www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Articole > Despre sectiunea "Melodii copiate" de pe MuzicaBuna.ro

Aceasta rubrica este cea mai controversata parte a portalului MuzicaBuna.ro. Ne-am propus sa prezentam similaritati intre melodii romanesti actuale si melodii mai vechi si de cele mai multe ori mai bune. Ati fost alaturi de noi ajutandu-ne cu sugestii si dovezi, dar si tragandu-ne de urechi atunci cand am gresit. De aceea vrem sa va multumim, MuzicaBuna.ro n-ar fi ajuns ceea ce este fara sprijinul vostru!

Sectiunea "Melodii copiate" nu doreste sa acuze pe nimeni de plagiat pentru ca nu cred ca avem priceperea si cunostintele necesare in domeniul muzicii pentru a afirma categoric ca o melodie este cu adevarat copiata. Am incercat insa prin dovezile audio sa oferim oamenilor posibilitatea sa-si formeze o parere cat mai obiectiva si sa decida singuri in acest sens.

Marele repros care ne este adus in legatura cu melodiile copiate este acela ca ii punem la un loc pe cei care copiaza cu nerusinare si pe cei ce copiaza cu acte in regula, adica asa-zisele cover-uri si preluari. Intotdeauna am avut o politica foarte controversata in legatura cu cover-urile, fiind criticati de mai multi oameni din muzica din aceasta cauza. Daca nu ne-am facut intelesi suficient de bine vreau sa lamuresc anumite lucruri:

In primul rand interpretii sunt acoperti din punct de vedere legal. Nimeni nu contesta acest lucru. La urma urmei, faptul ca recunosc preluarea unei melodii este o dovada de bun simt. Insa publicul ascultator este in general ignorant in astfel de probleme, ceea ce pana la un punct este normal, caci nu toti oamenii sunt experti in muzica. Astfel, in mintea tanarului de 16 ani se creeaza asocierea intre artistul X si melodia Y, ceea ce este evident eronat, artistul X neavand nici un merit pentru melodia pe care o intrepreteaza. Cati marturisesc adevarul prin interviuri si prin concerte? Va spun eu - foarte putini (poate si pentru faptul ca nu multi au microfoanele deschise cand canta).

Da, stiu ca se platesc drepturi autorilor si se scriu diferite lucruri pe coperta albumului, dar la urma urmei conteaza ce ramane in mintea omului. Intrebati zece adolescenti cine a cantat pentru prima data "Ani de liceu" si noua vor spune TNT.

Si pana la urma care este ideea cu cover-urile? Credeti ca cei care le fac ii respecta atat de mult pe artistii care le-au cantat initial, chiar credeti ca le-au placut atat de mult melodiile originale incat au simtit nevoia unei interpretari proprii care sa le exprimele sentimentele si emotiile? Eu sincer ma indoiesc. As inclina spre lipsa de inspiratie, sau spre promisiunea unui succes asigurat.

M-am tot gandit si poate aceasta sectiune este un protest al unor oameni neadaptati care nu vor sa creada ca muzica este legata doar de bani. Era o idee pe vremuri cum ca muzica ar fi o arta, dar mi se pare ca acum mai este considerata astfel doar cand vine vorba ca trupele si solistii sa-si ia titlul de "artisti". Va imaginati? ... Costi Ionita este artist ... numai citind aceasta afirmatie si trebuie sa iau o pauza de 5 minute pentru ras...

inapoi la sectiunea "Melodii copiate"

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:Asculta radioul tau preferat:download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un evenimentDiscutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

13 vizitatori si 0 membri acum pe site