunosc, era prezenta feminina care mi-a marcat copilaria, dupa mama mea, si care mi-a deschis drumul catre muzica. Am pastrat discurile de vinil peste timp, desi pick-up-ul rusesc nu mai functioneaza de ceva vreme si mi-e dor de acel sunet desuet, departe de claritatea sistemelor ultramoderne.

Ideile mele legate de costumatia de scena au evoluat dramatic in timp. Acum am stilist cu care ma sfatuiesc, cant o muzica energica si caut mai mult decat niste haine - o imagine si un stil cu atitudine, care sa ma reprezinte si sa ma ajute sa transmit mesajul meu celor care ma urmaresc. Multa vreme insa, stilistul meu a fost mama. Ea avea o multime de idei, dorindu-si mereu sa ma vada deosebit imbracata fata de fetitele de varsta mea. Am pastrat una dintre primele mele tinute de spectacol, o fustita roz cu dantela si un bolero, tot roz, din material matlasat, in care cantam extrem de emotionata, la 6 ani si ceva , la prima serbare din curtea scolii, cu parul strans in coada si prins in funda mare, alba. Piesa de rezistenta de pe vremea aceea se intitula "sunt mic cat un nasturas"...:))

Am intrat in Televiziunea Romana, pe cand aveam 12 ani, ca intr-un loc sacru. Urma sa se intample prima mea aparitie pe postul national de televiziune, un eveniment fabulos pentru mine. Imi cultivasem un respect deosebit pentru aceasta institutie, inainte de "invazia" posturilor asa-zise comerciale. Ii urmaream pe artistii vremurilor de demult, cantareti, actori, in momente pregatite meticulos, cu daruire, auzisem de marii regizori, Bocanet, Vornicu si visam sa particip la evenimentele aflate atunci in vizorul tuturor, festivalul de la Mamaia, Cerbul de Aur. Dar debutul mi l-am facut la emisiunea pentru copii "Ba da, ba nu", prezentata atunci de Anca Turcasiu si Mihai Constantinescu, cantand o piesa a regretatului Dinu Giurgiu. Am primit mascota emisiunii, un ursulet, si un tricou cu sigla emisiunii, lucruri pe care le-am pastrat cu drag peste ani.

De mica am inceput sa particip la festivaluri si concursuri, fiind atunci una dintre caile de afirmare pentru un tanar solist. Am adunat premii si trofee, fiecare inmagazinand luni de munca si emotii, la un moment dat aproape distructive pentru mine si parintii mei, care ma insoteau mereu si se implicau total in activitatea mea de atunci. Cel mai drag premiu, in schimb, este unul recent, care semnifica mai mult decat o sentinta data de un juriu - e dragostea si recunoasterea din partea publicului caruia ne adresam , eu si colegii mei de la Crush. Am primit la gala din 2007,din partea Radio Romania Actualitati, premiul pentru cea mai difuzata piesa a anului 2006, o piesa iubita si ceruta de ascultatori, "Aprinde dragostea" si pastrez la loc de cinste in casa mea acest trofeu, de altfel si primul in activitatea trupei Crush+Alexandra.




loading...

12 comentarii comentarii. Posteaza un comentariu

 
13-01-2008 14:49 de Adi_Crusher

F. frumos tot ce ai scris Alex. Ma bucur ca ti-ai deschis sufletul si ai exprimat tot ce simti. Sper ca toti cei care citesc mesajele tale sa simta profunzimea si sinceritatea cu care ai scris. Fanii cu siguranta vor simti si vor fi f. fericiti.
Eu vreau sa spun ca incetul cu incetul o descopar pe Alexandra Ungureanu, o Alexandra pe care putini reusesc sa o cunoasca cu adevarat asa cum este, adica cum esti tu, o fiinta nobila, extrem de modesta si sincera, care a muncit mult pana sa ajunga si sa isi ocupe locul bine meritat. Gandindu-ma si urmarindo pe Alexandra de acum, ma conving mai mult ca succesul se castiga in timp, si nu peste noapte, asa cum se intampla de multe ori in ziua de azi. Si e trist ca se intampla asa.
Alexandra Ungureanu este printre putini artisti adevarati care poate fi numita ARTISTA cu adevarat si care merita toata stima, aprecierea si iubirea publicului care stie sa aprecieze adevaratele valori.

TE IUBIM, ITI MULTUMIM SI VOM FI ALATURI DE TINE PT. TOTDEAUNA,ALEX ! Vorbesc in numele fanilor dar si in numele meu. Evident.

www.crush.ro/forum

 
15-01-2008 22:07 de adda

Buna Alexandra!! In primul rand vrea sa iti multumesc pentru ca ne-ai dedicat o parte din timpul tau pretios pentru a ne povesti lucruri pe care nu cu totii le stiam, ma bucur mult ca esti asa cum am crezut de la inceput, nu doar o cantareata deosebita ci si o persoana deosebita care stie sa se faca placuta! Pentru mine esti cantareata no.1, te apreciez mult pentru talentul si felul tau de a fi! Imi place foarte mult modul tau de a gandi, se vede ca esti foarte matura cu un suflet mare! Suntem mandri de tine, Alexandra!

Pupici!

 
19-01-2008 00:59 de morph

super fata! super modesta! si super de treaba! super alex!!!!

