www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog (de) neinteles

habarnam / joi, 02 oct 2008
 
Consideratii pe marginea unui roacar
Mama catre Alexandru: "Alexandru, nu mai scuipa!"
Alexandru catre maica-sa: "Vezi-ti ma de treaba ta si lasa-ma!"

Alexandru e vecin cu mine. Curtea casei lui, mai precis a maica-sii care nu-si vede de treaba, e gard in gard cu a mea, asa ca-l stiu bine pe Alexandru. Il stiu de cand eram mica si vorbeam cu sora lui prin gard. E greu sa recreezi legaturi rurale in mijlocul Bucurestiului asa ca nu vorbeam la poarta sau nu ne faceam invitatii sa ne vizitam, ci vorbeam dupa-amiezele asa, prin gard. Am fost prietene vreo doua veri dar acum am uitat cum o cheama. E studenta la Timisoara. Ea era mai mare cu un an ca mine, se pregatea sa dea capacitatea si imi arata printre uluci desenele ei tehnice. Opere de arta, nu altceva, asa mi se pareau. Discutiile cu ea au fost inceputul interactiunii mele cu artistii: eu i-am sugerat sa faca acoperisurile rosiatice, din tigle. Mi se parea mai artistic asa, si, fara sa ma laud, se vede ca m-am priceput ca nu mi-au placut doar mie caci profesoara i-a dat 10.

Alexandru nu e student undeva si nici nu a fost vreodata. Bate in 30 de ani si scuipa. Nu pentru ca ar avea, medical vorbind, nevoie sa expectoreze, ci pentru ca asa se face cand vin tovarasii sa faca gratar in curte la maica-ta. Asa e cutuma, sa scuipi, Alexandru-gazda fiind. Chestia asta nu o poate intelege maica-sa, la cei 70 de ani ai sai, plimbati lunar cu CFR-ul pana la Timisoara, unde prietena mea e studenta. Cand vine in Bucuresti si ne intalnim in drum spre non-stopul din colt zice ca e mai bine acolo, oamenii sunt mai civilizati. Probabil nu scuipa. Si fata face bine, s-a angajat iar ea o sa se mute de tot acolo, la ea. Desi e batrana si la varsta ei nu-ti mai lasi casa sa pleci asa, in lume, dupa ce-l vede pe Alexandru asezat la casa lui, cu sotie, se muta la Timisoara, ca-s oamenii mai civilizati acolo.

Alexandru bea cand e meci. Bea si urla. Cand era maica-sa aici incepea sa o injure ca pierduse Steaua. Se spunea ca o si bate, ca taica-su, ca doar leiti sunt. Ciudat e ca Alexandru nu loveste pisicile. Pisicile maica-sii, lasate in grija lui, noua la numar. Cand sunt in calduri ar avea motive sa le cotonogeasca dar psihologia de scuipator vexat a lui Alexandru il impiedica sa le faca rau. Probabil nici taica-su nu batea pisicile. Alexandru bea, scuipa si injura si pe vremea cand fraternizam eu prin gard cu sora-sa. Bea si ii strica desenele cu case cu acoperis de tigla rosiatica. El zice ca sora-sa e curva ca a plecat, oricum nu-si mai vorbesc de cand a batut-o si pe ea. La non-stop se zicea ca a si scuipat-o si i-a mai facut si altceva. Asa ca ea a plecat la Timisoara sa deseneze acoperisuri de tigla cu oameni mai civilizati.

Alexandru e rocker. Din cand in cand mai scoate casetofonul in curte sa asculte si cartierul lui niste oboseli metaliste din 80. E si microbist. Ma simt ca un mic dumnezeu: de la geamul din bucatarie unde stau sa fumez il sorb din priviri pe Alexandru de vreo 5 ori pe zi. Seara, pe fundal, se vede nocturna de pe Dinamo. Cand joaca Steaua pe Dinamo Alexandru e la el in curte, cu gratarul, scuipatii, berile si tovarasii, se uita toti la meci si ecranul le lumineaza tocmai bine fetele. Transfigurat de meci, salivand in exces si luminat doar de ecranul mic al televizorul, Alexandru arata exact asa cum arata atunci cand i-a facut sora-sii si altceva decat sa o scuipe.

