www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Critica muzicala > Stii cate imnuri oficiale are Cupa Mondiala 2010?

feble / joi, 24 iun 2010
wcup waka

O data la patru ani, Cupa Mondiala de Fotbal aduce in lumina reflectoarelor nu doar talente sportive, ci si talente ale muzicii, pentru ca un eveniment de amploare este incomplet fara note muzicale. Controversele nu lipsesc insa nici de aceasta data. Daca pana acum se critica numarul in scadere al pieselor de promovare ale participantilor, 2010 pare sa aiba mai multe raspunsuri la intrebarea: care este imnul oficial al Campionatului?



Motivele acestei confuzii tin de preferintele stilului muzical, de popularitatea interpretului, de profunzimea mesajului, dar mai ales de promovarea materialului.

Titulatura de imn sau melodie oficiala oferita subiectiv de reprezentantii media uneia din piesele special compuse pentru competitia din Africa, a creat confuzii in randul publicului.

Melodiile care se invart pe podium sunt urmatoarele: "Waka Waka (This Time For Africa)"- Shakira, "Wavin` Flag"- K`naan si David Bisbal si "Sign Of A Victory"- R. Kelly. Ele celebreaza cultura vibranta a primului campionat organizat in Africa si impartasesc prin videoclipuri traditiile africane, integrand cultura africana in multiculuralitatea globala.

Cee ce poate nu ati aflat inca este ca fiecare piesa a primit o semnificatie, pentru ca punctul comun al creatiilor sa fie iubirea pentru fotbal, implicit pentru muzica, si nu lupta pentru suprematia muzicala. Prin urmare, aveti mai jos lista unui top 10 al pieselor reprezentative pentru World Cup 2010 si particularitatile lor.

Shakira - "Waka Waka (This Time for Africa)"- aleasa de FIFA ca imn official al World Cup 2010, piesa este interpretata cu grupul sud african Freshlyground. Pentru cei care nu stiu inca, "Waka waka" este echivalentul lui "Do it". (waka - a inainta muncind)



K'Naan - "Wavin' Flag"- tema oficiala a Coca Cola pentru Cupa Mondiala, interpretata de somalezul K`Naan si debut direct pe locul 1 in topul canadian.



R. Kelly - "Sign Of a Victory"- melodie aleasa ca unul dintre imnurile oficiale FIFA pentru Cupa Mondiala, a fost interpretata alaturi de Grupul Soweto in deschiderea concertului care a dat startul ceremoniile din Africa.



Akon featuring Keri Hilson - "Oh Africa" - lansata ca single caritabil pentru copiii nevoiasi din Africa, melodia a fost adoptata de Pepsi drept imnul lor pentru Cupa Mondiala 2010.



Kelly Rowland featuring Rhythm of Africa United - "Everywhere You Go" - numita "imn oficial" de MTN Group, cel mai mare operator telefonic african.



Pitbull, TKZee si Dario G - "Game On" - piesa mascotei Campionatului si are influente africane (TKZee), latine (Pitbull) si europene (Dario G).



Shout for England featuring Dizzee Rascal and James Corden - "Shout" - materialul inspirat de "Shout" a formatiei Tears for Fears, a reusit sa debuteze in topul UK pe locul 1.



Weezer - "Represent" - piesa compusa pentru a sprijini echipa US, mai ales pentru ca Rivers Cuom, solistul formatiei este un fan inrait al acesteia.



The Squad - "3 Lions 2010" - cunoscuta inca din 1996 drept o melodie de success adecvata fiecarei editii a Cupei Mondiale si are un mesaj profund: "Fotbalul vine acasa".



Till Bronner , Hugh Masekela si Livingston - "Win the World" - ton pacifist cu acorduri de jazz, dat fiinda faptul ca Till Bronner si Hugh Masekela sunt trompetisti.



Lupta pentru Cupa atrage dupa sine o competitie muzicala. Motivatia este puternica, piesele avand parte de o foarte buna promovare in intreaga lume. Artisti castiga noi fani prin prisma piesei interpretate si prin disponibilitatea imbratisarii muzicii, mult mai mare in situatia de fata: cantarea sentimentului competitiv in sportul care se bucura de cea mai mare popularitate - fotbalul.

Campionatul este deasemenea o oportunitate de lansare pentru incepatori. Acestia isi pun bazele in popularitatea temei fotbalistice care le poate oferi un start in cariera. Un exemplu il reprezinta formatia Rumbar Girls cu "Feel the spirit".



Fie ca suntem sau nu sustinatori ai unei echipe, un lucru este cert: fiecare poate avea imnul sau asociat evenimentului, atat timp cat este patruns de spiritul unitatii mondiale prin muzica.

Ps: nu fi surprins daca vecinul, fan al echipe adverse asculta si el la maxim "Waka Waka"! muzica face din adversari fotbalistici, fani comuni in domeniul portativului.


loading...

7 comentarii. Posteaza un comentariu

 
24-06-2010 21:16 de Spineshivers


 
24-06-2010 21:37 de easycom

Mie chiar imi plac primele trei piese. Cei de la Weezer din pacate s-au prea "inspirat" de la trupa turceasca "Arash". Zic eu ca "Waka Waka" isi merita titlul de imn oficial, o alegere mai buna nici nu cred ca se putea face. Africanii au avut probleme serioase cu saraca Shakira, dar se pare ca pana la urma au trecut peste si bine au facut. Btw... ma doare-n cot de fotbal, dar daca asta inseamna ca se mai produc si piese feine, atunci "long live football!"

 
26-06-2010 23:31 de noc

waka waka merita sa fie titlul cupei mondiale,asta e parerea mae

 
01-07-2010 02:24 de DjTom

VUVUZELA !!!

Ma enerveaza la culme o reclama falsa si mincinoasa de la CocaCola...cu un negrotei zis Milla (falcosu de Andone il stie bine)cum ca ar fi fost el primul care s-a bucurat dupa gol,dansand !?...Pai HAGI dansa machedoneste dupa gol cu multi ani inaintea lui !
Marketing sa se vanda apa colorata si-n Afrika...

 
15-07-2010 17:52 de maximus

Primele 2 melodi sunt foarte bune.. restul mda , se puteam mai mult...

 
31-08-2010 05:45 de Nick

...si aia cu kk-maka mulge vaca!

 
13-10-2010 10:02 de Anonim

primele 2 au fost faine in rest nu >

Alte articole


Relaxxx music

Guetta real job

Romanul muzical al verii: "Bucuresti, capitala europeana a rockului"

Arta, consumism si nonsens

Pitbull: "Romancele sunt curve!" (Video)

Stiluri multiple intr-un singur album, "EPIC" [recenzie album]

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

90 vizitatori si 0 membri acum pe site