www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Compact: "Ne indreptam spre masina de tocat"

MuzicaBuna / joi, 31 mar 2011
compact

Daca ati crezut ca doar omul de rand, cel cu buzunarul gol si cu intretinerea neplatita are de spus "cateva si frumoase" la adresa presedintelui, v-ati inselat. Asa cum hip-hoperii din tara isi zic parerea unul cate unul prin versurile lor inconfundabile, asa cum Vunk militeaza pentru "o tara ca afara" si cei din trupa Compact rup tacerea...



Conform wikileaks si celor de la spunesitu.ro felul in care presedintele Traian Basescu a tranzactionat cu ambasada americana dreptatea cuvenita lui Teo Peter l-au dezamagit profund pe Paul Ciuci, compozitorul, chitaristul si vocea formatiei Compact. "Daca aceste lucruri s-au intamplat in cazul unei celebritati de talia lui Teo Peter, la ce dreptate se poate astepta familia femeii care a fost ucisa la Constanta, intr-un accident de care se face vinovat un alt soldat american?", se intreaba el.

Dupa tragicul accident in care Teo Peter si-a pierdut viata, membrii formatiei Compact au fost rezervati. Au considerat ca cei care au dreptul sa vorbeasca in numele lui sunt, in primul rand, membrii familiei. Nu au fost prezenti nici la manifestatiile din fata ambasadei americane, in decembrie 2004, cand protestatarii cereau ca ofiterul american vinovat de accidentul in care Teo Peter si-a pierdut viata, sa fie judecat in Romania. Din punctul lor de vedere, durerea nu se striga in strada. Au preferat sa si-o manifeste prin muzica lor. Dar, astazi, Paul Ciuci rupe tacerea.

Blestemul formatiei Compact? Cand iti moare un frate inseamna ca esti blestemat?

"Ne-a fost foarte greu dupa moartea lui Teo. Am apreciat solidaritatea presei si a fanilor, care au cerut dreptate pentru Teo, dar m-a intristat sa vad ca ziarele, chiar si cele serioase, vorbeau despre blestemul formatiei Compact. Cand iti moare un frate inseamna ca esti blestemat? Cum sa-ti continui activitatea muzicala, cum sa continui sa faci lucrurile in care ai crezut o viata intreaga, tu si prietenul pe care l-ai pierdut, cand afli ca, de fapt, esti blestemat? Dar, si mai trist a fost sa vedem cat de importanti suntem noi, fiecare cetatean in parte, pentru statul roman", marturiseste Paul Ciuci.

Moartea lui Teo Peter a devenit un troc politic. Clasa noastra politica nu este demna.

"Accept moartea lui Teo Peter, m-am obisnuit cu gandul ca asta a fost destinul lui, dar ce nu pot accepta este ca aceasta moarte a devenit troc politic. Cablogramele Wikileaks arata ca presedintele Traian Basescu si-a respectat promisiunea: intr-adevar, puscasul marin vinovat de accidentul in care Teo Peter si-a pierdut viata, nu a facut nicio zi de inchisoare in Romania. Evident ca spun asta ironic si, oricum, nu ma astept ca presedintele Traian Basescu sa fie interesat de ce spun eu. El nu este interesat nici de dramele copiilor strazii, nici de oamenii care mor in strada, cu perfuzia in brat, abandonati de o asistenta medicala careia i s-a terminat programul de lucru si vrea sa plece acasa, nici de marinarii romani sechestrati de piratii somalezi. Traian Basescu nu-i reprezinta pe acesti oameni, nu ma reprezinta pe mine si nu l-a reprezentat nici pe Teo Peter. Cand publicul asista la un spectacol prost, se intoarce cu spatele la scena. Asta ar trebui sa facem si noi, cand reactia politica este in defavoarea cetatenilor acestei tari. Iar dezvaluirile Wikileaks arata, din punctul meu de vedere, ca nu avem o clasa politica demna.", spune Paul Ciuci.

