www.muzicabuna.ro Web analytics

    Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
stiri din muzica
critica muzicala
evenimente
unde mergem?
trupe si solisti
poze  | videoclipuri
melodii copiate
versuri proaste
asculta muzica
descarca albume
underground
adauga muzica ta
forum
sondaje
lista membrilor
blog-uri

Blogs > Blog-ul Oliver

oliver / miercuri, 25 mar 2009
 
Despre prietenie
Am purtat o discuție zilele astea despre prietenie. Despre de ce te caută foștii colegi de liceu, sau de facultate, oameni cu care ai avut o relație de prietenie în acele timpuri, și care s-a terminat, din diferite cauze. Te caută din când în când, nu cedează unor refuzuri, și discuțiile se bazează aproape exclusiv pe “mai ții minte când...” citeste mai mult

oliver / duminică, 15 mar 2009
 
Tufele țepoase vs porumbeii albi
De ce Parisul nu e ca Londra.

În vreme ce Londra se află sub o autocenzură dată de conservatorismul ei înnăscut, lucru care se vede în tot ceea ce înseamnă de la arhitectură până la oameni, Parisul își lasă frâu liber sentimentelor..... citeste mai mult

oliver / marți, 10 mar 2009
 
Sisteme, sau cum am câștigat noi locul trei
Toți oamenii iubesc competiția. Cred că este undeva în structura lor genetica să simtă nevoia de a concura cu cineva pentru atingerea unui scop. Dacă e cineva care spune că nu a vibrat niciodată de nevoia de a caștiga concursul în care a fost implicat, să îmi zică și mie cum e..... citeste mai mult


oliver / luni, 02 mar 2009
 
De ce cântăm?


Am tot fost întrebați de-a lungul timpului, de ce cântăm. E intr-adevar o întrebare șablon, însă ca orice lucru devenit clișeu, a avut la bază ceva pur și frumos.
Ca să pot raspunde la aceasta întrebare va trebui să vă vorbesc despre mai multe lucruri. Primul ar fi condiția artistului, sau de ce artistul nu este om.... citeste mai mult


oliver / luni, 02 mar 2009
 
Fiecare rege are nevoie de un nebun pentru a afla adevarul. Legenda Regelui Pescar.

Începe cu regele când era copil și trebuia sã petreacã o noapte singur în pãdure pentru a-și dovedi curajul, ca sã poatã deveni rege.
In timp ce-și petrecea singur noaptea, are o viziune sacrã. Din foc apare Sfântul Graal, simbolul grației divine.

citeste mai mult


oliver / marți, 16 dec 2008
 
Traditionalul concert unplugged de Craciun

In fiecare an, fara exceptie, am sustinut cate un concert unplugged, din dragoste fata de muzica, din nevoia de liniste, din respect si prietenie fata de publicul nostru, de bucuria apropierii sarbatorilor sfinte. .... citeste mai mult


oliver / luni, 26 mai 2008
A inceput Poetry Pop Tour
Vineri, trupa Oliver a plecat la drum.

Prima destinatie a fost Brasov, club Scena. Un concert plin de culoare si dinamism. Sambata, la prima ora s-a dat trezirea si pe o ploaie torentiala am plecat spre Arad. RockFest 2008 ne astepta. Soselele tarii nu au fost de partea noastra si ora la care ne propusesem sa ajungem a fost usor decalata. RockFest ne-a asteptat. Am cantat, am petrecut si la final ne-am intors acasa.

Urmeaza o saptamana mai linistita si apoi o luam de la capat:

Duminica. 1 iunie. Bucuresti. Club B52. 21:00.

Miercuri. 4 iunie. Timisoara. Club Bunker. 21:00.

Joi. 5 iunie. Arad. Club Frontiera. 21:00.

Vineri. 6 iunie. Cluj. Club Roland Garros. 21:00.

Joi. 12 iunie. Bucuresti. Club Suburbia. 21:00.

Miercuri. 18 iunie. Bucuresti. Club Fabrica. 2:00.

Sambata. 28 iunie. Bucuresti. Club Green Hours. Unplugged. 21:00.


oliver / marți, 20 mai 2008
Oliver sau revolutia hainelor muzicale

Prima mea dragoste s-a nascut pe muzica. Aveam 15 ani. Nu stiam de cine m-am indragostit, dar nu puteam sa n-o iubesc pe fata aceea pe care o auzeam, pentru prima oara, cantand: "Sa trozneasca lemne-n foc si sa ninga multa noaptea..." Acum, cand stau sa ma gandesc, imi dau seama ca fiecare moment din viata mea are un sunet personal. Casa, biroul, bucataria radioului, studioul de inregistrari, masina, aleile, strazile, orasul. Chiar si mirosul ierbii abia mijite, mirosul pamantului reavan, al gazului de esapament, al diminetilor insorite, al asfaltului aburind dupa o ploaie zdravana de vara, al parfumului iubitei melea... Toate sunt sunet, toate sunt vibratie si impreuna creioneaza o linie melodica unica: Simfonia existentei mele cotidiene.
Sunetele ma definesc, ma completeaza, ma modeleaza. Asta e probabil principalul motiv pentru care, desi tolerez orice fel de muzica imi trece pe la urechi, sunt foarte selectiv atunci cand imi aleg trupele si melodiile pe care le port. Sunt atent la compozitie, la tesatura, la croiala, linie si structura. Toamna, acasa, port Andries si Alifantis. La munte ma imbrac in Phoenix, uneori in Sfinx. Cand conduc in afara Bucurestiului port Pasarea Colibri, mai ales "Cantece de Bivuac". In trafic ma imbrac in Travka, sau in Kumm. In plimbarile de seara imi iau iubita de brat si ne invelim in Trenul de Noapte.
Dar Oliver? Cand sa port Oliver? Inca nu m-am decis. De doua luni incoace le port "Poetry Pop" ori de cate ori mi-e dor sa ma imbrac in muzica. Cand port piesele Oliver ma surprind surprinzand, atragand atentia. Sunt atat de proaspeti, de noi si de obraznici in ceea ce fac incat aproape ma infurie sa descopar in muzica lor vibratii si armonii ale unor momente memorabile din viata mea. Ii ascult si ma intreb ce sunt: niste hoti la drumul mare sau niste haiduci care au luat de la mine, cel care avea, pentru ca sa dea inapoi unui mie, care acum are nevoie?
Ultimul rand, ultimul gand: pe 8 mai ma duc la Studio Martin, la concertul de lansare (ora 21). Ma-ntreb cum o sa fie sa ii traiesc, cantand pe viu, daca acum ma simt asa doar dintr-o-nregistrare.