S-a facut toamna si trebuie sa ma duc prin curte sa strang frunzele uscate si sa le dau foc. Asa faceam si toamna trecuta si dupa ce am terminat mi-am aprins o tigara. Printre uluci, Alexandru tanja si el la o tigara. Si el e fumator dar nu-i mai ajunge pensia maica-sii sa-si ia si tigari. Inainte fuma, se imbraca in pantaloni de piele si avea trupa de metal obosit dar acum ailalti s-au angajat si el a facut burta asa ca nu-i mai vin pantalonii. Cand face gratar fumeaza de la tovarasi, care-s muncitori la blocul ala noua de sticla care creste copacel-copacel in fostul parc de pe Eminescu. Aveam retineri cu datul tigarii. Intai m-am facut ca n-aud dar pana la urma i-am dat-o, in amintirea rudeniei lui cu prietena mea. Stiu ca nu se dau tigari la violatori dar nici maica-sa n-a crezut-o cand i-a povestit ce i-a facut Alexandru. I-a spus ca e o curva mincinoasa si fata a plecat la civilizatie. La mahmureala de dupa urmatoarea betie insa, intre doi scuipati, Alexandru, spasit, a recunoscut. Imi pare rau ca i-am dat tigarea dar si anul asta, daca imi mai cere, tot o sa-i dau. Vecinul meu, Alexandru cel grijuliu cu piscile, ma sperie. Cu tot gardul dintre noi.

habarnam / sâmbătă, 30 aug 2008
 
i kissed many things and i liked it


Orice ar spune Noua Dreapta, democratia are si avantajele ei. Unul dintre ele se numeste MTV si este locul in care inveti sa-ti depasesti limitele. Sa zicem ca vrei o cariera in muzica si, asemenea oricarei artiste pop care se respecta, luai note mai mari la educatie fizica decat la educatie muzicala. Totul este sub control, Katy Perry e, tehnic vorbind, pe pozitii. Iata cum:

Katy Perry - I kissed a girl and I liked it

Nu stiu daca mai cazul sa o spun dar ii pot eu garanta ca her boyfriend won't mind.

Partea buna e ca pentru vreo 3 luni nimeni nu o va uita, Noua Dreapta in nici un caz, desi la ei in baza de date va fi trecuta la abominatiile naturii (cu picioare epilate). Pentru aceia dintre voi care insa nu viseaza la viata eterna cu Capitanul, clipul nu poate decat sa va umple de bucurii. Absenta intentionata a unui personaj masculin si viermuiala de lenjerie dantelata nu poate fi decat o invitatie.

Si pentru ca, nu-i asa, e un clip aproape la fel de controversat  ca fostii nominalizati democrati la presedentia SUA, a starnit o revolutie. A se citi: numeroase parodii.


Tyler, homosexualul crestin afon - I kissed a cat and I liked it


Myranda, supraponderala si la dieta, cu voce - I ate some food and I liked it


Venetian Princess, varianta gerontofila - I kissed a girl (Elderly Remix)


Varianta ce face furori in politica internationala - I kissed a Bush and I liked it.


Si, desigur, preferata mea:


London Bryce - I kissed a boy (Gay Parody)

*multumiri lui mircea

habarnam / vineri, 29 aug 2008
 
Britney Spears si viitorii tatici denaturati ai copiilor ei, in varianta mioritica


Bling Bling - E important

 
Formatia cu nume predestinat Bling Bling a avut o viata scurta rau. Au filmat acest mirobolant videoclip apoi, iubitori de natura, verdeata si fructe, au plecat fiecare in tarile lor preferate, Spania si/sau Italia. Au lasat insa in urma aceasta arta poetica de o mare valoarea stilistica la nivel de grup scolar industrial.

Piesa aduce in discutie interactiunea barbat - fitza - femeie, infasurata in naivitatea specifica liceului. In plus, se incearca identificarea limitelor morale ale unei probleme veche de cand lumea: daca ea are prieten dar te lasa sa te dai la ea, ti-o vei lua de la cineva? (ex: Dumnezeu)

Clipul este inspirat de opera vizuala semnata Britney Spears. Ma persecuta o intrebare: Cine e scenaristul/textierul? El asa vorbeste cand raspunde la telefon? De ce nu sunt cuvinte pe refren? Omul are insa merite: reuseste o interpretare est-europeana a culturii populare americane cum rar s-a mai vazut. De obicei ne opream la atitudine, netrecand bariera de limba.

E important sa stii cand esti penibil.

*sa traiasca hefe

habarnam / miercuri, 13 aug 2008
 
vesti noi si vesele
Dragii mosului,


Incepand cu 14 august, adica maine, debuteaza festivalul ecologisto-capitalist Stufstock 6. Printre valorile internationale ce vor gadila auzul calutilor de mare: dEUS, Apocalyptica, Kultur Shock si altii pe care nu-i stiu.