Ne indreptam, incolonat, spre masina de tocat.

"Am strabatut 62 000 de kilometri cu masina, anul trecut, in turnee, si am intalnit drame reale. Romanii au devenit o masa de manevra care nu mai sesizeaza pericolul. Iar pericolul care ne paste este ca ne putem intoarce, daca nu suntem atenti, la regimul de teroare pe care l-am trait inainte de 1989.Eu nu vreau ca fiica mea sa traiasca asa ceva. Imi amintesc secventa aceea celebra din The Wall si simt ca facem parte din ea: ne indreptam, incolonat, spre masina de tocat", continua Paul Ciuci.

Se apropie alegerile si cutiile postale sunt deja pline de fluturasi electorali. De ce sa mai votez, daca stiu ca nimeni nu-mi face dreptate?

"Am vorbit despre bietul Teo si nedreptatea care i s-a facut. Au trecut sapte ani de atunci. Acum, se apropie noi alegeri si cutiile postale sunt deja pline de fluturasi electorali. De ce sa mai votez, in nadejdea desarta ca cineva ii va face dreptate lui Teo, imi va face dreptate mie, sau isi va face dreptate tie? Ma intreb daca mai are vreun rost sa mergem la vot, isi incheie marturisirea Paul Ciuci.

Intr-adevar, cu o asemenea conducere la putere, nu ne ramane nimic altceva decat sa "Vrem o tara ca afara..."





loading...

6 comentarii. Posteaza un comentariu

 
01-04-2011 02:28 de cispa

Ba'sescu funda tara ba !!!!!!!!!!
Cel mai macabru "cadou" facut Romaniei, e cel de-al doilea mandat Baxescu. Cu asa presednte cum vreti sa avem o tara ca afara ?

 
01-04-2011 04:01 de feble

nu cred ca tine doar de presedinte. toata conducerea e aiurea. ar fi culmea sa mai spunem ca base e vinovat de criza...

 
01-04-2011 19:46 de cispa

Pai nu el e locomotiva celor de la putere ?
Nu el e stapanul lui ciocBoc ?
Nu el e the Master of Puppets ?
Pai daca nu el atunci cine ?

 
01-04-2011 21:33 de DjTom

"Ne indreptam, incolonat, spre masina de tocat"...
rememorez imagini din filmul The Wall-Pink Floyd !
Toata clasa politica este neputincioasa, am tot votat schimbarea schimbarii si degeaba...

 
01-04-2011 22:57 de easycom

Da, asta fiindca inca nu v-ati prins ca din moment ce faceti aceeasi greseala over and over, nu are cum sa fie mai bine. Frate, nu mai vota! Cand nu ai pe cine, nu votezi. Simplu. De cate ori mai vreti sa votati ca sa va dati seama ca practic exercitarea acestui drept va duce la sapa de lemn. Helllooooo, wake uuuuup... knock-knock, who's there???

 
02-04-2011 14:55 de florin875

Scriu din "afara".(de bine,de rau-?,plecat in 1995 din RO.)Mi-e drag cind aud lucruri bune despre Romania si ma supar rau cind vad cum o clica de ticalosi vinduti distrug patriotismul si demnitatea unei tari care n-are decit "vina" de a nu reactiona!Cu un Basescu borfas de marina,o "jumatate de buletin" si o pleiada de pupincuristi,imaginea Ro in Europa se estompeaza tot mai mult!Mare pacat....!

Alte stiri

Vunk lanseaza clipul piesei "Vreau o tara ca afara"

Vunk si-a inecat instrumentele in lacrimi (Video)

VUNK, dublu castigatori la Premiile Radio Romania!

Vunk premitati cu Premiul de Excelenta la Gala "Zece pentru Romania"

Vunk ia atitudine: "Vreau o tara ca afara"

Vunk pleaca in turneu "Ca pe vremuri"

EXCLUSIV! "Ce mai face trupa VUNK" (Videointerviu)

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

135 vizitatori si 0 membri acum pe site