 
20-01-2008 13:43 de Mirela Mirela

Buna.Iti multumesc pentru ca ti-ai facut putin timp pentru a ne scrie cateceva despre tine si ca ai accepptat sa ne spui cateceva despre tine.Te felicit pentru tot ce ai facut pana acum si pentru ceea ce faci..Vad ca esti o fata foarte ambitioasa si stii ce vrei de la viata.Ai o voce de aur.E un dar de la Dumnezeu.Iti urez in continuare sa ai mult succes alturi de baieti.Formati o echipa cea mai tare.Sa ramaneti tot asa.Multi pupici dulci)

 
08-02-2008 13:56 de lucy777

Super voce, super modesta. Cea mai buna voce din Romania.

 
08-02-2008 13:57 de lucy777

Super voce, super modesta. Cea mai buna voce din Romania.

 
01-07-2008 09:29 de MaxHim

Am citit cu emotie gandurile, sau poate mai precis , starea de spirit asternute de tine pe aceasta pagina.
Spun cu emotie pentru ca, la fel ca si tie, acele &quot;nimicuri&quot; imi faceau si mie fericita copilaria; mi-au marcat pasii de mai tarziu si acum ma fac sa zambesc si sa-mi aduc aminte cu placere de diferite momente din viata mea.
Orice s-ar spune Alexandra eu raman la parerea ca e bine sa pastram mereu in sufletul nostru o particica din copilarie. si sa nu uitam ca aceea particica ne poate influenta in mod miraculos multe cai in viata.
Pentru ca spre ex. onestitatea, simplitatea, inocenta si dragostea fata de lucrurile frumoase vin invatate din copilarie,nu-i asa?
Ne povestesti chiar tui despre pick-up-ul vechi, discuri de vyni,l si maretia muzicii pe care o ascultai atunci. Orice lucru bun din copilarie ne poate duce mai departe si, mai mult, ne poate da putere sa ne indeplinim visele.
Eu zic ca e un om fericit acela care duce cu el mai departe lucrurile frumoase dobandite si invatate in copilarie.
Cat despre maestrul in fen shui, ii dau si lui dreptate: e bine sa lasi in urma DOAR lucrurile care nu-ti mai folosesc.
MULTUMESC Alexandra pentru tot ce ai scris aici, pentru ca ai reusit sa ne faci sa intoarcem peste umar macar o privire asupra copilariei, sa cugetam asupra &quot;nimicurilor&quot; care ne fac totusi viata frumoasa...cu siguranta nu sunt singurul, ce zici Adi? .
MULTUMESC Alexa pentru ca ... existi si ne incanti cu muzica si prezenta ta.
Multe succese iti doresc.
ASTEPTAM CU NERABDARE SA REVII PE BLOG!
Cu sinceritate,
MaxHim

PS.: ..DACA esti totusi curioasa,ai timp evident, si iti face placere sa afli cine e ...Max Him da o cautare in google.com
Te asigur ca tot de muzica e vorba.

 
18-08-2008 07:02 de Ana

Draga Alexandra,

M-am bucurat tare mult sa vad ca te-ai maturizat intr-o interpreta valoroasa si o persoana frumoasa. E minunat sa vezi ca ti-ai pastrat modestia si simplitatea din anii de scoala si ca ai stiut sa iti folosesti harul sa bucuri publicul. Bravo tie si tine-o tot asa!

 
31-08-2008 14:50 de adi

blog oficial ALEXANDRA

www.alexandraungureanu.ro/blog

 
20-09-2008 01:37 de adrianlepadatu

Blog Official Alexandra Ungureanu:
www.alexandraungureanu.ro/blog

 
10-11-2008 01:44 de mariusntoader

Buna Alexandra !
Felicitari pentru noua ta trupa cu care canti Rock ! Te-am remarcat inca din perioada Sistem si de la aparitiile cu ochelarii "Anastacia",cand le spuneam tuturor cunoscutilor ca ai cea mai "sexy" si cea mai calda voce feminina din Romania!!...Cu timpul,ai evoluat extraordinar,devenind solista cu cea mai buna voce...M-au impresionat gandurile tale pline de pasiune asternute pe blog dar si comentariile de bun simt ale prietenilor nostri.Mi-as dori din partea ta mult mai mult tupeu,mai multa indrazneala in ati promova cu certitudine valoarea si talentul,inconten-stabile...desi stiu ca prin firea ta vrei sa lasi ca lucrurile(bune)sa vina de la sine,printr-o munca sustinuta...spre deosebire de ceea ce se-ntampla de ceva vreme in showbizul nostru,cand sunt promovate tot felul de personaje false,nonvalori,doar cu un scop pur comercial legat de audienta & tiraj!
Ma bucur ca treci printr-o perioada de mare succes si
astept cu nerabdare noile tale creatii si aparitii live si de ce nu,sa concertezi la Campulung-Muscel sau Pitesti .Iti doresc multa sanatate,inspiratie si numai reusite in frumoasa ta cariera artistica...pt ca,asa cum spunea acum vre-o 10 ani regretatul Fl. Pittis la Festivalul Posada Rock ,"...artistul trebuie sa fie un producator de bucurie pentru spectator...!"
Cu multa simpatie ,
Dj Tom

 
04-04-2009 20:09 de DANAP

salut!
http://danap.abog.ro

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

141 vizitatori si 0 membri acum pe site