Surpriza este ca eu, tocmai eu, voi relata aproape live din fata scenei/scenelor. Stiri despre manifestare veti putea lectura cam de vreo 2 ori pe zi pe pagina principala a site-ului, la sectiunea intitulata intelept STIRI.

Pupici innisipati



habarnam / marți, 29 iul 2008
 
supararea cand imi vine... (rock)


Sirius-Balada

 

Maynard Keenan, vocalul trupei mele preferate, spunea odata ca scenariul de cosmar al oricarei case de discuri este ca vocalistul trupei sa se indragosteasca/casatoreasca/aiba un copil. Aparent, bucuria si rockistii nu se inteleg bine astfel incat tot ce pot compune oamenii fericiti e muzica pop de proasta calitate. Eu cred ca Maynard nu si-a dus gandul pana la capat: orice traire suficient de puternica si care monopolizeaza mintea si asa fragila a micutului bautor de Saniuta/Stejar vocal al trupei Sirius are consecinte teribile. In cazul de fata, durerea absentei adulterinei.

Circula zvonuri cum ca rockistii sunt niste oameni cu multe sentimente. Ele, sentimentele, sunt atat de puternice incat le iau uneori mintile astfel incat uita de ei si de stilul lor muzical, dand-o in manea, cum e cazul cu formatia Sirius. In fond, daca e sa fiu sincera, Sirius reuseste sa dea nascare unui refren suficient de manelistic ca sa-ti ramana in cap. Din pacate look-ul low budget in clipuri nu mai e de vreo 20 de ani la moda, dar asta nu pare a ii impiedica pe acesti inaintasi ai rockului obosit din marele centru cultural Radauti. Tinerei, saracuti si nefericiti, o oaza de bucurie pentru zile ploiase.

 

Nu uitati refrenul!

*multumiri lui Viorel


habarnam / joi, 17 iul 2008
 
Simona Sensual vorbeste!

Am incercat sa scriu ceva, chiar am incercat. Dar nu se poate. Probabil din cauza ca vorbesc si nu se rezuma la a face playback. Va urez o zi placuta si nu uitati sa cititi cate o carte din cand in cand. Evita unele situatii de tipul celei de sus.

 


habarnam / luni, 14 iul 2008
 
Gunther - Tutti Frutti Summer Love

Si cand te gandesti ca exista oameni care sustin ca poporul german e lipsit de sensibilitate. In cazul de fata sensibilitatea vine cu ochelari de soare si cu una din cele mai indoielnice mustati care au vazut vreodata lumina unui platou de filmare. Si cum era de asteptat, Sensibilitatea in persoana e sensibila si la preferintele sexuale ale celorlati, ceea ce nu poate decat sa ne multumeasca pe toti. O bomboana de baiat.


Daca doriti sa experimentati senzatii tari, apropiati-va cu fata de monitor la minutul 3:14.



habarnam / vineri, 11 iul 2008
 
despre manele si mineri


Conform unui studiu realizat pe un esantion de 4 vecini, am reusit sa identific cele doua motive principale pentru care romanii o duc rau iar noi, ca tara, ne indreptam catre abis. Acestea sunt, in ordinea importantei, manelele si minerii. Prin mineri nu ma refer la profesie ci la formatiunile para-militare ce restaurau 'ordinea si linistea' prin capitala in anii 90 iar la manele nu cred ca vreau sa exclud pe careva.

Cum de la Paolo Coelho incoace am invatat ca universul conspira si toate lucrurile sunt legate intre ele, am pornit deci in cautarea verigii lipsa, legatura dintre cele doua rele. Ea, veriga, nu s-a lasat mult cautata, si ca orice liceana care se respecta, nici nu a cedat greu.

In anul de glorie socialista 1991, 2 lucruri esentiale pentru noi ca natie s-au intamplat. Pe de-o parte au venit iar minerii iar de data asta, la plecare, carau in spatele lor tabacit de munci grele si guvernul nostru firav, ce cauta pe atunci bajbaind democratia. N-as vrea sa dezvolt cum anume o cauta acum. Pe de alta parte, sub acelasi slogan drag urechilor mele "Noi muncim, noi nu gandim",  la Sala Polivalenta, conspiratia iudeo-masonico-liberalo-imperialista, condusa de fragedul si pe atunci ne-gelatul ACM, punea bazele unei revolutii spirituale, consacrata mai apoi sub denumirea de MANEA.

Filmuletul de mai jos are o dubla functie educativa. In primul rand exemplifica teoria conform careia istoria se repeta, subliniind insa ca natura hedonista a fiintei umane gaseste in asta un nesecat izvor de bucurie si spart seminte.

