www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Mandinga ne reprezinta la Baku!

MuzicaBuna / duminicã, 11 mar 2012
mandinga

Mandinga si Catalin Josan au plecat din pole position, fiind in topul preferintelor publicului pentru a ne reprezenta la Eurovision anul acesta. In urma selectiei nationale, desfasurate pe 10 martie in direct la TVR, si (teoretic) si on-line, au fost desemnati reprezentantii Romaniei: trupa Mandinga si piesa Zaleilah



1. Votul publicului

Avand avantajul promovarii intense pe radio si chiar la posturile tv de specialitate a piesei compuse de Costi Ionita, Mandinga a reusit sa convinga majoritatea publicului, la finalul televotului avand astfel de 3 ori mai multe puncte decat al doilea clasat - Catalin Josan. Practic, in urma transformarii in puncte a numarului de voturi primite de concurenti din partea publicului, conform practicii Eurovision, Mandinga a obtinut 12 puncte, iar pe locul 2 s-a clasat Catalin Josan 10 puncte.

2. Votul juriului de specialitate

A doua etapa a selectiei a fost reprezentata de votul juriului, din care au facut parte compozitorii George Natsis (presedinte), Dan Teodorescu, Mihai Ogasanu, Cornel Ilie, Eduard Circota, cantareata Luminita Anghel, impresarul Liliana Levintza, criticul muzical Dana Dorian si DJ-ul George Zafiu.

Chiar daca primele voturi ale juriului au fost in asentimentul publicului, sustinand ca trupa Mandinga merita sa mearga mai departe si sa reprezinte Romania in cadrul competitiei internationale, lovitura de teatru a venit de la ultimii membri ai juriului, care au intors clasamentul votand cu 12 puncte trupa Electric Fence, si piesa Sun-ta.

Astfel, in urma centralizarii voturilor din partea juriului, conform punctajului Eurovision, pe primul loc s-a aflat trupa Electric Fence, cu 12 puncte, urmata de Mandinga cu 10 puncte.

Asculta melodia Sun-ta - Electric Fence





Interpret: Electric Fence
Compozitor: Antoniu Eduart Antemir / Lucian Daniel Indre / Vasile Elena / Ciente David
Textier: Aurel Sandu


In urma centralizarii finale a rezultatelor (votul publicului si cel al juriului avand pondere egala in clasarea finala), Mandinga a fost desemnata castigatoarea selectiei nationale si reprezentata a Romaniei la Eurovision 2012.

Legat de organizare, ca in fiecare an, criticile aduse TVR si streaming-ului video nu au intarziat nici ele. Desi anul acesta fusese acordata o atentie deosebita mediului on-line, cei mai multi dintre internauti nu au putut beneficia cu adevarat de cele 2 stream-uri video promise, iar la un moment dat intreg site-ul TVR a picat, neputand fi accesat pentru o buna perioada de timp.

In rest, nu putem decat sa uram succes, ca in fiecare an, reprezentatei noastre care va intra in prima semifinala Eurovision, pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan. Finala internationala Eurovision va avea loc pe 26 mai.

Asculta melodia Zaleilah - Mandinga





Interpret: Mandinga
Compozitor: Costi Ionita
Textieri: Ionescu Elena / Secada Dihigo Omar



loading...

9 comentarii. Posteaza un comentariu

 
12-03-2012 01:42 de feble

da ce bine ca Mandinga! e vesela piesa, ei au ceva nuante care dau plus brandului. mie imi plac tare de cand cu piesa asta

 
12-03-2012 10:14 de neculanic

Ca de obicei... balcanisme! Tziganie, muzica de club cu acorduri ce te duc cu gandul parca spre alte piese, celebre deja, texte in alte limbi, nu ca ar' fi sunat bine in limba romana neaparat, dar este recunoscut faptul ca limba engleza este cea mai muzicala... .Oricum, clar este faptul ca daca te prezinti la concursul bucatarilor cu laturi, vei avea onoarea doar de a lustrui podiumul castigatorilor.

 
12-03-2012 11:46 de brunchi

Cu asa ceva nu intram nici macar in primele 3 locuri.Din cate am observat la celelalte editii muzica gen pop-disco castiga un loc fruntas. Mai schimbati fratilor stilul.Respect

 
12-03-2012 13:54 de ninapreda

mda si cu asta Romania devine oficial Tigania asa cum ne vrea Ioropa... sa ne fie de bine, sper sa fim al fel de entuziasmati si cand ne vor inghesui aici toti tiganii din Ioropa pe motiv ca asta e tara lor

ps. nu ca as avea ceva impotriva tiganilor dar de ce sa accept atitudinea asta anti-romaneasca doar pentru a nu parea rasista?!!!!

 
12-03-2012 14:24 de easycom

Electric Fence sau Mandinga... same shit. Amandoua piese oribile pt Eurovision. Ar fi cazul sa ne lasam de sportul asta tampit...

 
12-03-2012 17:19 de Bionic

Piesa nu a fost conceputa numai pentru Eurovision, producatorii sau gandit ca poate merge ascultata in club si la mare..... in felul acesta a iesit o melodie 3 in 1....totul se reduce la bani. Este o piesa draguta pana la urma!

 
12-03-2012 23:15 de Efectul_Advers

Hmm.. slab..

 
13-03-2012 00:08 de zarzar

Asa marlanie numa` la noi se poate...Cu un manelist cu pretentii de compozitor si cu un ghiveci arabo-latino-ursaro-corturaro-marlanesc,ce pretentii sa ai la f`un loc mai de doamne-ajuta...Las` ca "concursul" insusi e o vrajeala continentala de toata jalea...Uite,acuma sunt nationalist,cum sa nu canti tu cu mandrie o piesa in ROMANESTE,cu sound occidental,ok,si cum sa te exciti cand o cetateanca grasa si cu voce de porc racneste pe sub batic cat o tin bojocii:SHUN-TA,SHUN-TA,SHUN-TA si DIK-TA,DIK-TA,de se ascund puardeii pe sub carute...?

 
22-03-2012 22:40 de neculanic

Bine, Zarzar!!!!!!!!!!!!!!

Alte stiri

Mandinga se pregateste intens pentru Eurovision

Mandinga - sesiune de autografe pentru fani

6 ani de Mandinga la Salsafest 2009

Mandinga si Publika, cele mai noi confirmari Tuborg Green Fest!

Mandinga lanseaza noul album pe peronul Garii Baneasa

Mandinga - show in premiera la Tuborg Green fest

Mandinga deschide concertul Rafaga

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

89 vizitatori si 0 membri acum pe site