Alexandru Ciochia - Radio Lynx


oliver / marți, 20 mai 2008
Note din caietul meu alb

S-a lansat.

A fost pe cat de greu, pe atat de frumos.

Andreea e cel mai mare castig al trupei.

Fetele oamenilor de la concertele noastre sunt atat de expresive. .... citeste mai mult


oliver / sâmbătă, 03 mai 2008
Oliver lanseaza Poetry Pop

Trupa Oliver lanseaza, joi, 8 mai, de la ora 21.00, printr-un concert live in Studio Martin, albumul Poetry Pop, ce aduce muzica si poezia aproape de public prin combinatia sa de energie, romantism si subtilitate.

Oliver a luat fiinta in 2005, avand in componenta patru muzicieni experimentati: Doru Puscasu - voce si chitara, Mircea Moroianu - chitara, Horia Gridan - bas si Cristi Matesan - tobe. Poetry Pop este rodul a trei ani de munca. Pentru membrii trupei, albumul reprezinta insa mai mult de atat: este o invitatie pentru public de a-si personaliza paginile Poetry Pop cu propriile senzatii starnite de muzica Oliver.

"Am declinat in versuri si muzica 12 trairi personale. Pe cei care ne asculta ii indemnam sa retranspuna versurile si muzica in senzatii. Astfel, noi nu propunem UN Poetry Pop. Exista tot atatea albume cu acest nume cate perceptii asupra muzicii noastre. Fiecare ascultator va fi detinatorul unui album unicat prin prisma senzatiilor pe care i le transpune", spune Mircea Moroianu.

Cele 12 piese de pe album se remarca mai ales prin necenzurarea ideilor de compozitie. Oliver incearca o muzica diferita, un rock cult pe care-l descoperi treptat, reascultand melodiile.

Oliver a lucrat la albumul Poetry Pop alaturi de producatorul Janin Pasniciuc (AB4, Zebre, Dekadens) si a introdus elemente electro si funk in compozitia pieselor. Pe disc apare si un cover al piesei "Nu ma-ntreba" a lui Nicu Alifantis.

"Credem ca cei care ne asculta sunt oameni care au rabdare sa gaseasca un mesaj in spatele unui sir de cuvinte aparent inchise ermetic intr-o rima, oameni care nu apreciaza neaparat explicitul dintr-un cantec, ci senzatia pe care ti-o lasa o reascultare a lui", spune Doru Puscasu.

Dupa concertul de lansare din Bucuresti, cei de la Oliver vor incepe un turneu de promovare a albumului, ce va contine concerte in Brasov, Timisoara, Arad, Cluj, Targu Mures si Constanta.



Pagina: 1 2 inainte

Muzica ta

Asculta genul tau de muzica:



Asculta radioul tau preferat:



download soft: winamp player

Evenimente si concerte


vezi toate evenimentele

Evenimente salvate


Lista de evenimente salvate:

Nu ai evenimente salvate

Vezi evenimentele disponibile sau adauga un eveniment



Discutii pe forum

Vorbeste despre muzica si artistii preferati!

Concert In Poiana La Palilula


scris de CurteaRegala pe 2-06 ora 12:19

Musik mesage


scris de majanan pe 17-05 ora 16:49

Angajare cu diploma


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:05

Am calificare electronica si automatizari si nu stiu cu ce se mananca


scris de alex77 pe 15-05 ora 17:04

Provocare chitariștii roboți


scris de Korobu pe 11-05 ora 16:01

Shawn Mendes - Stitches (TBoys Cover)


scris de sckin pe 9-05 ora 15:52

Maryan - Sweet Emotion (Pyannho-Rose Remix)


scris de Martino pe 9-05 ora 09:37

ce faci daca s-a asternut monotonia in relatia ta?


scris de vioricamacovei pe 26-04 ora 14:47

Stereo Beat Records cauta voci si producatori


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:51

Caut studio inregistrari ieftin


scris de smoky2015 pe 30-03 ora 15:35

intra in forum
copyright © 2000-2016 MuzicaBuna.ro. Developed by HTD
despre muzicabuna.ro | termeni si conditii de folosire | echipa | contact

111 vizitatori si 0 membri acum pe site