In al doilea rand, il vedem pe ACM foarte aproape de a fi bruscat iremediabil pe scena. Fortele de represiune, in cazul asta cei doi oameni cu parpalace (regalisti, ii banui eu), incearca sa-l determine pe ACM sa renunte la calea-i distructiva si sa se apuce de pop-rock familial. Dupa cum reiese din studiu, regalistii au dat gres.

 ACM  - Live @ Miss Piranda 1991



*multumiri lui mihnea

habarnam / marți, 08 iul 2008
 
vara, episodul de trist adio


Poate, lesinand zilele astea pe strada, ati observat ca e caldut afara. Genul ala de caldutisor care ma face sa vreau sa-mi rup o mana numai ca sa am cu ce sa-mi fac vant. Nu disperati insa, solutii este. Si daca nu le deduci de unul singur, exista un intreg domeniu de activitate care pe timp de vara functioneaza ca agentie de turism si canal meteo. Nimeni alta decat industria muzicala televizata.

Din dulapiorul de scheletei supraponderali de tentative de hit estival, v-o readuc in atentie pe cea mai senzuala dintre fetele timorate de aspectul fizic. Nimeni alta decat Minodora La Maxim. O fi ea de mult apusa in topurile muzicale dar nurii nu i-au fost uitati.

Minodora La Maxim - Vara la mare

Eu una stiu ca Minodora a fost un copil incapatanat: poate nu manca tot (desi ma indoiesc), poate nu-si facea lectiile, poate nu venea acasa dupa ore, ce mai, oricum s-ar fi manifestat, e clar ca era un spirit rebel. Asa ca atunci cand providenta i-a scos in cale un proiect muzical anost, cu iz de manea incipienta, ce altceva putea face micutul Che Guevara ce se zbatea in interiorul ei spatios decat sa apuce aceasta sansa cu degetelele ei dolofane si sa paseasca ferm pe drumul spre glorie.

Din pacate, gloria s-a manifestat ca o plaja pustie si prost filmata, unde revolutionara Minodora, flancata de tinerii cu puternic miros de golani autohotoni, incearca sa monorimeze chemari cu tenta sexuala. Din pacate la filmari Minodora nu a putut sa-si lucreze bronzul, nefiind lasata sa se dezbrace de regizorul malefic ce a si-a adus amantele/fiicele sa populeze clipul. Din infinita bunatate a sufletului meu imi doresc ca macar visul plin de subinteles si efecte terapeutice sa i se fi indeplinit

" Sa alergam pe malul marii asa cum ne doream"



*multumiri la Mircea, pentru aducerea aminte

 


habarnam / marți, 08 iul 2008
 
vara, episodul trist


Petrica Americanu' - Summertime

Din seria "Insolatii Romaniei loveste dur", va onorez cu hitul verii, semnat de nimeni altul decat inegalabilul, inconfundabilul si poliglotul Petrica Americanu'. El, Petrica, e un fel de eu, dar cu mai mult par inestetic in sprancene. Zic ca ne asemanam din cauza ca amandoi manifestam un fel de admiratie principiala pentru taramul fagaduintei. Fara indoiala insa, el isi adreseaza discursul unui public purtator de haine mult mai mulate, pe cand eu, o nobila, incerc pe cat posibil sa nu discriminez pe criterii vestimentare.

Acestea fiind zise, devine clar ca Petrica a fost fortat de natura discursului sa inglobeze in videoclip cateva simboluri din filme: motocicleta, zgarie norul, femeia. Ce conteaza ca e vara si el canta despre ce i-ar face Ei pe plaja? Un colaj handicapat de blocuri de beton si sticla stimuleaza imaginatia privitorului.

Observ insa cu tristete-n suflet si pix ca Petrica si-a rezolvat dilema ce-l persecuta in videoclipurile anterioare. Care e cel mai american look posibil: cowboy sau gigolo italian? Ne pare rau Mariana dar cuvantul "italian" chiar era un indiciu.

Si, pentru ca nu poti avea niciodata o cuantificare exacta a valorii unui barbat pana nu-l vezi interactionand cu sexul slab si prost, am placerea de a va subjuga cateva minute cu un moment de o penibilitate rara, din categoria "Nikita nu e singura".



Petrica la intalnire cu Elena de pe Hi5

Lasand gluma la o parte, trebuie sa il felicit pe Petrica pentru vocea de invidiat, creativitatea muzicala de care da dovada si, nu in ultimul rand, pentru stapanirea limbii romane dupa tehnica Raducioiu.


*multumiri la fanii mei: Iulia, Andra si Mircea. Va iubesc.


Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 inainte

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

89 vizitatori si 0 membri acum pe site